-
skullone, αν και συμφωνώ με κάποια από αυτά που γράφεις στο post σου (το πρώτο μισό ) διαφωνώ με τα υπόλοιπα περί βίβλου κλπ. Μπορείς να έχεις την προσωπική σου άποψη για τα πάντα, αλλά αυτό δε σου επιτρέπει να βρίζεις τη Βίβλο ώς 'το χυδαιότερο πόνημα όλων των εποχών ', ούτε να χρησιμοποιείς λέξεις όπως 'αληταγίων'. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει τη Βίβλο και αν έχεις διαβάσαι όλες ή κάποιες από τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου, αλλά από τα λεγόμενά σου μάλλον βγάζεις συμπεράσματα από τρίτους, διότι ο Χριστιανισμός ήταν η θρησκεία που κήρυξε την ισότητα και την αγάπη και δια στόματος Αποστόλου Παύλου.
Όσον αφορά το ανθελληνικό του Αγ, Ιωάννη του Χρυσοστόμου και των ομοίων του (Μ. Βασίλειος, Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ) προφανώς πάλι δεν έχεις διαβάσει τα έργα τους και μάλλον δεν έχεις σκεφτεί γιατί θεωρούνται προστάτες της εκπαίδευσης (στην Ελλάδα μάλιστα).
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια και σε παρακαλώ όταν αναφέρεσαι σε πρόσωπα και πράγματα που βρίσκονται σε τέτοια σχέση με τη θρησκεία (τη δική μου τουλάχιστον, όσον αφορά εμένα ) να μιλάς με περισσότερο σεβασμό.
Είναι δικαίωμά σου να είσαι άθεος ή οτιδήποτε άλλο θέλεις αλλά δεν έχεις δικαίωμα να προσβάλλεις το θρησκευτικό αίσθημα των άλλωνμε τέτοιο τρόπο, μπορείς να εκθέτεις τις απόψεις σου με τρόπο που να μην το κάνεις.
Προσωπικά θεωρώ ότι η διδασκαλία της Εκκλησίας μας δεν έχει λάθη, παρόλο που πολλοί οι οποίοι θα έπρεπε να είναι εκφραστές της και βρισκονται σε θέσεις ευθύνης στην Εκκλησία κάνουν πολύ μεγάλα λάθη, μέχρι και εγκλήματα, και είναι για μένα αδικαιολόγητοι διότι βλάπτουν και οι ίδιοι την Εκκλησία. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Έρρωσθε.
...και ευδαιμονείτε
ΓΝΩΘΙ Σ'ΑΥΤΟΝ - ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ
-
Παιδια μην το γυρίσουμε σας παρακαλώ στη θρησκεία ας το σταματήσουμε εδώ.
-
TheoRallye, κάνε τον κόπο να διαβάσεις τη Βίβλο (εγώ τη διάβασα και έφριξα), αλλά και τις ύβρεις κατά των Ελλήνων που εκτόξευαν οι τρεις 'ιεράρχες'.
Και τα κηρύγματα του Αποστόλου Παύλου είναι εν πολλοίς προβληματικά και έχουν έναν μισογυνισμό που θυμίζει Αριστοτέλη - στην καλύτερη περίπτωση.
Ή μήπως να αναφερθώ στους τρεις αφορισμούς (ο ένας εκ των οποίων έγινε εν αγνοία του Σουλτάνου και οικειοθελώς) κατά της Επανάστασης του '21 από τον 'ήρωα' Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε';
Ή στην 'πατρική διδασκαλία', όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων (αν θυμάμαι καλά) εκθειάζει την Τουρκοκρατία;
Μήπως στους αφορισμούς κατά των μεγαλύτερων ανθρώπων του Ελληνικού πνεύματος στους μετεπαναστατικούς χρόνους;
Στην υποστήριξη που η Εκκλησία πάντα απλόχερα παρείχε σε δικτάτορες;
Μήπως στην προδοσία εκ μέρους του Πατριάρχη που κατέληξε στην Άλωση της Κωνσταντινουπολης;
Μήπως στον Αλάριχο; Μήπως στο 'Μέγα Θεοδόσιο' που 'για του Χριστού την πίστη την αγία' έσφαζε χιλιάδες Έλληνες που δε δέχονταν να προσκυνήσουν το Γιαχβέ;
Μήπως στον πολιούχο της Λάρισας, τον Άγιο Αχίλλιο, που έγινε άγιος επειδή ξεπάτωνε και λεηλατούσε Ελληνικούς Ναούς, όπως και πλείστοι άλλοι αλητάγιοι φονιάδες;
Μήπως στα ανθρωπόμορφα αγιοποιηθέντα τέρατα που, με επικεφαλής τον Πέτρο τον Αναγνώστη, κατακρεούργησαν τη φιλόσοφο Υπατία κατ'εντολήν του επίσης αγίου τότε Πατριάρχου Αλεξανδρείας;
Μήπως να αναφερθώ στις καύσεις βιβλίων και την καταστροφή πέραν του 90% της Ελληνικής Γραμματείας ως 'σατανικής';
Στις κατάρες κατά των Ελλήνων που αναφέρονται στα πρακτικά των Οικουμενικών Συνόδων (δηλαδή στα πρακτικά της Βυζαντινής θεοκρατικής χούντας) και διαβάζονται πανηγυρικά την Κυριακή της Ορθοδοξίας και που ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;
Τα περιστατικά είναι χιλιάδες.
Όσον αφορά δε την ιστορική αλήθεια της Βίβλου... Ακόμα και οι ίδιοι οι Εβραίοι (οι πιο ανοιχτόμυαλοι Συντηρητικοί - οι Ορθόδοξοι είναι σκέτοι Ταλιμπάν επιπέδου Ελένης Λουκά και βάλε) φτάσανε με τη νέα εκδοχή της Τορά, με τίτλο Etz Hayim (Δένδρο Ζωής) να παραδεχθούν ότι δεν υπάρχουν ιστορικά ερείσματα, ούτε αρχαιολογικά ευρήματα που να στηρίζουν όσα γράφονται εκεί (π.χ. η Ιεριχώ, η σφαγή των κατοίκων της οποίας με τόση γλαφυρότητα και οίστρο περιγράφεται στον Ιησού του Ναυή - προς τον οποίον ο 'φιλεύσπλαχνος' Γιαχβέ δίνει μάλιστα την εντολή 'όποιος σου φέρει αντίρρηση, σκότωσέ τον - ήταν ακατοίκητη και δεν υπήρχαν ούτε τείχη ούτε καν κτίσματα!!! Ο δε Δαυίδ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας πολέμαρχος, χωρίς δόξα και ο,τιδήποτε άλλο). Διάβασέ τα ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, χωρίς να διαβάζεις τα προπαγανδιστικά σχόλια που έχει από δίπλα και σύγκρινέ τα με ιστορικές πηγές που να αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Για το δε 'και εξεγερώ τα τέκνα σου Σιων επί τα τέκνα των Ελλήνων' (προφητεία της Βίβλου είναι), τι έχεις να πεις;
Ή για τις προφητείες στις οποίες ο Γιαχβέ υπόσχεται στους Εβραίους (και αυτά αποτελούν ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Οποία σχιζοφρένεια) ότι θα ξεπαστρέψει του Κρήτες (που οι Κρήτες ΗΣΑΝ Έλληνες και ΟΧΙ Σημιτικό ή Φοινικικό φύλο). Άσε, θα μπορούσα να γεμίσω άπειρες σελίδες εδώ μέσα.
Σου συνιστώ πάντως να διαβάσεις το βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου 'Αντιγνώση - Τα δεκανίκια του καπιταλισμού' και μετά να ξαναδιαβάσεις τα 'ιερά' και 'θεόπνευστα' αυτά κείμενα.
Να δούμε τότε πόσο σεβασμό θα τρέφεις για αυτά τα άτομα και για τα όσα είπαν, έγραψαν και έπραξαν.
Εγώ πάντως δηλώνω υπερήφανα ΈΛΛΗΝΑΣ. Ούτε Ρωμιός, ούτε Βυζαντινός, ούτε γιαχβιστής. ΈΛΛΗΝΑΣ - τελεία και παύλα.
-
Ωχ!...
Ρε παιδιά σταματήσαν να απαντάνε απο την αλλή πλευρά του Ατλαντικού και θα φαγωθούμε μεταξύ μας τώρα? θα χρησιμοποιήσω ξανα την φράση του Ουιστων Τσώρτσιλ
'Αν οι Ελληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας.' -
Αγαπάτε αλλήλους
-
Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά αν είναι να συζητήσετε τα περι θρησκείας καλύτερα οι ενδιαφερόμενοι να ανοίξετε ένα καινούργιο σχετικό thread. Και χαρά όλων μας να συμμετάσχουμε. O συγκεκριμένος διάλογος περι θρησκείας νομίζω πως ξεφεύγει υπερβολικά από το συγκεκριμένο thread.
-
Συμφωνώ με τον takinen. Το θέμα φαίνεται ενδιαφέρον αλλά δεν είναι για εδώ.
-
takinen, στο πρώτο σου μήνυμα αυτής της συζήτησης, είχες αναφέρει το άρθρο της Ελευθεροτυπίας. Ενώ σε γενικές γραμμές ο συντάκτης με βρίσκει σύμφωνο, καθώς όσα λέει επιβεβαιώνονται από στατιστικά στοιχεία και από τη στάση που ως τώρα τηρούν οι ΗΠΑ σε περιβαλλοντικά - κυρίως - θέματα, δε μπορώ να μη σχολιάσω όσα αναφέρει για το διάστημα.
Η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας είναι, είτε το θέλουμε είτε όχι, ο διαστημικός αποικισμός. Και μάλιστα πρέπει να αρχίσουμε το πολύ μέσα σε τριάντα χρόνια από τώρα. Τα οφέλη θα είναι πάρα πολύ μεγάλα σε πολλούς τομείς, αλλά πάνω απ'όλα, θα αναπτυχθούν νέες, επαναστατικές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας, οι οποίες θα περιορίσουν δραστικά το πρόβλημα της ρύπανσης στη γή - και μιλώ βέβαια κυρίως για τη θερμοπυρηνική σύντηξη.
Δυστυχώς όμως, οι ΗΠΑ (που είναι πλέον η πρωτοπόρος δύναμη στο διάστημα) περιορίζεται σε περιγήινη τροχιά με στόχο την παρακολούθηση των 'εχθρών' της και την άσκηση τρομοκρατίας προς αυτούς με όπλα μαζικής καταστροφής μεγάλου βεληνεκούς. Και, βέβαια, μην ξεχνάμε πόσο επιβαρύνουν το περιβάλλον οι πολεμικές επιχειρήσεις τους, έτσι;
Το απεμπλουτισμένο ουράνιο (U 238 στη Χημεία) είναι ένα εξόχως τοξικό υλικό και ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ. Κι αφήστε τους ξεπουλημένους επιστήμονες' του ΝΑΤΟ να προπαγανδίζουν ό,τι θέλουν.
Και, Γαβριήλ, επί του απεμπλουτισμένου ουρανίου, προτού με αποκαλέσεις κομπλεξικό, άνοιξε κανένα βιβλίο χημείας. Που να πάρει, μηχανικός από Πολυτεχνείο είμαι και θυμάμαι μερικά πράγματα. Δεν είμαι, ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος εδώ μέσα, τόσο χαζός όσο θα ήλπιζες.
-
http://www.indymedia.org/front.php3?article_id=203312
SKULLONE δώσε μόνο όση αλήθεια μπόρουν ν΄αντέξουν!
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ!!!
DROP BUSH NOT BOMBS
-
Στις 'δημοκρατικές' ΗΠΑ, αν μια γυναίκα κάνει άμβλωση ή γενικά επισκεφθεί κλινική στην οποία γίνονται και αμβλώσεις, η φωτογραφία της, η διεύθυνση κατοικίας της κλπ, θα δημοσιευθεί στο διαδίκτυο από παραθρησκευτικές χριστιανικές οργανώσεις που υποστηρίζουν τον ΜΠΟΥΣ! Οι οργανώσεις αυτές έχουν επανειλημμένως βιαιοπραγήσει κατά γυναικών που διέπραξαν αυτό το 'έγκλημα' και έχουν ήδη πολλάκις δολοφονήσει γυναικολόγους που πραγματοποιούν τέτοιες επεμβάσεις.
Αυτά καταγγέλλει ο Οργανισμός για την Αναπαραγωγική Ελευθερία και Επιλογή (http://www.naral.org).
Επίσης, πάρα πολλές φορές, τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ (λέμε τώρα) αμερικανικά ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα προκειμένου να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη σύμφωνα με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα (τι, νομίζατε ότι μόνον εδώ έχουμε τέτοια πράγματα; ) και τις προσταγές της κυβέρνησης.
http://www.fair.org/ (Fairness and Accuracy In Reporting: The National Media Watch Group)
Αλλά, προφανώς, Γαβριήλ, αυτά για σένα είναι κραυγές ημιμαθών αντιαμερικανών (πώς είναι δυνατόν όμως οι ίδιοι οι Αμερικανοί - σκεπτόμενοι όμως - να είναι αντιαμερικανοι; για εξήγησέ μας), χίπηδων, μαλλιάδων και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Εχω τα πράγματά μου έτοιμα, μόνο να είμαστε σε κοντινούς θαλάμους και να προαυλιζόμαστε όλοι μαζί.
-
Ωραια θα ειναι στο Γκουανταναμο.Σας ζηλευω.
Προτεινω να κανονισουμε ενα mini turing....
Και να μην ξεχασετε να αγοραζετε καθε μερα τους Times.(για αντικειμενικη ενημερωση)
ΒΥΕ ΒΥΕ. -
Ο χρήστης sotiris έγραψε:
Εχω τα πράγματά μου έτοιμα, μόνο να είμαστε σε κοντινούς θαλάμους και να προαυλιζόμαστε όλοι μαζί.
ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!
ΣΩΤΗΡΗ,ΠΗΡΕΣ ΜΑΓΙΩ? -
Έννοια σας και δε θα τις δείτε τις παραλίες... Οι 'δημοκράτες' μπάτσοι των ΗΠΑ θα σας έχουν πάντα τα μάτια δεμένα. Εγώ πάντως δε θα πάω... Ζωντανό ΔΕ θα με πιάσουν οι μεγαλοαδελφιστές πλανητόμπατσοι.
-
skullone, όσον αφορά τα περί θρησκείας, διαφωνώ με αυτά που λες και αν θέλεις να σου δώσω συγκεκριμένες απαντήσεις, αφού μου δώσεις πρώτα τεκμηριωμένα αυτά που λες, με συγκεκριμένα εδάφια της Αγίας Γραφής και όχι αυτά που μπορεί να έχεις διαβάσει από ένα βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου. Συμφωνώ όμως με τους υπόλοιπους ότι ξεφεύγρι πολύ από το θέμα, τουλάχιστον του συγκεριμένου thread αν όχι και του forum. Αν θέλεις όμως να το συζητήσουμε δεν έχω πρόβλημα, άνοιξε όμως ένα ξεχωριστό thread με αυτό το θέμα, διότι νομίζω δεν είναι σωστο να το συζητήσουμε εδώ.
Αυτά, διότι είχα από χθες να μπω στο forum -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!
ΣΩΤΗΡΗ,ΠΗΡΕΣ ΜΑΓΙΩ?Καλά που μου το θύμισες. Αλλά και χωρίς μαγιώ να ήμουν τί θα μου κάνανε? θα με κλείναν φυλάκή?
-
Βρε TheoRallye, αυτά μπορείς να τα βρεις και μόνος σου. Διάβασε τον Σοφονία, τον Ιεζεκιήλ, το Ζαχαρία, να δεις τι γράφει εκεί για τους Έλληνες και τους Κρήτες. Διάβασε τον Ιησού του Ναυή να δεις όλες τις προτροπές προς σφαγή και γενοκτονία. Διάβασε, αν δε σου κάνει κόπο, τον Ιωάννη το 'Χρυσόστομο' να δεις τι λέει για το Σεράπειο (τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας), διάβασε το κείμενο της 4ης Οικουμενικής Συνόδου, με το οποίο ανετέθη στον Αλάριχο η σφαγή των Ελλήνων (15.000.000 άνθρωποι σφαγιάσθηκαν) και τους επτά αναθεματισμούς κατά των Ελλήνων που ψάλλονται την Κυριακή της Ορθοδοξίας:
- Έτι, τοις φρονούςι και λέγουσι κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου θεότητος, ως κτιστήν εκ τούτου πάντως και αυτήν την θείαν ουσίαν αναγκαζομένοις δοξάζειν. κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια, κτιστήν δηλώσει και φύσιν άκτιστον δε, άκτιστον χαρακτηρίζει ουσίαν. καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσι εις θείαν παντελή περιπίπτην, και την ελληνικήν μυθολογίαν και την των κτισμάτων λατρείαν (λες και ο κόσμος σήμερα δε λατρεύει τις εικόνες με τα τάματα που κάνει! ), τη καθαρά και αμώμω των χριστιανών πίστει προστριβομένοις. μη ομολογούσι δε κατά τας αγίας θεοπνεύστους θεολογίας, και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα, άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου θεότητος ανάθεμα τρις.
Τρεις φορές ανάθεμα στον Ορφέα, το Θαλή, τον Αναξίμανδρο, τον Αναξιμένη, τον Πυθαγόρα, τον Ξενοφάνη, τον Παρμενίδη, το Ζήνωνα, τον Εμπεδοκλή, τον Ηράκλειτο, το Δημόκριτο, το Σωκράτη κλπ...
- Τοις τα ελληνικά δεξιούσι μαθήματα, και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταισ δόξαις αυτών ταις ματαίας επομένοις, και ως αληθέσι πιστεύουσι και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσαις εγκειμένοις, ώστε ετέρους ποτέ μεν λαθρά, ποτέ δε φανερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως ανάθεμα τρις.
Δηλαδή, τρις ανάθεμα σε όποιον ασπάζεται τις απόψεις των Ελλήνων φιλοσόφων και τις διδάσκει.
- Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ'εαυτών και την καθ'ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις και ως αυθυπόστατον την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον του Δημιουργού, του από του μη όντος εις το είναι παραγαγόντος τα πάντα, και ως ποιυτού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικώς και δεσποτικώς ανάθεμα τρις.
Δηλαδή κι ο Πλάτωνας ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ καταραμένος! Και οι φυσικοί επιστήμονες που δε δέχονται (βάσει της αρχής της διατήρησης της ύλης και της ενέργειας) ότι τίποτα δε γίνεται 'εκ του μη όντος', κι αυτοί ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
4.Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και ελληνικά ρήματα, ότι τε προύπαρξις έστι των ψυχών, και ουκ εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν, ότι τέλος έστι της κολάσεως ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ναθρωπίνων πραγμάτων, και δια των τοιούτων λόγων την βασιλείαν των ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ην αιωνίαν και ακατάλυτων αυτός τε ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, και παρέδοτο και διά πάσης της Παλαιάς και Νέας Γραφής ημείς παρελάβομεν ότι και η κόλασις ατελεύτητος και η βασιλεία αΐδιος, δια δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύουσι, και ετέροις αιωνίας καταδίκης προξένοις γινομένοις ανάθεμα τρις.
-
Τοις ευσεβείν μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα τρις.
-
Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις, και τας τε μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων ψυχών, ή και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι, και εις το μηδέν χωρείν δεχομένοις και διά τούτα ανάστασιν, και κρίσιν, και την τελευταίαν των βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν ανάθεμα τρις.
-
Τοις λέγουσιν ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των επτά αγίων και καθολικών συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία λαμψάντων πατέρων αναθέματι καθυποβληθέντας, ως αλλότριοι της καθολικής εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα και εν τη μελλούσι κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ανάθεμα τρις.
Ιδού πώς ξεκίνησε η λαίλαπα που ρήμαξε τις Ελληνικές πόλεις, τις βιβλιοθήκες, τα πάντα. Από το μίσος των ρασοφόρων (διάβασε το σχετικό ποίημα του Κωστή Παλαμά αν θες) που, ανίκανοι να αντιμετωπίσουν με τη λογική και την πειθώ την υψηλή φιλοσοφία και την επιστήμη (ιατρική, φυσική κλπ) των Ελλήνων, επέβαλαν την 'πίστη' επί της γνώσης διά της βίας. Κι αυτά είναι ιστορικά τεκμηριωμένα. Ο ίδιος ο βιογράφος του Ιουστινιανού τα αναφέρει σε πόνημά του που έγραψε λίγο καιρό πριν πεθάνει, γιατί δεν άντεχε άλλο να γράφει κολακείες.
Ο Λιβάνιος έγραψε τον έξοχο λόγο 'Υπέρ των Ελληνικών Ναών' (σώθηκαν κάποια αντίτυπα και σήμερα τα έχουμε - δεν μπόρεσαν οι ρασοφόροι να τα κάψουν όλα). Το ίδιο και με τον 'Αληθή Λόγο' του Κέλσου, που ήταν ένα φοβερά δυσεύρετο κείμενο, μα σήμερα είναι διαθέσιμο σε κάθε βιβλιοπωλείο... Η πυρά των 'ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών' δεν ήταν αρκετά αποτελεσματική.
Για δες τι λέει η 'Παρακλητική':
'Οι καλάμω του Σταυρού, εκ του βυθού της αγνωσίας τους λαούς αναγάγοντες Απόστολοι (οι αγράμματοι Απόστολοι... Ναι, φάγανε φλασιά και γίνανε σοφοί! Τι άλλο θ'ακούσουμε ρε), την των Ελλήνων πλάνην απεμειώσατε από της γης, απλανείς σωτήρε γενόμενοι των πιστών, αληθώς όθεν μακαρίζεσθε'.
Αντίθετος προς τους αναθεματισμούς αυτούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Α, και ο Σαρτζετάκης, όταν ένα νεοπαγές ορθόδοξο κόμμα (το ΛΑΟΣ ίσως; ) επεχείρησε να τον παρουσιάσει ως συμπλέοντα με τις επιδιώξεις του, ιδού τι απάντησε:
'Η δημοκρατική μου συνείδηση είναι ευθέως αντίθετη προς θρησκευτικά κόμματα... και εν γένει με επιδιώξεις και κατευθύνσεις ξένες προς το Ελληνικό ήθος, την εκ παραδόσεως Ελληνικήν ιδεολογίαν και τα αληθινά συμφέροντα του Ελληνισμού.'
Το δε παραμύθι της 'μετά θάνατον ζωής' δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια υπόσχεση σαν αυτές του Παπανδρέου για 'καλύτερες μέρες', ώστε ο λαός να παραμένει υποταγμένος στο ιερατείο.
Ψάξτο καλύτερα. Εγώ αφήνω το όλο θέμα εδώ, ελπίζοντας ότι θα ξεκινήσεις να αμφισβητείς ορισμένα πράγματα και να τα ψάχνεις από μόνος σου, χωρίς να σου παρεμβάλλει κανένας σχόλια και δικές του 'ερμηνείες'. Ερμήνευσέ τα μόνος σου. Στο κάτω-κάτω, μορφωμένος άνθρωπος είσαι, άρα πιο ικανός να ανοίξεις μερικά βιβλία και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου απ'ό,τι ήταν οι μισότρελοι ερημίτες και οι κοιλαράδες ρασοφόροι σφουγγοκωλάριοι των διεφθαρμένων Βυζαντινών αυτοκρατόρων.
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
kick their ass and take their gas...
-
http://www.indymedia.org/front.php3?article_id=204917
'ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΥΓΑ ΑΚΟΜΑ,ΓΕΛΑΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΕ ΛΙΩΜΑ
ΚΙ ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ Τ'ΑΥΤΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ'ΓΑΒΡΙΛΑΚΟ ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ WASHINGTON H ΜΗΠΩΣ ΚΙΆΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ!
ΓΑΒΡΙΛΑΚΟ ΤΡΩΓΕ ΤΟ ΦΑΙ ΣΟΥ, ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΚΕΛΙ ΣΟΥ!
ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ!
American Dream. Η άλλη όψη του νομίσματος