-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Takinen,ανέφερα τους Ρώσους λογω της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ τεχνολογίας που εχουν.Παράδειγμα το SU-39(?) μακράν το καλύτερο μαχητικό παγκοσμίως και το μόνο που αλλάζει κατεύθυνση κινητήρων (οπως τα Harrier) αλλα σε υπερηχητική ταχύτητα!!!!
quote]
Χμμ.. δεν θέλω να μπώ στην υπόλοιπη κουβέντα αλλά δεν νομίζω ότι είναι έτσι.
Αν δεν κάνω λάθος το αεροπλάνο είναι το Su-27 και αναφέρεσαι στην μανούβρα που έχει μείνει γνωστή ως Pugachev's Cobra. Δες και το link http://aeroweb.lucia.it/~agretch/Movies/cobra.MPG
Αν μιλάς για αυτό, η μανούβρα γίνεται με απενεργοποίηση ορισμένων συστημάτων ασφαλείας (δες και το link http://aeroweb.lucia.it/~agretch/RAFAQ/cobra.html) και όχι με μεταβολή της γωνίας ή/και κατεύθυνσης των κινητήρων.
Αυτό βέβαια κατα την γνώμη μου είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό απο το σύστημα των Harrier.
Και ενω τα Εγγλεζικα και Ρωσσικα κανουν τις καλυτερες μανουβρες, το Εφ 15 και ακομη περισσοτερο το καινουργιο Εφ 22 που εχει διπλασσιο βεληνεκες ρανταρ, εχει αφησει εναν πυραυλο κατα αυτων πριν ακομη τα Χαρριερ και Σουκόι δουν τα Εφ15/22 στο ρανταρ τους.
Κανε εσυ μανουβρες.
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
By the way ελληνικές δυνάμεις ουδέποτε συμμετείχαν σε πολεμική επιχείρηση στη Γιουγκοσλαβία. Στάλθηκαν μετά το τέλος των επιχειρήσεων σαν μέρος της ειρηνευτικής- σταθεροποιητικής διαδικασίας. Αυτό, για το οτι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.Ποιος μιλησε βρε για Ελληνικες δυναμεις? Για ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ προς ΝΑΤΟ μιλησα (εκτος εαν δεν αναφερεσε σε μενα). Για ποια αμαθεια μιλας?
Η Ελλας ηταν επισημα συμφωνη στις επιχηρησεις του ΝΑΤΟ στην Σερβια. Τελοία! Πως αλλιως θες να το ακουσεις? Επηδει δεν σε συμφερει και δεν σου αρεσει παει να πει εινα ανακριβεις? Ολα δικα μας μην τα θελουμε. Σου μιλαω οσο πιο Ελληνικα μπορω. Τι αλλο θες?
-
Το οτι η ελεύθερη τηλεόραση στην Ελλάδα είναι πολύ νεώτερη της Αμερικάνικης δεν λέει απολύτως τίποτα!
Ω ναι. Φυσικα και δεν δηχνει τιποτε. Το οτι η τηλεοραση στην Ελλαδα ηταν 100% κοντρολαρισμενη απο την κυβερνηση μεχρι το 1990 οπως π.χ. σε κατι αλλα κρατη που ανηκαν στο λεγομενο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ, δεν λεει τιποτε για την 'πληροφορηση' των Ελληνων μεχρι τοτε. Κουνια...με πεταλα. Δεν παμε καλα. Περα απο τα βασικα δεν μπορουμε να συμφωνησουμε. ΓΙατι δεν αποδεχεστε τα οφθαλμοφανη δεν καταλαβαινω.
(Δεν απάντησες , τελικά δείχνει εκεί ντοκυμαντέρ με τις τερατογεννέσεις συνέπειες του πολέμου του Κόλπου ή όχι;
Πρωτον απαντησα. Ξαναδιαβασε το.
Δευτερον, δηχνει και εδω μονο που η ερμηνευση δεν ειναι αντι-Αμερικανικη οπως στην δικη σου τηλεοραση. Οταν δηχνει τα παιδια που πεθενουν και αλλα τετοια, δηχνει πως τα αφηνει ο Σανταμ και πεθενουν.
Και καλα υπαρχει παραπληροφορηση στην Ελλαδα. Και ας πουμε και εδω το ιδιο γινετε. Ας πουμε πληση εγγεφαλου και εδω και εκει. Εσυ μυαλο δεν εχεις να σκευθεις απο μονος σου?
Εχουμε απο την μια πλευρα τον ΟΗΕ να λεει στον Σανταμ, ασε τους ελενγκτες μεσα ή φαε κυρωσεις. Και απο την αλλη τον Σανταμ να λεει, 'παρτε τα @@@ δεν με ενδιαφερει 1 δις Ιρακινοι εαν πεθανουν τις πεινας απο τις κυρωσεις που δεν δεχομαι, ετσι κι αλλιως τα καναλια θα δειξουν τα ατομα που πεθενουν και αμεσως μετα θα δειξουν τον ΗΠΑμερικανο προεδρο οποιος κι αν ειναι αυτος'. Εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις δηλαδη οτι σημερα η δυστιχια που υπαρχει στο Ιρακ ειναι 100% υπευθυνος ο Σανταμ και 'οι φιλοι του' ? Πρεπει να σε βοηθησει καποιος για να το δεις αυτο?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Το best seller δεν είναι made in USA όμως, και εγώ έψαχνα για αμάξια κατασκευασμένα στις ΗΠΑ.
Βελπεις οτι δεν ξερεις τα βασικα για την ΗΠΑμερικανικη αυτοκινητοβιομηχανια? Το ΧΟντα Ακκορντ ειναι και Made in USA οπως και αλλα. Στο Οχάιο ειναι το εργοστασιο. Πολλα Χοντα, Τογιοτα και αλλα ειναι made in USA.
Ναι και η Κοκα κόλα είναι ελληνική γιατί φτιάχνεται στον Βόλο
-
Σημασία έχει το σημερινό, πραγματικό επίπεδο πληροφόρησης, το οποίο σίγουρα από ελληνικής πλευράς δεν είναι αντιαμερικανικό. Κάθε άλλο,
ΟΚ. Απο την μια εχουμε εσενα που μονο στην Ελλαδα εχεις ζησει, να εχεις να λες 1 τονο αρνητικα για τις ΗΠΑ και απο την αλλη εμενα που εχω ζησει και γεννηθει εκει και εχω ζησει εδω και σου λεω εισαι 100% λαθος.
Και οι 2, γνωμες ειναι.
-
στον κοσμο σου εισαι gavriiiiiiiiiiiiiiiiiiiil!!!!!!!!!!!!!!!η ελλαδα ηταν ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ επισημα με τις επιχηρησεις των αμερικανων στη σερβια!!θα μαθετε να πιανεται το ΖΟΥΜΙ κι οχι τα σεναρια!!ειναι η τακτικη σας και λεω ΣΑΣ γιατι δε σε θεωρω ΕΛΛΗΝΑ αλλα ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ η τακτικη των αμερικανων να πατανε στο ΚΑΡΥΔΙ τους αδυναμους και στα χαρτια να φενονται ολοι φιλοι τους γιατι εστι τους συμφερει και διευκολυνει να ρημαζουν τον πλουτο των χωρων!! αναλογα με την οικονομικη σου δυναμη μιλας!κι αυτο το εκμεταλευονται οι αμερικανοι στο ΕΠΑΡΚΟ
-
Βέβαια σε παγκόσμιο επίπεδο εκφράζεται μια τάση που ο Gavriil την εκλαμβάνει σαν αντιαμερικανισμό ή κόμπλεξ, δεν γνωρίζω όμως αν έχει αναρωτηθεί ποτέ, μήπως όλοι οι άλλοι έχουν δικαιο και ο ίδιος είναι αυτός που έχει πέσει θύμα προπαγάνδας.
Το εχω εξετασει το ενδεχομενο αυτο και οι πιθανοτητες να ειναι ετσι ειναι μηδαμηνες. Και οπως εχω πει τοσες φορες, ο λογος του οτι δεν υπαρχει τετοια πιθανοτητα ειναι οτι εχω 'δει' πολλα περισσοτερα απο σενα. Παλι θες να στο πω? Εχω ζησει αρκετα και εκει και εδω. Αντι-Ελλην δεν ειμαι οπως εχει καταλαβει. Αρα πως ετσι τοτε? Αρα κατι δεν παει καλα με την δικη σου βαση. Σκεψου λιγο.
Αν δηλαδή οι Αμερικανοί θεωρούν τους Έλληνες κομπλεξικούς
Και οριστε μια ακομη γενικευση χωρις βαση. Τακ! Εγω ανεφερα το κομπλεξ του Ελληνα διοτι (αντε παλι) εζησα εκει 22 χρονια. Ω, και επισης γεννηθηκα εκει, σε περιπτωση που ξεχασα να το γραψω.
Οι ΗΠΑμερικανοι μονο ΘΕΤΙΚΗ γνωμη εχουν για την Ελλαδα.
Να σου πω λιγο το τι νομιζουν οι ΗΠΑμερικανοι για την Ελλαδα του σημερα. Για τον ΗΠΑμερικανο η Ελλαδα ειναι συνωνημη με τους ορους 'Δημοκρατια', 'Ελευθερια', 'Πολιτισμος', 'Αρχαια (αντικειμενα)', 'Ολυμπιαδα', 'Νησια', 'Ηλιος', 'Παραλια', 'Καλοκαιρι', 'Διακοπες'. Αυτα. Τιποτε αλλο. Οι ΗΠΑμερικανοι δεν εχουν ουτε μια κακη κουβεντα να που για την Ελλαδα και τους περισσοτερους να σου πω την αληθεια. Αυτη ειναι η αληθεια. Παρτην απο μενα που ζω εδω μετα απο 22 χρονια στην Ελλαδα.
-
Εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις δηλαδη οτι σημερα η δυστιχια που υπαρχει στο Ιρακ ειναι 100% υπευθυνος ο Σανταμ και 'οι φιλοι του' ? Πρεπει να σε βοηθησει καποιος για να το δεις αυτο?Πρώτα από όλα δεν νομίζωνα ήταν ο Σαντάμ αυτός που πότισε τόσες χιλιάδες Ιρακινούς με ραδιενέργεια .........
Κατά τα άλλα σου ξαναλέω πως δεν μου λέει τίποτα η κατάσταση στο εσωτερικό του Ιρακ.... Είναι ένα απολυταρχικό καθετώς ανάμεσα στα δεκάδες άλλα.
Αυτό όμως που λέει πολλά είναι οτι απο τις τοποθετήσεις μου αποφεύγεις τα πιο ουσιώδη και απαντάς στα περισσότερο ασήμαντα......... -
Αντι-Ελλην δεν ειμαι οπως εχει καταλαβει.Εγώ αυτο ακριβώς έχω καταλάβει
Να σου πω λιγο το τι νομιζουν οι ΗΠΑμερικανοι για την Ελλαδα του σημερα. Για τον ΗΠΑμερικανο η Ελλαδα ειναι συνωνημη με τους ορους 'Δημοκρατια', 'Ελευθερια', 'Πολιτισμος', 'Αρχαια (αντικειμενα)', 'Ολυμπιαδα', 'Νησια', 'Ηλιος', 'Παραλια', 'Καλοκαιρι', 'Διακοπες'. Αυτα. Τιποτε αλλο. Οι ΗΠΑμερικανοι δεν εχουν ουτε μια κακη κουβεντα να που για την Ελλαδα και τους περισσοτερους να σου πω την αληθεια. Αυτη ειναι η αληθεια. Παρτην απο μενα που ζω εδω μετα απο 22 χρονια στην Ελλαδα.
Χαίρομαι. Όμως τότε, προς τι η πληθώρα λασπολογικών δημοσιευμάτων οι ταξιδιωτικές οδηγίες κλπ;
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
(...ε,ειναι και πανω απο 4 δεκαετίες....γεράσαμε ΣΧ)
Ωριμάζετε kouk, ωριμάζουμε όλοι μας. Δείτε το θετικά
Σωστός tt!
-
Για τον titsataki, είπε συγκεκριμένα, ...'Οι ΗΠΑ δεν ειναι σε εμπολεμη κατασταση με κανενα....Το τελευταιο πριν το Αφγανισταν ηταν το Κουβειτ'....
Εύγε για το επίπεδο πληροφόρησης! Δηλαδή τι ακριβώς δεν κατάλαβα πάλι;Αυτο ειναι 100% σωστο εαν ξερεις την σωστη εννοια/ορισμο των ορων λεξεις 'εμπολεμη κατασταση'. Κατ'εσε, που αλλου ηταν οι ΗΠΑ σε εμπολεμη κατασταση?
Παράδειγμα για τον τρόπο. Χαρακτήρισες ως Αντιαμερικάνικη μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες (Η ΚΕ νομίζω οτι είναι 2η σε πωλήσεις μετά το Κ Βήμα)
Σαν να προσπαθεις να με παραθετεις λανθεσμενα. Αυτο που ειπα ηταν οτι το ΑΡΘΡΟ ηταν αντι-ΗΠΑμερικανικο. Προσεξε τις λεπτομεριες. Αυτες κανουν την διαφορα. Ρε μανια με διαστρευλωσεις στην Ελλαδα.
η οποία, οποιονδήποτε έλληνα δημοσιογράφο και να ρωτήσεις, θα σου πει πως είναι εντελως ελεύθερη σαν εφημερίδα μέχρι την τελευταία της σελίδα. Ο δημοσιογράφος εκεί είναι πραγματικά ελεύθερος να γράψει οτι θέλει χωρίς καμία λογοκρισία (γεγονός σπάνιο και στις πιο ελεύθερες εφημερίδες) ενώ δεν είναι σπάνιο στην Ελευθεροτυπία να υπάρχουν ταυτόχρονα, 2 άρθρα εκ διαμέτρου αντίθετα!
Προκαλω τον δημοσιογραφο να ερθει να μας εξηγησει ποσα χρονια εχει ζησει τις ΗΠΑ ή εαν ΚΑΝ τις εχει επισκευθει. Διοτι, τα νουμερα ειναι νουμερα ΟΚ, δεν χρειαζετε να ξερεις για την ζωη μιας χωρας. Αλλα το τραγικο που κανει ο 'δημοσιογραφος' του αρθρου ειναι να ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ για την ζωη των ΗΠΑ βασιζομενος στα νουμερα και στην εφμανη αντι-ΗΠΑμερικανικη του ιδεολογια. ΑΥτο ειναι που εσυ και οι περισσοτεροι δεν καταλαβαινουν. Και για να το καταλαβεις πρεπει να βγεις απο την Ελλαδα και να ζησεις σε καποια αλλη χωρα για μερικα χρονια. Μετα να δεις πως σου φαινοντε τετοιου ειδους αρθρα.
Δηλαδή εσύ με 20 μέρες έβγαλες συμπεράσματα για τον ελληνικό τύπο και τον βάφτισες αντιαμερικάνικο; Σοβαρα;
Καλα ποσο θα πεσει το επιπεδο απο εδω δηλαδη. Δηλαδη ποσε φορες πρεπει να πω οτι γεννηθηκα και εζησα στην Ελλαδα. Ποσες φορες πρεπει να σου πω οτι υπαρχει κατι το οποιο λεγετε Ιντερνετ και ολες οι Ελληνικες εφημεριδες ειναι εκει και ο καθενας μπορει να τις διαβασει. Εγω εχω προσβαση στο Ιντερνετ απο το 1994 ενω εκανα μεταπτυχιακο σε ΑΜερικανικο Παν/ιο στο Κονέτικατ. Μαντεψε τωρα απο μονος σου εαν διαβαζω Ελληνικες εφημεριδες. Δεν θα στο πω απο μονος μου.
Να σε ρωτησω. Εσυ ΗΠΑμερικανικες εφημεριδες ποσο εχεις διαβασει στα χρονικα? Μαλλον τα Αγγλικα σου, σου επιτρεπου κατι τετοιο? Εαν οχι, δεν εγινε τιποτε. Απλως ρωταω. Απο περιεργεια.
Και κάτι άλλο. Η Ευρώπη δεν χρειάζεται να λύσει κανένα πρόβλημα γλώσσας. Τα αγγλικά τα μιλούν πλεον σχεδόν όλοι! Και οι Γάλλοι και οι Ιταλοί. Είναι ψέμα πως δεν τα μιλούν. Απλώς δεν τους πολυαρέσει να τα χρησιμοποιουν για εγωιστικούς λόγους.
Αχα!!!!!!!!
ΑΠΟΔΗΞΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥ ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΙΝΟ ΚΠΟΜΠΛΕΞ.
Οριστε. Βλεπεις οτι ξερω τι λεω. Το ξερεις αλλα δεν σ'αρεσει να το ομολογεις. Ασε. Δεν ειστε ειλικρινεις με τον εαυτο σας και κατι τετοιο ειναι τουλαχιστον λυπηρο. Υπαρχει προβλημα στην Ελλαδα και γενικα στην Ευρωπη. Μακαρι ολα να πανε καλα στο μελλον διοτι βλεπω καταιγιδες στον οριζοντα. Και ματεψε ποιος θα ειναι ο πρωτος που θα βγει απο τις καταιγιδες. Νυξη: Το Ιρακ και η Παλαιστινη παντως δεν θα ειναι.
-
Ok gavriilακο. Παίρνεις σαν βάση τις λεμτομέρειες, τις αντικρούεις, δεν απαντάς σε σημαντικά ερωτήματα επειδή δεν σου αρέσει η 'προκατάληψή' μας, βαφτίζεις και τον εαυτό σου αντικειμενικό επειδή έχεις ζήσει και στις δυο χώρες και με αυτά και άλλα άλλα πολλά νομίζεις οτι διαμορφώνεις άποψη.
Το πιάσαμε το υπονοούμενο έτσι;
Το πρόβλημα είναι οτι δεν έπεισες κανέναν.
Καταδίκασε πρώτα, τους καουμπόυδες που σκοτώνουν παιδιά, μωρα και γυναίκες στα καταφύγια, τις αχόρταγες βρωμοεταιρίες που για να αυξήσουν τα κέρδη προτιμούν να μολύνουν παρά να καθαρίζουν και να ανακυκλώνουν και μετά παίρνεις και τον τίτλο του αντικειμενικού για να συζητήσουμε.
Γιατί μεχρι στιγμής μόνο αντικειμενική δεν έχει φανεί η στάση σου. Κατα συνέπεια στερούνται ισχύος ΟΛΑ σου τα επιχειρήματα που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά σου βιώματα.ΥΓ1. Τα αγγλικά μου είναι πολύ καλά και έχω διαβάσει αμερικάνικες εφημερίδες αλλά αυτό τι σχέση έχει με οτιδήποτε;
ΥΓ2. Πες μας κάτι που έκανες για τη χώρα σου τα 22 χρόνια που έμεινες εδώ. Ποια ήταν τα βιώματά σου; Γιατί τόσο μίσος για την Ελλάδα και τους Έλληνες; -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δεν νομιζω κανενας απο αυτους που εκφραζουν τις αποψεις
τους εδω να ειναι υπερ των τακτικων του Σανταμ.Απλα θα θυμισω
οτι ο Σανταμ και ο Λαντεν βοηθηθηκαν απο τους Αμερικανους ο
πρωτος στον πολεμο Ιραν Ιρακ και ο δευτερος οταν πολεμουσε τους
Ρωσους.Η Αμερικανικη εξωτερικη πολιτικη χρησιμοποιει τετοιους ανθρωπους (για τα συμφεροντα της) και οταν δεν τους χρειαζεται τους βαπτιζει τρομοκρατεςΝαι διοτι βλεπεις αυτο που εγινε στις 9/11 εκανε τον Μπιν Λαντεν 'αχρειαστο'. Ξεχνα την ζημια που εκανε και τα 3000 ατομα που πεθαναν.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Προσωπικά το 'ΗΠΑμερικανοί' δεν μου αρέσει και δεν θα το χρησιμοποιώ!
Τωρα.Ο Σαντάμ βρίσκεται εκει γιατι εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα.Αν ηταν αλλοιώς δεν θα βρισκόταν εκει.Το ποιά ειναι μονο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
Και οχι δεν θεωρώ οτι ξερουν κατι οι Αμερικάνοι που θα με εκανε να μην εκφράζω την άποψη μου.
Αλλωστε το συμφέρον της δικιάς μου χώρας δεν ταυτίζεται απαραίτητα με αυτό των ΗΠΑ στην συγκεκριμένη περίπτωση.Ο λόγος?Μα αν γίνει πόλεμος και ανέβει η τιμή του πετρελαίου το κόστος για μια χώρα οπως η Ελλάδα ειναι τεράστιο και τελικά καταλήγει στον καταναλωτή-πολίτη,εμενα!!
Καπου εκει βεβαια πιστεύω οτι βρίσκεται και το πρόβλημα.Ο έλεγχος καποιας γεωπολιτικής ισορροπίας ακόμα και σε ενα ασχετο μέρος του πλανήτη!Και σαν μικρή χώρα δεν εχει την δύναμη ουτε να επιβάλει την άποψη της ουτε να βάλει δασμούς σε προϊόντα προκειμένου να τα αποκλείσει.
Ετσι προτιμώ την ησυχία στην περιοχή παρα εναν πόλεμο.
Αλλωστε ο τελευταίος στην Βοσνία μας 'αλλαξε τα φώτα'.Και να ξεκαθαρίσω και κάτι.Μου αρέσει να προσπαθώ να δω τα πράγματα και απο τις δύο πλευρές.Και μετά να αποφασίζω ποιο προτιμώ εγω ή ποιο με συμφέρει.Και σαφώς εχω μαθει στην ζωή μου (...ε,ειναι και πανω απο 4 δεκαετίες....γεράσαμε ΣΧ) να διαχωρίζω την πολιτική μιας χώρας απο τον λαό της.Αν σκεφτείς μάλιστα οτι η καταγωγή μου ειναι απο την Μ.Ασία και οτι εχω φίλους Τούρκους μπορεί να σου δώσω ενα δείγμα του πως σκέφτομαι!
Κουκ πολυ σωστα ολα, και συνχαρητηρια για τον τροπο σκεψης οπως και αυτον της διατυπωσης αυτης της σκεψης.
Αλλα οσον αφορα την τιμη της βενζινης: Ναι μεν θα υπαρξει καποιο spike κατα τα την διαρκεια του πολεμου, αλλα αυτο θα ειναι προσωρινο. Μερικους μηνες. Η αφαιρεση του Σανταμ θα φερει χαμηλοτερες τιμες για ολους μας.
Για οσο αξιζει αυτο, θα υπαρξουν κι αλλες αφερεσεις απο κυβερνησεις Μ. Ανατολης στο μελλον, κατι το οποιο θα φερει ακομη πιο χαμηλες τιμες στην βενζινη στο μελλον. Νύξη: Βλεπε Ιραν και αλλες.
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Απ' τη στιγμή που δεν αντιλαμβάνεσαι την φρίκη που μπορεί να φέρει στον πλανήτη η λογική των 'προληπτικών πολέμων', δε νομίζω ότι υπάρχει έδαφος για παραπέρα συζήτηση.
Για να δουμε αυτην την 'φρικη' που λες.
Βγαζουμε Σανταμ απο την μεση και βαζουμε μια κυβερνηση φιλικη προς την δημοκρατια (δημοκρατικη για τα Ιρακινα δεδμομενα, οπως αυτη του Καρζάι στο Αφγανισταν). Η εξαγωγη πετραιλεου του Ιρακ επανερχετε στο φουλ με αποτελεσμα το πετρελαιο να πεσει κατα 10%-20% σε τιμη. Αντι του 95% των εισοδων να πηγαινουν στον στρατο του Σανταμ, τωρα το 80% παει στον κοσμο για κοινωνικες επενδυσεις. Σχολεια ανοιγουν, οι γυναικες εχουν τα βασικα τουλαχιστον δικαιωματα, νοσοκομεια ανοιγουν, ο κοσμος του Ιρακ εχει να φαει ανθρωπινο φαι για πρωτη φορα στα τελευταια 9 εκκατομυρια χρονια, σχολεια ανοιγουν και αντι του 10% τωρα το 95% εχει μαθει το αλφαβητο...το Ιρακινο που ειναι και παν-δυσκολο να το μαθεις...., κεντρα διασκεδασης ανοιγουν να μπορει ο κοσμος να γελασει και να γλεντησει λιγο (η μουσικη απαγορευετε στα περισσοτερα μερη του Ιρακ, οπως και στο Αφγανισταν επι Ταλιμπαν) και, και, και.
Και γαμω τις ΦΡΙΚΕΣ μιλαμε μεγαλε (να στο πως στα Ελληνικα).
Καλα δεν παμε καλα. Τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα στην Ελλαδα απο οτι νομιζα.
Τώρα κατάλαβα γιατί στις ΗΠΑ συμπαθούν τους 'προληπτικούς πολέμους'. Γιατί πιστεύουν ότι μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να τους διεξάγουν! Όταν μιλάω για φρίκη, έχω στο μυαλό μου το εξής: το κάθε κράτος να επιτείθεται ενός άλλου, όταν νομίζει ότι απειλείται από αυτό. Μη μου πεις ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μια ειδυλλιακή κατάσταση, γιατί θα τρελαθώ!
Υποσημείωση:Κάθε οκτώ λεπτά, στο Ιράκ, ένα παιδί κάτω των πέντε ετών πεθαίνει από αρρώστια ή υποσιτισμό. Ήδη, 1.600.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων 600.000 είναι παιδιά. (http://www.msf.gr/airplanetoiraq/)
Καλά, ο Σαντάμ είναι δικτάτορας, κακούργος, ό,τι θέλεις είναι (και θα συμφωνήσω μαζί σου). Ο λαός του Ιράκ σε τι σας έφταιξε. Ποιον εξουθενώνει το εμπάργκο: την κυβέρνηση του Ιράκ ή τον λαό;Δηλαδη εσυ δεν καρατας υπευθηνο τον Σανταμ ΚΑΘΟΛΟΥ για αυτα τα παιδια που πεθαινουν? Για ολα ο ΟΗΕ φτεει?
Επισης μην ξεχνας οτι ΟΗΕ= και Ελλαδα ετσι? Στον Σιμητα τα ειπες αυτα?
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
και καλα να παθουν!!ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ!!
Θα ηταν ψυχολογικως ενα βοηθημα για μενα, να δω εναν σας απο την Ελλαδα να κανει ενα σχολιο για το πιο πανω του G60POWER. Αλλιως εκανα λαθος που μπηκε σε αυτη την συζητηση, οπως ειχα μεντεψει απο την αρχη.
Εαν δω ΜΗΔΕΝ σχολια, αναλογα επανω στο 'σχολιου' του G60POWER, σταματαω σε αυτο το θρεντ και για αυτα τα θεματα μια και καλη και παω πισω...στα αυτοκινητιστικα και μονο.
-
και καλα να παθουν!!ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ!!
Θα ηταν ψυχολογικως ενα βοηθημα για μενα, να δω εναν σας απο την Ελλαδα να κανει ενα σχολιο για το πιο πανω του G60POWER. Αλλιως εκανα λαθος που μπηκε σε αυτη την συζητηση, οπως ειχα μεντεψει απο την αρχη.
Εαν δω ΜΗΔΕΝ σχολια, αναλογα επανω στο 'σχολιου' του G60POWER, σταματαω σε αυτο το θρεντ και για αυτα τα θεματα μια και καλη και παω πισω...στα αυτοκινητιστικα και μονο.
Τώρα κατάλαβα γιατί στις ΗΠΑ συμπαθούν τους 'προληπτικούς πολέμους'. Γιατί πιστεύουν ότι μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να τους διεξάγουν! Όταν μιλάω για φρίκη, έχω στο μυαλό μου το εξής: το κάθε κράτος να επιτείθεται ενός άλλου, όταν νομίζει ότι απειλείται από αυτό. Μη μου πεις ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μια ειδυλλιακή κατάσταση, γιατί θα τρελαθώ!
Υποσημείωση:Κάθε οκτώ λεπτά, στο Ιράκ, ένα παιδί κάτω των πέντε ετών πεθαίνει από αρρώστια ή υποσιτισμό. Ήδη, 1.600.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων 600.000 είναι παιδιά. (http://www.msf.gr/airplanetoiraq/)
Καλά, ο Σαντάμ είναι δικτάτορας, κακούργος, ό,τι θέλεις είναι (και θα συμφωνήσω μαζί σου). Ο λαός του Ιράκ σε τι σας έφταιξε. Ποιον εξουθενώνει το εμπάργκο: την κυβέρνηση του Ιράκ ή τον λαό;Δηλαδη εσυ δεν καρατας υπευθηνο τον Σανταμ ΚΑΘΟΛΟΥ για αυτα τα παιδια που πεθαινουν? Για ολα ο ΟΗΕ φτεει?
Επισης μην ξεχνας οτι ΟΗΕ= και Ελλαδα ετσι? Στον Σιμητα τα ειπες αυτα?
Κατά πρώτο λόγο, η άποψη 'καλά να πάθουν οι Αμερικανοί' δε με εκφράζει, όπως -θέλω να πιστεύω- δεν εκφράζει και τους περισσότερους. Είναι σαν να λέμε 'καλά να πάθουν οι Ιρακινοί', για πράξεις που αναλογούν στον Σαντάμ.
Χαίρομαι που δεν υποστήριξες αυτή τη φορά τη λογική των 'προληπτικών πολέμων'. Δεν την απέρριψες βέβαια, αλλά και αυτό είναι μια αρχή. Ελπίζω τελικά να σε πείσω.
Ο Σαντάμ είναι ένας άνθρωπος που προφανώς δε νοιάζεται για τίποτα παραπάνω από το τομάρι του και δε με απασχολεί τι κάνει. Στη 'Δύση' όμως, όπου θεωρητικά οι άνθρωποι γνωρίζουν τι είναι ανθρωπισμός, δε συγχωρώ αυτό που κάνει στο λαό του Ιράκ.
Όσον αφορά τα περί ΟΗΕ: Αν δεν κάνω λάθος (διόρθωσέ με αν κάνω) το εμπάργκο έχει ψηφιστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και όχι από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου κάθε χώρα θα είχε δικαίωμα ψήφου.
-
Θα απαντήσω σε όλα τα θέματά σου gavriil μαζί, γιατί μαζεύτηκαν πάρα πολλές σελίδες σε αυτό το θέμα, και ζαλίζομαι να απαντάω μία – μία. Τις διαβάζω όλες, και με την σειρά απαντάω, προσπαθώντας να κάνω ένα κείμενο για κάθε ενότητα και όχι επαναλήψεις. Ξέρω πως θα είναι δύσκολο στην παρακολούθηση το κείμενό μου, αλλά μου είναι αδύνατον να κάνω κάτι άλλο...
Θέτεις σαν επιχείρημα για τις επιθέσεις των ΗΠΑ την 11/09/01. Ναι, αλλά και πριν από αυτήν την ημέρα, το ίδιο έκαναν! Στην Γιουγκοσλαβία δεν είχε υπάρξει εκείνη η ημέρα ακόμα. Δηλαδή από το Πέρλ Χάρμπορ άρχισε το κακό; Αν είναι έτσι, τότε δεν θα έπρεπε να τελειώνει ένας πόλεμος πριν τον αφανισμό του ηττημένου... Επίσης η Ελλάδα ναι μεν δεν βοηθά την Τουρκία να αναπτυχθεί, αλλά σίγουρα δεν της επιτίθεται κιόλας για να προλάβει ενδεχόμενη επίθεση της Τουρκίας στο μέλλον (αυτό που πάνε να κάνουν τώρα οι ΗΠΑ θεωρητικά. Και λέω θεωρητικά, γιατί πρακτικά για το πετρέλαιο πάνε).
O Σημίτης στα επίσημα μέλη έδωσε πράσινο φως για την Γιουγκοσλαβία, όταν πλέον οι πιέσεις ήταν του στυλ ‘ή είστε φίλοι ή εχθροί μας’. Δηλαδή τι να κάνει; Να τους πει είμαστε εχθροί σας;
Ο Σαντάμ χτυπάει τους Κούρδους του Ιράκ. Τον βομβαρδίζετε. Τους γενοκτόνους Τούρκους γιατί όχι; Επειδή κάνουν όλα τα χατήρια στις ΗΠΑ, μήπως; Μήπως δηλαδή κάποιος είναι κακός μόνο όταν κάνει κακό σε κάποιον αλλά και δεν κάνει καλό σε εμάς; Οι Τούρκοι μάλιστα έχουν κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (δεδικασμένα από το Διεθνές Δικαστήριο!!!) κατ εξακολούθισιν και δεν κουνιέται φύλλο. Και δεν αναφέρω καν τι έγινε παλιότερα Στον Πόντο, στην Αρμενία και Κύπρο! Αλλά αυτοί είναι καλά παιδιά, ή έστω όχι τόσο κακά. Να αναφέρω επίσης πως πριν από 1-2 χρόνια περίπου και ενώ το Ευρώ έχανε ραγδαία έδαφος πριν ακόμα βγει στην αγορά, ο Σαντάμ τσαντίστηκε με τις ΗΠΑ και απαιτούσε πλέον όλες του τις εισπράξεις από τα πετρέλαια σε Ευρώ. Την επόμενη μέρα το ευρώ ήταν 3 σεντς ψηλότερα. Μιλάμε για ΠΟΛΛΑ λεφτά!
Το να παραιτηθεί ο Σαντάμ είναι κάτι που δεν έπρεπε καν να το σκέφτονται οι άλλες χώρες, πόσο μάλιστα να το εκφράζουν. Δεν είναι δικαίωμα καμίας άλλης χώρας να ανακατευτεί στα εσωτερικά μιας άλλης. Αν οι κάτοικοι του Ιράκ δεν τον θέλουν, μπορούν να επαναστατήσουν. Το ίδιο έκαναν και οι Έλληνες πριν 180 χρόνια, αλλιώς και εσύ και εγώ και όλοι μας θα ήμασταν τώρα σκλάβοι.
Αν η ανησυχία είναι που πάνε τα λεφτά του Σαντάμ (και η απάντηση είναι όπλα), τότε πες μου από που αγοράζει τα όπλα που υπάρχουν στα στρατόπεδά του. Και επίσης είναι αμαρτία το να αγοράζει κανείς όπλα; Τότε οι ΗΠΑ είναι επίσης κακές, γιατί και τα περισσότερα έχουν, αλλά και τα παράγουν και τα πωλούν! Βεβαίως θα πεις πως είναι για αμυντικό, καλό σκοπό. Όμως η άμυνα ορίζεται ως η κίνηση για προστασία από μία επίθεση, και γίνεται στην έδρα του αμυνόμενου. Όταν περνάει στην έδρα του αρχικώς επιτιθέμενου είναι αντεπίθεση. Όταν τελειώσει η αψημαχία και μετά από λίγο καιρό ο αρχικώς αμυνόμενος εκδηλώσει εκ νέου επίθεση, τότε αυτή είναι επίθεση. Ούτε αντεπίθεση ούτε φυσικά άμυνα. Και ο Σαντάμ από το 91 δεν σας έχει επιτεθεί (που ούτε το 91 σας επιτέθηκε...)
Προσωπικά εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει για τα καμώματα των γιών του Σαντάμ (δεν ήξερα πως έχει παιδιά. Φανταζόμουν πως θα έχει πολλά παιδιά, αφού εκεί έχουν χαρέμια και όχι προφυλακτικά, αλλά ποτέ δεν το άκουσα). Πιθανώς να είναι όσο άσχημα και αποκρουστικά τα λες, αλλά αν είναι ΤΟΣΟ άσχημα, γιατί δεν κάνουν επανάσταση; Από όσα ακούω ο Σαντάμ είναι στον λαό του χειρότερος από ότι οι Τούρκοι στους Έλληνες. Οι Έλληνες όμως επαναστάτησαν... Γιατί όχι οι Ιρακινοί; Μήπως σας λένε και υπερβολές την κατάλληλη στιγμή για να δικαιολογήσετε τις κινήσεις τους αυτές; Βεβαίως το παράδειγμα του Χίτλερ είναι σωστό, γιατί οι Γερμανοί δεν του αντιτάχθηκαν, αλλά πολέμησαν μαζί του, ενώ αυτός βασάνιζε εκτός από Εβραίους και όλους τους φιλο-Εβραίους, ακόμα και αν αυτοί ήταν Γερμανοί. Όμως και αυτός ακόμα αρχικά φέρθηκε καλά στον λαό του, σε αντίθεση με όσα λες για τον Σαντάμ.
Η κυβέρνηση που λες πως θα εγκαταστήσετε στο Ιρακ είναι πέρα για πέρα επιστημονική φαντασία. Για να μην γράψω όσα θα ξαναγράψω στον titsaki απλά αναφέρω πως όπως κάτι τέτοιο ΔΕΝ έγινε, ΟΥΤΕ προβλέπεται να γίνει στην Γιουγκοσλαβία, έτσι και εδώ δεν θα κάνετε τίποτα παραπάνω από εκεί σε πολιτικό επίπεδο.
Αυτό που ενοχλεί τον υπόλοιπο κόσμο δεν είναι η πρόοδος των ΗΠΑ. Αν ήταν έτσι, τότε θα υπήρχε το αντίστοιχο αίσθημα και με την Γερμανία. Όμως ακούω θαυμασμό για τα επιτεύγματα των Γερμανών (στην Ελλάδα) και αγανάκτηση με τις ΗΠΑ. Γιατί; Στην Ελλάδα και οι δύο μας φαίνονται έτη φωτός μπροστά. Με το σκεπτικό πως δεν δεχόμαστε κάποιος να είναι πολύ καλύτερος από εμάς θα έπρεπε να τους κατακρίνουμε και αυτούς τότε. Όμως οι κατηγορίες τελειώνουν στην Γερμανία του Χίτλερ, όχι του Σρέντερ. Οι ΗΠΑ προόδευσαν από την πτώση της ΕΣΣΔ και μετά περισσότερο από την Ευρώπη. Όμως, πόσοι πόλεμοι έγιναν στην Ευρώπη από το ’90 και πόσοι στην Αμερική; (για ηπείρους μιλάω). Η ΕΕ «υιοθέτησε» φτωχές χώρες (πρώην κομμουνιστικές). Ποιες είναι; Τσεχία (Τσεχοσλοβακία), Ανατολική Γερμανία (με αμεσότατο τρόπο και με αντιστοιχία νομίσματος 1-1!!!), Ουγγαρία, και αν δεις ποιες χώρες είναι υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ θα δεις πολλές πρώην κομμουνιστικές. Όμως υπήρξαν πόλεμοι, και δύσκολα προοδεύεις αν έχεις πόλεμο στην περιοχή σου, εκτός αν προμηθεύεις όπλα, ή φέρετρα.
Οι πιλότοι που έπεσαν στους δίδυμους πύργους δεν κατέβηκαν από τα βουνά. Είχαν μόρφωση. Μόρφωση σημαίνει μαθαίνω, και αυτοί είχαν μάθει τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα (αγγλικά) πέραν της δικής τους, είχαν μάθει να πετούν αεροπλάνο, και αυτό απαιτεί γνώσεις φυσικής και μαθηματικών, οπότε κάτι ήξεραν και από αυτά. Άσε που έζησαν και στις ΗΠΑ για να μάθουν να πιλοτάρουν και έζησαν και στις ΗΠΑ κάποιο διάστημα, και σίγουρα τα ταξίδια σου αυξάνουν την κουλτούρα. Ουδεμία σχέση έχει με έναν εντελώς αγράμματο Παλαιστίνιο που έδεσε πάνω του μια βόμβα που του δώσανε.
Αν μπορούσα να δωρίσω τον στρατό είτε στον Σημίτη, είτε στον Σαντάμ, θα τον δώριζα στον Σημίτη φυσικά, αφού είναι η χώρα μου. Αν ήταν να το δωρίσω στον Σαντάμ ή στην Τουρκία θα τον δώριζα στον Σαντάμ χωρίς επιφύλαξη, αφού οι Τούρκοι εμένα θα σκοτώσουν με τον στρατό αυτό. Αν όμως ήταν να τον δωρίσω στην Ουγγαρία ή στις ΗΠΑ θα τον χάριζα στην Ουγγαρία γιατί δεν θα τον χρησιμοποιούσε.
Στα αυτοκινητιστικά τώρα. Το Χόντα μπορεί να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, αλλά είναι γιαπωνέζικο αμάξι! Όπως η Μερσεντές Μ-Κλάς που επίσης κατασκευάζεται στις ΗΠΑ στην Ελλάδα πωλείται ως γερμανικό. Δηλαδή όταν πας σε ιταλικό ρεστοράν, τα μαγειρεύουν στην Ιταλία και σου τα στέλνουν με κούριερ; Ή πιο εύστοχα όπως είπε ο hrdoukas, η coca cola είναι ελληνικό ποτό, αφού φτιάχνεται στον Βόλο;
Το πως οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες και αυτός είναι λόγος για μεγαλύτερα αυτοκίνητα δεν είναι τόσο σπουδαίος... Το ταπεινό μου SEAT Ibiza 1000 κυβικά με πήγε Ελλάδα – Γερμανία, κάνοντας εκείνη την φορά 12.000 χιλιόμετρα από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 12η Δεκεμβρίου. 73 ημέρες, 12.000 χιλιόμετρα. Μέσος όρος 164 χιλιόμετρα την ημέρα. ΚΑΘΕ Σαββατοκύριακο πήγαινα Φρανκφούρτη – Λουγκάνο, μια απόσταση περί τα 650 χιλιόμετρα. Αυτά τα έκανα με υψηλές ταχύτητες (5,5 ώρες, άρα μέση ωριαία ταχύτητα 118 χιλιόμετρα την ώρα). Αυτά τα έκανα πάντα με λιγότερο από ένα ρεζερβουάρ, (χωρητικότητα 45 λίτρα στο Ibiza, συνήθως ξόδευα 40). Κατανάλωση 6,15 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα! Ποτέ μα ποτέ δεν ένιωσα πως μου έλειψε κάτι. Φυσικά δεν θα με χάλαγε κάτι παραπάνω, αλλά δεν μου έλειψε τίποτα.
Κάτι άλλο. Πόλεις έχετε. Μποτιλιαρίσματα έχετε. Πόσα αυτοκίνητα πόλης έχετε (ποσοστό επί του συνόλου) στα αστικά κέντρα;
Για το αν τα αυτοκίνητά σας είναι ενεργοβόρα ή όχι βασικό λόγο έχει το βάρος. Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής η κινητική ενέργεια είναι το μισό γινόμενο του ΒΑΡΟΥΣ επί το τετράγωνο της ταχύτητας. Για τον ίδιο τρόπο χρήσης (κοινή ταχύτητα) τον λόγο τον έχει το βάρος. Σε εσάς είναι μεγαλύτερο. Και ως γνωστόν η κινητική ενέργεια έρχεται από μετατροπή της χημικής ενέργειας της βενζίνης.
Η Μ5 είναι μεν σπορ, αλλά λιμουζίνα. Επίσης όπως είπα κυκλοφορούν λίγες στην Ευρώπη (αναλογικά με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα). Δεν είναι κάτι το αντιπρωσοπευτικό.
Οι Ford και OPEL πωλούν στις ΗΠΑ τα αυτοκίνητα 1.2 και 1.4 λίτρων που έχουν; Και αν ναι σε τι ποσοστό επί του συνόλου;
Το σχολείο στο οποίο πήγα είναι το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Αγίας Παρασκευής, Pierce College) όπου τελείωσα γυμνάσιο και λύκειο.
Πέρα από τα καλά πράγματα τα οποία θυμίζει η Ελλάδα σε έναν κάτοικο των ΗΠΑ έρχονται κάθε χρόνο ταξιδιωτικές οδηγίες από το Department of State οι οποίες λένε για τρομοκρατία, την στιγμή που δεν σκοτώθηκε ποτέ τουρίστας από την τρομοκρατία εδώ. Είναι λάθος αυτά; Επίσης ακούμε για μισθωμένες διαφημίσεις σε εφημερίδες που θάβουν την Ελλάδα. Ισχύουν αυτά ή όχι;
Να τελειώσω λέγοντας πως από όλες τις δημοσιεύσεις που διάβασα μου δόθηκε η εντύπωση πως είσαι από τους ελάχιστους που διαβάζει και τις δύο πλευρές. Αυτό όχι γιατί το λές και το παραλές, αλλά γιατί αυτό βγαίνει από τα συμπεράσματα. Πολλοί μου φάνηκαν προκατειλημμένοι στο να ακούσουν την (από πηγή ΗΠΑ) είδηση παρακάτω από κάποιο σημείο (στυλ ‘ώχου μωρέ, πάλι τα ίδια λένε οι Αμερικάνοι’). Αντίθετα εσύ μου δίνεις την εντύπωση πως δεν διαβάζεις καθημερινά την ελληνική επικαιρότητα μεν, αλλά όταν το κάνεις, το κάνεις με προσοχή και ως το τέλος. Αυτό δεν σημαίνει πως συμφωνώ μαζί σου (σε αρκετά σημεία), αντιθέτως τείνω να συμφωνήσω με τους άλλους, εκτός από το ύφος που λέγονται τα πράγματα. Από την άλλη, θα ήθελα να ζήσω στις ΗΠΑ. Όχι την υπόλοιπη ζωή μου, δεν πιστεύω πως θα αλλάξω την Ελλάδα, παρόλα τα αρκετά στραβά της, αλλά θα ήθελα να εργαστώ εκεί κάμποσο καιρό (κάποια χρόνια, όχι όμως πολλά) και να δω και ο ίδιος την ζωή εκεί από μέσα. Αλήθεια είναι πως μετά από την διαμονή μου σε ευρωπαϊκές χώρες είδα πως δεν ήταν όλα όπως νόμιζα (όμως ούτε αντίθετα ήταν), και απέκτησα μια άλλη οπτική γωνία, ευρύτερη. Έτσι θα ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο και με τις ΗΠΑ. Δυστυχώς ένας φίλος μου ήταν εκεί (Washington DC) 2 χρόνια και ενώ με προσκάλεσε πολλές φορές για να πάω να μείνω αρκετό καιρό (μέχρι μήνα και μόνο εισιτήριο θα πλήρωνα ουσιαστικά) δεν τα κατάφερα λόγω εξετάσεων που είχα όταν αυτός δεν είχε... Θα ήταν μια πρώτη γεύση, δυστυχώς δεν πέτυχε... Ελπίζω στο μέλλον να την έχω αυτήν την ευκαιρία κάπως, γιατί πάντοτε προτιμούσα να δοκιμάσω και να έχω άδικο, παρά να μην δοκιμάσω και ας έχω δίκιο.
-
Είδα πως στο προηγούμενο άρθρο μου όπου έβαλα απόστροφο εμφανίστηκε το εξής: ’
Λυπάμαι για την τυχόν δυσκολία στην ανάγνωση
-
ρε παιδια ασχετα αν ο gavriil εχει δικιο η οχι πρεπει να παραδεχτουμε οτι ειναι fighter και αρκετα διαβασμενος.
εγω δεν θεωρω οτι ο gavriil ειναι ανθελλην απλα απο οτι εχω διαβασει σε αλλα ποστ και μου εχει πει ο ιδιος ειναι ενα παιδι απο την ελληνικη επαρχια που πηγε στο big apple πετυχε και λατρεψε το συστημα οπως το εισεπραξε.
ειναι λογικο σε μια χωρα χωρις ιστορια οπως η αμερικη να προβαλλει την δυναμη της γιατι εδω που τα λεμε τι αλλο να προβαλλει τους ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ της????
και θα μου πει ο φιλτατος gavriil , καλα εσυ θα ζεις με τα αρχαια μαρμαρα ??,και θα του απαντησω οχι αλλα καθε φορα που συγχιζομαι με την ελληνικη πραγματικοτητα ---την συγχρονη εννοω--- ριχνω μια ματια εκει ψηλα στα παλια τα μαρμαρα και αμεσως νοιωθω περηφανος που γεννηθηκα σε αυτην την χωρα.
και ξερετε εγω δεν συγχιζομαι τοσο πολυ με τον ΒUSH αλλα με εκεινο τον παλιο@@@@α τον ΜΠΛΕΡ που ουτε για κολλητηρι δεν θα εκανε στο θεατρο σκιων του σπαθαρη.
και ειλικρινα καθε φορα που επισκεπτομαι το πιο διασημο κλεπταποδοχικο μουσειο του κοσμου british museum και βλεπω τα μαρμαρα μας τοσο πιο πολυ φτιαχνομαι με την παλιοαδελφησυγγνωμη αν ημουν εκτος της φιλοσοφιας του τοπικ.
American Dream. Η άλλη όψη του νομίσματος