Sep 26, 2002, 11:18 AM

skullone, αν και συμφωνώ με κάποια από αυτά που γράφεις στο post σου (το πρώτο μισό ) διαφωνώ με τα υπόλοιπα περί βίβλου κλπ. Μπορείς να έχεις την προσωπική σου άποψη για τα πάντα, αλλά αυτό δε σου επιτρέπει να βρίζεις τη Βίβλο ώς 'το χυδαιότερο πόνημα όλων των εποχών ', ούτε να χρησιμοποιείς λέξεις όπως 'αληταγίων'. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει τη Βίβλο και αν έχεις διαβάσαι όλες ή κάποιες από τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου, αλλά από τα λεγόμενά σου μάλλον βγάζεις συμπεράσματα από τρίτους, διότι ο Χριστιανισμός ήταν η θρησκεία που κήρυξε την ισότητα και την αγάπη και δια στόματος Αποστόλου Παύλου.
Όσον αφορά το ανθελληνικό του Αγ, Ιωάννη του Χρυσοστόμου και των ομοίων του (Μ. Βασίλειος, Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ) προφανώς πάλι δεν έχεις διαβάσει τα έργα τους και μάλλον δεν έχεις σκεφτεί γιατί θεωρούνται προστάτες της εκπαίδευσης (στην Ελλάδα μάλιστα).
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια και σε παρακαλώ όταν αναφέρεσαι σε πρόσωπα και πράγματα που βρίσκονται σε τέτοια σχέση με τη θρησκεία (τη δική μου τουλάχιστον, όσον αφορά εμένα ) να μιλάς με περισσότερο σεβασμό.
Είναι δικαίωμά σου να είσαι άθεος ή οτιδήποτε άλλο θέλεις αλλά δεν έχεις δικαίωμα να προσβάλλεις το θρησκευτικό αίσθημα των άλλωνμε τέτοιο τρόπο, μπορείς να εκθέτεις τις απόψεις σου με τρόπο που να μην το κάνεις.
Προσωπικά θεωρώ ότι η διδασκαλία της Εκκλησίας μας δεν έχει λάθη, παρόλο που πολλοί οι οποίοι θα έπρεπε να είναι εκφραστές της και βρισκονται σε θέσεις ευθύνης στην Εκκλησία κάνουν πολύ μεγάλα λάθη, μέχρι και εγκλήματα, και είναι για μένα αδικαιολόγητοι διότι βλάπτουν και οι ίδιοι την Εκκλησία.