-
Κάτι ακόμα για τα Citroen. Πρίν 9 μήνες πραγματικά ζήλεψα την Xara 1.6 VTS του φίλου και γείτονά μου Γιώργου. Είμουνα στο περίπου να δώσω την παλιά μου Corolla του 96 και να πάρω και εγώ Xara, αλλά ο καλός μου γείτονας με πρόλαβε, και μου απαρίθμησε τα προβήματα που έχει αντιμετωπίσει απο την αγορά του αυτοκινήτου τον Σεπτέμβριο του 2001.
Λοιπόν, πρώτο και βασικό πρόβλημα. Κοιβώτιο ταχυτήτων. Απο την αρχή με δυσκολία έπερνε την πρώτη ταχύτητιτα. Καμιά φορά αναγκαζόταν να ξεκινήσει με τη δεύτερη. Πηγαίνοντάς στην αντιπροσωπεία του είπαν ότι ακόμη το κοιβώτιο είναι σφιχτό και για τούτο παρουσιάζει το πρόβλημα αυτό. Επειδή όμως το πρόβλημα δεν λυνόταν με την πάροδο των εβδομάδων, και μετά από έντονες διαμαρτυρίες, οι τεχνικοί της Citroen του άλλαξαν τα λάδια στο κοιβώτιο βάζοντάς του άλλα με τεφλόν. Κάπου το πρόβλημα γλύκανε, αλλά δεν λύθηκε. Τώρα βέβαια έχει ζητήσει να του αλάξουν το κοιβώτιο. Πρόβλημα δεύτερο. Εσωτερικός χώρος. Αλλάχθηκε το τιμόμι διότι η επένδυσή του άρχισε να ξεφλουδίζει. Πρόβλημα 3. Αλλαγή καθίσματος οδηγου λόγω του ότι άρχισε να αποσυντήθεται το εσωτερικό αφρολέξ γεμίζοντας το πάτωμα με τρίματα. Πρόβλημα 4. Επανατοποθέτηση του εσωτεικού καθρέπτη αφού ξεκόλησε απο το τζάμι. Πρόβλημα 4. Ενα απο τα όργανα (θερμοκρασία λαδιού) από αρχής είναι πάντα στη κόκκινη περιοχή. Μετά απο έλεγχο στην αντιπροσωπεία αποφασήστηκε να του αλάξουν την κασέττα με τα όργανα, και έτσι έγινε. Το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε. Πρόβλημα 5. Ο πλαστικός μοχλός στο κάθισμα του συνοδηγού για την ανάκληση του καθίσματος πολές φορές δεν ακούει. Οπως καταλαβαίνετε ακούγοντας αυτά τα προβλήματα κάπου το πράγμα χάλαγε και το ενδιαφέρον μου για το αυτοκίνητο αυτό άρχισε να απομακρύνεται. Τελικά σχεδόν 10 μήνες αργότερα αποφάσισα να συνεχείσω με την Toyota αγοράζοντας τη νέα Corolla 1.6. Στους 2½ μήνες που το κυκοφορώ δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα και ελπίζω να είναι έτσι. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Takinen,σύμφωνοι σχετικά με τις συγκρίσεις,αλλα πιστεύεις -αφου ανεφέρθηκε- οτι το S2000 στρίβει?Απο γνώμες φίλων και απο -λίγη- προσωπική εμπειρία θεωρώ οτι τα 220 αλογα στον πίσω άξονα αυτού του ελαφρού αυτοκινήτου εχουν κανει λιγο δύσκολο το στρίβειν (..οχι δια του αρραβώνος! ).Σε επιταχύνσεις,πανταδούρες και ανοιχτές καμπές ναι δεν παίζεται!!!240 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΤΙΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ...ΦΟΥΡΝΙΑ .ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΟΥΡΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ.
-
Διαβάζωντας πιστεύω με προσοχή τους προλαλήσαντες, ως απόφοιτος της Γαλλικής Σχολής (εξ'αρχής κάτοχος και οδηγός γαλλικών αυτοκινήτων) έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Γενικά περι αξιοπιστίας των Γαλλικών υπάρχει ένας μεγάλος μύθος.
Τα γαλλικά αυτοκίνητα είναι πολύ αξιόπιστα όσο αφορά τα βασικά και κύρια μέρη τους αλλά όχι στις λεπτομέρειες!
Για παράδειγμα πόσους ξέρετε να έχουν κάψει μηχανή (χωρίς δικό τους λάθος) ή προβλήματα στο πλαίσιο (άκαμπτο απ'όλες τις απόψεις) ή ουσιαστικά προβλήματα. Προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι και όσοι μου έχουν αναφέρει κάτι τέτοιο, μοιάζουν ως περιστατικά μεμονομένα και τυχαία.
Οσο αφορά τα πλαστικά, όντως είναι από υλικά που τρίζουν και νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι κανένας αγοραστής γαλλικού αυτοκινήτου δεν θα το έπαιρνε με αυτό τον γνώμονα.
Είναι διαφορετικής φιλοσοφίας αυτοκίνητα και αυτό προσφαίρουν!Για τις υπόλοιπες βλάβες που έχουν προαναφερθεί θα συμφωνήσω (ιδιαίτερα με τον takinen) όμως θα ήθελα λίγο να τις αναλύσω.
Rallάκια, 206, VTS κτλ όντως κόβουν βάσεις πάνω, χαλάνε εύκολα το ζοάν (σύνδεσμος της πολλαπλής εξαγωγής με τον σωλήνα της εξάτμισης) αλλά για όλα ευθύνεται η μαλακή κάτω βάση που έχει τοποθετηθεί για να μην γκρινιάζουν για τριγμούς και ταλαντώσεις στο εσωτερικό.
Ομως αν κάποιος οδηγός τα οδηγεί νορμάλ (ποιος μπορεί να οδηγήσει 'νορμάλ' ένα Rallye) τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
ΚΙΒΩΤΙΟ: Tι σας φταίει το κιβώτιο ρε παιδιά; Η πρώτη δεν μπαίνει λόγω 'αυστηρού' συγχρονιζέ, το ίδιο και η δευτέρα! Αμα την βάλεις με δύναμη (ενώ δεν πρέπει να μπεί) τότε τα ξήλωσες όλα! Δεν είναι θέμα ασάφειας ή οτιδήποτε άλλο, είναι θέμα συνήθειας! Αν αλλαχτεί και η βαλβολίνη με κάποια καλύτερη δεν πρόκειται να παραπονεθεί ποτέ.
Εντάξει ίσως να μήν είναι και το καλύτερο της αγοράς αλλά αμα το προσέχεις δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Κανόνας; Ο επιλογέας δεν είναι κουτάλα για ανακάτεμα!
Για την ανάρτηση θα συμφωνήσω μεν αλλά δεν χαλάνε τα πίσω αμορτισέρ που αντέχουν πάνω από 50.000 και αλλά τα μπροστινά. Η αιτία είναι η ρύθμιση που είναι σφικτή και βέβαια το συνεχή 'σκίσιμο' που τους ρίχνουμε.
Ομως η Peugeot π.χ. αναγνωρίζοντας το 'πάθος' μας, δίνει τα αμορτισέρ σε εξευτελιστική τιμή! Είναι προτιμότερο λοιπόν να έχεις αμορτισέρ που να δουλεύουν σωστά έστω και για 'λίγο' παρά συνέχεια και ανεπαρκώς.
Τριγμοί μετά από χώμα: Χμμ καλά όρεξη να υπάρχει και ένα μικρό σετ με εργαλεία και το αυτοκίνητο γίνεται καλύτερο και από πολλά ακριβότερα. Είπαμε δεν το θέλουμε για αυτό.
Εγώ θα ήθελα όμως να τα εξετάσουμε λίγο αντικειμενικότερα...
Σαν Value for money τι σας λένε; Νομίζω ότι είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο της αγοράς!
Βάζοντας λοιπόν και σαν γνώμονα και τις τιμές από τα service και τα ανταλλακτικά έχεις ένα αυτοκίνητο που κινείται πάνω από πολλά 'υπερτιμιμένα'!
Να σταθώ λίγο και στις υπόλοιπες μάρκες;
VW με κιβώτια χαλασμένα; Τοyota που τους αλλάζανε τα κιβώτια χωρίς άλλες ενημερώσεις; Mini Cooper (πόσες ανακλήσεις έχει;)
Λοιπόν δεν είναι οι πόρτες και τα πλαστικά που καθορίζουν την αξιοπιστία αλλά κατ'εμέ το Value for money με γνώμονα τις προτιμήσεις μου και τις οδηγικές μου συνήθειες!
-
ΝΑΙ .ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΛΕΓΑ ΠΩΣ ΔΕ ΤΑ ΚΛΑΙΣ . ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ .....ΤΟ ΑΝ ΑΣ ΠΟΥΜΑ ΓΙΝΑΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΝΙ ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΑ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΠΑΝΤΑ , ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΧ Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΤΑ ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ . ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ 206 ΠΧ (11/99) ΕΜΠΑΣΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΝΕΡΑ , ΚΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΕΣΒΗΣΕ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ . ΜΕΤΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΩ ΒΕΒΑΙΑ.
-
Pia aksiopistia re paidia ? OLES oi etairies exoun kanei simbibasmous oste na einai pio ftina ta cars me apotelesma na min exoun kai ta kalytera ylika. Kai milao gia OLES tis etairies !
Kathe marka exei kai ta kousouria kai xreiazete eidiki metaxirisi apo ton idioktiti.
Kai min akouo oti ta japan einai terata aksiopistias giati mallon auton itan prin 5 xronia ! As milisoun oi idioktites S2K pou labane epistoles dorean elegxou apo ton Sarakaki kai poies itan oi aities (MILAME GIA TRELA !)
Ama ta skizeis ta kaimena einai dynaton na min bgaloune problimata ?
-
Κατά την γνώμη μου μπορώ να πω οτι η Corolla του πατέρα μου 101 μοντέλο 93' 1300cc και η δικιά μου 111 1,600cc μοντέλο 2000 είναι τέρατα αξιοπιστίας....Συνέχεια σε κόφτες είναι και Κίχ δεν έχουν βγάλει......Συγκεκριμένα στο δικό μου η χρήση που του γίνεται είναι πάντα στα όρια........
Όσο για Carina που άκουσα όντως είχανε προβλήματα σε κρεμαγιέρα ...ηλεκτρικά...αλλά αυτά ήταν το 1ο δίμηνο παραγωγής τους και αυτό επειδή ήταν αγγλικές και μόλις είχε φτιαχτεί η γραμμή παραγωγής.....Το ίδιο πιστεύω οτι μπορεί να γίνει και με την νέα Corolla μόνο και μόνο επειδή είναι καινούργια γραμμή παραγωγής...
'Ολες πια οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν το κόστος παραγωγης τουσ φτιάχνοντας καλύτςρα στην 'μάτι' αυτοκίνητα αλλά ένας θεός ξέρει αν είναι και πραγματικά καλύτερα ...Γενικά όπως ανέφερε και o BlueKiller όλες έχουν τα μειονεκτήματά τους....
Το Τί ειναι καλύτερο είναι υποκειμενικό ...Ο καθένας συμβιβάζεται με κάτι....Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να είχαμε το τέλειο αμαξι....
-
Ο χρήστης 206 Gris Sidobre έγραψε:
Τα γαλλικά αυτοκίνητα είναι πολύ αξιόπιστα όσο αφορά τα βασικά και κύρια μέρη τους αλλά όχι στις λεπτομέρειες!Με ένα 104 που άλλαξε μηχανή στα 130000 χλμ γιατί ράγισαν τα χιτώνια και μπήκε νερό, ένα ZX που έκαψε φλάντζα στα 90000, και ένα Kadet που στα 240000 δεν έχει αλλάξει πάρα μόνο λάδια, προτιμώ να αποφεύγω τέτοιες γενικεύσεις.
-
Ναι αλλά παρόλα αυτά προχωράς σε γενικεύσεις! Γιατί και εγώ μπορώ να πώ οτι ξέρω κάτοχο διφάναρης Κομπρέσορ που άλλαξε 2 φορές εγκέφαλο ( η μία εκτός εγγύησης ) και γνώμες ταξιτζήδων που λένε οτι οι καινούργιες Μερσεντες δεν είναι τόσο αξίοπιστες όσο οι παλίες. Επίσης συγγενικό μου πρόσωπο ταλαιπωρείται με τα ηλεκρικά της Carina Ε του χρόνια τώρα ενώ στις 2 Corolla που πέρασαν από την οικογένεια μου δεν συνέβει το παραμικρό σκυλιά. Είναι θέμα παρτίδας πολλές φορές και κυρίως οι πρώτες παρτίδες είναι αυτές που πάσχουν.
-
Δεν θυμάμαι σε πιο site (αμερικάνικο) το είχα δει, αλλά είχε στατιστική ανάλυση στις βλάβες των αυτοκινήτων, ανά σύστημα - μάρκα - μοντέλο - έτος παραγωγής.
Το τελευταίο ήταν πολύ κατατοπιστικό. Έβλεπες χρονιές που πραγματικά κάτι είχε πάει στραβά σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο. Θυμάμαι πχ BMW 323 με πρόβλημα στον κλιματισμό και Saab 900 με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, σε μία πολύ συγκεκριμένη χρονιά το καθένα. Αυτό είναι και χρήσιμο όταν θέλεις μεταχειρισμένο (εγώ έτσι βρήκα το site), οπότε ανακαλύπτεις τι πιθανά προβλήματα να παρουσιάσει το συγκεκριμένο μοντέλο της συγκεκριμένης ηλικίας.
Ξέρει κανένας για τι μιλάω; Έχει το URL; Δεν το έχω κρατήσει
-
Oσο και να συνεχίζουμε θα βρίσκουμε συνέχεια τέτοια παραδείγματα από όλες τις χώρες προέλευσης!
Θα επιθυμούσα να υπήρχε μια βάση δεδομένων που να αναλύει την συχνότητα βλαβών του κάθε μοντέλου ώστε να καταφέρουμε να είμαστε όλοι αντικειμενικοί.
Τουλάχιστον εγώ το λέω ότι είμαι υποκειμενικός γιατί αυτά τα αυτοκίνητα τα λατρεύω!
Για παράδειγμα φέτος χάρηκα ιδιαίτερα που όλοι ενώ 'κοπανάγανε' ότι η Peugeot στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν είναι καθόλου αξιόπιστη κατάφερε μια χρονιά που θα την θυμούνται όλοι για την αξιοπιστία της επί παντός εδάφους.
ΟΛΑ τα αυτοκίνητα έχουν τα προβληματάκια τους, όμως λυπάμαι πραγματικά που ιδιαίτερα τα Γαλλικά έχουν μια τέτοια φήμη που προέκυψε από ανθρώπους που προτιμούν το αυτοκίνητο να μοιάζει με το σαλόνι του σπιτιού τους παρά με εργαλεία οδηγικού πάθους. Οι υπόλοιποι πληρώνουν πολλά για να το νιώσουν αυτό που ένα αυτοκίνητο προσφαίρει σε τόσο χαμηλή τιμή.
Αν όμως θεωρείτε ότι η διαφορά κρίνεται στις μικρές λεπτομέρειες τότε θα πρέπει αναγκαστικά να πάω πάσο! Αλλά επιμένω και εύχομαι κάποια στιγμή να επιβεβαιωθώ και με αποδείξεις, ότι στα κύρια μέρη και τα μέρει μειζωντος σημασίας τα Γαλλικά όχι μόνο δεν υστερούν αλλά υπερτερούν!
-
H αλήθεια είναι ότι η Peugeot εν γένει χαίρει αναγνώρισης στον τομέα της αξιοπιστίας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια (εν αντιθέσει με τη Renault που προσπαθεί τα μέγιστα την τελευταία δεκαετία). Κι αυτό διότι οι εξελίξεις των μοντέλων της γίνονται επί αφρικανικού εδάφους, όπου και η κυριαρχία της στην αγορά είναι αναμφισβήτητη τα τελευταία 50 χρόνια... ας όψεται η αποικιοκρατία.
Αυτό δε σημαίνει, όπως ειπώθηκε, ότι είναι και τέρατα αξιοπιστίας (ουκ ολίγα μικροπροβλήματα είχα με το Rallye). Γι' αυτό κι εγώ επιλέγω το 206, που -διάολε- κυκλοφορεί τέσσερα χρόνια στην αγορά και -ελπίζω- να πλησιάζει αρκετά στα ιαπωνικά δεδομένα. -
Ο χρήστης 206 Gris Sidobre έγραψε:
ΟΛΑ τα αυτοκίνητα έχουν τα προβληματάκια τουςΣυμφωνώ. Ωστόσο, η εντύπωση που έχω σχηματίσει είναι ότι τα γαλλικά εμφανίζουν πιο πολλές και πιο σοβαρές βλάβες, όταν πρωτοκυκλοφορούν, σε σχέση π.χ. με τα ιαπωνικά. Στη δημιουργία αυτής της εντύπωσης ίσως να φταίει και το 307. Δε θα αγόραζα γαλλικό αυτοκίνητο, αν δεν περνούσε τουλάχιστον ένας χρόνος από τη στιγμή που εμφανίστηκε στην αγορά. Πάντως, τη δεδομένη χρονική στιγμή θεωρώ την απόκτηση ενός 307 καλή επιλογή (εξαιρώ την έκδοση με το 1400άρη κινητήρα).
όμως λυπάμαι πραγματικά που ιδιαίτερα τα Γαλλικά έχουν μια τέτοια φήμη που προέκυψε από ανθρώπους που προτιμούν το αυτοκίνητο να μοιάζει με το σαλόνι του σπιτιού τους παρά με εργαλεία οδηγικού πάθους.
Ξέρω πολλούς που αγόρασαν το 307, γιατί το σαλόνι του ήταν καλύτερο από το σαλόνι του σπιτιού τους.
-
'ΤΑ ΝΕΑ' δημοσίευσαν αυτές τις μέρες* (Σάββατο ή Κυριακή, δε θυμαμαι ακριβώς)* μια έρευνα αξιποπιστίας που εκπονήθηκε από τη DEKRA http://www.dekra.de/home και βέβαια όλα τα γερμανικά σαρώνουν σε όλους τους τομείς. Ούτε καν τα ιαπωνικά...
Κατανοητό μέχρι εδώ...Το περίεργο είναι ότι στους δρόμους του κράτους των απογόνων των Γότθων , δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα η Brera/159 και στην κατηγορία 'Μεσαία Οικογενειακά' την AR εκπροσωπεί η ...156!!!
-
Tι είναι η Dekra;
-
Μιας και γίνεται λόγος για γαλλικά αυτοκίνητα, παραθέτοντας και εγώ την εμπειρία μου με διάφορα citroen (bx, gs, saxo), μπορώ να πω ότι κάποια προβληματάκια μπορεί να βγουν όσον αφορά ηλεκτρονικά ή ηλεκτρικά. Από θέμα κινητήρα ήταν πάντα άψογα.
-
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... rt_id=9733
H DEKRA ανακοίνωσε τα αποτελέσματ της ετήσιας έρευνας αξιοπιστίας
Πρέπει να ναι η ΠΡΩΤΗ φορά που ένα γαλλικό και δη το Κλιό πρωτεύει στην έρευνα!!!
-
Πραγματικά το Clio ΙΙΙ είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο αυτοκίνητο και δεν εμφανίζει συχνά βλάβες (γνωρίζω άτομα που το έχουν και το full ιστορικό των αυτοκινήτων τους). Γενικότερα η renault από το 2005 και μετά δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της αξιοπιστίας των μοντέλων της (κάτι που αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα ερευνών αξιοπιστίας).
Επίσης για την Slk, έπειτα από συμβίωση μαζί της, μπορώ να πω πως ισχύει ότι είναι γενικά αξιόπιστη. Πέρα από πρόβλημα στο κομπρεσερ του κλιματισμού που έβγαλε στον πρώτο μήνα (όταν ήταν ολοκαίνουργιο) μετά δεν έβγαλε τίποτα άλλο. Και με αρκετά χιλιόμετρα/έτος.
Στα μικρομεσαία δεν μας τα λένε καλά. Ακους εκεί να βγάλουν το Golf V
-
παντσερ το κλιο...η λεκλερκ..
-
εχουμε και λέμε.
σε 14 μήνες συμβίωσης με Peugeot 406 .
-
1 εγκέφαλος μηχανής
-
2 εγκέφαλοι ταμπλο.
-
χρώμα (ξεφλούδισε).
-
πόρτα συνοδηγού (έπεσε).
-
μπροστά αριστερή ανάρτηση.
-
2 πεταλούδες γκαζιού.
-
σκουριά στην εξάτμηση.
-
- 1 πρόβλημα που δεν λύθηκε ποτέ .
-
Συνολο επισκέψεων σε συνεργίο περίπου 10 φορές με παραμονή άνω των 25 ημερών συνολικά.
Μπορεί σε κάποιους να μήν έχε συμβεί. Αλλά εγώ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ
-
ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ