-
Δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα...Το μέλλον της παρακολούθησης είναι μεγάλο. Αν σήμερα συμβαίνουν πράγματα που μας ξαφνιάζουν (κάμερες στους δρόμους, σε κοινόχρηστους χώρους, καταστήματα κλπ), αύριο θα πληρώνουμε ακόμη και τους φόρους μας από την συμπεριφορά μας ή οποία θα παρακολουθήται. Προς το παρόν μας οργανώνουν το άλλοθι (τρομοκρατία, ασφάλεια κλπ). Τα 2 reality τηλεπαιχνίδια που είδαμε την περασμένη χρονιά στην ελληνική τηλεόραση (φέτος θα γίνουν 5-6) που απλόχερα μας πρόσφερε η χώρα από την άλλη πλευρά του ωκεανού, είναι ο προπομπός της συνήθειας να παρακολουθούμαστε. Το 2004 δεν είναι μακριά και εκεί να δείτε τι έχει να γίνει.
Φίλε gavriil1 δεν είναι μόνο αν είσαι νόμιμος ή όχι. Ξέρεις τι πελατολόγια μετακινούνται (παράνομα τώρα, νόμιμα σε λίγο) παγκοσμίως σε μεγάλες πολυεθνικές με τεράστια ποσά? Τα περισσότερα από πιστωτικές και loyalty κάρτες, τα οποία εταιρίες αναλαμβάνουν να κάνουν μέχρι και ψυχογραφήματα προσωπικότητας. Αυτά καταλήγουν συνήθως στο κράτος, σε ασφαλιστικές και μεγάλες πολυεθνικές καταναλωτικών προιόντων. Σκοπός τους είναι πέρα από το ελέγχουν τις συνήθειές σου (κράτος) και κατ'επέκταση τις πεποιθήσεις σου, να κερδίσουν. Έτσι αν εσύ καλέσεις σπίτι σου το ΕΚΑΒ για ένα καρδιακό επεισόδιο ή αν αν αγοράζεις 4 μπουκάλια ουίσκυ την εβδομάδα, να δεις μετά πόσες εταιρίες θα σε ασφαλίσουν και με τι χρήματα. Να δεις αν πας να ζητήσεις δουλειά, να είσαι ο καλύτερος και να σε απορρίπτουν λόγω των προβλημάτων που ξέρουν, ενώ δεν θα έπρεπε να τα ξέρουν. Να σε απορρίπτουν επειδή έχουν το προφίλ σου από το τι καταναλώνεις, σε τι sites μπαινεις, τις ταξιδιωτικές σου συνήθειες (από το που βρίσκεται το κινητό σου ή από ποια τράπεζα παίρνεις χρήματα) και χιλιάδες άλλα στοιχεία που δεν μπορούμε να τα φανταστούμε.Δεν είναι λοιπόν θέμα νομιμότητας.
Οι παγκόσμοι νόμοι αλά Δαφέρμου έγιναν γιαυτόν το σκοπό. για να νομιμοποιήσουν την καταγραφή στοιχείων.
Για ξανασκέψου το λίγο. Φαίνεται σαν θεωρία του χάους αλλά είναι πραγματικότητα.
Ήδη με αυτό το post με έχουν φακελώσει -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Απολυτως κανενα προβλημα. Και τι εγινε εαν παρακολουθουμε εαν ειμαι νομιμος? Αυτο που μετραει ειναι οτι υπαρχει παρακαλουθηση και εαν εγω ειμαι σωστος/νομιμος πολιτης, τοτε ειναι καλο για μενα και την οικογενεια μου. Κακο ειναι για τον παρανομο πολιτη που θιγει το συμφερον μου ως νομιμος πολιτης.
Ελα ακου τις τηλεφωνικες μου συνομιλιες, τα ιμειλ μου, που παω, κτλ. Και? Τι εγινε? Δεν εχω να κρυψω τιποτε.
Δυστυχώς, το 1984 είναι εδώ. Δηλαδή, εσένα δε σου φαίνεται ύποπτη η πρεμούρα των 'Αρχών' να μπουν σ' όλες τις κλειδαρότρυπες;
Τα πράγματα είναι χειρότερα απ' ό,τι νομίζεις. Πώς θα σου φαινόταν αν ανακάλυπτες ότι όλη σου η προσωπική/οικογενειακή ζωή, το ιατρικό σου ιστορικό (με προφανείς συνέπειες στην ασφάλισή σου) ήταν στη διάθεση του καθενός;
Μα αυτο που κανει η κυβερνηση, η παρακολουθηση δηλαδη, δεν ειναι θεμα να μαζεψει στοιχεια απο την ζωη μου και να τα κανει δημοσια. Αρα γιατι λες: 'Πώς θα σου φαινόταν αν ανακάλυπτες ότι όλη σου η προσωπική/οικογενειακή ζωή, το ιατρικό σου ιστορικό (με προφανείς συνέπειες στην ασφάλισή σου) ήταν στη διάθεση του καθενός;'
Οπως ειπα, η κυβερνηση/το κρατος, χρισημοποιει την τεχνολογια για παρακολουθηση για να πιασει του παρανομους. Εαν δεν εισαι παρανομος δεν εχεις να φοβηθεις τιποτε. Το να εχεις εμπιστοσυνη στην κυβερνηση σου ειναι καλο πραγμα ακομη και εαν μιλαμε για το επιπεδο της Ελληνικης κυβερνησης. Ακομη και αυτη (η κυβερνηση) ειναι καλοπροαιρετη και προσπαθει για το καλο των πολιτων πρωτα. Κι ας ειναι μειονεκτικη και αντιπαραγωγικη στην προσπαθεια της. Κανενας δεν σε κυνηγαει εαν κοιτας την (μομιμη) δουλεια σου. Ακομη και στην Ελλαδα.
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Απολυτως κανενα προβλημα. Και τι εγινε εαν παρακολουθουμε εαν ειμαι νομιμος? Αυτο που μετραει ειναι οτι υπαρχει παρακαλουθηση και εαν εγω ειμαι σωστος/νομιμος πολιτης, τοτε ειναι καλο για μενα και την οικογενεια μου. Κακο ειναι για τον παρανομο πολιτη που θιγει το συμφερον μου ως νομιμος πολιτης.
Ελα ακου τις τηλεφωνικες μου συνομιλιες, τα ιμειλ μου, που παω, κτλ. Και? Τι εγινε? Δεν εχω να κρυψω τιποτε.
Δυστυχώς, το 1984 είναι εδώ. Δηλαδή, εσένα δε σου φαίνεται ύποπτη η πρεμούρα των 'Αρχών' να μπουν σ' όλες τις κλειδαρότρυπες;
Τα πράγματα είναι χειρότερα απ' ό,τι νομίζεις. Πώς θα σου φαινόταν αν ανακάλυπτες ότι όλη σου η προσωπική/οικογενειακή ζωή, το ιατρικό σου ιστορικό (με προφανείς συνέπειες στην ασφάλισή σου) ήταν στη διάθεση του καθενός;
DISTIXOS TO 1984 EINAI EDO NORITERA APO OSO NOMIZA!!!!!RE GAVRIIL DEN BORO AN PISTEPSO OTI OS MORFOMENO AKI NOHMON ON TA LES AFTA!!!!SIGOURA EXEIS PAREI TO THEMA ELAFRA TH KARDIA!DEN BOREI NA NOMIZEIS OTI EINAI TOSO KALO KAI ATHOO NA SE PARAKOLOUTHOUN!SE KLOUVI GENNITHIKES?EISAI ELEFTHEROS KAI H PARAKOLOUTHISI PERIORIZEI SHMANTIKA THN ELEFTHERIA SOU KAI TH DHMOKRATIA!KAI MH MOU PEIS POS DEN EXEIS TIPOTA TELEIOS NA KRIPSEIS!!!!OLOI EXOUN ESTO KAI ILITHIA MISTIKA POU DEN THELOUN DE ADERFE NA TA VLEPEI O OMOSPONDIAKOS STIN ALLH PLEVRA THS OTHONIS KAI NA MOU TA KATAGRAFEI STO FAKELO!!!AN EINAI DINATO!!!
Οταν ειπα δεν εχω να κροιψω τιποτε ενοουσα οτι δεν ειμαι παρανομος σε τιποτε, κτλ. Σιγουρα υπαρχουν πραγματα τα οποια δεν θελω καποιος τριτος να ξερει. Οπως ειπες, ολοι μας το εχουμε αυτο. ΑΛΛΑ, ειμαι πρόθυμος να αποροφησω το κοστος αυτου, για να προστατευθω απο την κυβερνηση απο παρανομους εγκληματιες, κτλ. Να με προστατεψουν προσπαθουν. Και εαν αυτο σημαινει οτι μπορει να τυχει να με παρακολουθησει καποιος, το καλωσοριζω κατι τετοιο.
Κ. Κυβερνηση, παρακαλω νοιωστε ελευθερη να με παρακολουθησετε οποτε θελετε. Ειμαι στην διαθεση σας. Μονο καντε το παν να καθαρισετε την κοινωνια απο αυτους που δεν αξιζει να ειναι ελευθεροι. Οσο γινετε πιο γρηγορα μαλιστα. Ευχαριστω.
-
Οκ gavriil.
Με το ίδιο σκεπτικό πως θα σου φαινόταν εαν η κυβέρνηση τοποθετούσε κάμερες μέσα στα σπίτια μας ; -
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Οκ gavriil.
Με το ίδιο σκεπτικό πως θα σου φαινόταν εαν η κυβέρνηση τοποθετούσε κάμερες μέσα στα σπίτια μας ;To spiti einai idwtikos xwros, den 8a prepei na parakolou8eitai. Oi dimosioi xwroi einai kalo na parakolou8ountai apo tin astynomia an ayto 8a apotrepsei egklimata kai paranomies.
Akoma, 8a prepei na parakolou8wntai oi kata8eseis/pistwtikes kartes/agores katanalwtikwn proiontwn, kai opoios 3odeyei xwris emfani eisodimata. Etsi 8a periwristoun poly oi paranomes drastiriotites pou mastizoun tin xwra kai den tin afinoun na anaptyx8ei.
Auto den 8eloume oloi, anapty3i tis elladas? Kalyteres douleies, kalyterous dromous klp.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα...Το μέλλον της παρακολούθησης είναι μεγάλο. Αν σήμερα συμβαίνουν πράγματα που μας ξαφνιάζουν (κάμερες στους δρόμους, σε κοινόχρηστους χώρους, καταστήματα κλπ), αύριο θα πληρώνουμε ακόμη και τους φόρους μας από την συμπεριφορά μας ή οποία θα παρακολουθήται. Προς το παρόν μας οργανώνουν το άλλοθι (τρομοκρατία, ασφάλεια κλπ). Τα 2 reality τηλεπαιχνίδια που είδαμε την περασμένη χρονιά στην ελληνική τηλεόραση (φέτος θα γίνουν 5-6) που απλόχερα μας πρόσφερε η χώρα από την άλλη πλευρά του ωκεανού, είναι ο προπομπός της συνήθειας να παρακολουθούμαστε. Το 2004 δεν είναι μακριά και εκεί να δείτε τι έχει να γίνει.
Φίλε gavriil1 δεν είναι μόνο αν είσαι νόμιμος ή όχι. Ξέρεις τι πελατολόγια μετακινούνται (παράνομα τώρα, νόμιμα σε λίγο) παγκοσμίως σε μεγάλες πολυεθνικές με τεράστια ποσά? Τα περισσότερα από πιστωτικές και loyalty κάρτες, τα οποία εταιρίες αναλαμβάνουν να κάνουν μέχρι και ψυχογραφήματα προσωπικότητας. Αυτά καταλήγουν συνήθως στο κράτος, σε ασφαλιστικές και μεγάλες πολυεθνικές καταναλωτικών προιόντων. Σκοπός τους είναι πέρα από το ελέγχουν τις συνήθειές σου (κράτος) και κατ'επέκταση τις πεποιθήσεις σου, να κερδίσουν. Έτσι αν εσύ καλέσεις σπίτι σου το ΕΚΑΒ για ένα καρδιακό επεισόδιο ή αν αν αγοράζεις 4 μπουκάλια ουίσκυ την εβδομάδα, να δεις μετά πόσες εταιρίες θα σε ασφαλίσουν και με τι χρήματα. Να δεις αν πας να ζητήσεις δουλειά, να είσαι ο καλύτερος και να σε απορρίπτουν λόγω των προβλημάτων που ξέρουν, ενώ δεν θα έπρεπε να τα ξέρουν. Να σε απορρίπτουν επειδή έχουν το προφίλ σου από το τι καταναλώνεις, σε τι sites μπαινεις, τις ταξιδιωτικές σου συνήθειες (από το που βρίσκεται το κινητό σου ή από ποια τράπεζα παίρνεις χρήματα) και χιλιάδες άλλα στοιχεία που δεν μπορούμε να τα φανταστούμε.Δεν είναι λοιπόν θέμα νομιμότητας.
Οι παγκόσμοι νόμοι αλά Δαφέρμου έγιναν γιαυτόν το σκοπό. για να νομιμοποιήσουν την καταγραφή στοιχείων.
Για ξανασκέψου το λίγο. Φαίνεται σαν θεωρία του χάους αλλά είναι πραγματικότητα.
Ήδη με αυτό το post με έχουν φακελώσειΤα τελευταια που εγραψες ειναι υποθετικα και νομιζω οτι ετσι τα γραφεις.
Για το παραδειγμα που εφρες με τον κυριο που θα καταναλωνει 4 μπουκαλια ουισκι και δεν θα τον ασφαλιζουν εχω να πω αυτο.
Η σωστη απαντηση ειναι οτι, ναι, θα τον ασφαλιζει εταιρια, αλλα με μεγαλυτερο ασφαλιστρο. Και? Δεν ειναι πιο δικαι αυτο για σενα και μενα που καταναλωνουμε 4 μπουκαλια ουισκι σε ολοκληρη την ζωη μας και δεν θα ειμαστε στο νοσοκομειο στα 34 μας με σαπισμενο σικωτι? Οι ασφαλιστικες αυτην την στιγμη δεν χρεωνουν με τον πιο δικαιο τροπο λογο του οτι δεν μπορουν να ξερουν ποιος εχει ποιες συνηθηες. Αρα, ατομα σαν και μενα και πιθανος εσενα να πληρωνουν...ας το μουμε στην καθημερινη...'τα σπασμενα των αλλων'. Αυτο ειναι προτιμοτερο για σενα?
Οπως ειπα, στο τελος, εαν εισαι νομιμος και 'σωστος' πολιτης, η παρακολουθηση και γενικα η συσωρευση προσωπικων πληροφοριων ειναι για το καλο σου. Λαθη γινοντε και θα γινοντε αλλα ειναι μερος του κοστους για τετοιο επιπεδο παρχης υπηρεσιων. Οπως τα αυτοκινητιστικα ατυχηματα.
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Οκ gavriil.
Με το ίδιο σκεπτικό πως θα σου φαινόταν εαν η κυβέρνηση τοποθετούσε κάμερες μέσα στα σπίτια μας ;ΟΚ. Το οτι ρωτας αυτην την ερωτηση ειναι αποδηξη οτι δεν το εχεις σκεφθει το θεμα απο ολες τις πλευρες. Υποθετω.
Δες το μυνημα του Αγη. Αλλα με λιγα λογια, ενας παρανομος ή εκγληματιας, δεν μπορει να κανει κακο σε μενα απο το σπιτι του. Εκτος καποιων εξερεσεων οπως π.χ. μεσο του κομπιουτερ του σε θεματα καταθεσεων κτλ. Αλλα αυτο καλυφθηκε απο τον Αγη επισης.
Δεν ειναι θεμα να θελω να ξερω ως κυβερνηση τι κανεις μεσα στην κρεβατοκαμαρα σου. Αλλη δουλεια δεν ειχε η κυβερνηση να καθετε και να ξοδευει τοσο χρονο και χρημα για να μαθει με ποιον/ποιαν κυμασε και πως 'κατ0υρας'...σορρυ. Αυτο δεν ειναι καθολου το θεμα σε αυτην την περιπτωση.
Το μυαλο σας παει αμεσως στο κακο. Στο οτι ολα ειναι φτιαχτα και οτι ολα ειναι συνωμοσιες, και παντα εσεις ειστε το θυμα. Λαθος τροπος σκεψης και πολυ δημοφιλής στην Ελλαδα. Σορρυ.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Οκ gavriil.
Με το ίδιο σκεπτικό πως θα σου φαινόταν εαν η κυβέρνηση τοποθετούσε κάμερες μέσα στα σπίτια μας ;ΟΚ. Το οτι ρωτας αυτην την ερωτηση ειναι αποδηξη οτι δεν το εχεις σκεφθει το θεμα απο ολες τις πλευρες. Υποθετω.
Δες το μυνημα του Αγη. Αλλα με λιγα λογια, ενας παρανομος ή εκγληματιας, δεν μπορει να κανει κακο σε μενα απο το σπιτι του. Εκτος καποιων εξερεσεων οπως π.χ. μεσο του κομπιουτερ του σε θεματα καταθεσεων κτλ. Αλλα αυτο καλυφθηκε απο τον Αγη επισης.
Δεν ειναι θεμα να θελω να ξερω ως κυβερνηση τι κανεις μεσα στην κρεβατοκαμαρα σου. Αλλη δουλεια δεν ειχε η κυβερνηση να καθετε και να ξοδευει τοσο χρονο και χρημα για να μαθει με ποιον/ποιαν κυμασε και πως 'κατ0υρας'...σορρυ. Αυτο δεν ειναι καθολου το θεμα σε αυτην την περιπτωση.
Το μυαλο σας παει αμεσως στο κακο. Στο οτι ολα ειναι φτιαχτα και οτι ολα ειναι συνωμοσιες, και παντα εσεις ειστε το θυμα. Λαθος τροπος σκεψης και πολυ δημοφιλής στην Ελλαδα. Σορρυ.
Daxei,tora me afta pou les,oti kai na po den iparxei elpida...Ta sxolia as ta kanoun alloi...
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Οκ gavriil.
Daxei,tora me afta pou les,oti kai na po den iparxei elpida...Ta sxolia as ta kanoun alloi...
Δεν υπαρχει ελπιδα για τι ακριβως? Και γιατι τα σχολια να τα κανουν αλλοι?
-
Όλοι μας κατά καιρούς λέμε πως δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε...
Είναι όμως όντως έτσι; Έστω ότι έρχομαι και σου καμώνομαι τον κυβερνητικό υπάλληλο και υποβάλλω σε κάποιον το εξής ερωτηματολόγιο:
*Αξιότιμε/η κύριε/κυρία ... ,
Στα πλαίσια της νόμιμης και νομότυπης (σημείωση: πλην όμως ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ) παρακολούθησης στην οποίαν υποβάλλουμε όλους μας τους πολίτες, θα θέλαμε να μας δηλώσετε:
- Τα πολιτικά σας φρονήματα.
- Το θρήσκευμά σας.
- Τις σεξουαλικές σας προτιμήσεις.
- Ότι εγκρίνετε να διαχειρισθούμε εμείς, όπως κρίνουμε καλύτερο για την εθνική ασφάλεια, όλα σας τα προσωπικά δεδομένα, είτε μας ενημερώσετε εσείς γι' αυτά είτε πάρουμε τις πληροφορίες μόνοι μας.
- Ότι θα μας ενημερώσετε για οποιαδήποτε ασυνήθιστη κίνηση των γειτόνων σας, ιδίως αν είναι αριστεροί/αναρχικοί.
- Τον αριθμό κοινωνικής σας ασφάλισης.
- Το ακριβές σας ιατρικό ιστορικό.
- Αν ανήκατε ποτέ σε αντιεξουσιαστικές/αναρχικές οργανώσεις.
- Αν λάβατε ποτέ μέρος σε διαδήλωση.
- Αν βρεθήκατε ποτέ σε δίκη ως κατηγορούμενος για οιονδήποτε λόγο.
- Αν διαπληκτισθήκατε ποτέ με όργανα της τάξεως.
- Ότι εγκρίνετε να ερευνήσουμε το σπίτι σας ανά πάσα ώρα και στιγμή, παρουσία ή απουσία σας, με ή χωρίς εισαγγελική εντολή, για οιονδήποτε λόγο, και ιδίως για λόγους εθνικής ασφαλείας.
Θα μπορούσα στον κατάλογο αυτόν να προσθέσω κι άλλα. Θεωρώ όμως ότι, αν πήγαινα σε οποιονδήποτε νοήμονα άνθρωπο και του έλεγα να μου απαντήσει σε όλα αυτά, θα μου απαντούσε με τρόπο όχι ιδιαίτερα κόσμιο και, πιθανώς, ουδόλως ειρηνικό.
Τέτοια πράγματα, Γαβριήλ, είναι αντισυνταγματικά ΚΑΙ στις ΗΠΑ και έχεις, εφόσον είσαι Αμερικανός πολίτης, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αντιταχθείς σε τέτοιου είδους παραβιάσεις του καταστατικού χάρτη της χώρας.
-
Όλοι μας κατά καιρούς λέμε πως δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε...Είναι όμως όντως έτσι; Έστω ότι έρχομαι και σου καμώνομαι τον κυβερνητικό υπάλληλο και υποβάλλω σε κάποιον το εξής ερωτηματολόγιο:
*Αξιότιμε/η κύριε/κυρία ... ,
Στα πλαίσια της νόμιμης και νομότυπης (σημείωση: πλην όμως ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ) παρακολούθησης στην οποίαν υποβάλλουμε όλους μας τους πολίτες, θα θέλαμε να μας δηλώσετε:
- Τα πολιτικά σας φρονήματα.
- Το θρήσκευμά σας.
- Τις σεξουαλικές σας προτιμήσεις.
- Ότι εγκρίνετε να διαχειρισθούμε εμείς, όπως κρίνουμε καλύτερο για την εθνική ασφάλεια, όλα σας τα προσωπικά δεδομένα, είτε μας ενημερώσετε εσείς γι' αυτά είτε πάρουμε τις πληροφορίες μόνοι μας.
- Ότι θα μας ενημερώσετε για οποιαδήποτε ασυνήθιστη κίνηση των γειτόνων σας, ιδίως αν είναι αριστεροί/αναρχικοί.
- Τον αριθμό κοινωνικής σας ασφάλισης.
- Το ακριβές σας ιατρικό ιστορικό.
- Αν ανήκατε ποτέ σε αντιεξουσιαστικές/αναρχικές οργανώσεις.
- Αν λάβατε ποτέ μέρος σε διαδήλωση.
- Αν βρεθήκατε ποτέ σε δίκη ως κατηγορούμενος για οιονδήποτε λόγο.
- Αν διαπληκτισθήκατε ποτέ με όργανα της τάξεως.
- Ότι εγκρίνετε να ερευνήσουμε το σπίτι σας ανά πάσα ώρα και στιγμή, παρουσία ή απουσία σας, με ή χωρίς εισαγγελική εντολή, για οιονδήποτε λόγο, και ιδίως για λόγους εθνικής ασφαλείας.
Θα μπορούσα στον κατάλογο αυτόν να προσθέσω κι άλλα. Θεωρώ όμως ότι, αν πήγαινα σε οποιονδήποτε νοήμονα άνθρωπο και του έλεγα να μου απαντήσει σε όλα αυτά, θα μου απαντούσε με τρόπο όχι ιδιαίτερα κόσμιο και, πιθανώς, ουδόλως ειρηνικό.
Τέτοια πράγματα, Γαβριήλ, είναι αντισυνταγματικά ΚΑΙ στις ΗΠΑ και έχεις, εφόσον είσαι Αμερικανός πολίτης, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αντιταχθείς σε τέτοιου είδους παραβιάσεις του καταστατικού χάρτη της χώρας.
OK Μια στιγμη. Ολα αυτα που γραφεις ειναι σωστα, αλλα οπως εγραψα πριν, το περνεις το θεμα με ακραιο τροπο. Με απολυτο τροπο (και δεν ειναι η πρωτη φορα που το κανεις αυτο γενικως).
Εγραψες: '...θα θέλαμε να μας δηλώσετε:...'
Μα η παρακολουθηση δεν ειναι θεμα 'δηλωσης'. Δεν ειναι θεμω ερωτηματων απο καποιον της κυβερνησης σε καποιο ερωτηματολογιο που πρεπει εσυ να απαντησεις. Ειναι θεμα 'εχω μια καμερα σε γωνια της Λ. Συγγρου και παρακαλουθω το πεζοδρομιο για να δω εαν καποιος εσπασε την βιτρινα του ταδε καταστηματος κατα τα την διαρκεια της πορειας'. Αυτο το παραδειγμα που σε εδωσα, τι σχεση εχει με 'δηλωσεις πεποιθησεων και προτιμησεων'?
-
Σίγουρα, δε μπορούν όλα να είναι ξέφραγο αμπέλι και έρμαια των κλεφτρονιών. Αλλά... 'Φύλαγε τα ρούχα σου, για να' χεις τα μισά'. Είμαι πολύ καχύποπτος απέναντι στις κυβερνήσεις, βλέπεις... Και έχω τους λόγους μου.
-
Σίγουρα, δε μπορούν όλα να είναι ξέφραγο αμπέλι και έρμαια των κλεφτρονιών. Αλλά... 'Φύλαγε τα ρούχα σου, για να' χεις τα μισά'. Είμαι πολύ καχύποπτος απέναντι στις κυβερνήσεις, βλέπεις... Και έχω τους λόγους μου.Ναι. Και αυτη η καχυποψια ειναι αυτο που θιγω στην Ελλαδα. Βλεπετε μονο το ακραιο κοστος της υποθεσης χωρις το οφελος. Το οποιο ειναι τεραστιο εαν το σκεφθεις.
-
Δεν είναι και τόσο τεράστιο... Και, να σου πω την αλήθεια, από το να' χω τους κυβερνητικούς (που, εξ ορισμού, επιδιώκουν να ασκούν παντού έλεγχο, βλέπε 'να χώνουν παντού τη μύτη τους') να με παρακολουθούν παντού και να έχω (όπως γίνεται τώρα στις ΗΠΑ με τις οδηγίες που έδωσαν FBI & CIA και δε συμμαζεύεται στους πολίτες) τον κουτσομπόλη γείτονα (μη μου πεις ότι δεν έχετε και στις ΗΠΑ κουτσομπόληδες - αυτό το είδος σπονδυλωτού είναι εξίσου διαδεδομένο με τις κατσαρίδες και τις μύγες) να ψαχουλεύει τα πάντα και να με ρουφιανεύει (ενδεχομένως και ψευδώς), να τη βράσω την 'ασφάλεια'. Πιο καλά ανασφαλής παρά να κινδυνεύω από διάφορους ρουφιάνους για λόγους 'εθνικής ασφαλείας'. Εδώ στην Ελλάδα τα έχουμε ζήσει πολλές φορές. Τα ζήσαμε και στο Πολυτεχνείο Κρήτης το '98, με τους ΔΑΠίτες και τους ΠΑΣΠίτες να ρουφιανεύουν σε μπράβους τους 'αντιπάλους' φοιτητές και καθηγητές. Το δικό μου δε τηλέφωνο (όπως και όλων των φοιτητών που δεν ήταν οργανωμένοι στις παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) σε πληροφορώ ότι παρακολουθείτο, κατόπιν εντολής της τότε Πρυτανείας και οι αποδείξεις είναι ατράνταχτες. Και λίγο καιρό μετά, μπράβος της τότε Πρυτανείας (και πρώην μέλος της προσωπικής φρουράς γνωστού βουλευτή), μου επιτέθηκε για να με σκοτώσει. Πώς τη γλίτωσα είναι κυριολεκτικά θαύμα.
Γι' αυτό, μη μου υπερασπίζεσαι την παρακολούθηση. Καλύτερη η 'ανασφάλεια' από αυτά τα Οργουελικά που έχω ζήσει.
-
Δεν είναι και τόσο τεράστιο... Και, να σου πω την αλήθεια, από το να' χω τους κυβερνητικούς (που, εξ ορισμού, επιδιώκουν να ασκούν παντού έλεγχο, βλέπε 'να χώνουν παντού τη μύτη τους') να με παρακολουθούν παντού και να έχω (όπως γίνεται τώρα στις ΗΠΑ με τις οδηγίες που έδωσαν FBI & CIA και δε συμμαζεύεται στους πολίτες) τον κουτσομπόλη γείτονα (μη μου πεις ότι δεν έχετε και στις ΗΠΑ κουτσομπόληδες - αυτό το είδος σπονδυλωτού είναι εξίσου διαδεδομένο με τις κατσαρίδες και τις μύγες) να ψαχουλεύει τα πάντα και να με ρουφιανεύει (ενδεχομένως και ψευδώς), να τη βράσω την 'ασφάλεια'. Πιο καλά ανασφαλής παρά να κινδυνεύω από διάφορους ρουφιάνους για λόγους 'εθνικής ασφαλείας'. Εδώ στην Ελλάδα τα έχουμε ζήσει πολλές φορές. Τα ζήσαμε και στο Πολυτεχνείο Κρήτης το '98, με τους ΔΑΠίτες και τους ΠΑΣΠίτες να ρουφιανεύουν σε μπράβους τους 'αντιπάλους' φοιτητές και καθηγητές. Το δικό μου δε τηλέφωνο (όπως και όλων των φοιτητών που δεν ήταν οργανωμένοι στις παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) σε πληροφορώ ότι παρακολουθείτο, κατόπιν εντολής της τότε Πρυτανείας και οι αποδείξεις είναι ατράνταχτες. Και λίγο καιρό μετά, μπράβος της τότε Πρυτανείας (και πρώην μέλος της προσωπικής φρουράς γνωστού βουλευτή), μου επιτέθηκε για να με σκοτώσει. Πώς τη γλίτωσα είναι κυριολεκτικά θαύμα.Γι' αυτό, μη μου υπερασπίζεσαι την παρακολούθηση. Καλύτερη η 'ανασφάλεια' από αυτά τα Οργουελικά που έχω ζήσει.
Λες οτι δεν υπηρχε λογος που σε παρακολοθουσαν?
-
Το οτι ο Αμερικάνικος λαός είναι θύμα μιας ατελείωτης προπαγάνδας το ακούμε χρόνια.
Το να μην μπορούν όμως να αντιληφθούν να αυτονόητα εγώ δεν το περίμενα!
Μιλάμε για απίστευτη μαλθακοποίηση !!!
Να δούμε τι θα δούμε σε καμιά 10αριά χρόνια.Τουλάχιστον χαίρομαι που ο Έλληνας, ακόμα και αυτός που ανήκει στην υποκουλτούρα δεν είναι τέτοιο πρόβατο. Ευτυχώς που σε πολλά θέματα είμαστε ακόμη βάρβαροι και συνεχίζουμε ακάθεκτοι στο δρόμο μας.
( για πόσο όμως; ) -
Ok ,
την απάντηση την γνωρίζω , πριν ακόμα γράψω το post.
Anyway...
ειδωμεν -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Τα τελευταια που εγραψες ειναι υποθετικα και νομιζω οτι ετσι τα γραφεις.
Δεν είναι καθόλου υποθετικά. Οι βάσεις δεδομένων γεμίζουν καθημερινά αλλά αυτά τα στοιχεία είναι αναξιοποιητα. Απλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει το εργαλείο και ο χρόνος (λόγω όγκου δεδομένων) που΄να διασταυρώνει αυτές τις βάσεις και θα δίνει λεπτομερή και γρήγορη πληροφόρηση. Υποθέτω (εδώ υποθέτω και το γράφω) μόνο ότι οι μυστικές υπηρεσίες κρατών τα διαθέτουν και σίγουρα μεγαλες εταιρίες καταναλωτικών προιόντων, που αυτή τι στιγμή τα χρησιμοποιούν μόνο για μαρκετιγκ. Σε πολύ λίγο χρόνο εταιρίες ευρέσεως εργασίας (human resourses και head hunters) θα τα διαθέτουν.
Η σωστη απαντηση ειναι οτι, ναι, θα τον ασφαλιζει εταιρια, αλλα με μεγαλυτερο ασφαλιστρο. Και? Δεν ειναι πιο δικαι αυτο για σενα και μενα που καταναλωνουμε 4 μπουκαλια ουισκι σε ολοκληρη την ζωη μας και δεν θα ειμαστε στο νοσοκομειο στα 34 μας με σαπισμενο σικωτι? Οι ασφαλιστικες αυτην την στιγμη δεν χρεωνουν με τον πιο δικαιο τροπο λογο του οτι δεν μπορουν να ξερουν ποιος εχει ποιες συνηθηες. Αρα, ατομα σαν και μενα και πιθανος εσενα να πληρωνουν...ας το μουμε στην καθημερινη...'τα σπασμενα των αλλων'. Αυτο ειναι προτιμοτερο για σενα?
Θες να πεις ότι τα ιατρικά ιστορικά και ο όρκος του Ιπποκράτη δεν αξίζουν τίποτα μπροστά στο κέρδος κάποιων ασφαλιστικών εταιριών? Αν έκαναν νόμο για ελεύθερο ιατρικό ιστορικό θα το δεχόσουν?
Οπως ειπα, στο τελος, εαν εισαι νομιμος και 'σωστος' πολιτης, η παρακολουθηση και γενικα η συσωρευση προσωπικων πληροφοριων ειναι για το καλο σου. Λαθη γινοντε και θα γινοντε αλλα ειναι μερος του κοστους για τετοιο επιπεδο παρχης υπηρεσιων. Οπως τα αυτοκινητιστικα ατυχηματα.
Για να σοβαρευτούμε λίγο ρε παιδιά!!! Εδώ ξεφεύγει το θέμα πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για τον ορισμό της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Ήδη σε αυτές τις 2 έννοιες μας έχουν εγκλωβήσει. Σε λίγο η μοναδική ελευθερία που θα ξέρουμε θα είναι η .....Αρβανιτάκη.
Τελικά μετα λύπης δωλώνω ότι σ'αυτό το θέμα πρέπει να είναι ο καθένας κι απάνω του και όπου του βγει. -
ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο GABRIIL ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΚΕΙ, Η΄ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ. ΠΡΩΤΑ Big Brother & BAR, ΜΕΤΑ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ, ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 50 ΧΛΜ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ - Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ - ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΑΤΡΩΝ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ, ΠΕΙΣΑΝΕ ΚΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ 'ΝΟΗΜΟΝΕΣ' ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ...
-
Καλά ρε φίλε, αλλά δεν έχουμε και καταρράκτη! Μπορούμε να διαβάζουμε και πιο μικρά fonts!
Kameres kai o megalos adelfos(oxi to thlepaixnidi...)