-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Σίγουρα και εδώ γίνεται κάποιου βαθμού προπαγάνδα. Δεν υποστήριξα το αντίθετο.
Τουλάχιστον όμως εδώ, την προπαγάνδα δεν την καταπίνουμε ούτε την αγνοούμε. Ξέρουμε οτι υπάρχει. Μας τη σερβίρουν και τη φτύνουμε. Όσοι μπορούμε.Και ποιος σου ειπε οτι εδω ειναι αλλιως τα πραγματα?
Συγνώμη, αλλά από το σύνολο των δημοσιεύσεών σου δεν έχεις πείσει κανέναν για την αντικειμενικότητα και καθαρότητα της σκέψης σου, ωστέ να εκλαμβάνονται οι τοποθετήσεις σου ως γεγονότα.
Γεγονοτα? Η εννοιες 'ελευθερια', 'δημοκρατια', κτλ δεν ειναι θεμα γεγονοτων. Πως εγω μπορω να σε πεισω εσενα για το εαν οι ΗΠΑ ειναι δημοκρατικη και ελευθερη χωρα, οταν καπως εισαι 100% σιγουρος οτι δεν ειναι ετσι? Δεν ειναι θεμα γεγονοτων. Ειναι θεμα να εμπιστευεσαι αυτα που λεει καποιος 'συμπατριωτης' που εζησε εδω χρονια. Ή οχι φυσικα.
Και αυτό που εξάγεται από τη συζήτησή μας, είναι πως το μόνο επιχείρημα που λες και ξαναλές, είναι οτι έχεις ζήσει και στις 2 χώρες και επειδή το έχεις κάνει αυτό, μπορείς να εκφέρεις γνώμη για σοβαρότατα θέματα.
Ειναι απλος ο λογος που το κανω. Ειναι απλη η διαφορα μας. Εσυ εχεις πησθει καπως για το πως τα πραγματα ειναι εδω στις ΗΠΑ. Εγω απο την αλλη τα εχω ζησει αυτα. ΑΛλα ακομη περισσοτερο? Εγω ειρθα εδω οταν ειμουν 22 ετων και ειχα μια 'Α' αποψη για το πως ειναι τα πραγματα εδω στις ΗΠΑ (οπως εχεις εσυ). Απο αυτα που ακουγα στην Ελλαδα, διαβαζα, κτλ. Και μετα ειδα πως πραγματικα ειναι. Και σου λεω μετα απο ολα αυτα οτι υπαρχουν πολυ περισσοτερες 'καραμελες' οπως τις λετε, στην Ελλαδα και οχι εδω. Και τα αλλα που προσπαθησα να εξηγησω και εσυ το γυρισες σε αμαχους, κτλ. Το μονο που μενει να σου πω ειναι οτι εγω εζησα εδω και να σε ρωτησω 'πως τα ξερεις ολα αυτα για τις ΗΠΑ και εκφερεις γνωμη?' Και εσυ μου λες 'μονο αυτο εχεις να πεις'. ΟΚ. Τοτε απλα διφωνουμε.
Εγω εαν ειμουν στην θεση σου, θα ελεγα σε μενα, Γαβριηλ, για πες μας, εμεις εχουμε αυτην την αποψη για τις ΗΠΑ, εσυ πως τα ειδες τα πραγατα που ζεις εκει τοσα χρονια. Αλλα οπως ειπαμε. Ο καθενας με το μυαλο του κανει αυτο που θελει στο τελος. Εκλογη σου.
Και κάτι άλλο.
Εσύ κόμπαζες παλαιότερα για την πληρότητα των απαντήσεών σου και ήταν το πρώτο πράγμα που ανέφερες, όταν κάποιος σου απαντούσε ημιτελώς.
Τώρα πώς και ξέπεσες εσύ σε ημιτελείς απαντήσεις; Μήπως επειδή δεν υπάρχει τίποτα να πεις;Διοτι αυτο ειναι φορουμ αυτοκινησης. Οχι πολιτικης πεποιθεσης, κτλ. Αρκετος αυτος ο λογος για σενα?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Τουλάχιστον όμως εδώ, την προπαγάνδα δεν την καταπίνουμε ούτε την αγνοούμε. Ξέρουμε οτι υπάρχει. Μας τη σερβίρουν και τη φτύνουμε. Όσοι μπορούμε.Και ποιος σου ειπε οτι εδω ειναι αλλιως τα πραγματα?
Gavriil, εσύ είπες οτί η κυβέρνησή σου νοιάζεται για σένα και λειτουργεί για το καλό σου και πως αυτό που εγώ λέω προπαγάνδα εσύ το λες αλήθεια. Επίσης, είσαι κατά της συνομοσιολογίας, οπότε πως ξαφνικά εμφανίζεσαι καταφατικός μπροστά στο ενδεχόμενο της προπαγάνδας στη χώρα σου;
Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης, μιας αξίας, που έτσι και αλλιώς δύσκολα κερδίζεται. Είναι θέμα έλλειψης αντικειμενικών επιχειρημάτων. Συγνώμη, αλλά δεν μου φτάνει η προσωπική γνώμη κάποιου για να με πείσει, εκτός από πολύ λίγες εξαιρέσεις. Δεν είναι προσωπικό θέμα απέναντί σου. Είναι τρόπος σκέψης.
Αν θυμάσαι και το λέω για άλλη μια φορά, δεν με ενόχλησε η άποψη οτι ζεις σε μια δημοκρατική χώρα, αλλά το οτι ζεις στη δημοκρατικότερη χώρα του πλανήτη. That's the point. Eίναι βαριά διατύπωση να υποστηρίζεις οτι ζεις στη δημοκρατικότερη χώρα ολόκληρου του πλανήτη. Το οτι ζεις σε μια απλώς δημοκρατική χώρα, δεκτό. Αν έχεις επιχειρήματα διατύπωσέ τα.
Τέλος με ενδιαφέρει πραγματικά η γνώμη σου για αυτά που έθιξα ποιο πάνω.
(Διαφορετική φορολόγηση σε καλλιτεχνικά προιόντα, διαφορετική φορολόγηση πρώτων υλών, πόλεμοι κατά αμάχων, εμπάργκο, κλείσιμο napster και audiogalaxy, κραυγαλέα επεισόδια προπαγάνδας σαν αυτό που ανέφερε ο kouk, γκέτο, κλπ)
Ειλικρινά με ενδιαφέρει η γνώμη σου για όλα αυτά, ασχέτως με τη συζήτηση και πέρα από κάθε σκοπιμότητα.
Έτσι και αλλιώς οι 4τροχοί ποτέ δεν ήταν ένα περιδικό που τελείωνε στο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο είναι η αρχή ή το μέσο. -
takinen:
Έτσι και αλλιώς οι 4τροχοί ποτέ δεν ήταν ένα περιδικό που τελείωνε στο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο είναι η αρχή ή το μέσο.Συμφωνώ κι επ΄αυξάνω!!
Φίλε GAVRIIL 1 καλό θα ήταν να δεις και το TRUMAN SHOW!Είναι μια πολύ ωραία ταινία, σχετική με το θέμα μας
Αλλά το FIGHT CLUB είναι ακόμα καλύτερη!
Όσο για σένα KOUK ήξερα οτι ήθελες να πεις πολλά!!
Η γνώμη μας πρέπει ν'ακούγετε είτε αρέσει στους άλλους είτε όχι!Αυτό είναι Δημοκρατική κοινωνία!
''Γράφε,Ιστορία,τα ψεμματά σου αράδα
και βλόγα το Φονιά,βρίζε το Θύμα!
Κι'Αρετή,των δρομάκων σουσουράδα,
τον κάθε σωματέμπορα σου τίμα''
(ΠΡΟΛΟΓΟΣ,Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ)-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ -
Ρε πορωμένοι στις 4 τα ξημερώματα forum!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΛΙΓΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ECHO.
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ?
ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ.ΑΝ ΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΕ ΤΟΣΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ'ΧΕΙ Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΛΟΙ.ΑΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ.ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ.Ο ΘΥΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΜΑ.ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ,ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ(ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΣΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ 'ΗΘΙΚΗΣ' ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ.ΟΜΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟΤΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΥΝΑΤΟΣ.ΑΥΤΟΣ ΕΥΝΝΟΕΙΤΑΙ,ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙ.ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.ΑΣ ΤΟΝ 'ΣΕΒΑΣΘΟΥΜΕ' ΛΟΙΠΟΝ(ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ) ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΗΡΕΜΟΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΠΟΡΤΑ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΟ 'ΣΕΒΑΣΜΟ'.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ(ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ).
ΕΙΣΑΙ ΤΟ 'ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ' ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ,ΕΙΜΑΙ ΤΟ 'ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ' ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, 'ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ, ΟΠΟΤΕ:'ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ'
'ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ'
ADIOS -THE END(ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο GAVRILL) -
Paidia,ontas ego aftos pou anoixe to thema to parakoloutho sinexos kai den exo afisei oute mia dimosiefsi,ki as mi fainetai,logo tou oti den apadao sinexos.Omos mipos to paratravixame?Thelo na po oti daxei,xairomai pou akouo aftes tis apopseis kai deixnete oloi 'psagmenoi' kai sigoura me kapoio ipsilo epipedo morfosis omos to thema afto the borouse na travaei gia xronia kai den iparxei logos pia afou oi apopseis olon eisakoustikan kai graftikan alla mono emeis ta diavazoume afta...Kaneis apo aftous pou tha eprepe na ta diavazoun...Kai oxi den einai oti lipithika to Gavriil pou apanta se 50 atoma kathe fora!!!!Opote kalitera na to kleinoume siga siga...
-
Ο χρήστης ECHO έγραψε:
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ?
ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ.ΑΝ ΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΕ ΤΟΣΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ'ΧΕΙ Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΛΟΙ.ΑΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ.ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ.Ο ΘΥΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΜΑ.ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ,ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ(ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΣΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ 'ΗΘΙΚΗΣ' ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ.ΟΜΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟΤΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΥΝΑΤΟΣ.ΑΥΤΟΣ ΕΥΝΝΟΕΙΤΑΙ,ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙ.ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.ΑΣ ΤΟΝ 'ΣΕΒΑΣΘΟΥΜΕ' ΛΟΙΠΟΝ(ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ) ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΗΡΕΜΟΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΠΟΡΤΑ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΟ 'ΣΕΒΑΣΜΟ'.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ(ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ).
ΕΙΣΑΙ ΤΟ 'ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ' ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ,ΕΙΜΑΙ ΤΟ 'ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ' ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, 'ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ, ΟΠΟΤΕ:'ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ'
ADIOS -THE END(ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο GAVRILL)ΛΟΙΠΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 100&ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΑΒΡΙΗΛ.
ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΖΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ.ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΙΚΑΙΟ(ΟΣΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΙ'ΑΝ ΕΙΝΑΙ) -
Το να παριστάνεις το μάγκα, κρυμμένος πίσω από ένα πληκτρολόγιο, όχι μόνον δεν είναι δίκαιο, αλλά δεν είναι και αντρίκειο. Κάτι τέτοια τα κάνουν μονάχα κάτι πιτσιρίκια που παριστάνουν - εκ του 'ασφαλούς' - τον καμπόσο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το να παριστάνεις το μάγκα, κρυμμένος πίσω από ένα πληκτρολόγιο, όχι μόνον δεν είναι δίκαιο, αλλά δεν είναι και αντρίκειο. Κάτι τέτοια τα κάνουν μονάχα κάτι πιτσιρίκια που παριστάνουν - εκ του 'ασφαλούς' - τον καμπόσο.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ADIOS -THE END(ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο GAVRILL)ΛΟΙΠΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 100&ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΑΒΡΙΗΛ.
ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΖΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ.ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΙΚΑΙΟ(ΟΣΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΙ'ΑΝ ΕΙΝΑΙ)ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΠΑ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ-ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΩ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ
ΑDIOS -ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΑΝΑΛΩΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΤΗ ΞΙΦΟΛΟΧΗ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΘΑΨΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ
'ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΚΕΛΙ ΣΟΥ-ΤΡΩΕ ΤΟ ΦΑΙ ΣΟΥ-ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΠΟΛΥ
-
TI NA ΠΩ.
ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΕΣΥ(ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ) ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΙΩΡΘΩΣΕ ΜΕ.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΧΕΣΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΣΟΥ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ(ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕΣ)ΟΤΙ ΕΙΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ 'ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ'ΤΟΥ?
ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΣΟ ΕΓΩ?ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΦΑΙ ΣΟΥ?
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ (ΑΠ'ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ)ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ,ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΑΤΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ?
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ-ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-
ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ -
Gavriil, εσύ είπες οτί η κυβέρνησή σου νοιάζεται για σένα και λειτουργεί για το καλό σου και πως αυτό που εγώ λέω προπαγάνδα εσύ το λες αλήθεια. Επίσης, είσαι κατά της συνομοσιολογίας, οπότε πως ξαφνικά εμφανίζεσαι καταφατικός μπροστά στο ενδεχόμενο της προπαγάνδας στη χώρα σου;
Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης, μιας αξίας, που έτσι και αλλιώς δύσκολα κερδίζεται. Είναι θέμα έλλειψης αντικειμενικών επιχειρημάτων. Συγνώμη, αλλά δεν μου φτάνει η προσωπική γνώμη κάποιου για να με πείσει, εκτός από πολύ λίγες εξαιρέσεις. Δεν είναι προσωπικό θέμα απέναντί σου. Είναι τρόπος σκέψης.
Αν θυμάσαι και το λέω για άλλη μια φορά, δεν με ενόχλησε η άποψη οτι ζεις σε μια δημοκρατική χώρα, αλλά το οτι ζεις στη δημοκρατικότερη χώρα του πλανήτη. That's the point. Eίναι βαριά διατύπωση να υποστηρίζεις οτι ζεις στη δημοκρατικότερη χώρα ολόκληρου του πλανήτη. Το οτι ζεις σε μια απλώς δημοκρατική χώρα, δεκτό. Αν έχεις επιχειρήματα διατύπωσέ τα.
Τέλος με ενδιαφέρει πραγματικά η γνώμη σου για αυτά που έθιξα ποιο πάνω.
(Διαφορετική φορολόγηση σε καλλιτεχνικά προιόντα, διαφορετική φορολόγηση πρώτων υλών, πόλεμοι κατά αμάχων, εμπάργκο, κλείσιμο napster και audiogalaxy, κραυγαλέα επεισόδια προπαγάνδας σαν αυτό που ανέφερε ο kouk, γκέτο, κλπ)
Ειλικρινά με ενδιαφέρει η γνώμη σου για όλα αυτά, ασχέτως με τη συζήτηση και πέρα από κάθε σκοπιμότητα.
Έτσι και αλλιώς οι 4τροχοί ποτέ δεν ήταν ένα περιδικό που τελείωνε στο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο είναι η αρχή ή το μέσο.-
ΠΟτε δεν εγραψα (και εαν το εκανα, δεν εννοουσα) οτι οι ΗΠΑ ειναι η δημοκρατικοτερη χωρα στον κοσμο. Εγραψα οτι οι ΗΠΑ ειναι η πιο ελευθερη χωρα στον κοσμο.
-
Για τα θεματα που περιγραφεις, οπως γκετο, κτλ μπορω να σου πω την γνωμη μου, αλλα ισως αυτο δεν ειναι το σωστο φορουμ για κατι τετοιο. Δεν θελω να ενοχλησω τον Κ. Τρακουσελλη Εαν θες στηλε μου email.
-
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
takinen:
Φίλε GAVRIIL 1 καλό θα ήταν να δεις και το TRUMAN SHOW!Είναι μια πολύ ωραία ταινία, σχετική με το θέμα μαςΤην ειδα την ταινια. Και οριστε το προβλημα που περιγραφω. Εσεις βλεπετε τις ταινιες του Χολυγουντ (επισης παραγωγης ΗΠΑ), και νομιζετε οτι αυτη ειναι οι ΗΠΑ. Αν ειναι δυνατον!
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Paidia,ontas ego aftos pou anoixe to thema to parakoloutho sinexos kai den exo afisei oute mia dimosiefsi,ki as mi fainetai,logo tou oti den apadao sinexos.Omos mipos to paratravixame?Thelo na po oti daxei,xairomai pou akouo aftes tis apopseis kai deixnete oloi 'psagmenoi' kai sigoura me kapoio ipsilo epipedo morfosis omos to thema afto the borouse na travaei gia xronia kai den iparxei logos pia afou oi apopseis olon eisakoustikan kai graftikan alla mono emeis ta diavazoume afta...Kaneis apo aftous pou tha eprepe na ta diavazoun...Kai oxi den einai oti lipithika to Gavriil pou apanta se 50 atoma kathe fora!!!!Opote kalitera na to kleinoume siga siga...Ακους Τακινεν?
-
Paidia,ontas ego aftos pou anoixe to thema to parakoloutho sinexos kai den exo afisei oute mia dimosiefsi,ki as mi fainetai,logo tou oti den apadao sinexos.Omos mipos to paratravixame?Thelo na po oti daxei,xairomai pou akouo aftes tis apopseis kai deixnete oloi 'psagmenoi' kai sigoura me kapoio ipsilo epipedo morfosis omos to thema afto the borouse na travaei gia xronia kai den iparxei logos pia afou oi apopseis olon eisakoustikan kai graftikan alla mono emeis ta diavazoume afta...Kaneis apo aftous pou tha eprepe na ta diavazoun...Kai oxi den einai oti lipithika to Gavriil pou apanta se 50 atoma kathe fora!!!!Opote kalitera na to kleinoume siga siga...
Ακους Τακινεν?
Αυτό που εγώ πιστεύω είναι πως δεν πρέπει να βάζουμε στεγανά και παρωπίδες ούτε περιορισμούς στη σκέψη και το λόγο μας.
Και πιστεύω πως οι 4Τ είναι μια πολύ ελεύθερη στέγη για προβληματισμούς.
Οπότε, δεν μπαίνω στο παιχνίδι του 'πρέπει' και 'δεν πρέπει'.
Αν θέλει κάποιος απαντάει σε κάποιον που ρωτάει, αν πάλι δεν θέλει δεν απαντάει, ή το κάνει σε πρσωπικό επίπεδο. -
- ΠΟτε δεν εγραψα (και εαν το εκανα, δεν εννοουσα) οτι οι ΗΠΑ ειναι η δημοκρατικοτερη χωρα στον κοσμο. Εγραψα οτι οι ΗΠΑ ειναι η πιο ελευθερη χωρα στον κοσμο..
Το λες και το ξαναλές χωρίς να το στηρίζεις. Οπότε είναι σαν να μην το λες.
- Για τα θεματα που περιγραφεις, οπως γκετο, κτλ μπορω να σου πω την γνωμη μου, αλλα ισως αυτο δεν ειναι το σωστο φορουμ για κατι τετοιο. Δεν θελω να ενοχλησω τον Κ. Τρακουσελλη Εαν θες στηλε μου email.
Αν ήταν να ενοχλείται πιστεύω πως θα το είχαμε καταλάβει ήδη.
Anyway περιμένω mail σου με τη γνώμη σου σε αυτά ακριβώς τα θέματα που έθεσα. -
Αφήστε τον συνφορουμίτη Gaviil να μας λέει την γνώμη του και τις γνώσεις για τα τόσα αυτοκινητιστικά θέματα που γνωρίζει. Καλή η πολιτικάντη συζήτηση, αλλά κάπου φτάνει τα όρια της. Την ουσία την κατάλαβαν όσοι ήθελαν.
-
[quote]
Εγραψα οτι οι ΗΠΑ ειναι η πιο ελευθερη χωρα στον κοσμο..
Το λες και το ξαναλές χωρίς να το στηρίζεις.
[/quote]Από τους αμερικάνους που έχω γνωρίσει είναι ότι όλοι το πιστεύουν αυτό. Και υπερασπίζονται τις κατοχυρωμένες από το σύνταγμα ελευθερίες. Το it's not your business εκεί ισχύει, αντίθετα με εδώ που πάντα υπάρχει κάποιος που να χώνει τη μύτη του στις υποθέσεις μου. Εδώ μάλλον θα συμφωνήσω με τον gavriil1.
Μου φαίνεται ότι η υποχώρηση στις ελευθερίες εκεί γίνεται μέσω προπαγάνδας (είναι για το καλό σας) ενώ εδώ μέσω παρέμβασης (έτσι είναι κι αν σας αρέσει).
Επίσης είναι δημοκρατικότερη από τις περισσότερες δυτικές χώρες. Κάτι που δεν είπε κανένας είναι πόσες εκλογές γίνονται στην αμερική. Όλοι όσοι έχουν δημόσια αξίωμα ουσιαστικά εκλέγονται από το κοινό. Πού αλλού γίνεται αυτό; Τώρα αν οι εκλογές κερδίζονται από αυτόν που ξοδεύει τα περισσότερα (εδώ κολλάει gavriil), είναι θέμα πολιτικοποίησης ή μη πολιτικοποίησης.
Ακριβώς επειδή στις ΗΠΑ υπάρχει αυτή η διευρυμένη εκλογική διαδικασία, υπάρχει δυνητικά και ο άμεσος έλεγχος της εξουσίας. Οπότε η κακή της χρήση μπορεί να τιμωρηθεί. Εδώ κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, και γι' αυτό φοβόμαστε περισσότερο. Άσε που είναι ακόμα πρόσφατη η χούντα...
Πάντως το ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τρόπος να παρακολουθούμαστε πραγματικά ακόμα και αν κάθε γωνία είχε κάμερα, δεν σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχει η τεχνική δυνατότητα να γίνει. Και τότε το '1984' είναι πιθανό.
-
takinen:
Φίλε GAVRIIL 1 καλό θα ήταν να δεις και το TRUMAN SHOW!Είναι μια πολύ ωραία ταινία, σχετική με το θέμα μαςΤην ειδα την ταινια. Και οριστε το προβλημα που περιγραφω. Εσεις βλεπετε τις ταινιες του Χολυγουντ (επισης παραγωγης ΗΠΑ), και νομιζετε οτι αυτη ειναι οι ΗΠΑ. Αν ειναι δυνατον!
ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ Η.Π.Α. ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ HOLLYWOOD.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ CNN, REALITY SHOW ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ,ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ,ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ(ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ).
ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
''WHY IS THIS TRUE FOR AMERICANS,BUT NOT FOR ANYONE ELSE?''
ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ!
-
- ΠΟτε δεν εγραψα (και εαν το εκανα, δεν εννοουσα) οτι οι ΗΠΑ ειναι η δημοκρατικοτερη χωρα στον κοσμο. Εγραψα οτι οι ΗΠΑ ειναι η πιο ελευθερη χωρα στον κοσμο..
Το λες και το ξαναλές χωρίς να το στηρίζεις. Οπότε είναι σαν να μην το λες.
- Για τα θεματα που περιγραφεις, οπως γκετο, κτλ μπορω να σου πω την γνωμη μου, αλλα ισως αυτο δεν ειναι το σωστο φορουμ για κατι τετοιο. Δεν θελω να ενοχλησω τον Κ. Τρακουσελλη Εαν θες στηλε μου email.
Αν ήταν να ενοχλείται πιστεύω πως θα το είχαμε καταλάβει ήδη.
Anyway περιμένω mail σου με τη γνώμη σου σε αυτά ακριβώς τα θέματα που έθεσα.Στειλε μου email πρωτα εσυ, στο gavriil1@yahoo.com. Φευγω για Ελλαδα σε 2 μερες, αρα μπορει να μην παρεις απαντηση συντομα.
Kameres kai o megalos adelfos(oxi to thlepaixnidi...)