Ο χρήστης takinen έγραψε:
Σίγουρα και εδώ γίνεται κάποιου βαθμού προπαγάνδα. Δεν υποστήριξα το αντίθετο.
Τουλάχιστον όμως εδώ, την προπαγάνδα δεν την καταπίνουμε ούτε την αγνοούμε. Ξέρουμε οτι υπάρχει. Μας τη σερβίρουν και τη φτύνουμε. Όσοι μπορούμε.
Και ποιος σου ειπε οτι εδω ειναι αλλιως τα πραγματα?
Συγνώμη, αλλά από το σύνολο των δημοσιεύσεών σου δεν έχεις πείσει κανέναν για την αντικειμενικότητα και καθαρότητα της σκέψης σου, ωστέ να εκλαμβάνονται οι τοποθετήσεις σου ως γεγονότα.
Γεγονοτα? Η εννοιες 'ελευθερια', 'δημοκρατια', κτλ δεν ειναι θεμα γεγονοτων. Πως εγω μπορω να σε πεισω εσενα για το εαν οι ΗΠΑ ειναι δημοκρατικη και ελευθερη χωρα, οταν καπως εισαι 100% σιγουρος οτι δεν ειναι ετσι? Δεν ειναι θεμα γεγονοτων. Ειναι θεμα να εμπιστευεσαι αυτα που λεει καποιος 'συμπατριωτης' που εζησε εδω χρονια. Ή οχι φυσικα.
Και αυτό που εξάγεται από τη συζήτησή μας, είναι πως το μόνο επιχείρημα που λες και ξαναλές, είναι οτι έχεις ζήσει και στις 2 χώρες και επειδή το έχεις κάνει αυτό, μπορείς να εκφέρεις γνώμη για σοβαρότατα θέματα.
Ειναι απλος ο λογος που το κανω. Ειναι απλη η διαφορα μας. Εσυ εχεις πησθει καπως για το πως τα πραγματα ειναι εδω στις ΗΠΑ. Εγω απο την αλλη τα εχω ζησει αυτα. ΑΛλα ακομη περισσοτερο? Εγω ειρθα εδω οταν ειμουν 22 ετων και ειχα μια 'Α' αποψη για το πως ειναι τα πραγματα εδω στις ΗΠΑ (οπως εχεις εσυ). Απο αυτα που ακουγα στην Ελλαδα, διαβαζα, κτλ. Και μετα ειδα πως πραγματικα ειναι. Και σου λεω μετα απο ολα αυτα οτι υπαρχουν πολυ περισσοτερες 'καραμελες' οπως τις λετε, στην Ελλαδα και οχι εδω. Και τα αλλα που προσπαθησα να εξηγησω και εσυ το γυρισες σε αμαχους, κτλ. Το μονο που μενει να σου πω ειναι οτι εγω εζησα εδω και να σε ρωτησω 'πως τα ξερεις ολα αυτα για τις ΗΠΑ και εκφερεις γνωμη?' Και εσυ μου λες 'μονο αυτο εχεις να πεις'. ΟΚ. Τοτε απλα διφωνουμε.
Εγω εαν ειμουν στην θεση σου, θα ελεγα σε μενα, Γαβριηλ, για πες μας, εμεις εχουμε αυτην την αποψη για τις ΗΠΑ, εσυ πως τα ειδες τα πραγατα που ζεις εκει τοσα χρονια. Αλλα οπως ειπαμε. Ο καθενας με το μυαλο του κανει αυτο που θελει στο τελος. Εκλογη σου.
Και κάτι άλλο.
Εσύ κόμπαζες παλαιότερα για την πληρότητα των απαντήσεών σου και ήταν το πρώτο πράγμα που ανέφερες, όταν κάποιος σου απαντούσε ημιτελώς.
Τώρα πώς και ξέπεσες εσύ σε ημιτελείς απαντήσεις; Μήπως επειδή δεν υπάρχει τίποτα να πεις;
Διοτι αυτο ειναι φορουμ αυτοκινησης. Οχι πολιτικης πεποιθεσης, κτλ. Αρκετος αυτος ο λογος για σενα?