-
Ο χρήστης wrx1 έγραψε:
- Τι κακο βλεπεις σε αυτο? Εγω κανενα.
- Η κυβερνηση ειναι υποχρεωμηνη να νοιαζεται για το καλο της πλειοψηφιας αντι της μειοψηφιας. Εαν εσυ δεν νοιαζεσει για την δικη σου ασφαλεια, πως περιμενεις την κυβερνηση να νοιαζεται για σενα πιο πολυ απο εσενα?
ουτε και εγω βλεπω κανενα κακο gabriel αλλα αυτο που με ενοχλει ειναι η υποκρισια.
δηλαδη βαζουμε μια πινακιδα με οριο 30χλμ σε κατηφορα στηνουμε το ρανταρ και γραφουμε ολο τον κοσμο δηθεν προστατευοντας τους.δεν νομιζω οτι για νοημονες ανθρωπους χρειαζεται το κρατος να τους παιρνει χερακι χερακι και να τους λεει -- μη τζιζ κακο πηγες με 140 αρα πληρωσε για να συνετισθεις --.
δεν ειμαι εναντιον των οριων ταχυτητας αλλα ειμαι εναντιον της προχειροτητας με την οποια αποφασιζονται χωρις καμμια σκεψη και δημιουργουν παραβατες με το ζορι.
πριν μερικα χρονια οι 4τροχοι κανανε ενα τεστ πηγαινοντας στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ακολουθωντας κατα γραμμα τα ορια ταχυτητας με ενα opel calibra αν θυμαμαι καλα.
το αποτελεσμα ηταν να κανουν 10 ωρες περιπου και το μεγαλυτερο προβλημα ηταν το ποσες φορες εφτασαν δε δυσκολη θεση για ατυχημα απο αλλα αυτοκινητα.ζουμε σε μια εποχη που οτι κατασκευαζεται ειναι πιο γρηγορο απο πριν και οχι μονο σε αυτοκινητα αλλα και σε αεροπλανα,τραινα,πλοια κλπ με στοχο την εξοικονομηση χρονου και βελτιωση της παραγωγικοτητας αρα καποτε οι κυβερνησεις πρεπει να φτιαξουν πιο ασφαλεις δρομους ωστε ο κοσμος να μετακινειτε γρηγορα και με ασφαλεια.
Symfwnw, oti merika oria einai balmena la8os stin Ellada (eidika ekei pou ginontai erga), alla genika osa xronia odigousa ekei o elegxos me radar htan o anamenomenos, dil. me egrapsan otan pigaina me 130+ se orio 110. Den nomizw oti htan toso fobera ta pragmata, px. sta kainouria tmimata A8hnwn-Korin8ou den stinane bloka kai o kosmos pigaine me oso h8ele.
Den exw akousei kanena filo na paraponietai oti ton grapsane giati parabiase orio 30 km/h se autokinitodromo, syny8ws oloi trexane arketa.
To megalo problima twn dromwn stin Ellada htan kai einai h elleipsi diaxwristikis nisidas se 'aytokinitodromous'.
-
Ο χρήστης wrx1 έγραψε:
- Τι κακο βλεπεις σε αυτο? Εγω κανενα.
- Η κυβερνηση ειναι υποχρεωμηνη να νοιαζεται για το καλο της πλειοψηφιας αντι της μειοψηφιας. Εαν εσυ δεν νοιαζεσει για την δικη σου ασφαλεια, πως περιμενεις την κυβερνηση να νοιαζεται για σενα πιο πολυ απο εσενα?
ουτε και εγω βλεπω κανενα κακο gabriel αλλα αυτο που με ενοχλει ειναι η υποκρισια.
δηλαδη βαζουμε μια πινακιδα με οριο 30χλμ σε κατηφορα στηνουμε το ρανταρ και γραφουμε ολο τον κοσμο δηθεν προστατευοντας τους.δεν νομιζω οτι για νοημονες ανθρωπους χρειαζεται το κρατος να τους παιρνει χερακι χερακι και να τους λεει -- μη τζιζ κακο πηγες με 140 αρα πληρωσε για να συνετισθεις --.
δεν ειμαι εναντιον των οριων ταχυτητας αλλα ειμαι εναντιον της προχειροτητας με την οποια αποφασιζονται χωρις καμμια σκεψη και δημιουργουν παραβατες με το ζορι.
πριν μερικα χρονια οι 4τροχοι κανανε ενα τεστ πηγαινοντας στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ακολουθωντας κατα γραμμα τα ορια ταχυτητας με ενα opel calibra αν θυμαμαι καλα.
το αποτελεσμα ηταν να κανουν 10 ωρες περιπου και το μεγαλυτερο προβλημα ηταν το ποσες φορες εφτασαν δε δυσκολη θεση για ατυχημα απο αλλα αυτοκινητα.ζουμε σε μια εποχη που οτι κατασκευαζεται ειναι πιο γρηγορο απο πριν και οχι μονο σε αυτοκινητα αλλα και σε αεροπλανα,τραινα,πλοια κλπ με στοχο την εξοικονομηση χρονου και βελτιωση της παραγωγικοτητας αρα καποτε οι κυβερνησεις πρεπει να φτιαξουν πιο ασφαλεις δρομους ωστε ο κοσμος να μετακινειτε γρηγορα και με ασφαλεια.
Καταλαβαινω τι λες. Εαν η τροχαια κανει κατι τετοιο επιτηδες, τοτε κατι τετοιο ειναι περα απο λυπηρο αλλα και αντισυνταγματικο ισως. Στις ΗΠΑ υπαρχουν συγκεκριμενοι νομοι για το πως ενα οριο ταχυτητας θα επιτραπει στον αναλογο χωρο. Παραμετροι οπως, ποσες λωριδες ειναι ο δρομος, εαν εχει διαχωριστικο, εαν υπαρχουν σπιτια στις ακρες του δρομου και ποσο μακρια ειναι το σπιτια, εαν υπαρχουν καταστηματα, πεζοδρομιο, κτλ, κτλ.
Αλλα καπως που φενεται δυσκολο να πιστεψω οτι η τροχαια θα κανει κατι τετοιο εντελως επιτηδες για να σε γραψει. Μου φενεται απανθρωπο.
-
[quote]Στις ΗΠΑ υπαρχουν συγκεκριμενοι νομοι για το πως ενα οριο ταχυτητας θα επιτραπει στον αναλογο χωρο. Παραμετροι οπως, ποσες λωριδες ειναι ο δρομος, εαν εχει διαχωριστικο, εαν υπαρχουν σπιτια στις ακρες του δρομου και ποσο μακρια ειναι το σπιτια, εαν υπαρχουν καταστηματα, πεζοδρομιο, κτλ, κτλ. [/quote]
Κι εδώ υπάρχουν προδιαγραφές. Είχα παρακολουθήσει από βίτσιο το μάθημα 'Εργαστήριο Οδοποιίας' στο πολυτεχνείο. Αλλά αμφιβάλλω αν τις γνωρίζουν όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για τη σηματοδότηση. Εδώ δεν ακολουθούν καν το πρότυπο του ΕΛΟΤ για το πώς να γράφουν τα ελληνικά τοπονύμια με λατινικούς χαρακτήρες.
Πηγαίνοντας από τη Βάρκιζα στο αεροδρόμιο το όριο στη Βάρης-Κορωπίου (1 λωρίδα ανά κατεύθυνση) είναι 70. Εντάξει. Σε ένα μικρό διάστημα που ο δρόμος έχει 2 λωρίδες και μπαριέρες στην άκρη το όριο είναι 60. Και στην Αττική οδό, μόλις φτάσεις στην ανισόπεδη του Cargo είναι 80. Πού είναι η λογική σε αυτό;
Έχετε δει πχ ότι στην Υλίκη το όριο είναι μόλις 90; Ή στους Άγιους Θεοδώρους όπου για μήνες είχαν ξεχαστεί οι πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί για τα έργα με όριο 80;
[quote]Αλλα καπως που φενεται δυσκολο να πιστεψω οτι η τροχαια θα κανει κατι τετοιο εντελως επιτηδες για να σε γραψει. Μου φενεται απανθρωπο.[/quote]
Δεν το κάνουν ακριβώς επίτηδες. Έχουν βρει σημεία όπου οι παραβάσεις είναι συχνές και την στήνουν εκεί. Η μεγάλη ευθεία στο Σχηματάρι ή στην Τρίπολη δεν είναι επικίνδυνες με 140-150. Ας βάζουν τα ραντάρ πχ από τα Καμένα Βούρλα στη Στυλίδα, όπου γίνονται σχεδόν το 1 στα 3 ατυχήματα στο εθνικό δίκτυο.
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Υπάρχει και η άλλη περίπτωση...Να καθορίζονται απο τους μηχανικούς που φτιάχνουν τους δρόμους, ωστε όταν γίνονται ατυχήματα ( λόγω ανύπαρκτης κλίσης, λόγω κακής ποιότητας ασφαλτοτάπητα κλπ κλεψιμέϊκα ) να έχουν το πάνω χέρι και να μήν βρίσκονται κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονίες κατα συρροή με ενδεχόμενο δόλο (=κακούργημα).
Ειναι και αυτο μια λογικη εξηγηση. Η αληθεια ειναι παντως πως αν τηρουνταν τα ορια ταχυτητας θα υπηρχε καθετη πτωση ατυχηματων και θυματων. Αυτο δεν νομιζω να το αμφισβητει κανεις. Αλλα τοτε θα υπηρχε αλλος κινδυνος. Να πας απο εγκεφαλικο επειδη βλεπεις και πρπει να περασεις μια ευθεια δρομαρα με οριο ταχυτητας 70.....
Για να λέμε τα πράγματα ....όπως πρέπει
1.) τα όρια ταχύτητας είναι βλακώδη και τα βάζουν ιλίθιοι - αν τα ακολουθήσεις σε ένα ταξίδι π.χ. Αθήνα - Θεσσ/νίκη θα κάνεις τουλάχιστο 8 ώρες, πιθανόν να προκαλέσεις ατύχημα και ίσως φας και ξύλο (σημεία που χωράει ένα αυτοκίνητο με όριο 10 ή 20)
2.) αν τηρούνταν τα όρια ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΝ τα ατυχήματα ίσως και να αυξάνονταν γιατί θα αυξανόταν δραματικά οι ώρες οδήγησης χωρίς δυνατότητα ενδιάμεσης ξεκούρασης επειδή οι περισσότρες μετακινήσεις είναι επαγγελματικές με αποτέλεσμα να εχουμε νυσταγμένους και κουρασμένους οδηγούς.
3.) για τα ατυχήματα φταίνε με αυστηρή σειρά
α.) οδηγοί
β.) το σύστημα παραγωγής των οδηγών (διπλώματα)
γ.) υποδομή (δρόμοι κ.λ.π.)
δ.) γελοία πρόστιμα και συνέπειες για πολύ σοβαρές παραβιάσεις όπως το κόκκινο φανάρι. -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Εδώ δεν ακολουθούν καν το πρότυπο του ΕΛΟΤ για το πώς να γράφουν τα ελληνικά τοπονύμια με λατινικούς χαρακτήρες.
Αυτό κι αν τρομερό! Η γελιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Έχω κάνει τα τελευταία 10 χρόνια αρχείο με φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα. Κλασσικό παράδειγμα τα ει μένουν ei και τα υ σε y. Οποιος μπορεί ας το διαβάσει. Μόνο οι κομπουτεράδες που γράφουν greeklish.
ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ