-
Ακούστε περίπτωση:
Πέρισυ τό καλοκαίρι,μπροστά στό μαγαζί μου,μπαίνει πιτσιρίκος μέ μία κορόλλα μέ χειρόφρενο.Τό άτομο όμως,δέν τό 'τσίμπησε',αλλά τό 'έδεσε'!!! Τό αποτέλεσμα ήταν νά γυρίσει η κορόλλα κάθετα μέσα στό δρόμο.
Εγώ καθόμουνα μέ ένα φίλο στά σκαλοπάτια τού μαγαζιού καί η φάση γίνεται ακριβώς μπροστά μας.Πετάγωμαι πάνω,χειροκροτώ καί φωνάζω:
-ΜΠΡΑΒΟ!!!
-ΠΑΙΔΙΑ...ΡΑΛΛΥΣΤΑΣ!!!
Σήκώνετε καί ο φίλος μου,καί αυτός τό ίδιο!!!
Ο 'ραλλύστας' χαμογέλασε,κατέβασε τά αυτιά του,καί έφυγε σάν τήν κότα!!! -
Σημερα στη Μεσογειων απιστευτο σκηνικο!
Πηγαινα χαλαρα 40 χλμ στην μεσσαια λωριδα μετα το σταυρο οταν ξαφνικα ειδα μεσα στην λωριδα μου να πεταγεται ενας αλλοφρονας ταριφας!
Του ειχε φυγει ενα τασι απο τη Μερσεντα του και ετρεχε να το παρει για να μην το πατησει κανεις!
Με το που τον βλεπω κανω ελαχιστα αριστερα για να μην τον σκοτωσω!
Κι ενας λαλακας μηχανακιας στην αριστερη λωριδα ενω βλεπει ολη την φαση αντι να κανει λιγο αριστερα (τον επαιρνε) επιταχυνει με σκοπο να με εμβολισει!!!!!
Στο τσακ γλυτωσαμε τα φονικα..και βεβαια ως γνησιος ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ με ακροβατικα μου ριξε κι ενα φασκελο και με τα 2 χερια!!!Κρινετε εσεις την κατασταση...
Παντως οταν τρεχω δεν μου συμβαινει τιποτα!Οταν παω πολυ χαλαρα ολα τοτε συμβαινουν!! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παντως οταν τρεχω δεν μου συμβαινει τιποτα!Οταν παω πολυ χαλαρα ολα τοτε συμβαινουν!!
εννοείται, είναι κλασικό το φαινόμενο
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Παντως οταν τρεχω δεν μου συμβαινει τιποτα!Οταν παω πολυ χαλαρα ολα τοτε συμβαινουν!!
Σπύρος
οχι απλα κλασσικο αλλα στανταρ!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ακούστε περίπτωση:
Πέρισυ τό καλοκαίρι,μπροστά στό μαγαζί μου,μπαίνει πιτσιρίκος μέ μία κορόλλα μέ χειρόφρενο.Τό άτομο όμως,δέν τό 'τσίμπησε',αλλά τό 'έδεσε'!!! Τό αποτέλεσμα ήταν νά γυρίσει η κορόλλα κάθετα μέσα στό δρόμο.
Εγώ καθόμουνα μέ ένα φίλο στά σκαλοπάτια τού μαγαζιού καί η φάση γίνεται ακριβώς μπροστά μας.Πετάγωμαι πάνω,χειροκροτώ καί φωνάζω:
-ΜΠΡΑΒΟ!!!
-ΠΑΙΔΙΑ...ΡΑΛΛΥΣΤΑΣ!!!
Σήκώνετε καί ο φίλος μου,καί αυτός τό ίδιο!!!
Ο 'ραλλύστας' χαμογέλασε,κατέβασε τά αυτιά του,καί έφυγε σάν τήν κότα!!!Το ότι ο συγκεκριμένος είναι από ανόητος έως δημόσιος κίνδυνος το δέχομαι. Όμως τι σχέση έχει αυτό με τα ράλλι; Πες τον κασκαντέρ, πες τον καμικάζι, αλλά ραλλίστα; Δηλαδή εγώ που επιλέγω να ξεπαραδιάζομαι για να ικανοποιώ την ανάγκη μου για ταχύτητα με ασφάλεια και σεβασμό στους τρίτους, γιατί να με βάλεις στην ίδια κατηγορία με αυτόν; Το ίδιο θα ήταν να κατέβαινα την Κατεχάκη σαν Φτέρη;
-
2 Σάββατα πριν πήγαινα στο Πεντάγωνο για υπηρεσία. Ήταν αρκετά νωρίς (8 πμ) και ο δρόμος σχεδόν άδειος (Κηφισίας κάθοδο). Πήγαινα χαλαρά με 50 στη δεξιά λωρίδα επιταχυνόμενος και πήγα να κινηθώ στη μεσαία για να προσπεράσω κάποιον. Αντιλαμβάνομαι ένα ραλί και ένα άλλο 106 να μπαίνουν από την αριστερή στη μεσαία για να προσπεράσουν κάποιον από τα δεξιά. Κοντοστέκομαι για να περάσουν και συνεχίζω. Αργότερα μετά τα φανάρια του Αμαρουσίου ενώ έχω πάλι πιάσει την δεξιά λωρίδα μετά την προσπέραση, πηγαίνω πάλι στην μεσαία, αφού ο κόμβος με την Αττική οδό έχει 2 λωρίδες, την μεσαία και την αριστερή. Εκεί κινούμαι με 80 περίπου. Στο σημείο λοιπόν που είναι η Eurobank και έχει (ευτυχώς) 4 λωρίδες, το δεύτερο 106 που πλέον έχει βρεθεί αριστερά μου κόβει ακαριαία το τιμόνι δεξιά, για να πάει στην μεσαία λωρίδα, στην οποία ήδη βρίσκομαι. Από αντανακλαστικά στρίβω τέρμα δεξιά και πάλι αριστερά, αφού αλλιώς θα πέσω στο πεζοδρόμιο. Νιώθω πως θα φύγει η ουρά δεξιά πλέον, οπότε πάλι στρίβω δεξιά, ενώ παράλληλα φρέναρα το δυνατόν περισσότερο ωστε αν χάσω τον έλεγχο να γίνει με μικρή ταχύτητα και να σταματήσω σύντομα. Μόλις βρίσκω τον έλεγχο ξαναπατάω το γκάζι, για να μην γίνω εμπόδιο στο δρόμο (πρέπει να έκοψα μέχρι τα 30-40...). Κοιτάω στο μεσαίο καθρέφτη και βλέπω το 106 τόσο κοντά που δεν φαινόταν το καπώ του!!! Οπότε όσο εγώ πάλευα να βρω έλεγχο το 106 αντί να γυρίσει στην λωρίδα του να μου δώσει χώρο είχε κολλήσει πίσω μου ποιος ξέρει γιατί! Ίσως να μου δείξει πως βιάζεται να κάνω στην άκρη!
Στο επόμενο φανάρι (Ιππικός όμιλος) που σταματήσαμε είδα πως επρόκειτο περί κοπέλας, γύρω στα 20. Το αμάξι από την πινακίδα (την οποία κράτησα) ήταν ολοκαίνουριο, οπότε ως φαίνεται το πήρε μόλις παρέλαβε το φρεσκοαλειμμένο με Helix Ultra δίπλωμά της και βγήκε σαν το λιοντάρι στο Κολοσσαίο... Το 'καλύτερο' από όλα είναι πως η εν λόγω οδηγός (με το σιγοντάρισμα του συνοδηγού της) εκφράστηκε πολύ χειρότερα και πολλάκις εντονότερα εναντίον μου από τον μαλλιά του ΤιΒι Μάτζικ, λέγοντάς μου πως θα τους σκοτώσω με αυτά που κάνω!!
Για το φινάλε μου κράτησε την έκταση της αριστερής χειρός και πρόταση του μεσαίου δακτύλου, με το χέρι κρεμασμένο έξω από τη μασχάλη και να κινείται πάνω κάτω σα λάβαρο. Κινήθηκε περίπου 1 χιλιόμετρο έτσι (!!!) προσπερνώντας άλλους (με την προσφιλή της Χαϊλαντερίστικη μέθοδο), οι οποίοι νόμισαν πως εκτός της απαράδεκτης προσπέρασης που τους έκανε, τους χειρονομούσε κιόλας!! Τύχη είχε που δεν την έπιασε φανάρι εκεί να την λιντσάρουν!! Ακόμα και σήμερα σκέφτομαι πως ίσως έπρεπε να καλέσω την αστυνομία, έστω και για τις χειρονομίες και μόνο, μιάς και φορούσα την στολή εξόδου υπαξιωματικού του Ελληνικού Στρατού... Αλλά το άφησα, γιατί ήταν προφανές πως ιδέα δεν είχε τι συνέβη, και άντε να βγάλεις άκρη... Μακρυά από το δρόμο σας παιδιά...
-
καλα φιλαρακι, τι κυκλοφορει στους δρομους!!!!!
θα μας σκοτωσουν και θα ζητανε και τα ρεστα στο τελος!
-
αν ο συνοδηγός δεν ήταν κανά γομάρι έπρεπε να τη σταματήσεις και να τους αρχίσεις στα μπουνίδια και να σηκωθείς να φύγεις. Είπαμε καλοί καλοί αλλά μη μας απαυτόσουν και στο τέλος
ΜΙΛΑΩ ΣΟΒΑΡΑ!!! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σπύρος
Αυτό το ένιωσα κι εγώ από πρώτο χέρι. Suzuki Vitara 1.6 ('97), διαδρομή Μηλιές Πηλίου - Βόλος. Συνήθως κάνω τη διαδρομή κάπως ζωηρά με το σόι να διαμαρτύρεται ενοιότε. Οπότε μία μέρα λέω 'ας τους κάνω τη χάρη μια φορά'. Οπότε και πήγαινα κότα, κάθησα πίσω από μία νταλίκα. Τηρούσα και τις αποστάσεις αλλά και πάλι...
Τσουπ, πετάγεται μια μπεμπε που βαριόταν να περιμενει τη σειρά της να βγει στο δρόμο (στο ανθοπωλείο στα Κάτω Λεχώνια απέναντι απο τα πρώην ψυγεία μετά τη γέφυρα, για τους ντόπιους). Κοκκαλώνει ένα φορτηγάκι μπροστα μας, κοκκαλώνει ο θεριός μην το μαζέψει, κοκκαλώνω κι εγώ αλλά το κακό δεν αποφεύχθηκε: φίλησα το θεριό. Το κακό δεν ήταν αυτό όμως: ο προφυλακτήρας λίγο είχε μαζέψει. Έλα όμως που η καρότσα ξύρισε το καπώ. Αποτέλεσμα: ραγισμένο ψυγείο + αισθητικά = 1 μύριο πεταμένο.
Τουλάχιστον ο νταλίκας ήταν φιλικός και φύγαμε αμέσως για συνεργειό. Α, ρε μπεμβεδες....
Ε, από τότε το πήρα ότι ήταν σημαδιακό (για το αργά)
-
Πρώτ' απ' όλα, ένα γειά σε όλα τα μέλη του forum (αν και δεν είναι το πρώτο μου post).
Έχοντας διαβάσει τις προηγούμενες 46 σελίδες πλήν τις φαγωμάρες (χτες βράδυ γράφτηκα και κατέληξα να κοιμάμαι 8 το πρωί διαβάζοντας αυτό το θεμα), να συμπληρώσω ένα πράγμα:
Πέρισυ εγώ κι ένας φίλος μου κατεβήκαμε απο Αγγλία στην Ελλάδα οδικώς με ένα παλιό Land Cruiser 75 turbodiesel (που είχε τρέξει 2 φορές στο Paris-Dakar πριν καταλήξει στα χέρια του φίλου μου ). Διαδρομή Dover > Calais > Paris > Dijon (περιφερειακά) > Geneve > Milano > ... > Ankona > Πάτρα.
Πόσα χιλιόμετρα κάναμε το φαντάζεστε. Πού φοβηθήκαμε; Στα ~200χλμ από Πάτρα ως Αθήνα. Ρε παιδιά, πραγματικά, όσο τρομάξαμε σε αυτό το κομμάτι δεν τρομάξαμε στα υπόλοιπα χιλιόμετρα. Το ίδιο και στο ανέβασμα.
Παρεπιπτόντως, αν σας τύχει να το κάνετε ποτέ αυτό, κάνετε την παράκαμψη από το Poligny.... (μεταξύ Παρίσι - Γενέυη), αξίζει.
Καλά, άλλη φορά άμα θέλετε να σας πω τί ωραίο που είναι ένα τέτοιο τέρας σε συμμόρφωση 'εξυπνάκηδων'....
-
Ο χρήστης trian έγραψε:
Οπότε και πήγαινα κότα, κάθησα πίσω από μία νταλίκα. Τηρούσα και τις αποστάσεις αλλά και πάλι...Κοκκαλώνει ένα φορτηγάκι μπροστα μας, κοκκαλώνει ο θεριός μην το μαζέψει, κοκκαλώνω κι εγώ αλλά το κακό δεν αποφεύχθηκε: φίλησα το θεριό.
Συγνώμη φίλε μου γι αυτό που θα σου πω, αλλά με δεδομένα αυτά που λες ή το αμάξι σου δεν είχε φρένα ή πρέπει να αναθεωρήσεις τις αποστάσεις που κρατάς ή ήσουν αφηρημένος. Είναι δυνατόν να σταματάει πιο γρήγορα ή νταλίκα των 15 τόνων τουλάχιστον (αν ήταν άδεια) από το αμάξι σου του 1,5 τόνου;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Πες τον κασκαντέρ, πες τον καμικάζι, αλλά ραλλίστα; Δηλαδή εγώ που επιλέγω να ξεπαραδιάζομαι για να ικανοποιώ την ανάγκη μου για ταχύτητα με ασφάλεια και σεβασμό στους τρίτους, γιατί να με βάλεις στην ίδια κατηγορία με αυτόν; Το ίδιο θα ήταν να κατέβαινα την Κατεχάκη σαν Φτέρη;Βρέ Τζώρτζ,ειρωνικό ήτανε βρέ τό σχόλιο καί αυτό νομίζω ήταν πού τόν πείραξε κιόλας.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Οπότε και πήγαινα κότα, κάθησα πίσω από μία νταλίκα. Τηρούσα και τις αποστάσεις αλλά και πάλι...
Κοκκαλώνει ένα φορτηγάκι μπροστα μας, κοκκαλώνει ο θεριός μην το μαζέψει, κοκκαλώνω κι εγώ αλλά το κακό δεν αποφεύχθηκε: φίλησα το θεριό.
Συγνώμη φίλε μου γι αυτό που θα σου πω, αλλά με δεδομένα αυτά που λες ή το αμάξι σου δεν είχε φρένα ή πρέπει να αναθεωρήσεις τις αποστάσεις που κρατάς ή ήσουν αφηρημένος. Είναι δυνατόν να σταματάει πιο γρήγορα ή νταλίκα των 15 τόνων τουλάχιστον (αν ήταν άδεια) από το αμάξι σου του 1,5 τόνου;
Προς το 3ο τείνει (ήταν και άδεια η ρημάδα). Έλλειψη εγρήγορσης θα προτιμούσα να το πω... (σε αυτό παρέπεμπα -έμμεσα- και με το 'σημαδιακό').
-
Είναι συχνό φαινόμενο να χαλαρώνουμε όταν κινούμαστε χαλαρά με μικρές ταχύτητες. Το κακό συχνά συμβαίνει κοντά στον προορισμό μας, όταν νιώθουμε ότι φτάνουμε και η προσοχή μας μετριάζεται. Για αυτό πάντα τα μάτια μας 400 όταν μάλιστα ξέρουμε σε τι δρόμους καρμανιόλες κινούμαστε και με πόσους αυτοκινούμενους αυτόχειρες μοιραζόμαστε αυτούς τους δρόμους. Χαλαρά μόνο όταν κλείσουμε την πόρτα πίσω μας. Δυστυχώς είναι γενικό φαινόμενο όταν περάσει καιρός χωρίς να διατρέξουμε κίνδυνο να μειώνουμε τα μέτρα προφύλαξης (ζώνη, κράνος) και να οδηγούμε λίγο ποιο χαλαρά.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
αν ο συνοδηγός δεν ήταν κανά γομάρι έπρεπε να τη σταματήσεις και να τους αρχίσεις στα μπουνίδια και να σηκωθείς να φύγεις. Είπαμε καλοί καλοί αλλά μη μας απαυτόσουν και στο τέλος
ΜΙΛΑΩ ΣΟΒΑΡΑ!!!Άμα φορέσεις τη στολή θα δεις πόση ελευθερία σου κόβει...
Στάνταρ θα καλούσα αστυνομία και θα έκανα μήνυση, αλλά σαν στρατευμένος, ιδίως εκεί που είμαι, θα φάω τις φυλακούλες μου πρώτα (κάτι το οποίο στη θέση μου συνεπάγεται κουβαδάκι και σε άλλη παραλία...) και μετά ας κερδίσω... -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πες τον κασκαντέρ, πες τον καμικάζι, αλλά ραλλίστα; Δηλαδή εγώ που επιλέγω να ξεπαραδιάζομαι για να ικανοποιώ την ανάγκη μου για ταχύτητα με ασφάλεια και σεβασμό στους τρίτους, γιατί να με βάλεις στην ίδια κατηγορία με αυτόν; Το ίδιο θα ήταν να κατέβαινα την Κατεχάκη σαν Φτέρη;
Βρέ Τζώρτζ,ειρωνικό ήτανε βρέ τό σχόλιο καί αυτό νομίζω ήταν πού τόν πείραξε κιόλας.
Δυστυχώς αυτό όμως είναι που ενοχλεί και εμένα...
Σκέψου αν κάθε δολοφόνο με καραμπίνα τον έλεγα κυνηγό... Δεν θα σου άρεσε... -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Πες τον κασκαντέρ, πες τον καμικάζι, αλλά ραλλίστα; Δηλαδή εγώ που επιλέγω να ξεπαραδιάζομαι για να ικανοποιώ την ανάγκη μου για ταχύτητα με ασφάλεια και σεβασμό στους τρίτους, γιατί να με βάλεις στην ίδια κατηγορία με αυτόν; Το ίδιο θα ήταν να κατέβαινα την Κατεχάκη σαν Φτέρη;
Βρέ Τζώρτζ,ειρωνικό ήτανε βρέ τό σχόλιο καί αυτό νομίζω ήταν πού τόν πείραξε κιόλας.
Δυστυχώς αυτό όμως είναι που ενοχλεί και εμένα...
Σκέψου αν κάθε δολοφόνο με καραμπίνα τον έλεγα κυνηγό... Δεν θα σου άρεσε...Ναι αλλά ένας δολοφόνος με καραμπίνα δεν θα ήθελε να είναι κυνηγός!
Αυτός όμως θα ήθελε να έχει τις γνώσεις ενός ραλίστα! -
ελα το φρέσκοοοο..
Χτές το βράδυ περιμένοντας να περάσω με τα πόδια σε φανάρι.
SLK compressor περνά με τον οδηγό μόνο μέσα να μιλάει στο κινητό και στην κεντρική κονσόλα να έχει flat οθόνη και να βλέπει Ευαγγελάτο!!! Λέτε να έκανε τηλεφωνική παρέμβαση
-
και εις ανώτερα...
και να φανταστείς ότι υπάρχουν χώρες όπου βάσει νόμου οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν εκπέμπουν με rds, για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού...
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
ελα το φρέσκοοοο..Χτές το βράδυ περιμένοντας να περάσω με τα πόδια σε φανάρι.
SLK compressor περνά με τον οδηγό μόνο μέσα να μιλάει στο κινητό και στην κεντρική κονσόλα να έχει flat οθόνη και να βλέπει Ευαγγελάτο!!! Λέτε να έκανε τηλεφωνική παρέμβαση
και εγω είδα αντίστοιχη φάση(δεν έβλεπε ευαγγελάτο) σε τζιπ σορέντο. Τί ηλίθια μόδα δημιουργείται πάλι! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ αλλά και απογοητευτικό. Δε μπορούμε καθόλου χωρίς το χαζοκούτι πια;
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!