-
Είπα χτες το απόγευμα να πάώ για μπάνιο να δω και πως έχει γίνει η παραλιακή.
Σε πολλά σημεία έχουν στρώσει νέα άσφαλτο σε πολλά είναι ακόμα υπό κατασκευή. Ο καταλληλότερος χρόνος βέβαια να φτιάχνεις την παραλιακή είναι το καλοκαίρι, όπου έχει και τη λιγότερη κίνηση Βέβαια αν την είχαν στρώσει το χειμώνα, ίσως τώρα να μην υπήρχε άσφαλτος, ενώ τώρα τουλάχιστον θα κρατήσει 1,5 μήνα ακόμα -να φύγουν και οι ξένοι-
Στα λιμανάκια προς Βάρκιζα -ακόμα παλιά άσφαλτος- πηγαίναμε στην αριστερή 5 αυτοκίνητα με 50-60 όταν ξαφνικά κοκκαλώνουμε όλοι Φυσικά συνέβη το πιο λογικό, κάποιος σταμάτησε στην αριστερή επειδή ήθελε να στρίψει αριστερά στην καντίνα
Στην παραλία -και sorry για το off topic- ένα ψώνιο με Willy's χωρίς παρμπρίζ και πόρτες έκανε μαγκιές στην άμμο και στα βότσαλα, σήκωνε σκόνη, πετούσε πετραδάκια, περνώντας τρεις φορές την παραλία. Στην τρίτη σκάει σε μία πέτρα, του φεύγουν τα γυλιά ηλίου από το αυτοκίνητο και σπάνε, χωρις να πάρει είδηση το ψώνιο.
Μετά από λίγο επιστρέφει, πήγε τρεις φορές πάνω κάτω πεζός την παραλία (με στρατιωτικές αρβύλες) και τελικά τα βρήκε σπασμένα
-
Πειραιάς, βραδάκι, ανεβαίνω τη γέφυρα που περνάει πάνω από τον ηλεκτρικό και καταλήγει στη διασταύρωση Λαμπράκη-Πύλης στο Γηροκομείο. Για όσους δεν ξέρουν, η άνοδος έχει δύο λωρίδες και η αριστερή έχει εδώ και καιρό λόγω των έργων στο Καραϊσκάκη πάντα μποτιλιάρισμα. Άρα όσοι θέλουν να κατευθυνθούν προς το Πασαλιμάνι πάνε ευθεία χρησιμοποιώντας τη δεξιά.
Μια κυρία κάπου 30-40 χρονών διπλοπαρκάρει το punto της με αλάρμ πάνω στη δεξιά λωρίδα γιατί κάτι/κάποιον περίμενε. Να την παρακάμψει κάποιος δεν μπορούσε, αφού η αριστερή λωρίδα ήταν ακινητοποιημένη. Δημιούργησε μποτιλιάρισμα για τουλάχιστον 5 λεπτά (τόσα έκανα για να καταφέρω να την περάσω διανύοντας μια απόσταση 100 το πολύ μέτρων).
Μέτρησα:
-τρία φάσκελα από διαφορετικά αυτοκίνητα
-τουλάχιστον 10 τύποι την μπινελίκωσαν (κι εγώ ένας εξ αυτών)
-ένας ταξιτζής κατέβηκε και ωρυόταν δίπλα στο ανοιχτό της τζάμι ώσπου βαρέθηκε και γύρισε στο ταξί του σε έξαλλη κατάσταση...η κυρία παρέμεινε ατάραχη στη θέση του οδηγού και αφού την πέρασα......
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πειραιάς, βραδάκι, ανεβαίνω τη γέφυρα που περνάει πάνω από τον ηλεκτρικό και καταλήγει στη διασταύρωση Λαμπράκη-Πύλης στο Γηροκομείο. Για όσους δεν ξέρουν, η άνοδος έχει δύο λωρίδες και η αριστερή έχει εδώ και καιρό λόγω των έργων στο Καραϊσκάκη πάντα μποτιλιάρισμα. Άρα όσοι θέλουν να κατευθυνθούν προς το Πασαλιμάνι πάνε ευθεία χρησιμοποιώντας τη δεξιά.
Μια κυρία κάπου 30-40 χρονών διπλοπαρκάρει το punto της με αλάρμ πάνω στη δεξιά λωρίδα γιατί κάτι/κάποιον περίμενε. Να την παρακάμψει κάποιος δεν μπορούσε, αφού η αριστερή λωρίδα ήταν ακινητοποιημένη. Δημιούργησε μποτιλιάρισμα για τουλάχιστον 5 λεπτά (τόσα έκανα για να καταφέρω να την περάσω διανύοντας μια απόσταση 100 το πολύ μέτρων).
Μέτρησα:
-τρία φάσκελα από διαφορετικά αυτοκίνητα
-τουλάχιστον 10 τύποι την μπινελίκωσαν (κι εγώ ένας εξ αυτών)
-ένας ταξιτζής κατέβηκε και ωρυώταν δίπλα στο ανοιχτό της τζάμι ώσπου βαρέθηκε και γύρισε στο ταξί του σε έξαλλη κατάσταση...η κυρία παρέμεινε ατάραχη στη θέση του οδηγού και αφού την πέρασα......
Μάλλον σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται... Καιάδας.
-
Πριν μερικους μήνες στα Ανω Λιοσια, ειδα μια νεαρή κοπέλα να οδηγάει μια mercedes μαλλον 500 ή πιο μεγάλη, εβγαινε απο ενα στενο με στοπ, δεν κοιταξε ΚΑΘΟΛΟΥ, και επιδή (ευτυχώς) την 'εκοψα' οτι θα εβγαινε ετσι, παταω φρενο και απλα... την παρατηρουσα, προσεξτε! το αυτοκίνητο κλωτσαγε λες και το οδηγουσε το ακρος αντιθετο του σουμαχερ, δεν μπορουσε να το ξεκινησει διχως το αμαξι να εχει συνεχεις λόξυγγα!
Βεβαιως το τρομακτικο της υποθεσης δεν ηταν αυτο, την ωρα που αυτο συνεβαινε, η δεσποινις μεσα ηταν ΑΤΑΡΑΧΗ με ενα τσιγαρο που το κρατουσε επιδηκτικά (φανταστειτε την εικονα)! γελασα αλλα συναμα ελεγα μεσα μου 'αλλο ενα νουμερο για την εφημεριδα της δευτερας'Τωρα στα πιο προσφατα, σημερα πηγα για μπανακι στην βορια ευβοια, στον γυρισμο μετρησα πανω απο 100 ΜΑΛΑΚΕΣ (sorry αλλα...) να προσπερνουν απο δεξιά γραφωντας κανονικά την ΛΕΑ. Σιγα το νεο θα μου πειτε, αλλα στεναχωριθηκα παρα πολυ οταν ειδα ασθενοφορο να αναγκαζεται να μπαινει στο αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας για να σωσει εναν ανθρωπο, ΝΤΡΟΠΗ!!!! δεν καταλαβαινουν αυτα τα ΖΩΑ! οι αμοιβαδες! οτι ακομα και το μποτιλιαρισμα που ειχε δημιουργιθει στην εξοδο της χαλκιδας προς εθνικη, ηταν δικια τους ευθυνη! σε πιο κρατος φωναζουν ολοι αυτοι για δρομους και μπουρδες! φταινε αυτοι, εμεις, ΟΛΟΙ!!! κανεις αλλος.
-
Χθες το απογευμα γλυτωσα γερο τρακαρισμα απο μ@λ@κ@ που παραβιασε το κοκκινο.....
Περιμενω να αναψει πρασινο το φαναρι για να μπω στην Θησεως(Καλλιθεα) και συνηθως εχω πολυ γρηγορο reaction time.
Για καλη μου τυχη λεω ας παω σιγα και αναβει το πρασινο...Κορναρει ο απο πισω και ξεκινω...
Αντιλαμβανομαι στα αριστερα μου αυτοκινητο με μεγαλη ταχυτητα και παταω φρενο.Ο τυπος σταματησε πολυ μετα το φαναρι,σχεδον στο επομενο!!!!!!
Για εκατοστα απεφυγα το τρακαρισμα και η πρωτη σκεψη ηταν να τον κυνηγησω.....Τα χερια μου ετρεμαν και παγωσα μονο με την σκεψη οτι μπορουσε να ειχε πεσει επανω μου(θα με εβρισκε ακριβως στην πορτα του οδηγου με πολλα χλμ αν ξεκινουσα οπως συνηθως...Ενας ταξιτζης στην δεξια λωριδα που ειχε σταματησει,μου κουνησε συγκαταβατικα το κεφαλι....
Ηταν η δευτερη φορα που ακουσα την κοπελα μου να βριζει καποιον στον δρομο(η πρωτη παλι με παραβιαση κοκκινου.)
Ηθικο διδαγμα: Παντοτε να κοιταμε αριστερα δεξια πριν ξεκινησουμε. -
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Ηθικο διδαγμα: Παντοτε να κοιταμε αριστερα δεξια πριν ξεκινησουμε.Αμ αυτοί που περνάνε με 'βαθύ πορτοκαλί' (βλέπε κόκκινο, αναμμένο εδώ και τουλάχιστον 4 δευτερόλεπτα).
Το πόσες φορές έχω κορνάρει ενώ προσπαθώ να μπω αριστερά στην Πειραιώς, ερχόμενος από Παραλιακή, στην ΕΛΑΪΣ.... Πάντως μπαίνοντας με φόρα και με κόρνα, (και με το πόδι στο φρένο για τους... ηλίθιους), τους τρομάζω αρκετά ώστε μερικές φορές να δέχομαι και συγγνώμες που 'πήγαν να περάσουν με βαθύ πορτοκαλί'.
Αυτή η ιστορία με την παραβίαση του κόκκινου πρέπει να σταματήσει. Αν θέλουν τόσο πολύ οι Τροχαίοι να γράφουν κόσμο και να εισπράττουν, γιατί δε μπορούν να γράψουν αυτά τα ζώα;;; Τόσο δύσκολο είναι; Καλό θα κάνουν...
-
Σημερα, live μπροστα στις καμερες, παραλιγο
α) να τρακαρουν 2 τραμ μεταξυ τους στην γωνια παραλιακης και Αχιλλεως
β) παραλιγο να παρει μια κοπελα μαζι του το τραμ. Απο καθαρη τυχη (Ετυχε να προλαβει να περασει η κοπελα), καθως μιλαγε στο κινητο και ισα που καταλαβε - τελευταια στιγμη - να κανει 2-3 βιαστικα βηματακια και να περασει απο μπροστα τουΟλα αυτα γιατι? Γιατι τα φαναρια στις διασταυρωσεις της τροχιας του τραμ με τους δρομους ΔΕΝ δουλευουν ακομα.
Και ρωταω εγω. Αμα, ενω εχω πρασινο και κατεβαινω την Βασ. Κωνσταντινου στο ρευμα προς Πειραια εξω απο το Παναθηναικο, σκασει πανω μου το τραμ, ποιος φταιει? Εγω, γιατι εχει προτεραιοτητα? Η εκεινος, αφου εγω εχω πρασινο και φυσικα δεν μπορω να ξερω οτι ερχεται το τραμ, αφου δεν γινεται να σταματαω και να ελεγχω καθε διασταυρωση που εγω εχω πρασινο
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και ρωταω εγω. Αμα, ενω εχω πρασινο και κατεβαινω την Βασ. Κωνσταντινου στο ρευμα προς Πειραια εξω απο το Παναθηναικο, σκασει πανω μου το τραμ, ποιος φταιει? Εγω, γιατι εχει προτεραιοτητα? Η εκεινος, αφου εγω εχω πρασινο και φυσικα δεν μπορω να ξερω οτι ερχεται το τραμ, αφου δεν γινεται να σταματαω και να ελεγχω καθε διασταυρωση που εγω εχω πρασινοΠάντως η ιστορία με αυτό που λένε τα ΜΜΕ ότι 'Το Τραμ θα έχει πάντοτε προτεραιότητα' είναι τελείως χαζό και ανακριβές. Δεν γίνεται το τραμ να έχει πάντοτε προτεραιότητα: και αυτό υπόκειται στους κανόνες του Κ.Ο.Κ. Πρέπει να σταματάει στο 'κόκκινο' (σε εισαγωγικά γιατί το φανάρι του τραμ δεν έχει χρώματα), πρέπει να βγάζει φλας, πρέπει να παραχωρεί προτεραιότητα όταν δεν την έχει κ.λπ..
Κοινώς, όταν έχεις πράσινο, έχεις προτεραιότητα έναντι του τραμ! Και αν σε τρακάρει, θα πρέπει να σε πληρώσει!!!
Ισως αν κάπου δούμε τη σχετική νομοθεσία / προσθήκη στον Κ.Ο.Κ, να το επιβεβαιώσουμε κι εμείς.
Το ότι θα παιχτούν πολλά ατυχήματα είναι το μόνο βέβαιο. Και το ότι δε λειτουργούν ακόμα τα φανάρια, όπως ανέφερες, είναι όντως ένα ακόμη απίστευτο της ελληνικής πραγματικότητας... Απίστευτοι...
-
Ε όχι και απίστευτοι. Απλά πρέπει να δείξουμε ότι κάτι γίνεται. Ότι τα έργα τελειώνουν στην ώρα τους. Φανάρια; Ε αυτά είναι λεπτομέρειες.......
-
Τι σας έχω σήμερα!!!!
Μια βόλτα με το ποδήλατο ήταν αρκετή να δω πολλά ευτράπελα. Θα σας πω τα δυο πιο περίεργα.
Πρώτο. Σε φανάρι κοντά στο σπίτι μου στη συμβολή των οδών Ικάρου και Καζαντζίδη είναι πρώτο αμάξι με γυναίκα οδηγό που μιλάει στο κινητό κρατώντας το με το δεξί χέρι. Ανάβει το πράσινο και αυτή συνεχίζει ατάραχη την κουβέντα. Αρχίζουν να την προσπερνούν οι πίσω κάνοντας χειρονομίες και ψέλνοντας όχι όμως ψαλμούς. Μετά από λίγο αποφασίζει να ξεκινήσει άλλα δεν κλείνει το κινητό ούτε του αλλάζει χέρι με αποτέλεσμα να προσπαθεί να βάλει την ταχύτητα με το αριστερό. Αποτέλεσμα επιλογή τρίτης ή πέμπτης και σβήσιμο του κινητήρα. Προσπάθεια επανεκκίνησης με το αριστερό χέρι περασμένο μέσα από το τιμόνι και με το κινητό ακούνητο. Δεν έκατσα να δω περισσότερα γιατί θα έχανα το φανάρι.Δεύτερο. Επί της παραλιακής κοντά στη «Μητέρα» με προσπερνά Renault 5 και την προσοχή τραβάει ένας παράξενος ήχος από τον πίσω δεξιό τροχό. Τι ήταν νομίζετε; Αντί για μπουλόνια είχε βάλει απλά παξιμάδια με ροδέλες. Τα παξιμάδια ή είχαν ξεσφίξει ή απλά δεν τα είχε σφίξει ποτέ και οι ροδέλες χτυπούσαν κάνοντας θόρυβο.
Συχνά λέω ότι δεν με εκπλήσσει πια τίποτα αλλά τα γεγονότα με διαψεύδουν δυστυχώς.
-
Θα αναφερω και εγω μερικα απο τα πιο τρελα περιστατικα που εχω δει στους ελληνικους δρομους
Α)Εθνικη οδος αθηνων-κορινθου στο ρευμα προς αθηνα λιγο πριν την διωρηγα,διποδο ζωο με ford sierra ενιωσε πιασμενο το αριστερο ποδαρακι του και τελικα το κρεμασε εξω απο το παραθυρο.Με το που πλησιασα,αρχιζα να κορναρω σαν τρελος αλλα αυτος χαμπαρι....
Β)παραλια σχοινια στον μαραθωνα ,νεαρα με τζιπ wrangler εχει κολλησει στην αμμο και αντι να ζητησει βοηθεια παταει τερμα γκαζι με πρωτη!!!τουλαχιστον για 5 λεπτα χτυπαγε κοφτη σπιναροντας και μπαινοντας ολο και πιο βαθια στην αμμο
Γ)εθνικη οδος αθηνα-λαμια ωρα 2-3 το πρωι γυρναγα απο θεσσαλονικη με την ξαντια του πατερα μου,τελειως αδειος ο δρομος και εγω πηγαινα με 205-210 χλμ και βλεπω στο αλλο ρευμα(δρομος με 3 λωριδες και νησιδα) μια γιαγια με ροβερ 414 νομιζω που πηγαινε αναποδα απο την αριστερη πλευρα του αλλου ρευματος.....τρελαθηκα !!!Εκοψα αμεσως ταχυτητα και πηγα στην μεσαια λωριδα.......μπορει να το συνηθιζαν στην περιοχη -
είχα ξεχάσει να το γράψω αυτό παλιότερα:
στην Κηφισιά κυκλοφορεί μία μαύρη Cayenne turbo με ένα μικρό-διακριτικότατο αυτοκόλλητο... FERRARI πίσω
καλά, δίνεις 70 μύρρια και δεν ξέρεις τι πήρες?
αποφάσισε, με τα ίδια χρήματα έπαιρνες 360 modena... -
Ο χρήστης bug έγραψε:
Γ)εθνικη οδος αθηνα-λαμια ωρα 2-3 το πρωι γυρναγα απο θεσσαλονικη με την ξαντια του πατερα μου,τελειως αδειος ο δρομος και εγω πηγαινα με 205-210 χλμΕσύ ήσουν????
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Γ)εθνικη οδος αθηνα-λαμια ωρα 2-3 το πρωι γυρναγα απο θεσσαλονικη με την ξαντια του πατερα μου,τελειως αδειος ο δρομος και εγω πηγαινα με 205-210 χλμ
Εσύ ήσουν????
Μη μου πείς ότι εσύ ήσουν η γιαγιά με το ρόβερ
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Γ)εθνικη οδος αθηνα-λαμια ωρα 2-3 το πρωι γυρναγα απο θεσσαλονικη με την ξαντια του πατερα μου,τελειως αδειος ο δρομος και εγω πηγαινα με 205-210 χλμΑν πήγαινα με 100 και με περνούσες σαν σταματημένο με τα 200 σου, να είσαι σίγουρος ότι θα έγραφα κάτι σχετικό στο φόρουμ. Ο πατέρας σου ξέρει ότι κάνεις τον ραλίστα με το αυτοκίνητό του;
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Γ)εθνικη οδος αθηνα-λαμια ωρα 2-3 το πρωι γυρναγα απο θεσσαλονικη με την ξαντια του πατερα μου,τελειως αδειος ο δρομος και εγω πηγαινα με 205-210 χλμ
Εσύ ήσουν????
Χαχαχα... Πολύ καλό!...
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Εσύ ήσουν????
Ναι, και εγώ στο πίσω κάθισμα με μια μπύρα. Δεν με πρόσεξες?
-
Φιλε manosk η συγκεκριμενη ταχυτητα αφορα κομματι ευθειας,χωρις αλλα αυτοκινητα.Δεν νομιζω οτι αυτο με καθιστα ραλλιστα.Μην φοβασαι προσεχω πως οδηγω ειδικα οταν υπαρχουν αλλα αυτοκινητα στο δρομο.Μηπως εδωσες στην γιαγια μπυρα maxmara και νομιζε πως βρισκεται αγγλια?
-
Φυσικά και θα επρόκειτο για ευθεία, αφού αν πήγαινες με 210 σε στροφές δεν θα έγραφες σήμερα εδώ. Έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου και ακόμα περισσότερο στην κατάσταση του δρόμου. Αν πάθαινες λάστιχο ή αν έβλεπες ξαφνικά μέσα στο σκοτάδι κανένα κιβώτιο που είχε πέσει από κάποια νταλίκα τι ακριβώς θα έκανες για να σταματήσεις ενώ το αυτοκίνητο θα άρχιζε να πηγαίνει με το πλάι ή πως θα απέφευγες το εμπόδιο, μπορείς να μου πεις;
-
2 Νταλίκες εχθές στην παραλιακή, δεξιά λωρίδα με 100 να ανάβουν φώτα σε όποιον βρουν μπροστά τους ενώ βρίσκονται ελάχιστα εκατοστά πίσω από τους προφυλακτήρες των αυτοκινήτων που ήταν μπροστά τους...
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!