-
Η μηχανη που θα βαλεις δεν θα θελει σερβις;Ιμαντες κλπ;
-
Όλα στα 700 μέσα συμπεριλαμβάνονται...ιμάντες, τσιμουχάκια, μπουζί, ακόμη και ο ηλεκτρολόγος!
Είναι φίλος ο μάστορας και ουσιαστικά μου δίνει το μοτέρ κοψοχρονιά...
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Και εγώ είχα αυξημένη silicon σε δύο απο τις τρεις αναλύσεις μου.Είναι άραγε η πολύ σκόνη που έχουμε στον αέρα;
Κι εγώ το θεωρώ πιθανό, ειδικά εφόσον ελέγχω και αλλάζω το φίλτρο αέρα ακόμα και νωρίτερα από τα km που συστήνει ο κατασκευαστής. Ότι κι αν είναι, δεν το βρίσκω ιδιαίτερα ανησυχητικό εφόσον τα μέταλλα φθοράς είναι χαμηλά. Το φίλτρο θα το αλλάξω βέβαια...
-
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Λες ε;;Κοίτα ο μάστορας μου ζητά 700€ για να βάλει το 105άρι. Σ αυτό το μοτέρ αναφέρομαι
Δε νομίζω οτι είναι πολλά τα χρήματα και όσο να ναι θα δω κάποια διαφορά. Το μόνο που με αποθαρρύνει έντονα είναι ότι προέρχεται από ραλλύ 8β, ποιός ξέρει τι χρήση έχει φάει...Εν τω μεταξύ σε περίπου 500χλμ είναι το σέρβις του (δηλαδή σε 3-4 μέρες...) και δε λέει να πληρώσω για κάτι που θα ξηλώσω...
Θα δούμε!
OK εγώ μιλούσα για το 90αρι κλασσικό που φορούσαν τα 306 και το Xsara και το οποίο το ξέρω πολύ καλά. Για τον 105αρι δεν έχω άποψη
-
περιμενω παραδοση redline για να δοκιμαστει στον Sωτηρα.. ηδη απο τοτε που το παρηγγειλα, αισθανομαι πως το αμαξι στροφαρει πιο καλα.. που να το βαλω κι ολας, δηλαδη!
-
-
Έχουμε ένα αυτοκίνητο στην δουλειά, ένα Suzuki Vitara 16V μοντέλο 2001-2, κάπου εκεί Έχει 85000χλμ και παρατηρώ πως έχει αρκετό θόρυβο στον κινητήρα και καμιά φορά όταν έχει πολύ κρύο το πρωί δεν παίρνει με την πρώτη, σβήνει. Τα λάδια που του βάζουνε είναι ημισυνθετικά 10w40.
Τα τελευταία 7000χλμ το λειτουργώ εγώ και θέλω να του αλλάξω τα λάδια. Να του βάλω κάνα 5W40 Motul που ξέρω ότι είναι κορυφή ή να του αφήσω τα ημισυνθετικά που ήδη έχει. Απο την δουλειά μου λένε να του αφήσω τα ίδια για να μην βάλω ποιό λεπτόρευστο. Με 85000χλμ εγώ δεν πιστέυω πως θα έχει πρόβλημα και με συνθετικά. Το τζιπάκι τρώει σκίσημο, πάει σε βουνά αλλά λειτουργεί αποκλειστικά με σούπερ αμόλυβδη.
Τι προτείνεται ? Αν κρατήσω τα 10W40, ποιά να βάλω. Πάλι Motul 6100 ? -
φιλε βαλε αυτα που βαζεις τωρα και μην σπας το κεφαλι σου χωρις λογο.
-
Ο χρήστης teo_3 έγραψε:
Έχουμε ένα αυτοκίνητο στην δουλειά, ένα Suzuki Vitara 16V μοντέλο 2001-2, κάπου εκεί Έχει 85000χλμ και παρατηρώ πως έχει αρκετό θόρυβο στον κινητήρα και καμιά φορά όταν έχει πολύ κρύο το πρωί δεν παίρνει με την πρώτη, σβήνει. Τα λάδια που του βάζουνε είναι ημισυνθετικά 10w40.
Τα τελευταία 7000χλμ το λειτουργώ εγώ και θέλω να του αλλάξω τα λάδια. Να του βάλω κάνα 5W40 Motul που ξέρω ότι είναι κορυφή ή να του αφήσω τα ημισυνθετικά που ήδη έχει. Απο την δουλειά μου λένε να του αφήσω τα ίδια για να μην βάλω ποιό λεπτόρευστο. Με 85000χλμ εγώ δεν πιστέυω πως θα έχει πρόβλημα και με συνθετικά. Το τζιπάκι τρώει σκίσημο, πάει σε βουνά αλλά λειτουργεί αποκλειστικά με σούπερ αμόλυβδη.
Τι προτείνεται ? Αν κρατήσω τα 10W40, ποιά να βάλω. Πάλι Motul 6100 ?Το 5w40 είναι ψιλότερο στις χαμήλες θερμοκρασίες μόνο! Θεωρητικά αυτά και για τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Τώρα σχετικά με τις ψηλές θερμοκρασίες πρέπει να δεις τις προδιαγραφές του καθενός και έτσι ίσως και να βρεις κάποιο 5w40 ή 0w40 που να είναι παχύτερο από του συγκεκριμένο 10w40 που αναφέρεις.
Γρήγορη πρόχειρη πρόταση απο μένα Mobil 1 0w40. Αλλά μάλλον άλλο πρόβλημα έχει το αυτοκίνητο και δεν είναι τα λάδια (εκτός - σπάνιο μάλλον στην Ελλάδα με τα χλμ/μήνες που κάνουμε αλλαγές - το λάδι είναι ιδιαίτερα κουρασμένο και να έχει ... παχύνει)
Ο θόρυβος είναι συνέχεια ή μόνο όταν είναι κρύο;
btw 30άρι επιτρέπει το manual? -
Το 5w40 είναι ψιλότερο στις χαμήλες θερμοκρασίες μόνο! Θεωρητικά αυτά και για τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Τώρα σχετικά με τις ψηλές θερμοκρασίες πρέπει να δεις τις προδιαγραφές του καθενός και έτσι ίσως και να βρεις κάποιο 5w40 ή 0w40 που να είναι παχύτερο από του συγκεκριμένο 10w40 που αναφέρεις.
Γρήγορη πρόχειρη πρόταση απο μένα Mobil 1 0w40. Αλλά μάλλον άλλο πρόβλημα έχει το αυτοκίνητο και δεν είναι τα λάδια (εκτός - σπάνιο μάλλον στην Ελλάδα με τα χλμ/μήνες που κάνουμε αλλαγές - το λάδι είναι ιδιαίτερα κουρασμένο και να έχει ... παχύνει)
Ο θόρυβος είναι συνέχεια ή μόνο όταν είναι κρύο;
btw 30άρι επιτρέπει το manual?Όταν λέω θόρυβο, απλά το αμάξι μουγκρίζει υπερβολικά. Μπορεί να είναι και όλα τα Vitara έτσι.
Δεν ξέρω τι του βάζαν μέχρι τώρα, απλά ότι είναι 10W40. Δεν μου άρεσε το γεγονός ότι δυσκολεύεται πολύ το πρωί με θερμοκρασίες υπό του μηδενός.
Το manual προτείνει 5W30 και μετά πάει σε 10W40. 5W40 και λοιπά δεν αναφέρει κάτι. -
προδιαγραφές μοτέρ ?
-
βαλε οτι σου λεει το manual και μην εμπιστευεσαι το κοντο και το μακρυ του καθενος εδω μεσα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
βαλε οτι σου λεει το manual και μην εμπιστευεσαι το κοντο και το μακρυ του καθενος εδω μεσα.τι εννοείς;
-
βαλε οτι σου λεει το manual και μην εμπιστευεσαι το κοντο και το μακρυ του καθενος εδω μεσα.
τι εννοείς;
οτι εμεις δεν ξερουμε περισσοτερα απο τον κατασκευαστη.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τι εννοείς;
οτι εμεις δεν ξερουμε περισσοτερα απο τον κατασκευαστη.
Ο κατασκευαστής προτείνει το σωστό ιξώδες. Από εκεί και πέρα η τεχνολογία προχωρά και κάποιες μάρκες προηγούνται σημαντικά (πχ η Castrol με το νεό Edge !).
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Εξαιρετικό αποτέλεσμα, σχεδόν μηδενική φθορά!!
Παιδιά για να καταλαβαίνουμε κι εμείς οι άσχετοι ...
Ποια σημεία στην παραπάνω ανάλυση φανερώνουν το ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό λάδι ή το ανάποδο?
Ή ότι πρόκειται για ένα λάδι που ταιριάζει απόλυτα και εν τέλει προστατεύει επαρκέστατα τον κινητήρα του αυτοκινήτου μου?Πείτε και σε μας.
-
ημαρτον
-
Ήρθε η ώρα του ceed για τα πρώτα του λαδάκια στα 5000, όπως μου πρότειναν στην αντιπροσωπία. Το πήγα προχθές στο συνεργείο στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου. Η αντιπροσωπία χρησιμοποιεί σε συσκευασία με τίτλο kiaengine oil, το ημισυνθετικό 10w-40 Divinol με προδιαγραφές, API SL/CF, ACEA A3/B3/B4, MERCEDES BENZ 229.1, VW 505.00 και ένδειξη ότι κατασκευάζεται στην Γερμανία. Υπάρχει σχετική εμπειρία από αυτό το λάδι; Τι καλύετρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί;
Σε σχετική ερώτηση μου στον αρχιμηχανικό, αν μπορώ δηλαδή να φέρω την επόμενη φορά δικό μου λάδι, μου είπε ότι πρέπει να υπογράψω ότι γίνεται με δική ευθύνη και ότι δεν θα καλύψει η εγγύηση βλάβες που θα προξενηθούν από το λάδι , όπως πχ αν μου κάψει λάδι!!! Αν το λάδι που θα προσκομίσω καλύπτει τις προδιαγραφές του Divinol μπορούν να με υποχρεώσουν να υπογράψω το οτιδήποτε; Μπορούν να αρνηθούν να το χρησιμοποιείσουν; Τι μπορώ να επικαλεστώ για να μην τους υπογράψω τίποτα;
-
Οχι, δεν μπορούν να σου αρνηθούν τπτ εφόσον καλύπτει τις προδιαγραφές που αναφέρονται στο βιβλιαράκι.
Περι λιπαντικών γενικώς