-
να φας τη γλωσσα σου ρε!
τα θελω για την τριτη!!EDIT: λαδια διαφορικου, καθαριστικο που ειπε ο δρντινος και ενα περιποιητικο αρμορ ολ
μεχρι στιγμης το σερβις εχει παει 100 ευρω και ακομα δεν εχει μπει το αμαξι μεσα!
-
drdino αν και έχουμε μάλλον βγει κάπως off-topic δες μας λες λίγο τις εντυπώσεις σου από αυτό.
Το είχα πάρει και εγώ (με το subaru kit) αλλά το χρησιμοποίησα χωρίς να ... δώσω ιδιαίτερη σημασία και κατά συνέπεια να παρατηρήσω κάτι (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έκανε).
Έχω ακούσει πως αυτά τα καθαριστικά είναι καλύτερα να τα βάζουμε σε μεγάλες διαδρομές και επίσης πως καλύτερα να πετάμε τα λάδια μετά (να είναι κοντά στην αλλαγή τους).
Δεν ξέρω αν είναι σωστά αυτά... (ειδικά το δεύτερο) τι λέτε; -
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Το είχα πάρει και εγώ για να συμπληρώσω την παραγγελία, ήθελα λάμπες και υγρά φρένων. Τελικά λάμπες δεν τις στείλανε γιατί δεν είχαν, τέσπα, μεγάλη ιστορία αυτή, πρέπει να γράψω 1-2 λόγια κάποια στιγμή.
Είχα χρησιμοποιήσει το pro-tec όμως πριν από κανένα 6μηνο, σε ταξίδι όντως. Απλά θέλεις να έχεις ευκαιρία για βαθιά πατήματα (μεγάλο φορτίο) ώστε να έχεις μεγάλους χρόνους ψεκασμού. Εγώ είδα διαφορά στο ρελαντί (πολύ πιο ήρεμο) και σε κάτι μικροσκορτσαρίσματα στις μεσαίες και τάπα γκάζι.
Αυτό για τα λάδια δεν το ήξερα να σου πω την αλήθεια...
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι σωστά αυτά... (ειδικά το δεύτερο) τι λέτε;Σωστά και τα δυο. Τα καθαριστικά έχουν ενώσεις που 'οξειδώνουν' τα μέταλλα και προκαλούν φθορά , καταλήγουν στο λάδι και κυκλοφορούν μαζί.
Γι'αυτό ιδανικό είναι να ξεφορτώνεσαι και τα λάδια και τα υπολείμματα των καθαριστικών. -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Παιδιά για να καταλαβαίνουμε κι εμείς οι άσχετοι ...Ποια σημεία στην παραπάνω ανάλυση φανερώνουν το ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό λάδι ή το ανάποδο?
Ή ότι πρόκειται για ένα λάδι που ταιριάζει απόλυτα και εν τέλει προστατεύει επαρκέστατα τον κινητήρα του αυτοκινήτου μου?Πείτε και σε μας.
Το γεγονός ότι ο κινητήρας είναι σε καλή κατάσταση φαίνεται από τα χαμηλά μέταλλα. Το λάδι προφανώς τον προστατεύει επαρκώς για να δείχνει αυτή την εικόνα με τις χαμηλές φθορές.
Όσον αφορά το ίδιο το λάδι και τις αντοχές του, φαίνεται ότι το ιξώδες του είναι αμετάβλητο (10.5 έναντι 10.7), το flashpoint είναι υψηλό και το TBN δείχνει ότι τα πρόσθετα είναι ενεργά. Όπως λέει και στα σχόλια, αν το TBN πέσει γύρω στο 1, τότε μπορούμε να πούμε ότι το λάδι έχει χάσει τα πρόσθετά του. Σημειωτέον ότι ξεκινάει από το πολύ υψηλό 12.2, αλλά αν θυμάμαι καλά, το TBN πέφτει εκθετικά, οπότε εντελώς 'μπακάλικα' θα λέγαμε ότι το λάδι θα προστάτευε τον κινητήρα για 2 ως 3 φορές τόσα χιλιόμετρα (στα 14.000km θα είχε TBN 2.2 και στα 21.000km 0.94). Φυσικά δε σκοπεύω να αφήσω το λάδι να γίνει νερό πριν το αλλάξω, την επόμενη φορά σκέφτομαι να στείλω δείγμα κατά τις 13.000 km και αναλόγως την κατάσταση να δω πότε θα το αλλάξω. Αν δείξει ότι αντέχει τόσα χιλιόμετρα, θα πάω σε ετήσιες αλλαγές κάθε 15.000km περίπου.
PS. Πληροφορίες έχει και εδώ: http://www.blackstone-labs.com/gasoline ... _expl.html
-
Μπορειτε περιληπτικα να αναφερετε πως μπορω να στειλω δειγμα στη blackstone για αναλυση και το συνολοκο κοστος?
-
το θεμα ειναι αν κραταει τις προδιαγραφες οταν αυξανονται οι θερμοκρασιες και οχι οταν ειναι κρυο.εκει αλλωστε ξεχωριζουν τα λαδια.αυτο ισχυει και για πολυ χαμηλες θερμοκρασιες.
-
Για τα castrol που ειναι τα καλυτερα λαδια να μας πεις.
-
Μπορείς είτε να χρησιμοποιήσεις κάποιο πλαστικό δοχείο που να κλείνει πολύ καλά, είτε ακόμα καλύτερα να πάρεις ένα test kit που στέλνουν δωρεάν, χωρίς καν μεταφορικά. Χρειάζεσαι περίπου 100ml από το λάδι, ζήτα από τον τεχνικό που θα σου αλλάξει λάδια να πάρει δείγμα, είναι εύκολο. Το στέλνεις με απλό ταχυδρομείο με 3.2 ευρώ.
Το κόστος είναι $22.5 για τη βασική ανάλυση (σχεδόν τα πάντα) και επιπλέον $10 για το TBN. Οπότε το συνολικό κόστος για μένα ήταν $22.5+$10=24.54 ευρώ συν 5.70 το ταχυδρομείο = 30 ευρώ, γιατί το έστειλα συστημένο.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το θεμα ειναι αν κραταει τις προδιαγραφες οταν αυξανονται οι θερμοκρασιες και οχι οταν ειναι κρυο.εκει αλλωστε ξεχωριζουν τα λαδια.αυτο ισχυει και για πολυ χαμηλες θερμοκρασιες.Ποιές προδιαγραφές; Το ιξώδες μετράται στους 100 βαθμούς (ζεστό) και το TBN και η σύσταση δεν αλλάζουν με τη θερμοκρασία.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Σωστά και τα δυο. Τα καθαριστικά έχουν ενώσεις που 'οξειδώνουν' τα μέταλλα και προκαλούν φθορά , καταλήγουν στο λάδι και κυκλοφορούν μαζί.
Γι'αυτό ιδανικό είναι να ξεφορτώνεσαι και τα λάδια και τα υπολείμματα των καθαριστικών.Δεν το νομίζω...
πχ.: http://www.gunk.com/msds/M2616.PDF' target='_blank -
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Μπορείς είτε να χρησιμοποιήσεις κάποιο πλαστικό δοχείο που να κλείνει πολύ καλά, είτε ακόμα καλύτερα να πάρεις ένα test kit που στέλνουν δωρεάν, χωρίς καν μεταφορικά. Χρειάζεσαι περίπου 100ml από το λάδι, ζήτα από τον τεχνικό που θα σου αλλάξει λάδια να πάρει δείγμα, είναι εύκολο. Το στέλνεις με απλό ταχυδρομείο με 3.2 ευρώ.Το κόστος είναι $22.5 για τη βασική ανάλυση (σχεδόν τα πάντα) και επιπλέον $10 για το TBN. Οπότε το συνολικό κόστος για μένα ήταν $22.5+$10=24.54 ευρώ συν 5.70 το ταχυδρομείο = 30 ευρώ, γιατί το έστειλα συστημένο.
Ευχαριστω.
Λιγες ακομα ερωτησεις.
Το λαδι ποτε εχει νοημα να το παρω?
Κανω service καθε χρονο και ελεγα τοτε, καθως θα μου αλλαζουν τα λαδια, να βαλω ενα δοχειακι απο κατω να παρω.
Η αποστολη γινεται στη blackstone με καποια προτερη συνεννοηση?
Πως πληρωνω το εργαστηριο τους? (Στο ''orders'' υπαρχουν καποιες επιλογες με τη μικροτερη να ειναι 6 pack...)Στελνω στη διευθυνση:
Blackstone Laboratories
416 East Pettit Avenue
Fort Wayne IN 46806 Προφανως προσθετω USA (?)Θα παραγγειλω σημερα ενα Kitακι παντως.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Για τα castrol που ειναι τα καλυτερα λαδια να μας πεις.επειδη ηταν να ανοιξω μαγαζι με λιπαντικα ,ειχα μιλησει με πωλειτες απο διαφορες εταιριες και ενας απο bp μου ειχε πει οτι ειναι τα καλυτερα.επισης σε καταλογους που μου ειχαν δωσει ηταν τα πιο ακριβα κατι που δεν ειναι τυχαιο.ολοι ξερουμε αλλωστε οτι ειδικα σε διχρονους κινητηρες ειναι κορυφη.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Το λαδι ποτε εχει νοημα να το παρω?
Κανω service καθε χρονο και ελεγα τοτε, καθως θα μου αλλαζουν τα λαδια, να βαλω ενα δοχειακι απο κατω να παρω.Μπορείς να το πάρεις πριν αλλάξεις λάδι ρουφώντας με την τρόμπα που πουλάνε ή με κάποια πατέντα (πχ. πλαστικός λεπτος σωλήνας και μεγάλη σύριγγα για να ρουφήξεις από το δείκτη του λαδιού), 100ml είναι ότι χρειάζεται. Αυτό θα το κάνεις για να πάρεις την ανάλυση πριν αλλάξεις και να δεις αν μπορείς να το κρατήσεις κι άλλο. Αλλιώς με ένα δοχειάκι την ώρα που αδειάζει το κάρτερ, κατά προτίμηση ούτε στην αρχή, αλλά ούτε και στο τέλος του αδειάσματος. Εγώ επειδή δεν είχα παραλάβει ακόμα τα kit μου, πήρα δείγμα με καθαρό γυάλινο βαζάκι μαρμελάδας!
Η αποστολη γινεται στη blackstone με καποια προτερη συνεννοηση?
Πως πληρωνω το εργαστηριο τους? (Στο ''orders'' υπαρχουν καποιες επιλογες με τη μικροτερη να ειναι 6 pack...)Με πιστωτική πληρώνεις. Έχει ένα χαρτάκι μέσα στο kit, που θα συμπληρώσεις χιλιόμετρα και πληροφορίες (κινητήρας, έτος, μοντέλο, κτλ). Εκεί μπορείς να γράψεις τον αριθμό της κάρτας για να στη χρεώσουν ή να τους έχεις δώσει εκ των προτέρων τον αριθμό (πχ. με email - αλλά δεν το συστήνω λόγω μη-ασφαλούς μετάδοσης).
Η διεύθυνση είναι αυτή, προφανώς USA στο τέλος. Όταν είσαι έτοιμος να το στείλεις, βάλτο σε έναν A4 φάκελο με προστατευτικό (αυτό με τις φούσκες) και πήγαινε το στο ταχυδρομείο. Πουλάνε και στο ΕΛΤΑ φακέλους βέβαια.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Για τα castrol που ειναι τα καλυτερα λαδια να μας πεις.
επειδη ηταν να ανοιξω μαγαζι με λιπαντικα ,ειχα μιλησει με πωλειτες απο διαφορες εταιριες και ενας απο bp μου ειχε πει οτι ειναι τα καλυτερα.επισης σε καταλογους που μου ειχαν δωσει ηταν τα πιο ακριβα κατι που δεν ειναι τυχαιο.ολοι ξερουμε αλλωστε οτι ειδικα σε διχρονους κινητηρες ειναι κορυφη.
Α...ειχες μιλησει με πωλητες και σου ειχαν πει....
Για ολα τα castrol, σε ολα τα ιξωδη, για ολους τους κινητηρες λογικα, με ενα αφοπλιστικο ''ειναι τα καλυτερα?''
Καλη φαση, τον πιστευω, αν και δεν εχω διχρονο.
Προφανως και δεν ειναι τυχαιο που ειναι τοσο ακριβα..
Κι εγω επαιρνα το Shell Helix plus με 50€ απο βενζιναδικο...
Τωρα παιρνω κατι ψωροAmsoil με 36€, λογικα ειναι χειροτερα, αλλα τι να κανεις. -
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Μπορείς να το πάρεις πριν αλλάξεις λάδι ρουφώντας με την τρόμπα που πουλάνε ή με κάποια πατέντα (πχ. πλαστικός λεπτος σωλήνας και μεγάλη σύριγγα για να ρουφήξεις από το δείκτη του λαδιού), 100ml είναι ότι χρειάζεται. Αυτό θα το κάνεις για να πάρεις την ανάλυση πριν αλλάξεις και να δεις αν μπορείς να το κρατήσεις κι άλλο. Αλλιώς με ένα δοχειάκι την ώρα που αδειάζει το κάρτερ, κατά προτίμηση ούτε στην αρχή, αλλά ούτε και στο τέλος του αδειάσματος. Εγώ επειδή δεν είχα παραλάβει ακόμα τα kit μου, πήρα δείγμα με καθαρό γυάλινο βαζάκι μαρμελάδας!Με πιστωτική πληρώνεις. Έχει ένα χαρτάκι μέσα στο kit, που θα συμπληρώσεις χιλιόμετρα και πληροφορίες (κινητήρας, έτος, μοντέλο, κτλ). Εκεί μπορείς να γράψεις τον αριθμό της κάρτας για να στη χρεώσουν ή να τους έχεις δώσει εκ των προτέρων τον αριθμό (πχ. με email - αλλά δεν το συστήνω λόγω μη-ασφαλούς μετάδοσης).
Η διεύθυνση είναι αυτή, προφανώς USA στο τέλος. Όταν είσαι έτοιμος να το στείλεις, βάλτο σε έναν A4 φάκελο με προστατευτικό (αυτό με τις φούσκες) και πήγαινε το στο ταχυδρομείο. Πουλάνε και στο ΕΛΤΑ φακέλους βέβαια.
Ευχαριστω και παλι.
Θα το κανω στην επομενη αλλαγη, να δω πως παει ο κινητηρας με τα sso.
Ειναι πολυ ενδιαφερον. -
@g47
προφανως εννοουσε γενικα.
δεν μπορει μια εταιρια να ειναι παντου πρωτη ας πουμε η shell εχει πολυ καλα λαδια υδραυλικου αλλη μπορει να εχει βαλβολινες ,η καλυτερα στους πετρελαιοκινητηρες .
μπορει μια εταρια να ειναι καλη στο 10-40 και μετρια στο 10-60 ας πουμε . -
Από το FAQ της Blackstone
What's the best oil to use?
Ah, the million dollar question. We are an independent lab, so we don't make recommendations. It has been our experience that oil is oil, and either petroleum or synthetic-based oil will work well for just about any engine.
Come on, you're holding out on me. I should use synthetic, right?
Buddy, you should use whatever you want. Synthetic oil won't guarantee a longer engine life any more than my eating organic food will guarantee I'll live until I'm 90. We here at Blackstone generally use regular petroleum-based oil because honestly, it works just as well for us.
Σε λίγο καιρό θα στείλω και το δείγμα από το κάρο μου! ~6000km, λίγα μιας και τα είχα αλλάξει πιο νωρίς απόσο έπρεπε και τώρα πλησιαζει το τακτικό Service! Δεν πειράζει όμως μιας και οι συνθήκες στις οποίες έχουν γίνει περιλαμβάνουν τα πάντα (κίνηση εντός πόλης, αυτοκινητόδρομος, σε θερμοκρασίες υψηλές (>35) αλλά και χαμηλές (
-
Μετά από 6 μήνες ή σχεδόν 8000χλμ άλλαξα τα Aral Supertronic G0W30 με τα Motul Specific GM-LL-A/B-025 5W30. Πρώτες εντυπώσεις μετά από περίπου 60χλμ χρήσης: Το μοτέρ δείχνει να ανεβάζει πιο εύκολα στροφές χαμηλά σε σχέση με τα Aral, ενώ γύρω στις 3700-4500 σαλ που είναι η καλή περιοχή του Ecotec (ελέω ροπής) ο ήχος φαίνεται να έχει γίνει πιο, να το πω χονδρικά, αγωνιστικός . Πιθανολογώ ότι όλα αυτά οφείλονται στο ότι το λάδι που έβαλα είναι λίγο πιο λεπτό από τα Aral (11,7cSt αντί 12,1cSt στους 100C). Περισσότερα εν καιρώ...Υπόψιν, το μοτέρ έφτασε αισίως τα 45.700 χλμ μέσα σε κάτι λιγότερο από 3,5 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που αλλάζω λάδια σε τόσα χλμ (8000) ή μήνες (6μηνο). Οι τρεις προηγούμενες αλλαγές γίνονταν ανά χρόνο και τα διανυθέντα χλμ μεταξύ αλλαγών κυμαίνονταν μεταξύ 10000 και 14000. Χρήση αυτοκινήτου μικτή (εντός/εκτός πόλης).
-
τα valvoline τι λένε σα λάδια?
πιο συγκεκριμένα θέλω να αλλαξω βαλβολίνες σε ενα rallaki και βρήκα (απο λαμπ...) κατι valvoline 75 80 GL5
να προχωρήσω?
Περι λιπαντικών γενικώς