-
Ο χρήστης KostasV6 έγραψε:
Autos elege oti h castrol den xrhsimopoie ester base kathara logw costous
xrhsimopoioun polyalfaolefin vash gia ta synthetika tous.Η Castrol είναι ο φανατικότερος υπερασπιστής των συνθετικών ορυκτελαίων από υδροδιάσπαση (Group III) με ενίσχυση εστέρων ή άντε και με λίγο PAO ή PIO ή αλκυλοβενζένια, και είναι εξαιρετικά καλή σε αυτήν την κατηγορία.
Από πότε όμως η Castrol επέστρεψε στις πολυαλφαολεφίνες; Ποιό λιπαντικό της είναι PAO; Η Castrol έχει το δυνατότερο μάρκετινγκ όλων, τα προϊόντα της είναι cost effective και οι πολυαλφαολεφίνες είναι πανάκριβες για τα γούστα της, το ίδιο και οι οργανικοί εστέρες. Εκτός κι αν κατάλαβε τελικά ότι πράγματι δεν μπορεί διαφορετικά να ανταγωνιστεί ποιοτικώς τα Mobil 1... Χρόνια την έτρεχε η Mobil στα δικαστήρια γι αυτό το θέμα (και έχασε η Mobil ως γνωστόν, και έμειναν ελάχιστοι πιστοί στα PAO - και γι αυτό παράγουν κορυφαία συνθετικά λιπαντικά). -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Autos elege oti h castrol den xrhsimopoie ester base kathara logw costous
xrhsimopoioun polyalfaolefin vash gia ta synthetika tous.Η Castrol είναι ο φανατικότερος υπερασπιστής των συνθετικών ορυκτελαίων από υδροδιάσπαση (Group III) με ενίσχυση εστέρων ή άντε και με λίγο PAO ή PIO ή αλκυλοβενζένια, και είναι εξαιρετικά καλή σε αυτήν την κατηγορία.
Από πότε όμως η Castrol επέστρεψε στις πολυαλφαολεφίνες; Ποιό λιπαντικό της είναι PAO; Η Castrol έχει το δυνατότερο μάρκετινγκ όλων, τα προϊόντα της είναι cost effective και οι πολυαλφαολεφίνες είναι πανάκριβες για τα γούστα της, το ίδιο και οι οργανικοί εστέρες. Εκτός κι αν κατάλαβε τελικά ότι πράγματι δεν μπορεί διαφορετικά να ανταγωνιστεί ποιοτικώς τα Mobil 1... Χρόνια την έτρεχε η Mobil στα δικαστήρια γι αυτό το θέμα (και έχασε η Mobil ως γνωστόν, και έμειναν ελάχιστοι πιστοί στα PAO - και γι αυτό παράγουν κορυφαία συνθετικά λιπαντικά).[/quoteHydrocracked base elege oti xrhsimopoioune sta semi synthetic mono kai polyalfaolefines sta kala tous ladia. Sygekrimena eixai kai 3 mpoukalakia to ena me oryktelaio, ena me semi, kai ena me fully synthetic. Auta eixan doulepsei stous 200vathmous kelsiou kai htane foverh h diafora metaxu tous, to oryktelaio eixe stereopoihthei plhrws to semi isa pou eixe reustothta kai to fully htane nai men katamauro san ta alla dyo alla eixe poly kalyterh reustothta.
-
Ποιό λιπαντικό της είναι PAO; Η Castrol έχει το δυνατότερο μάρκετινγκ όλων, τα προϊόντα της είναι cost effective και οι πολυαλφαολεφίνες είναι πανάκριβες για τα γούστα της, το ίδιο και οι οργανικοί εστέρες.
Το castrol formula SLX long tec 0W-30 έχει PAO σε ποσοστό 20-50%.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ποιό λιπαντικό της είναι PAO; Η Castrol έχει το δυνατότερο μάρκετινγκ όλων, τα προϊόντα της είναι cost effective και οι πολυαλφαολεφίνες είναι πανάκριβες για τα γούστα της, το ίδιο και οι οργανικοί εστέρες.
Το castrol formula SLX long tec 0W-30 έχει PAO σε ποσοστό 20-50%.
Τελικά, δεν γίνεται αλλιώς! Έστω και σε μικρή ποσότητα οι PAO χαρίζουν μοναδικές αρετές στα λιπαντικά...
Μήπως έχεις κάποιο MSDS του SLX; Γράφει πολυαλφαολεφίνες ή πολυολεφίνες όπως η SHELL και η LIQUI MOLY; Έχει διαφορά... -
-
http://129.35.64.91/bpglis/lsdsgrf.nsf/ ... 002723.pdf
Δε γράφει πολυαλφαολεφίνες αλλά δίνει το CAS number ,Chemical Abstracts Service . Το 151006-62-1 αντιστοιχεί σε group IV.
-
Αυτό δεν το γνώριζα!
Μου έδωσες την αφορμή και έψαξα και βρήκα μία ανάλυση της περίφημης CHEVRON-PHILLIPS που παράγει PAO όλων των τύπων και ποιότητας και τα πουλάει σε παρασκευαστές λιπαντικών.
Το CAS Number 151006-62-1 και το 151006-63-2 αντιστοιχεί στο Synfluid PAO 5cSt το οποίο αδιάλυτο έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
Pour Point: -50C
Flash Point: 246C
Noack Volatility: 5
Kinematic Viscosity 40C: 24.2
Kinematic Viscosity 100C: 5.2
Viscosity Index: 145Από το κινηματικό προκύπτει ότι αντιστοιχεί σε 10W περίπου.
Πολύ ενδιαφέρον! Μπράβο Μουσάτε!!!
-
Egw tha epimeinw oti gia synthetiko lipantiko to ester based einai anwterhs poiothtas apo PAO based. O petridios parapanw vasizei tis perigrafes tou kathara sthn vash twn lipantikwn opou oi idiaiterothtres tous diaferoun apo autes tou telikou proiontos me ola ta additives.
-
Βλέπεις τί λιπαντικό προτείνει η YAMAHA; YAMALUBE! Μιλάμε για ανώτερη ποιότητα και ειδική σύνθεση κατάλληλη για μοτοσυκλέττες και γι αυτό ικανή για λίπανση και προστασία σε πενταψήφιες σαλ (10000+) και δεν μιλάμε για φτηνόλαδο αυτοκινήτου για επαρκή προστασία έως 5-6-7000σαλ και από κει και πέρα ό,τι κάτσει...Λες ότι καίς 1 λίτρο / 1000 χλμ. Πες μου αν θέλεις τί λάδια έχεις δοκιμάσει έως σήμερα για να σε βοηθήσω περισσότερο.
Αν βάζεις αυτοκινήτου σαν το VISCO 2000 τότε το σίγουρο είναι ότι θα τα καις σα νεράκι αφού δεν έχει ούτε friction modifiers ούτε και πρόσθετα υψηλής πίεσης ούτε και πολλά ακόμη χημικά πρόσθετα σε ειδική για μοτοσυκλέττα σύνθεση. Αυτά τα πρόσθετα τα συναντάμε σε λιπαντικά μοτοσυκλεττών και σε βαλβολίνες αυτοκινήτων (και μάλιστα ελάχιστες βαλβολίνες έχουν friction modifiers αφού αυτά χρειάζονται στα μπλοκέ διαφορικά για να μην πατινάρουν τα δισκάκια εμπλοκής - συνήθως το friction modifier πωλείται ξεχωριστά σε μπουκαλάκι για να προστεθεί σε βαλβολίνη συμβατή με FM - γιατί υπάρχουν και μη συμβατές με FM!!).ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΕ ΛΙΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ και όχι μόνο όσες χρησιμοποιούν το ίδιο λιπαντικό σε κινητήρα-σασμάν...
Χρησιμοποίησε Group IV/V λιπαντικό ειδικό για μοτοσυκλέττες σε 10W40.
Το YAMALUBE το προτείνει η ίδια η YAMAHA (το λέει και το όνομα). Υπάρχουν όμως άλλα λίγο-πολύ εξίσου καλά σε 10W40 όπως:Το γνωστό MOTUL 300V στην έκδοση Sport για μοτοσυκλέττες.
Το Mobil 1 MX4T.
Το καταξιωμένο Bel-Ray EXS.
To Golden Spectro 4.
Το AMSOIL MCF που πιθανότατα είναι και το καλύτερο όλων.
Το TORCO T-4SR.
To Valvoline 4-Stroke.
To MAxima Maxum 4.
To Castrol GPS.
Το REPSOL 4T.Το μηχανάκι το πήρα μεταχειρισμένο και δέν το έχω πολύ καιρό. 500km αφότου το πήρα μου ανάβει το λαμπάκι. Αποφασίζω να αλλάξω τα λάδια και έβαλα Visco 3000 10w-40. Συνεχίζει να καίει, οπότε του βάζω ένα βελτιωτικό λαδιού της Redex που μειώνει την κατανάλωση. Μειώνεται λίγο η κατανάλωση αλλά πάλι καίει. Συμπληρώνω ξανά με σκέτο βελτιωτικό λαδιού αλλά συνεχίζει να καίει. Απο τότε του συμπληρώνω ότι λάδι βρώ μπροστά μου, συνήθως το πιο φτηνό. Η κατανάλωση είναι σταθερη περίπου στα 400ml λαδιού ανα 500km.
Ευτυχώς που όταν ανάβει το λαμπάκι, το λάδι βρίσκεται ακόμα στην σαγρέ περιοχή του δείκτη.
Να σημειώσω οτι καίει ελάχιστο λάδι όταν το οδηγώ χαλαρά μέσα στην πόλη.
Τέλος, το οτι η Yamaha προτείνει Yamalube δέν δείχνει την ποιότητα αυτού του λαδιού. Προφανώς διαφημίζουν το λάδι τους.
-
Απλά το Yamalube προορίζεται για χρήση σε μοτοσσυκλέττες ενώ το Visco για χρήση σε αυτοκίνητα. Πάρε ειδικό λιπαντικό για μηχανές και θα καταλάβεις την μεγάλη διαφορά!
-
Καλησπέρα και καλως σας βρισκω.Ο λόγος του σημερινού post είναι η αντίθετη πλευρα σε καποια απο αυτα που γραφονται στο συγκεκριμενο topic.Θεωρω οτι το ονομα 4ΤΡΟΧΟΙ εχει ιδιαιτερη βαρυτητα και σωστο θα ηταν να μην γραφονται ανακριβειες και να προκαλειται συγχιση απο συνδιασμο ημιμαθειας , γκριζας διαφημισης και προσωπικων αντιπαραθεσεων.Προσωπικα το ποια μαρκα λιπαντικων χρησιμοποιει ο καθενας με αφηνει αδιαφορο,αν οι προτασεις ειναι συγκεκριμενες και αφορουν σχεση ποιοτητας-τιμης για το κοινο καλο ολων ειναι απολυτως αποδεκτο και καλοδεχουμενο.
Επειδη ομως διαβαζει και κοσμος που γνωριζει απο πολυ λιγα εως τιποτα για τα λιπαντικα, ακολουθει καποιους 'αυτοκλητα' ειδικους και υιοθετει τα γραφομενα τους.Διαβασα απο την πρωτη εως την τελευταια σελιδα του topic και ναι μεν διαπιστωσα χρησιμες πληροφοριες αλλα απο την αλλη τρομερες ανακριβειες και γκριζες διαφημισεις αναρμοστες για την ιστορια των 4ΤΡΟΧΩΝ.
Η δε εμμονη καποιου για π.χ. λιπαντικα συγκεκριμενης εταρειας για την μοναδικοτητα τους την προτωποριακη συνθεση τους, την ακουστικη τελειοτητα τους,δειχνουν αν μη τι αλλο μια κατευθυνομενη προωθηση.
Για την αποκατασταση της αληθειας για παραδειγμα στο ποιος ηταν ο πρωτος που ανακαλυψε τα συνθετικα λιπαντικα παραθετω το παρακατω link προς γνωση και συμμορφωση τουλαχιστον ιστορικων δεδομενων.....
http://www.lube4life.com/synthetic.htmΕυχαριστω πολυ γιατη φιλοξενια .Η αντιπαραθεση μου ειναι αμιγως καλοπροαιρετη και εχει σαν στοχο να προφυλαξει ολους αυτουσ που δεν γνωριζουν σε βαθος το θεμα 'λιπαντικα'.
-
Γειά σου Kate, αυτά που διαβάζεις στο διαδίκτυο έχουν τόση αξία όση έχεις πληρώσει για να τα δεις.
Να σου πω κάτι να σε χαροποιήσει, τα Mobil 1 έχουν τη φήμη ότι κάνουν πιο πολύ θόρυβο από άλλα λιπαντικά, ακόμα και ορυκτέλαια. Τώρα θα αρχίσει ο Τρωϊκός πόλεμος.
Η Synlube είναι γνωστός λάτρης των 'χοντρών' λιπαντικών και μισεί τα καινούρια λεπτά λάδια. Συμμερίζομαι τις απόψεις τους (αυτό έλειπε με 15W50) αλλά και τα λεπτά λάδια δείχνουν πολύ μικρές φθορές σε κινητήρες. Να το έχεις αυτό υπόψιν όταν διαβάζεις τα άρθρα της Synlube.
-
Ο χρήστης Kate έγραψε:
.Διαβασα απο την πρωτη εως την τελευταια σελιδα του topic. Χαρά στο κουράγιο σου kate. Δεν είμαστε επαγγελματίες εδώ καρδιά μου (αυτοί συνήθως κοστολογούν ακριβά τις γνώσεις και το χρόνο τους), και λαθάκια θα υπάρχουν και ανακρίβειες.
-
Δεν ειπα ουτε υπονοησα οτι ειναι επαγγελματιες καποιοι, πολυ απλα ειναι αδικο να γινεται επιστημονικη κατηχηση απο πολυ συγκεκριμενους, που ενω εχουν καποιες γενικες γνωσεις αγνοουν τις βασεις.
Παρεπεμψα στο συγκεκριμενο site για αποκατασταση της ιστορικης αληθειας αποκλειστικα,ως αναφορα την γεννηση και την εξελιξη των συνθετικων λιπαντικων, και οχι ως υποστηρικτης της συγκεκριμενης μαρκας ( μου ειναι αδιαφορη) -
Αυτό που καταλαβαίνω εγω kate είναι οτι θεωρείς πως όσα γράφονται εδω εκπροσωπούν τους 4Τροχούς.
Είμαστε το Φόρουμ των 4Τροχών.
Ο κάθε χρήστης λέει την γνώμη του. Και φυσικά κανείς δεν λέει οτι είναι επιστήμονας.Καλώς όρισες λοιπον. Αν διαβάσεις λίγο θα καταλάβεις περισσότερα για το πως 'λειτουργεί' το 4ΤΦ...
-
del
-
Ο χρήστης Kate έγραψε:
Η δε εμμονη καποιου για π.χ. λιπαντικα συγκεκριμενης εταρειας για την μοναδικοτητα τους την προτωποριακη συνθεση τους, την ακουστικη τελειοτητα τους,δειχνουν αν μη τι αλλο μια κατευθυνομενη προωθηση.
Mιλάμε για προσωπική αυτο-προώθηση και όχι για κατευθυνόμενη που δηλώνει ότι κάποιος υποκινείται από τρίτο, είτε αυτός ο τρίτος πρόκειται για πρόσωπο είτε για ιδιοτελές συμφέρον. Η αντικειμενική προώθηση απαιτεί επιστημονικά δεδομένα, εκτεταμένα συγκριτικά τεστς κλπ, αλλά αυτά για μας είναι αδύνατα και ακαταλαβίστικα ταυτόχρονα (όταν μιλάμε για αντικειμενικότητα). Χώρια που θα μαλώνουμε για 50 σελίδες για το νόημα-συμπέρασμα του ενός ή του άλλου τεστ, του ενός ή του άλλου επιστημονικού δεδομένου. Παρόλα αυτά επιμένουμε και προσπαθούμε ερευνώντας να κατανοήσουμε, να γνωρίσουμε, να 'εξελιχθούμε'.
Κάποτε έγραψα ότι η AMSOIL είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε στην παραγωγή τα συνθετικά λιπαντικά. Λάθος διατύπωση, προφανώς γιατί δεν το είχα προσέξει-μεταφράσει σωστά, αλλά και που δεν έσπευσα να διορθώσω, όταν τους επόμενους μήνες εξειδικεύτηκα περισσότερα στα λιπαντικά και ειδικά στης AMSOIL που με ενθουσίασαν! Για να διορθώσω τα λάθη μου χρειάζομαι ένα forum που να γράφει το όνομά μου... Όποιος θέλει να διαβάσει τί λέει η AMSOIL ας διαβάσει το site της (οι προσεκτικοί αυτό θα έκαναν και επιπλέον είναι πολύ εποικοδομητική η εμπειρία). Τα λέει όλα ή για να είμαι ακριβής λέει πολλά. Η ίδια η AMSOIL -και όχι εγώ ή άλλος- λέει ότι είναι η 1η που παρήγαγε και κυκλοφόρησε στην αγορά API rated συνθετικό λιπαντικό (πιστοποιημένο κατά API). Συνθετικά λιπαντικά (και μάλιστα εστερικά) χρησιμοποιήθηκαν και στον 2ο Π.Π. και πολύ πιο πριν. Η AMSOIL δεν ανακάλυψε τον τροχό λοιπόν αλλά χρησιμοποίησε τον ήδη υπάρχων, τον τροποποίησε όπως νόμισε καλύτερα και έγραψε AMSOIL επάνω.
Μέσα σε ένα forum όσα λέμε γράφονται. Ταυτόχρονα γράφονται και όλες μας οι προσπάθειες αναζήτησης της 'αλήθειας'. Στις προσπάθειές μας αυτές περνάμε και θα περνάμε πατώντας σε 'λασπόνερα' και σκοντάφτοντας σε λακκούβες'. Δεν γνωρίζουμε που θα βγούμε αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε. Αλίμονο! Τότε ας μιλάνε εδώ μέσα μόνο οι χημικοί και οι τεχνικοί λίπανσης ή μόνο οι ανιοδιοτελείς δημοσιογράφοι. Τους καλύτερους να φέρουμε πιστεύει κανείς ότι θα συμφωνήσουν στο τέλος; Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει την θεωρία που υποστηρίζει τα πραγματικά συνθετικά και μετά να πάει στο site της LE και να διαβάσει γιατί τα ορυκτέλαια είναι καλύτερα. Και καλό ξεμπέρδεμα.
Από όλα αυτά που λέμε είναι σίγουρο ότι κάποιοι κατευθύνονται κάπου, κι όλοι εμείς δεν αποτελούμε εξαίρεση. Μόνο που το πού θα κατευθυνθούμε είναι προσωπικό πρόβλημα του καθενός μας. Μέσα στα forum ανέκαθεν γράφονται μεγάλα ψέματα αναμεμιγμένα με μεγάλες αλήθειες. Βρείτε την αλήθεια λοιπόν... ή το ψέμα.
-
Ο χρήστης Kate έγραψε:
...
Για την αποκατασταση της αληθειας για παραδειγμα στο ποιος ηταν ο πρωτος που ανακαλυψε τα συνθετικα λιπαντικα παραθετω το παρακατω link προς γνωση και συμμορφωση τουλαχιστον ιστορικων δεδομενων.....
http://www.lube4life.com/synthetic.htmΠάντως αυτά που λέει η SynLube είναι μεγάλες αλήθειες, αν και τις έχουν πει κι άλλοι. Η φιλοσοφία κατασκευής του λιπαντικού της σηκώνει πολύ σκέψη (προτείνει το 5W50 ως 'ιδανικό' λιπαντικό και χρησιμοποιεί στην σύνθεσή της καί τα τρία υπεργλυστερά στερεά λιπαντικά - teflon, graphite, moly - που έχουν κατηγορηθεί για αρνητικές παρενέργειες που η ίδια τις αρνείται). Φυσικά, δεν παύει και αυτή η εταιρία να υποστηρίζει ό,τι και οι υπόλοιποι. Ότι φτιάχνει τα καλύτερα λιπαντικά στον κόσμο (στο σύμπαν): 'No we are not the 'First' and we are not the 'Biggest' when it comes to lubricants, but being what we are, when it comes to lubrication, we are and can afford to be the 'Best in the Solar System, not just the Earth'.'
Δεκτόν και μη δεκτόν ταυτόχρονα. Κανείς από εμάς δεν έχει τις γνώσεις για να τους αμφισβητίσει, αλλά και αυτό ταυτόχρονα αρκεί για να τους αμφισβητίσει.Αλήθεια επίσης είναι ότι το Mobil 1 βάλλεται πανταχόθεν (η AMSOIL το ξεφτυλίζει στα συγκριτικά και η SynLube με την αποκάλυψη ότι δεν είναι 100% PAO). Εγώ λέω ότι θα πρέπει να είσαι πολύ καλός για να είσαι τόσο αγαπητός στόχος. Και στο όλο το σκηνικό η Castrol-Shell, αλλά και όλος ο συρφετός με τα Group III συνθετικά την σκαπουλάρουν με ελαφρές αμυχές... Θα γελάνε βλέποντας ως θεατές τους αυτοανακηρυσσόμενους ως 'κάλλιστους' να επιδίδονται σε αναμεταξύ τους κοκορομαχίες...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να σου πω κάτι να σε χαροποιήσει, τα Mobil 1 έχουν τη φήμη ότι κάνουν πιο πολύ θόρυβο από άλλα λιπαντικά, ακόμα και ορυκτέλαια. Τώρα θα αρχίσει ο Τρωϊκός πόλεμος.
Ένας γνωστός μου πάντως που τα χρησιμοποιεί και δεν τα αλλάζει για κανένα άλλο, έχει να λέει για το πόσο smooth (απαλός-ήσυχος) είναι ο κινητήρας του με Mobil 1. Βασικά, οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν Mobil 1 αναφέρονται σε χαρακτηριστική smooth λειτουργία.
Ένας άλλος γνωστός έβαλε AMSOIL και ο κινητήρας του έκανε περισσότερο θόρυβο από πριν και στροφάριζε χειρότερα (πριν είχε SELENIA). Οι περισσότεροι αναφέρουν άμεσα αντιληπτή smooth κατάσταση που διαρκεί για τουλάχιστον 5000χλμ και τα χιλιάδες χλμ ακόμη ανεβαίνουν.Αρκετοί πάλι δεν ακούνε διαφορές είτε έχει λιπαντικό μέσα είτε όχι.
Το 'ηχητικό' είναι ο προσωπικός μου τρόπος μέτρησης κατάστασης του λιπαντικού (100% μπακαλίστικος αλλά 100% πρακτικός και πληροφοριακός) και αφορά την ηχητική διαφορά του ίδιου λιπαντικού όταν ήταν φρέσκο στον κινητήρα μου με όταν έχει 'παλιώσει' και το 'παλιό' με την σειρά του με όταν θα ξαναμπεί το ίδιο σε φρέσκο πάλι.
Για να αλλάξω το λιπαντικό, πρέπει να εκπέσει στην ακοή μου, στην όρασή μου και στην αφή μου (με σειρά προτεραιότητας). Προτιμώ να το αλλάζω προτού εκ πέσει στην όραση ή ακόμη χειρότερα στην αφή μου για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 35Ε κάθε φορά για ανάλυση λιπαντικού -στην TEXACO ενός δείγματος που μπορεί να το πήρα και με λάθος τρόπο- δεν δίνω...Και το μοτόρι μου σφυρίζει αδιάφορα με τα καμώματά μου...
-
Ο χρήστης Kate έγραψε:
Καλησπέρα και καλως σας βρισκω.Ο λόγος του σημερινού post είναι η αντίθετη πλευρα σε καποια απο αυτα που γραφονται στο συγκεκριμενο topic.Θεωρω οτι το ονομα 4ΤΡΟΧΟΙ εχει ιδιαιτερη βαρυτητα και σωστο θα ηταν να μην γραφονται ανακριβειες και να προκαλειται συγχιση απο συνδιασμο ημιμαθειας , γκριζας διαφημισης και προσωπικων αντιπαραθεσεων.Προσωπικα το ποια μαρκα λιπαντικων χρησιμοποιει ο καθενας με αφηνει αδιαφορο,αν οι προτασεις ειναι συγκεκριμενες και αφορουν σχεση ποιοτητας-τιμης για το κοινο καλο ολων ειναι απολυτως αποδεκτο και καλοδεχουμενο.
Επειδη ομως διαβαζει και κοσμος που γνωριζει απο πολυ λιγα εως τιποτα για τα λιπαντικα, ακολουθει καποιους 'αυτοκλητα' ειδικους και υιοθετει τα γραφομενα τους.Διαβασα απο την πρωτη εως την τελευταια σελιδα του topic και ναι μεν διαπιστωσα χρησιμες πληροφοριες αλλα απο την αλλη τρομερες ανακριβειες και γκριζες διαφημισεις αναρμοστες για την ιστορια των 4ΤΡΟΧΩΝ.
http://www.lube4life.com/synthetic.htmΕυχαριστω πολυ γιατη φιλοξενια .Η αντιπαραθεση μου ειναι αμιγως καλοπροαιρετη και εχει σαν στοχο να προφυλαξει ολους αυτουσ που δεν γνωριζουν σε βαθος το θεμα 'λιπαντικα'.
H parapanw etairia to mono pou kanei einai na kakopoiei thn thewria gyrw apo automotive lipantika. Tha xehasoume kai afta pou xerame me autous.
Περι λιπαντικών γενικώς