-
Ο χρήστης KostasV6 έγραψε:
H parapanw etairia to mono pou kanei einai na kakopoiei thn thewria gyrw apo automotive lipantika. Tha xehasoume kai afta pou xerame me autous.Γιατί διαφωνείς μαζί τους, εκτός από τις απόλυτες θέσεις τους για τα 'λεπτά λάδια' δεν είναι κακοί.
-
Στα 1225 χλμ. αλλαξα λαδια στην αντιπροσωπεια και μου βαλαν Μοtul 300V POWER 5W-40!!
Μηπως παραειναι λεπτο το λαδι και θα μου τσιμπαει???
θα χασει τις ιδιοτητες του νωρις???
Κανει για τις συνθηκες της Ελλαδος και κυριως για το καλοκαιρι??? -
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
Στα 1225 χλμ. αλλαξα λαδια στην αντιπροσωπεια και μου βαλαν Μοtul 300V POWER 5W-40!!
Κανει για τις συνθηκες της Ελλαδος και κυριως για το καλοκαιρι???Τί αυτοκίνητο έχεις; Μοντέλο και χρονολογία.
Το πιθανότερο είναι ότι αυτό το ιξώδες (40άρι) ταιριάζει με τον κινητήρα σου (όπως με τους περισσότερους κινητήρες της τελευταίας 15ετίας). Εφόσον ταιριάζει, το συγκεκριμένο 5W40 υπερκαλύπτει όλες τις ανάγκες του κινητήρα σου και όλες τις ορέξεις του οδηγού του, για όλο το χρόνο (Χειμώνα-Καλοκαίρι).
Δεν γνωρίζουμε πόσον καιρό θα κρατήσει ιδιότητες, αφού εξαρτάται από πολυποίκιλους παράγοντες (φορτίο κινητήρα, συμπίεση, καύσιμο, τρόπος οδήγησης, συνθήκες οδήγησης, καιρός, ποιότητα και είδος λιπαντικού κλπ). Απλά τσέκαρε στάθμη ανά 1000χλμ και ηχητική λειτουργία κινητήρα, χρώμα και υφή στα 5000χλμ ή και μετά από παρατεταμένο πλάκωμα σε δρόμο ή πίστα. Έτσι θα έχεις μία ΧΟΝΔΡΙΚΗ εικόνα για το πόσο ΠΕΡΙΠΟΥ αντέχει. -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Κανει για τις συνθηκες της Ελλαδος και κυριως για το καλοκαιρι???Τί αυτοκίνητο έχεις; Μοντέλο και χρονολογία.
Το πιθανότερο είναι ότι αυτό το ιξώδες (40άρι) ταιριάζει με τον κινητήρα σου (όπως με τους περισσότερους κινητήρες της τελευταίας 15ετίας). Εφόσον ταιριάζει, το συγκεκριμένο 5W40 υπερκαλύπτει όλες τις ανάγκες του κινητήρα σου και όλες τις ορέξεις του οδηγού του, για όλο το χρόνο (Χειμώνα-Καλοκαίρι).
Δεν γνωρίζουμε πόσον καιρό θα κρατήσει ιδιότητες, αφού εξαρτάται από πολυποίκιλους παράγοντες (φορτίο κινητήρα, συμπίεση, καύσιμο, τρόπος οδήγησης, συνθήκες οδήγησης, καιρός, ποιότητα και είδος λιπαντικού κλπ). Απλά τσέκαρε στάθμη ανά 1000χλμ και ηχητική λειτουργία κινητήρα, χρώμα και υφή στα 5000χλμ ή και μετά από παρατεταμένο πλάκωμα σε δρόμο ή πίστα. Έτσι θα έχεις μία ΧΟΝΔΡΙΚΗ εικόνα για το πόσο ΠΕΡΙΠΟΥ αντέχει.Ignis Sport 1500cc , 11/1 συμπιεση, καυσιμο προτεινει ο κατασκευαστης super αμολυβδη (και απλη να επαιρνε εγω 100αρα θα του εβαζα παλι ετσι και αλλιως... )
Καινουριο το πηρα. Το εχω εδω και 1 μηνα αλλα εχει ερθει απο Ιαπωνια πριν απο 1 χρονο και 1 μηνα και καθοταν στην Αθηνα πριν το παρω για αυτο και αλλαξα τα λαδια σχετικα νωρις (αλλιως θα τα αφηνα π.χ. μεχρι τα 2000χλμ.)
Ολα τα IS εχουν καιρο που σταματησαν να ερχονται απο Japan και θα πουληθουν οσα εχουν μεινει... -
To 5W40 είναι μια χαρά για τον κινητήρα σου. Μπορείς να χρησιμοποιείς 30άρι και 40άρι (και 50άρι για το καλοκαίρι εάν δεν βρίσκεις καλό 40άρι - υπάρχουν όμως πολλά καλά 5W40 και σε Group III - τα περισσότερα 10W40 Group III είναι μέτρια και οριακά για το θερμό καλοκαίρι εάν το πλακώνεις το γκάζι). Πάντως, θετική εντύπωση μου προκαλεί που η αντιπροσωπεία σου χρησιμοποιεί τα 300V (Group V ή V/IV)!
-
To 5W40 είναι μια χαρά για τον κινητήρα σου. Μπορείς να χρησιμοποιείς 30άρι και 40άρι (και 50άρι για το καλοκαίρι εάν δεν βρίσκεις καλό 40άρι - υπάρχουν όμως πολλά καλά 5W40 και σε Group III - τα περισσότερα 10W40 Group III είναι μέτρια και οριακά για το θερμό καλοκαίρι εάν το πλακώνεις το γκάζι). Πάντως, θετική εντύπωση μου προκαλεί που η αντιπροσωπεία σου χρησιμοποιεί τα 300V (Group V ή V/IV)!Ακριβως κι εμενα μου προκαλει εντυπωση που σου βαλαν τετοιο λαδι κι οχι αλλο 5/40 εστω καποιας αλλης σειρας της Motul αφου φαινεται αυτα χρησιμοποιουν!
Σιγουρα υπερκαλυπτει τις αναγκες σου/αυτοκινητου σου αλλα αναλογα τη χρηση μηπως να χρησιμοποιουσες κατι πιο 'καθημερινο'; -
για κινητηρες με αρκετα χιλιομετρα, τι προτεινετε? πηρα ενα 205 gti με 140.000 χλμ και σκεφτομαι να βαλω το castrol GTX High Mileage 15W-40 η GTX Protection Plus 15W-50.αυτα τα δυο τα προτεινει η castrol για το αυτοκινητο μου!
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
To 5W40 είναι μια χαρά για τον κινητήρα σου. Μπορείς να χρησιμοποιείς 30άρι και 40άρι (και 50άρι για το καλοκαίρι εάν δεν βρίσκεις καλό 40άρι - υπάρχουν όμως πολλά καλά 5W40 και σε Group III - τα περισσότερα 10W40 Group III είναι μέτρια και οριακά για το θερμό καλοκαίρι εάν το πλακώνεις το γκάζι). Πάντως, θετική εντύπωση μου προκαλεί που η αντιπροσωπεία σου χρησιμοποιεί τα 300V (Group V ή V/IV)!
Ακριβως κι εμενα μου προκαλει εντυπωση που σου βαλαν τετοιο λαδι κι οχι αλλο 5/40 εστω καποιας αλλης σειρας της Motul αφου φαινεται αυτα χρησιμοποιουν!
Σιγουρα υπερκαλυπτει τις αναγκες σου/αυτοκινητου σου αλλα αναλογα τη χρηση μηπως να χρησιμοποιουσες κατι πιο 'καθημερινο';Πράγματι! Το MOTUL 8100 5W40 θα είναι ιδανικότερη επιλογή για το IGNIS Sport και εξίσου εξαιρετικής ποιότητας λιπαντικό (Group IV/V).
-
Μου ειπαν οτι μονο στα Ignis Sport βαζουν το Motul 300V 10W-40 !!!
Εγω μιλησα με τον αρχιμηχανικο και του ειπα να βαλουμε οτι καλυτερο και μου ειπε θα σου βαλω οτι εχω στο αγωνιστικο (το IS της αντιπροσωπειας που παω ειναι το μοναδικο IS που τρεχει σε αγωνες με οδηγο φυσικα τον αρχιμηχανικο)!
Ετσι μου εβαλε το Motul 300V POWER 5W-40!Εχει και για καθημερινο αυτοκινητο Ignis Sport!
Y.Γ.: Παντως μου το χρεωσαν μονο 31 ευρω το 2λιτρο με το ΦΠΑ μεσα! (Συνολικα δηλ.62Ευρω)
Εξω σε μαγαζια το 10-40 (το 5-40 δε το βρηκα) το εδιναν 34 το 2λιτρο...
Γενικα εχει καλες τιμες η αντιπροσωπεια μου σε σχεση με αλλες της Suzuki -
Ο χρήστης fotis-84 έγραψε:
για κινητηρες με αρκετα χιλιομετρα, τι προτεινετε? πηρα ενα 205 gti με 140.000 χλμ και σκεφτομαι να βαλω το castrol GTX High Mileage 15W-40 η GTX Protection Plus 15W-50.αυτα τα δυο τα προτεινει η castrol για το αυτοκινητο μου!Πρέπει να δοκιμάσεις τις ανοχές σου. Δηλαδή πρώτα το 40άρι και εάν τσιμπάει περισσότερο από το φυσιολογικό (>200ml/1000χλμ) μπορείς να πας σε 50άρι.
Αλλά αυτές οι δοκιμές γίνονται καλύτερα και επιτυχώς με υψηλότερης ποιότητας λιπαντικά από αυτά που αναφέρεις.Το GTX High Mileage 15W40 είναι ένα λιπαντικό που με διαφορετικό όνομα δεν θα το πουλούσε η Castrol αλλά κάποια άλλη άσημη εταιρία και σε ακόμη χαμηλότερη τιμή. Το GTX Protection Plus 15W-50 είναι κατά την ίδια την Castrol ενισχυμένο ορυκτέλαιο, αναφέρεται μόνο στο ελληνικό site και δεν βρίσκω κανένα τεχνικό στοιχείο πουθενά. Η Castrol σε ΗΠΑ-Αγγλία δεν έχει καν στην γκάμα της 15W50.
Η ίδια η Castrol παράγει καλύτερα λιπαντικά, τα Castrol EDGE και FORMULA RS, αλλά δεν βρίσκω ιξώδες πάνω από 5W για το 205 GTi (εκτός του 10W60 αλλά εάν οι ανοχές σου είναι καλές το 60άρι είναι έως και ακατάλληλο). Το μόνο που μένει είναι το GTX Magnatec 10W40, που απλά είναι πιο βελτιωμένο από τα δύο προτεινόμενα.
Πάντως, μου κουράζει το μυαλό η Castrol όταν επεξηγεί τις ιδιότητες των λιπαντικών της. Ας διαβάσει κάποιος τί γράφει για το MAGNATEC 10W40.
-
δεν τα παω καλα με ολα αυτα τα τεχνικα δυστυχως ,μπερδεμα!!
-
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
Y.Γ.: Παντως μου το χρεωσαν μονο 31 ευρω το 2λιτρο με το ΦΠΑ μεσα! (Συνολικα δηλ.62Ευρω)
Εξω σε μαγαζια το 10-40 (το 5-40 δε το βρηκα) το εδιναν 34 το 2λιτρο...
Γενικα εχει καλες τιμες η αντιπροσωπεια μου σε σχεση με αλλες της SuzukiΛόγω παραεισαγωγών παίζουν και χαμηλότερα οι τιμές για τα 300V.
Τα 300V είναι περισσότερο αγωνιστικά και λιγότερο για μικτή χρήση (εστερικά). Αφού όμως τα έβαλες μην αγχώνεσαι. Εξάλλου το 5W40 μάλλον είναι πιο overall λιπαντικό από το 10W40 και ενδεχομένως να σου βγάλει περισσότερο καιρό-χιλιόμετρα. Οπότε μια χαρά είσαι με τα 300V. Δεν κυκλοφορούν και πολλά πραγματικά καλά λιπαντικά στο εμπόριο. Τσέκαρέ τα κάπου στα 5000χλμ και μετά ανά 1000χλμ για να εντοπίσεις πότε θα τα αλλάζεις. Μην υπερβείς πάντως τους 6 μήνες.
Θεωρώ πλέον ότι το ΑΛΤΙΣ ορίζει τον μέσο όρο ποιότητας των σύγχρονων λιπαντικών.
-
Θεωρώ πλέον ότι το ΑΛΤΙΣ ορίζει τον μέσο όρο ποιότητας των σύγχρονων λιπαντικών.
-
για κινητηρες με αρκετα χιλιομετρα, τι προτεινετε? πηρα ενα 205 gti με 140.000 χλμ και σκεφτομαι να βαλω το castrol GTX High Mileage 15W-40 η GTX Protection Plus 15W-50.αυτα τα δυο τα προτεινει η castrol για το αυτοκινητο μου!Αν έχεις μικρές διαρροές λαδιού βάλε το high mileage, μπορεί να τις περιορίσει. Άλλαζε συχνά λάδια και τα δύο δεν βγάζουν πολλά χιλιόμετρα.
-
:hmmm: δεν τα παω καλα με ολα αυτα τα τεχνικα δυστυχως ,μπερδεμα!!Κάποιος προχωρημένος αισθάνεται έντονα ότι η Castrol τον κοροϊδεύει... και φυσικά δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι γι αυτό, αφού νομικά είναι κατοχυρωμένη να λέει ό,τι λέει.
-
τωρα μιλησα με ενα φιλο μου και βρηκε την παρασκευη στα alex pack λαδι castrol 15W-50 ,4 λιτρα, μονο 14,50 ευρω!!!! το ιδιο λαδι το εχει στα carrefour 32-33 ευρω! ε οτι και να ειναι ,ειναι castrol .ποσο χαλια μπορει να ειναι??
-
Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, απλά να τα αλλάζεις συχνά. Από 3000-5000χλμ ή το πολύ 2-3 μήνες.
-
φιλε δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα 35€ παιρνω εγω το 5/40 8100 της ΜΟΤUL τα 4 λιτρα....
οποτε 31€ τα 2 λιτρα ειναι λιγο κλεψιμο...
παντως Παρασκευη ανεβαινω Θεσσαλονικη αν θες φορτωνω κανα κιβωτιο...
-
Ta 8100 είναι λίγο φτηνότερα από τα 300V αλλά και πάλι η διαφορά τιμής που αναφέρεις είναι μεγάλη. Και τα 8100 είναι εξαιρετικά λιπαντικά μικτής χρήσης, ανάμεσα στα καλύτερα της παγκόσμιας αγοράς.
-
Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, απλά να τα αλλάζεις συχνά. Από 3000-5000χλμ ή το πολύ 2-3 μήνες.το 205 για παιχνιδι το εχω,δεν το εχω ουτε μεσα σε κινηση ,ουτε καθε μερα.κανα σαββατοκυριακο μονο τραβαει ζορι!θα το βαλω και βλεπουμε..
Περι λιπαντικών γενικώς