-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
στην τελευταία αλλαγή .... αφού άδειασε η παλιά βαλβολίνη (αδειάζει άραγε όλη ?) με λαστιχο ποτίσματος με χωνί .... έβαλε 2λτ ακριβώς .....μετά ο μάστορας έβγαλε το λάστιχο και πολύ γρήγορα ...(άρχισε να τρέχει βαλβολίνη) ... , έβαλε την βίδα .....
στην επόμενη αλλαγή λαδιών μετά απο 2000κλμ θα το ελέγξω κι αυτό.....
δηλαδή βγάζω την πάνω βίδα ... και αν έχει παραπάνω θα τρέχει ....
αν δεν τρέξει πάει να πει ότι όλα οκ ?Τρέχει η παραπανίσια, οπότε το σασμάν χρειάζεται αυτή που μένει, δλδ 1.9λτ όση λέει και η PSA.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Παιδιά για Corolla 1.3 του 1998 με 96.000 χλμ (ψιλοσκισμένο του πεθερού) που αποφάσισε να βάλει κάτι άλλο από τα default λάδια της Toyota τί προτείνετε ;Να βάζει 5W40, προτείνεται κι από την Toyota για το μοτέρ αυτό όπως και για τα περισσότερα μοτέρ της. Οποιοδήποτε 5W40 είναι καλό λιπαντικό (όλα τα 5W40 κατά κανόνα είναι το λιγότερο Group III) και ταιριάζει άριστα στις ελληνικές συνθήκες (και όχι μόνο φυσικά).
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
στην τελευταία αλλαγή .... αφού άδειασε η παλιά βαλβολίνη (αδειάζει άραγε όλη ?) με λαστιχο ποτίσματος με χωνί .... έβαλε 2λτ ακριβώς .....
μετά ο μάστορας έβγαλε το λάστιχο και πολύ γρήγορα ...(άρχισε να τρέχει βαλβολίνη) ... , έβαλε την βίδα .....
στην επόμενη αλλαγή λαδιών μετά απο 2000κλμ θα το ελέγξω κι αυτό.....
δηλαδή βγάζω την πάνω βίδα ... και αν έχει παραπάνω θα τρέχει ....
αν δεν τρέξει πάει να πει ότι όλα οκ ?Τρέχει η παραπανίσια, οπότε το σασμάν χρειάζεται αυτή που μένει, δλδ 1.9λτ όση λέει και η PSA.
Αν το προσπαθήσεις ...γίνεται. Αν έχει παραπάνω λάδι υπερθερμαίνεται το σαζμάν/διαφορικό.
Συνήθως βάζουν λίγο παραπάνω λάδι για τυχόν διαρροές - δεν είναι σωστό αλλά φταίνε και οι οδηγοί που δεν κοιτάνε ποτέ κάτω από το αμάξι για διαρροές.
Κανονικά γεμίζεις από τη κάτω τρύπα μέχρι να τρέξει από την επάνω - σε μερικά σαζμάν αυτό είναι τυπωμένο στο κέλυφος OIL FILL / OIL CHECK. Τα αυτόματα σαζμάν γεμίζουν από τον δείκτη - φυσικά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.
Ποια (αυτόματα) σαζμάν δεν έχουν τάπες αλλαγής λαδιών;
Υποτίθεται ότι τα λάδια θα αντέξουν μέχρι να πετάξεις το αμάξι (ή να πληρώσεις ακριβή επισκευή του σαζμάν). -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Παιδιά για Corolla 1.3 του 1998 με 96.000 χλμ (ψιλοσκισμένο του πεθερού) που αποφάσισε να βάλει κάτι άλλο από τα default λάδια της Toyota τί προτείνετε ;Motul 8100 5w40, best value for money
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Motul 8100 5w40, best value for money
Σωστό, αρκεί να το πάρεις από trade-wind (Λαμπ). Αν και σε αυτόν βρίσκεις κι άλλα bvfm προϊόντα.
-
Motul 8100 5w40, best value for money
Σωστό, αρκεί να το πάρεις από trade-wind (Λαμπ). Αν και σε αυτόν βρίσκεις κι άλλα bvfm προϊόντα.
Εννοείται .....
-
πηγα σημερα για Service ενα Getz στην αντιπροσωπια της
Hyundai και του εβαλαν λαδια μαρκας Cofran 10/40Επειδη δεν τα γνωριζα...ειπα να ψαξω στο google και εδω στο φορουμ να δω τι παιζει, ετσι να μαθαινουμε!
Στο φορουμ δεν βλεπω να εχει γινει αναφορα και στο google βρηκα αυτο!
'COFRAN LUBRICATION, Dubai, United Arab Emirates | Petroleum'
μουφα οιλ? λιτρο και ευρω? να το κλαιμε το αμαξι?
-
Η Cofran είναι παρασκευαστής λιπαντικών και ιδρύθηκε στην Γαλλία το 1954. Πουλάει μεγάλες ποσότητες στην Μ.Ανατολή αλλά και Ασία. Έχει καλή ποιότητα αλλά λόγω του ότι δεν κατέχω τεχνικά της (δεν δημοσιεύονται κάπου) δεν μπορώ να την προσδιορίσω.
Άρα το 10W40 που πήρες είναι επώνυμο λιπαντικό. Στην χειρότερη περίπτωση είναι όπως όλα τα 10W40 και δεν έχεις να φοβάσαι κάτι.ΥΓ Μπορούσες να ρωτήσεις στο τόπικ 'Περί λιπαντικών'. Κάποιος mod ας το μεταφέρει εκεί.
-
FUCHS
Μπορεί να το χρησιμοποιούν και (κρατικοί?) οργανισμοί όπως το μετρό.
Άμα περνάει τα τεστ και έχει τις πιστοποιήσεις, το λάδι αντέχει. Αν δεν άντεχε δεν θα έβγαζε τα τεστ (είναι δύσκολα). Τώρα αν δεν το έχουν δοκιμάσει/συγκρίνει με γνωστά λάδια δεν μπορείς να ξέρεις πολλά. Αν η τιμή είναι καλή, κάνε μια (επιφυλακτική) δοκιμή.
-
Λεό, το FUCHS τί σημαίνει; Έχει σχέση με την Cofran;
-
Ο χρήστης Lefteris25 έγραψε:
'COFRAN LUBRICATION, Dubai, United Arab Emirates | Petroleum'Χωρίς να ξέρω από λάδια, γιατί δε θα μπορούσε μια πετρελαϊκή εταιρία του Ντουμπάι να φτιάχνει καλά λάδια; Αν το καλοσκεφτείτε δικό τους είναι το πετρέλαιο, θα μπορούσαν χαλαρά να έχουν και δικές τους υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας του.
Το ότι μια μάρκα δεν είναι γνωστή δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε φτιάχνει ποιοτικά προϊόντα.Τώρα αν θα τα έβαζα στο αμάξι μου; Δε νομίζω, όχι όμως γιατί δεν πιστεύω ότι είναι καλά, απλά γιατί δε μ' αρέσει να ρισκάρω. Προτιμάω τις δοκιμασμένες λύσεις...
-
τι να πω...
εδω λεγεται οτι γνωστη μαρκα λαδιων (νομιζω τα Shell Helix) φτιαχνονται στην Ελλαδα στα διυλιστηρια βαρδινογιαννη για να μιωθει το κοστος εισαγωγης τους...
Αν επιβεβαιωνοταν κατι τετοιο και γινοταν σε ολλους μας γνωστο
ισως ελαχιστοι να ξανα εβαζαν Shell μονο και μονο επειδη φτιαχνονται εδω και δεν ειναι εισαγομενα.ισως καμοια φορα βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος κοιταζοντας
μονο την μαρκα...συγουρα υπαρχουν καλα λαδια και σε πολυ λιγοτερο
γνωστες φιρμες!Ευχαριστω πολυ παιδια!
-
Λεό, το FUCHS τί σημαίνει; Έχει σχέση με την Cofran;Την έχει αγοράσει
http://www.fuchs-oil.fr/General/Nanterre.jsp -
Ενδιαφέρον! Αν κατάλαβα καλά (γαλλικά δεν γνωρίζω)) η γαλλική FUCHS υπάρχει από το 1940! Για όποιον δεν γνωρίζει η FUCHS είναι γερμανικός κολοσσός και ιδρύθηκε το 1931 στο Μανχάιμ. Αυτά τα λέει και η σελίδα που μας έδωσε ο Λεό.
Παιδιά, είπα ήδη ότι η Cofran είναι γαλλική και όχι από το Ντουμπάι. Το ότι μπορεί με σύμβαση να παράγεται στα διυλιστήρια του Ντουμπάι για να καλύπτει τις χώρες εκείνες είναι άλλη ιστορία.
Οσον αφορά για το αν τα απλά Shell Helix (και Plus, για τα Ultra δε νομίζω - γιατί η δυνατότητα παραγωγής εξαρτάται από την σύνθεση) παράγονται στην Ελλάδα, ναι έτσι συμβαίνει. Αλλά αυτό δεν το κάνει μόνο η SHELL αλλά και η BP, TOTAL, MOTUL και πάρα πολλοί μεγάλοι. Από την στιγμή που στα ελληνικά διυλιστήρια υπάρχουν οι πρώτες ύλες, αυτό που μένει είναι να δοθεί η συνταγή από την μητρική εταιρία και να 'μαγειρευτεί' το λιπαντικό. Στην Ελλάδα υπάρχει δυνατότητα να παραχθούν ποιοτικότατα λιπαντικά έως Group ΙΙΙ από τις πρώτες ύλες των διυλιστηρίων μας. Μόνο Group IV/V δεν παράγουμε, αλλά κι εδώ αν εισαχθεί η πρώτη ύλη (PAΟ, Esters) το μαγείρεμα πάλι γίνεται. Αυτό όμως δεν συμφέρει οικονομικά κι έτσι τα GrIV/V εξακολουθούν να εισάγονται συσκευασμένα σε μπουκάλια έτοιμα προς πώληση. -
Δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για ζημιές σε κινητήρες Hyundai λόγω κακής λίπανσης. Μια χαρά είναι το λαδάκι που βάζουν και οικονομικό. Αρκεί να το αλλάζεις όταν σου λένε (1 έτος ή 10 ή 15.000 χλμ.).
-
Παιδιά μια ερώτηση
Το φθινόπωρο πρόκειται στο Mazda μου να βάλω τα Motul 8100 για να τα δοκιμάσω (μάλλον 5w30 ) και βρήκα στο tradewind τα παρακάτω :MOTUL 8100 X-MAX 5W30 5LT και MOTUL SPECIFIC FORD 913B 5W30 5LT
Το 2ο δεν ανήκει στη σειρα 8100 ;
Ποιό είναι πιό κατάλληλο για το αυτοκίνητό μου.Επίσης έχω ακούσει πως για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα σε όσους βάζουν 5w30 είναι προτιμότερο το 5w40, έτσι είναι;
-
Εχω ένα ibiza 1.4 16V (101ps) και βάζω τα mobil 1 100% συνθετικά, με δείκτη 15w-50. O δείκτης είναι ο ενδεδειγμένος; Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Παιδιά μια ερώτηση
Το φθινόπωρο πρόκειται στο Mazda μου να βάλω τα Motul 8100 για να τα δοκιμάσω (μάλλον 5w30 ) και βρήκα στο tradewind τα παρακάτω :MOTUL 8100 X-MAX 5W30 5LT και MOTUL SPECIFIC FORD 913B 5W30 5LT
Το 2ο δεν ανήκει στη σειρα 8100 ;
Ποιό είναι πιό κατάλληλο για το αυτοκίνητό μου.Επίσης έχω ακούσει πως για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα σε όσους βάζουν 5w30 είναι προτιμότερο το 5w40, έτσι είναι;
Καί τα δύο είναι κατάλληλα αλλά το X-max είναι μακράν ανώτερο ποιοτικώς (το specific Ford δεν ανήκει στην σειρά 8100). Σου προτείνω το X-max.
Φυσικά και μπορείς να βάλεις το 5W40 που προτείνεται για το κλίμα της Ελλάδος, αλλά αν χρησιμοποιείς 30ρια που καλύπτουν την ACEA A3 δεν έχεις να φοβηθείς κάτι, ειδικά εσύ που έχεις μοτέρ με κλειστές ανοχές όπου ο ίδιος ο κατασκευαστής προτείνει 30ρι (στις ΗΠΑ προτείνουν και 20ρι). -
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Εχω ένα ibiza 1.4 16V (101ps) και βάζω τα mobil 1 100% συνθετικά, με δείκτη 15w-50. O δείκτης είναι ο ενδεδειγμένος; Ευχαριστώ.Το λιπαντικό σου είναι μεν αρίστης ποιότητος αλλά το θέμα είναι ότι η ίδια η VAG δεν προτείνει τίποτα παραπάνω από 30ρι ή 40ρι. Άρα και εφόσον θέλεις να επιμείνεις σε Mobil 1 μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο πολύ δυνατό M1 ESP Formula 5W30 (ACEA A3 και VW 504.00) και στο κλασσικό πλέον M1 0W40.
-
Το λιπαντικό σου είναι μεν αρίστης ποιότητος αλλά το θέμα είναι ότι η ίδια η VAG δεν προτείνει τίποτα παραπάνω από 30ρι ή 40ρι. Άρα και εφόσον θέλεις να επιμείνεις σε Mobil 1 μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο πολύ δυνατό M1 ESP Formula 5W30 (ACEA A3 και VW 504.00) και στο κλασσικό πλέον M1 0W40.
Δηλαδή έτσι ξεφεύγω από τα standards της VW; Φοβάμαι να βάλω 0w-40 ή 5w-30 γιατί είναι λεπτόρευστα και έχω ακούσει ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας τσιμπάει το λαδάκι του (αν και δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο).
Περι λιπαντικών γενικώς