-
[quote='kouk']11
-
Πριν 1 μήνα τα πήρα!
-
Εγω παντως αν ημουν σε αναλογη θεση θα αγοραζα ειτε 8100 0W/40 ειτε Μ1 0W/40, και τα δυο πολυ καλα λιπαντικα και προστατευουν για τις περισσοτερες περιπτωσεις αυτοκινητων καλυτερα τον καθημερινο οδηγο που δεν το σκιζει συνεχεια, βαζει σε πιστες κλπ!
-
Κι εγώ προτιμώ γνωστές (μεγάλες) εταιρείες αλλά πολλοί λένε ότι οι μικρές εταιρείες στα ίδια λεφτά σου δίνουν καλύτερο λάδι - πχ agip.
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Ναι, για το DEO εννοούσα SM και CJ-4.
Για τα υπόλοιπα δεν θα σχολιάσω.Η γνωστη και κατακριτεα τακτικη των κυβερνητικων εκπροσωπων τυπου 'ουδεν σχολιον' παντα κρυβει ελειψη επιχειρηματων
Έλλειψη επιχειρημάτων; Το λες εσύ σε μένα; Τέλος πάντων....
Τα επιχειρήματά μου τα έχω εκφράσει στο παρελθόν και αρκετοί εδώ μέσα ξέρουν ήδη τί θα σου απαντούσα. Αλλά ποιό το όφελος για όλους μας να επαναλαμβάνουμε το ίδιο κακό σκηνικό κάθε τόσο;
Απλώς δεν θέλω να σε αφήσω να χαλάσεις το κλίμα όπως παλιότερα και με συμμετοχή δική μου, αήττητε... -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
[ αλλά το ΑΜΟ αντέχει στην σκληρή χρήση για περισσότερο χρόνο.Μιλτο δεν τιθεται θεμα αντιπαραθεσης....Επι της ουσιας εχεις να πεις κατι???Απεδειξε μου αυτο που τοσο αβασανιστα λες!
Και ασε τους αητητητους και ηττημενους -
Είναι τόσο αυτονόητο, αλλά θα σου δώσω αυτό που ζητάς... παρότι με ειρωνεύτηκες.
1ον Το λέει η ίδια η AMSOIL.
2ον Περιέχει πολλά καθαριστικά-αντιοξειδωτικά. Δεν βάζεις πολλά τέτοια όταν δεν στοχεύεις σε αντοχή.
3ον Είναι και ντιζελόλαδο (API SL και CI-4).
4ον Τα δύο 'ανταγωνιστικά' του (σε εισαγωγικά επειδή αφενός δεν στοχεύουν στο ίδιο αγοραστικό κοινό, αφετέρου το ίδιο αγοραστικό κοινό τελικά επιλέγει ανάμεσα σε αυτά τα τρία) RED LINE και 300V 10W40, δεν είναι προσανατολισμένα για μακρές αλλαγές αλλά για βραχύα πολύ σκληρή χρήση, με το RED LINE να αντέχει περισσότερο στην οξειδωση προφανώς λόγω εκτεταμένης χρήσης εστέρων πολυόλης, άρα αντέχει περισσότερα χλμ στην πράξη από το 300V. Για το δε 300V η MOTUL δεν μας έχει δώσει στοιχεία αλλά είναι κατά υψηλό ποσοστό εξίσου εστερικό (περίπου 50% με το λοιπό ποσοστό να είναι PAO) και έχουμε δει στην πράξη ότι δεν αντέχει στην οξείδωση. Το δε ΑΜΟ είναι περισσότερο PAO και απλώς ενισχυεται αό εστέρες διβασικού οξέως και προσφάτως πολυόλης.
5ον Γενικώς, στο θέμα της οξειδωσης τα PAΟ υπερέχουν όλων πλην των εστέρων πολυόλης (που είναι δυσανάλογα ακριβοί) και στο θέμα αντοχής στην φθορά υπερέχουν όλων ανεξαιρέτως, ενώ παράλληλα οι οργανικοί εστέρες προσδίδουν ασύγκριτα περισσότερη αντιτριβικότητα εξ ου και η προτίμησή τους στους αγώνες (σε συνδυασμό με την γενικότερη αντοχή τους στην σκληρή χρήση).
Στην καθημερινή πρακτική ένα λιπαντικό όπου κυριαρχούν οι PAO ενώ παράλληλα ενισχύεται από την πολικότητα και αντιτριβικότητα των οργανικών εστέρων καλύπτει πληρέστερα τις ανάγκες των σύγχρονων κινητήρων των αυτοκινήτων (αντοχή στην σκληρή χρήση, μακρά διαστήματα αλλαγών, προστασία) ενώ τα λιπαντικά όπου κυριαρχούν οι εστέρες καλύπτουν καλύτερα τις αεροπορικές εφαρμογές.Είναι στα αγγλικά, αλλά από τις καλύτερες σελίδες στο θέμα που συζητάμε και όχι μόνο (αν και δεν είναι παρά ένα μόνο ελάχιστο μέρος από τις πηγές πληροφόρησης μου):
http://www.performanceoiltechnology.com ... icants.htm
Ένα ακόμη κατεβατό ΕΓΚΥΡΗΣ πληροφόρησης για τους χομπίστες με υπογραφή από την AMSOIL.Τί έχεις να πεις RedLine που τόσo δεν γουστάρεις την AMSOIL, για την πληροφόρηση που μας παρέχει αυτή μέσω του δικτύου πωλήσεών της; Ό,τι θέλει τα λεφτά μας και κάνει ό,τι μπορεί για να μας τα πάρει; Μακάρι και η ARAL, η LIQUI MOLY, και άλλοι, να μας βομβάρδιζαν με τόσες τεχνικές πληροφορίες (με προσωπική ή εταιρική υπογραφή, τηλέφωνα και διευθύνσεις, πλήρη στοιχεία κλπ) προσπαθώντας να μας πείσουν ότι παράγουν τα καλύτερα λιπαντικά του κόσμου.
Σε προτρέπω να μην συνεχίσεις την απεχθή σου προσπάθεια να χαλάσεις για άλλη μία φορά το κλίμα εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Είναι τόσο αυτονόητο, αλλά θα σου δώσω αυτό που ζητάς... παρότι με ειρωνεύτηκες.Σε προτρέπω να μην συνεχίσεις την απεχθή σου προσπάθεια να χαλάσεις για άλλη μία φορά το κλίμα εδώ μέσα.
Το οτι αμφισβητω αυτα που αραδιαζεις δεν θα πει πως σε ειρωνευομαι, και ουτε καποιο κλιμα προσπαθω να χαλασω εδω μεσα (εκτος και αν εννοεις το κλιμα που προσπαθεις να επιβαλεις εσυ). Με την λογικη που αμφισβητεις εσυ ολα τα αλλα λιπαντικα εχω δικαιωμα και εγω να αμφισβητω την amsoil, ποσο δυσκολο ειναι να το εμπεδωσεις????, το αντιθετο μαλιστα, εσυ 'σπρωχνεις' την κατασταση προς τα εκει με χαρακτηρισμους περι 'αηττητου' κτλ......
Θα απαντησω σε ολα τα τεχνικα μολις μαζεψω τα στοιχεια μου, απο πηγες μη κατευθυνομενες (βλεπε links που παραθετεις εσυ, ολα AMSOIL).
Στο κατω κατω, εχω δοκιμασει και καμια 10ρια μαρκες λιπαντικων και εχω πιο σφαιρικη και κυριως εμπειρικη αποψη.
Επετρεψε μου λοιπον, αν μπορεις (βλεπω οτι δυσκολευεσαι), να πω τη γνωμη μου χωρις φασιστικες παρεμβασεις. -
Πριν αρχίσουν πάλι οι ομοβροντίες.
Εδώ είμαστε μεγάλοι άνθρωποι. Ο καθένας, λοιπόν, μπορεί να πει την γνώμη του. Ας λείπουν λοιπόν τα μεγαλόστομα περί 'φασισμού' και 'κλίματος'.
Πλακωθείτε τώρα!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πριν αρχίσουν πάλι οι ομοβροντίες.Εδώ είμαστε μεγάλοι άνθρωποι. Ο καθένας, λοιπόν, μπορεί να πει την γνώμη του. Ας λείπουν λοιπόν τα μεγαλόστομα περί 'φασισμού' και 'κλίματος'.
Πλακωθείτε τώρα!!
Την ευχη σου CAPO DI TUTTI CAPI
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πλακωθείτε τώρα!!Με στοιχήματα ή χωρίς;
-
Έχει κανείς καμιά πρόταση λιπαντικού για τον νέο κινητήρα της VAG τον 1.8 TFSI με τα 160 ps. Έχω στείλει mail εδώ & 3 ημέρες σε 3-4 εταιρείες & μόνο μία μου απάντησε & αυτή λάθος ( μου πρότεινε λιπαντικά για τον 2.0 Turbo ). Επίσης θα εκτιμούσα & εάν υπήρχε πληροφόρηση & για τις βαλβολίνες του σασμάν. Το manual του αυτοκινήτου αναφέρει μόνο προδιαγραφές λαδιών της VAG ( για long life VW 503 00, 503 01 & 504 00 & για normal αλλαγές VW 501 01, 502 00 & 504 00 ) & τίποτα άλλο όπως π.χ ιξώδες, βαλβολίνες ή άλλα υγρά.
-
Ο 1,8TFSI βασίζεται στον δίλιτρο τούρμπο οπότε δεν σου απάντησαν και πολύ λάθος...
-
Ο χρήστης Nick_St έγραψε:
Έχει κανείς καμιά πρόταση λιπαντικού για τον νέο κινητήρα της VAG τον 1.8 TFSI με τα 160 ps.Οτι καί να βάλειs αυτό λάδια θα καίει.
Πάρε ένα καλό λάδι 5w/60 η 10w/60 καί αλαξέτα κάθε 6.000 χλμ. γιατί αλλοιόs σέ βλέπω νά σαλτάρηs
Τά περί vw άστα. Σκέτη απάτη
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο 1,8TFSI βασίζεται στον δίλιτρο τούρμπο οπότε δεν σου απάντησαν και πολύ λάθος...Πιθανόν αλλά στο manual υπάρχει μια μικρή διαφορά στις προδιαγραφές λαδιού μεταξύ των δύο κινητήρων, για παράδειγμα η προδιαγραφή VW 503 01 για το long life service & η 501 01 για το κανονικό δεν αναφέρονται στη λίστα για τον 2.0 κινητήρα και ακολούθως η 503 00 για κανονικό svc του 2.0 δεν αναφέρεται στο δικό μου.
Επίσης παρατήρησα ότι οι προδιαγραφές για τα λάδια είναι ακριβώς ίδιες για τους 1.6 (75kW), 1.6 (85kW), 2.0 (110kW) & 2.0 (147kW). Διαφοροποίηση υπάρχει μόνο σε 1.8 (118kW) & 3.2 (184kW) και φυσικά στους πετρελαιοκινητήρες. -
Μια ερώτηση για τους ειδικούς του χώρου (και μη) Έβαλα στο MAZDA6 τα motul 0W-30 X-lite πια η διαφορά του με το ίδιας φίρμας 5W-30. To 0-30 είναι και πιο ακριβό άρα είναι καλύτερο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Μια ερώτηση για τους ειδικούς του χώρου (και μη) Έβαλα στο MAZDA6 τα motul 0W-30 X-lite πια η διαφορά του με το ίδιας φίρμας 5W-30. To 0-30 είναι και πιο ακριβό άρα είναι καλύτερο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Και τα 2 ειναι συνθετικα εστερικα group 5, η διαφορα τους ειναι κυριως στην προδιαγραφη vw503.01 και στο σημειο ροης (το 0W30 ειναι ψιλορευστο ) και ουσιαστικα ειναι ο αντικαταστατης του 8100 0w40.
Η Motul στην σειρα αυτη χρησιμοποιει συνθετικους εστερες (Diester,Polyolesters,complex esters) και ειναι σαφως ανωτερα απο τα συνθετικοποιημενα πετρελαικης βασης (PAO) που χρησιμοποιουν αλλες εταιριες οπως πχ.....η amsoil
Πιστευω οτι περισσοτερο σου ταιριαζει το MOTUL SPECIFIC FORD 913B 5W30 μιας και παραδοσιακα η mazda ακολουθει την Ford σε προδιαγραφες ( εκτος απο rotary κινητηρες)Δες και εδω μηπως σε βοηθησει
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... od_id=1126
-
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου red line.
-
μια ερώτηση προς όσους γνωρίζουν...
πήγα για σέρβις σε αντιπροσωπία ετεα της θεσνίκης κ ζήτησα να αλλάξω βαλβολινες. αυτοί αρνήθηκαν λέγοντας πως δεν χρειάζεται... θα πάω κάπου έξω, σε έναν πρώην αρχιμηχανικό της ετεα... μίλησα με έναν οδηγό ταξί που φαινόταν να ήξερε πολλά για το αυτοκίνητο κ μου συνέστησε να ρίξω στο σασμάν, μαζί με τις βαλβολίνες κ μια συγκεκριμένη ποσότητα ενός λιπαντικού, αμερικάνικου (ΚΟΤΕ ονομάζεται), λέγοντας πως μπορεί κ να σώσει το σασμάν... ούτε αυτός το πίστευε έλεγε, αλλά το χρησιμοποιεί τώρα κ στο σασμάν του, κ στο διαφορικό. γνωρίζετε τίποτα για αυτό το λιπαντικό? η ποσότητα είναι συγκεκριμένη για κάθε αμάξι... αγόρασα 300 ml κ πλήρωσα 40 ευρώ... λέω να το βάλω μαζί με τις βαλβολίνες...
Περι λιπαντικών γενικώς