-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
[
βαζω στο ψυγειο 6,5 λιτρων που εχω 4 λιτρα νερο,2 λιτρα κοκκινο παρφλου και ενα μπουκαλακι water wetter της REDLINE.Το παραφλού,δεν πρεπει να μπαίνει χωρις επιπλέον αραίωση;
εννοω αντιψυκτικο...4 λιτρα νερο και 2 λιτρα αντιψυκτικο κοκκινο με ενα μπουκαλακι watter wetter.περιπου 6,5 λιτρα χωραει τι ψυγειο και τα αλλαζω καθε 2 χρονια ή περιπου 20.000 με 25.000km.
της opel ειναι συμπυκνωμενο το αναμιγνυω το κουναω,εχω ηδη καθαρισει το ψυγειο και ετοιμος.την δουλεια την κανω μονος μου και ειναι πολυ απλη διαδικασια.
Milto ενδεχομενως να βαλω στην μοτοσυκλετα το VALEO οπου εκει τα αλλαζω καθε χρονο τα υγρα.γενικως η μηχανη ειναι για εμενα τεστ υγρων φρενων,λαδιων,και ψυκτικων υγρων.κατοπιν αναλογα βαζω στο αυτοκινητο αυτα που εδειξαν καλυτερη συμπεριφορα.
σαν παραφλου καλο ηταν ενα της IGOL οπου ακομα και καλοκαιρι το βεντιλατερ στην μηχανη δυσκολα ανοιγε,σε αντιθεση με της shell που εβαλα τωρα οπου ακομα και με 25-30 βαθμους στο ρελαντι ανοιγει πολυ συχνα μεσα στην πολη στο φαναρι.υγρα φρενων στο Opel εβαλα της AP DOT 4 αλλα με εξωγηινο σημειο βρασμου στους 300 βαθμους+...
στην μοτο το κλασικο MOTUL 5.1 χωρις να δω καποια κουραση..τα τακακια της SBS αντιθετα μου μαυριζουν τον δισκο..σκληρη παστα και ο δισκος τα εχει παιξει...
λαδια καλα τα motul,φωλα τα shell,καλα τα IGOL,τα TORCO που εχω τωρα μου αρεσουν ισως πιο πολυ απο ολα. -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Μπορεις να παρεις και απο εδω, εχω παρει και εγω στο παρελθων, ειναι γρηγοροι στο service, ας κονομησει και κανενας αλλος, αρκετα εχει κονομησει ο Λαμπριανιδης.
http://www.raceporter.com/πάντως ο καταναλωτής κοιτάζει πάντα το συμφέρον του. Αν ο λαμπριανίδης είναι ο φτηνότερος αυτόν θα προτιμούν...
-
To water wetter κάνει δουλειά* μόνο σε αμάξια που έχουν σκέτο νερό (αγωνιστικά). Αν έχεις αντιπηκτικό έχει ελάχιστη διαφορά και μόνο ξοδεύεις τα λεφτά σου.
*μειώνει την επιφανειακή τάση του νερού
-
Ο χρήστης potge2 έγραψε:
Μπορεις να παρεις και απο εδω, εχω παρει και εγω στο παρελθων, ειναι γρηγοροι στο service, ας κονομησει και κανενας αλλος, αρκετα εχει κονομησει ο Λαμπριανιδης.
http://www.raceporter.com/πάντως ο καταναλωτής κοιτάζει πάντα το συμφέρον του. Αν ο λαμπριανίδης είναι ο φτηνότερος αυτόν θα προτιμούν...
Καλα ενταξει μην βαρας, απλα ανεφερα οτι υπαρχουν και αλλου πηγες στο να βρει καποιος συγκεκριμενα προιοντα.
-
Προς Θεού δεν βαράω. Καλά κάνεις και το αναφέρεις αν κι κατ`εμέ θα ταν καλύτερα αν ήταν ελληνικό κατάστημα
-
Απο το εγχειριδιο του Ignis (Μου δωσαν και για Ignis Sport αλλα δε λεει ξεχωριστα κατι για παραφλου οποτε υποτιθεται παω συμφωνα με του απλού Ignis. Το οποιο λεει...)
'Όταν προσθέτετε ή αλλαζατε ψυκτικό θα πρέπει να χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας αντιπαγωτικό αιθυλενογλυκόλης και αντιδιαβρωτικό σε διάλυμα αποσταγμένου νερού. Αν η χαμηλότερη θερμοκρασία που αναμένεται στην περιοχή σας είναι στους -15C και άνω, θα πρέπει η συγκέντρωση αντιπαγωτικού στο μείγμα να είναι τουλάχιστον 30% αλλά όχι πάνω από 50%. Αν η θερμοκρασία είναι -16% και κάτω, η συγκέντρωση πρέπει να είναι τουλάχιστο 50%. Αν η συγκέντρωση 50% δεν παρέχει αρκετή αντιπαγωτική προστασία, ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στο δοχείο του αντιπαγωτικού, για να επιτύχετε το επιθυμητό σημείο πήξης.''
τι παιζει εδω λοιπον? Η suzuki δε προτεινει παραφλου αλλα μιγμα ατιψυκτικου και απεσταγμενου νερου???
Δηλ. δε κανει να βαλω απλα ενα παραφλου και να τελειωνω? -
To Valeo (π.χ.) είναι αντιπηκτικό έτοιμο (παραφλού) ανακατεμένο με νερό σε σωστές αναλογίες και έχει αντιδιαβρωτικά πρόσθετα. Υπάρχουν και πολλές άλλες καλές μάρκες. Ή το ανακατεύεις εσύ ή το παίρνεις έτοιμο ανακατεμένο - δεν υπάρχει καμία διαφορά.
-
Improved Fuel Efficiency by Lubricant Design : A Review
R.I. Taylor & R.C. Coy
Shell Research & Technology Centre, Thornton,
P.O. Box 1, Chester, CH1 3SH, UKhttp://www.iantaylor.org.uk/papers.htm
Please contact me (at robert dot ian dot taylor at gmail dot com) if you would like to obtain a copy of a paper. Thanks
-
http://physicsweb.org/articles/world/15/2/7
βρήκα και αυτό μέσω του παραπάνω....
σχετικό με το περιβάλλον αλλά ... πόσο λίγα ξέρουμε...
-
Ο PROTECTIV 112 EINAI ENA AΝΤΙΠΗΚΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΨΥΞΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ.ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΣΜΟ (+150C ΣΤΑ 4 bars ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ), ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΞΗ (-35 C) ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΞΕΙΔΩΣΗ
ΤΟ PROTECTIV 100 EINAI ENA AΝΤΙΠΗΚΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΨΥΞΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ.ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΣΜΟ (+150C ΣΤΑ 3 bars ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ), ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΞΗ (-35 C) ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΞΕΙΔΩΣΗ
ποιο απο τα δυο?θελουν αραιωμα με νερο ή ειναι ετοιμα?
για opel astra 1.4 βελτιωμενο σε μοτερ αρκετα....
ευχαριστω. -
Σαν πολλα δεν ειναι τα μπαρ; 3 και 4;
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
Ο PROTECTIV 112 EINAI ENA AΝΤΙΠΗΚΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΨΥΞΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ.ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΣΜΟ (+150C ΣΤΑ 4 bars ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ), ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΞΗ (-35 C) ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΞΕΙΔΩΣΗΤΟ PROTECTIV 100 EINAI ENA AΝΤΙΠΗΚΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΨΥΞΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ.ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΣΜΟ (+150C ΣΤΑ 3 bars ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ), ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΞΗ (-35 C) ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΞΕΙΔΩΣΗ
ποιο απο τα δυο?θελουν αραιωμα με νερο ή ειναι ετοιμα?
για opel astra 1.4 βελτιωμενο σε μοτερ αρκετα....
ευχαριστω.Είναι παραφλού. Δεν θέλουν αραίωμα.
Το Protectiv 100 αναφέρεται ως ανθεκτικότερο στο βράσιμο από το 112. Το 100 είναι κίτρινο και το 112 είναι ροζ. Δυστυχώς για να κρίνουμε καλύτερα χρειαζόμαστε προσβάσιμα τεχνικά στοιχεία. -
-
Ο χρήστης AbS έγραψε:
... κυριολεκτικά λάσπη .... και το ροζ χρωματάκι του υγρού είχε γίνει καφέ ...Σαν φλάντζα φαίνεται αλλά μερικά ΟΑΤ αντιπηκτικά γίνονται έτσι (λάσπη) όταν χαλάσουν (π.χ. τα ανακατέψεις με διαφορετικό αντιπηκτικό). Δεν έχω ακούσει να κάνει τέτοια πράγματα το water wetter - είναι καλό προϊόν αν το χρησιμοποιείς εκεί που σχεδιάστηκε.
-
ΛΑΔΙ
Για Mercedes Vito, βενζίνη, προδιαγραφές 229.1, ιξώδες γύρω στο 10W40, κάτι φτηνό (παίρνει 8 λίτρα το άτιμο). -
Mobil ή Agip .
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Mobil ή Agip .Τα είδα. Σ' αυτά τα λεφτά παίζει και το durablend. Τίμιο;
-
Καλό αλλά προσωπικά θα προτιμούσα τα άλλα δυο.
Για ένα διάστημα τα συγκεκριμένα valvoline μπαίνανε σε subaru στην Ελλάδα.
Υποτίθεται οτι προσφέρουν πολύ καλύ προστασία όταν τα δουλέυεις σε ζέστη και υψηλές στροφές. Τα είχα βάλει για ένα διάστημα αλλά όταν άρχισαν τα κρύα του χειμώνα με -8 C κάνανε κάτι απαίσιους θορύβους στο ξεκίνημα για 10 δευτ. Δεν άντεξα και τα άλλαξα .
Βέβαια ο φίλος μου ο Primus από την Ουκρανία τα έχει σε εκτίμηση και δεν έχει ακούσει κάποιο παράπονο.
Ίσως έφταιγε κάτι άλλο στην περίπτωσή μου.Όσο για τα agip , διάβασε τι γράφει εδώ:
'One of major factors to look at, is the quality of the oil you use. This is, perhaps, a controversial matter, but from my experience, I would recommend only the Agip Sint 2000, no, they didn't pay me. You know, it's like that 'suit that was made for you',... just for you. the twin IHI turbos will thank you.'
http://www.maserati-alfieri.co.uk/alfieri06h.htm -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Όσο για τα agip , διάβασε τι γράφει εδώ:
'One of major factors to look at, is the quality of the oil you use. This is, perhaps, a controversial matter, but from my experience, I would recommend only the Agip Sint 2000, no, they didn't pay me. You know, it's like that 'suit that was made for you',... just for you. the twin IHI turbos will thank you.'
http://www.maserati-alfieri.co.uk/alfieri06h.htmAυτο το λαδι το εβαζα στην 33 και ειχα ελαχιστες απωλειες οταν ξεπερναγαν τις 7500 χλμ,τα αλλαζα καθε 10000χλμ.Μαλλον θα τα βαλω και στο πουντο .
-
Παιδες μπορει να μην ειμαι ο ειδικος αλλα η καταναλωση λαδιου δεν σημαινει οτι εχει προβλημα το λαδι η δεν ειναι καλο, αλλο το ενα κι αλλο το αλλο πραγμα κι οπως εχει προαναφερθει χιλιαδες φορες παιζουν ενα σωρο παραγοντες ρολο στο αν και ποσο θα καψει ενα μοτερ λαδι!
Περι λιπαντικών γενικώς