-
Ο χρήστης dimitris1974 έγραψε:
Για τα αμορτισέρ. Δέν έχουν αλλαχτεί ποτέ...
Και για τα δεδομένα του αυτοκινήτου κάνουν τη δουλειά τους πάρα πολύ
καλά.Τα προυγούμενα ήταν Goodyear 175/70/R 13 και είχαν συμπληρώσει 117.857 χλμ.
Εχω διαπιστώσει οτι τα καινούργια του ελαστικά είναι πιό αθόρυβα και πολύ άνετα. Επίσης, το τιμόνι έχει γίνει πούπουλο.Τα αμορτισέρ φίλε,δεν μπορούν να αντέξουν τοσο και ειδικά με οδήγηση σε κατσάβραχα.Για τα λάστιχα το ίδιο!Δυο ή τρια καλοκαίρια το ποολύ!!! Ο Cmarin (ακόμα εδω Κωστα?)εχει δίκηο,το αυτοκίνητο ειναι επικίνδυνο και πρέπει να αισθάνεσαι πολύ τυχερός!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ακόμα εδω Κωστα?2 και σήμερα είναι πολλές? (θα τα πούμε σε θέμα περί διακοπών)
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
ακόμα εδω Κωστα?
2 και σήμερα είναι πολλές? (θα τα πούμε σε θέμα περί διακοπών)
Καλή ξεκούραση και πρόσεχε..το χταποδάκι ειναι βαρύ!!!!
-
Εγώ έχω μια BMW 316 E29
και προσπαθώ σιγά - σιγά να την φτιάξω στα κρατήματα αρχικά και στην εξωτερική εμφάνιση μετά... -
Ο χρήστης cordis έγραψε:
Εγώ έχω μια BMW 316 E29
και προσπαθώ σιγά - σιγά να την φτιάξω στα κρατήματα αρχικά και στην εξωτερική εμφάνιση μετά...Ρώτα τον kouk, θα ξέρει σίγουρα (kouk σε έδωσα!!!)
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εγώ έχω μια BMW 316 E29
και προσπαθώ σιγά - σιγά να την φτιάξω στα κρατήματα αρχικά και στην εξωτερική εμφάνιση μετά...Ρώτα τον kouk, θα ξέρει σίγουρα (kouk σε έδωσα!!!)
βλακεία είπα.. Ε21 είναι... ξέρει και απο αυτές;
-
Ο χρήστης cordis έγραψε:
Εγώ έχω μια BMW 316 E29
βλακεία είπα.. Ε21 είναι... ξέρει και απο αυτές;
Α ρε Κώστα !!Τα Χριστούγεννα θα σου πάρω δώρο..κουκούλα!!!!!!
Ναι cordis,κατι ξερω,εχω και εγω μια Ε36(την επόμενη απο την δικιά σου).
Στην Ε21 το κυριώτερο πρόβλημα ειναι το στήσιμο (γεωμετρία) της πίσω ανάρτησης.Εκει θέλει αρκετό ψάξιμο,οχι μονο με αμορτισέρ και ελατήρια αλλα και απο πλευράς ευθυγράμμισης (κάμπερ κυρίως).Πρόσεχε μην την κάνεις 'κούτσουρο' γιατι το αυτοκίνητο γίνεται απρόβλεπτο και δύσκολο στον έλεγχο.
Δεν ξέρω τι ακριβώς εχεις κάνει,αλλα λογω του κινητήρα που εχεις θα σε συμβουλευα (αν μου επιτρέπεις) να εισαι ιδιαίτερα προσεκτικός.
Αν θες ανέφερε τι θες να κάνεις για να ειμαστε πιο συγκεκριμένοι (περιφερειακά,τροπέτο κλπ). -
Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
N14, mod.92, made in Volos! Kai den to allazw me tipota.Ektos apo to synaisthimatiko desimo pou exei dhmiourghthei edw kai 10 xronia apo thn agora tou, synexizei na einai ena aristo aftokinhto apo apopsh antoxhs, axiopistias kai epidosewn(throumenwn twn analogiwn-san impreza den paei!)Ερώτηση. Πόσα χλμ. έχει κάνει;
Το δικό μου (ίδιο ακριβώς) χτύπησε καπάκι στα 115.000 χιλιόμετρα, μέσα σε 3,5 χρόνια με αποτέλεσμα ν'αλλάξω μηχανή (G13 από Ιαπωνία - που πάει καλύτερα από την Ν14!!!), γιατί το 'Θεο-χαρά(τσ)ι' ζητούσε 500.000 δρχ. για 'γυμνό' καπάκι συν τα εργατικά (η νέα μηχανή μου πήγε 175.000 δρχ. μαζί με νέο ψυγείο - αυτό που έβαζε στα 1600άρια από το '94 και μετά που ερχόταν από την Ιαπωνία και δεν φτιαχνόταν στο Βόλο).
Αααα ... και ξέχασα. Το καπάκι 'χτύπησε' στα 4 χρόνια και 3 μήνες. Τους υπόλοιπους 9 μήνες πήγαινα από συνεργείο σε συνεργείο να δω που πήγαινε το νερό του ψυγείου (έχω ακόμα τα τιμολόγια νομίζω), τρομπάροντας, ελέγχοντας τα λάδια, βάζοντας κάτι περίεργα υγρά, μέχρι που είδαμε τα λάδια στο ψυγείο και η μηχανή μας αποχαιρέτισε!!!Κανένας καλός δικηγόρος ????
-
Τα αμορτισέρ φίλε,δεν μπορούν να αντέξουν τοσο και ειδικά με οδήγηση σε κατσάβραχα.Για τα λάστιχα το ίδιο!Δυο ή τρια καλοκαίρια το ποολύ!!! Ο Cmarin (ακόμα εδω Κωστα?)εχει δίκηο,το αυτοκίνητο ειναι επικίνδυνο και πρέπει να αισθάνεσαι πολύ τυχερός!!!!
Το γεγονός οτι άντεξαν τόσο πολύ τα αμορτισέρ, μάλλον οφείλεται στην ανάρτησή , που περιλαμβάνει άκαμπτα φύλλα σούστας (αυτές που βάζουν στα αγροτικά φορτηγάκια ). Καθώς και στη μνημειώδη αξιοπιστία.
.
Για τα προυγούμενα ελαστικά.
Κι όμως είχαν κρατήσει πάνω απο 5 χρόνια.
Πιστεύω πάντως, οτι άντεξαν για τους εξής λόγους.- Στους κακοτράχαλους χωμάτινους δρόμους η ανάρτηση δέν επιτρέπει
ταχύτητες πάνω απο 0 χλμ (στο κοντέρ). Η ανάρτηση, πέρα απο τους κραδασμούς, είναι τόσο σκληρή που εάν επιχειρήσεις να , είναι πιθανόν να προξενήσεις ζημιά στην μέση σου. Οσοι έτυχε να καθήσουν σε καρότσα φορτηγού θα με καταλάβουν... - Τα ελαστικά ήταν πολύ σκληρά και οι προδιαγραφές τους για πιό δυνατά αυτοκίνητα.
- Κινητήρας 1166 cc με χαμηλή ροπή, σε σύγκριση πάντα με τα σημερινά
δεδομένα κατασκευής ελαστικών. - Δέν καταπονήθηκαν. ( Οχι παρκάρισμα πάνω σε πεζοδρόμιο,όχι σπιναρίσματα,σκέπαστρο για προφύλαξη του αυτοκινήτου απο καιρικά φαινόμενα).
Για την επικινδυνότητα.
Εντάξει, μη φανταστείς βέβαια οτι κινούμαι γρήγορα, όπως σε ένα
καινούργιο αυτοκίνητο. Διοτι σ΄αυτή την περίπτωση θα ταίριαζε απόλυτα το
τραγουδάκι '' Ο Χάρος βγήκε, βγήκε παγανιά...''.
Ετσι λοιπόν, φροντίζω να οδηγώ αμυντικά και να κινούμαι σύμφωνα με τα
πρότυπα της δεκαετίας του 70.Μπορώ να σου πώ μάλιστα, οτι με το προυγούμενο αυτοκίνητο ( corolla
G6 ) δέν αισθανόμουν περισσότερο ασφαλής, κι αυτο γιατί πιστεύω, οτι η φιλοσοφία κατασκευής των σημερινών αυτοκινήτων δέν ειναι συμβατή με τα δεδομένα των ελληνικών δρόμων. - Στους κακοτράχαλους χωμάτινους δρόμους η ανάρτηση δέν επιτρέπει
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Τελος αναφερω την επαφη μου με το Hyundai Landra πρωτης γενιας που πριν απο 3-4 χρονια ψυχαγωγουσε τους σκοπους στο αεροδρομιο Τατοιου (170+χλμ/ω στην ευθεια και παντα στο οριο στις στροφες γυρω απο τη βαση). Αλλο ενα υπεροχο αυτοκινητο που με 160000χλμ στο κοντερ κουντρουβαλουσε ηρωικα στο Μερκουρη (140+χλμ στο Γεφυρακι με λιωμενα παντα λαστιχα)Γιατί ...πολλά είναι τα 140 μέχρι το γεφύρι?
-
Ο χρήστης dimitris1974 έγραψε:
Μπορώ να σου πώ μάλιστα, οτι με το προυγούμενο αυτοκίνητο ( corolla
G6 ) δέν αισθανόμουν περισσότερο ασφαλής, κι αυτο γιατί πιστεύω, οτι η φιλοσοφία κατασκευής των σημερινών αυτοκινήτων δέν ειναι συμβατή με τα δεδομένα των ελληνικών δρόμων.Δηλαδή συγνώμη.....αισθάνεσαι πιο ασφαλής με ένα αυτοκίνητο του 79 με αναρτήσεις 430000 χιλιομέτρων, από μια G6 ???????????????????????????
Tώρα σοβαρά μιλάμε??? -
Θυμάμαι που οι 4Τ λέγανε ότι το Υ10 έχει τάσεις υπερστροφής στο όριο. That's an understatement. Λόγω κοντού μεταξονίου είναι μέγας πισωγλέντης. Αν είχε πιο χαμηλό κέντρο βάρους, θα σήκωνα και χειρόφρενο στις φουρκέτες, αλλά δεν το τολμάω.
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Τελος αναφερω την επαφη μου με το Hyundai Landra πρωτης γενιας που πριν απο 3-4 χρονια ψυχαγωγουσε τους σκοπους στο αεροδρομιο Τατοιου (170+χλμ/ω στην ευθεια και παντα στο οριο στις στροφες γυρω απο τη βαση). Αλλο ενα υπεροχο αυτοκινητο που με 160000χλμ στο κοντερ κουντρουβαλουσε ηρωικα στο Μερκουρη (140+χλμ στο Γεφυρακι με λιωμενα παντα λαστιχα)
Γιατί ...πολλά είναι τα 140 μέχρι το γεφύρι?
Κοιτα Φιλανδε (σε ποια απο τις χιλιες λιμνες ακριβως μεγαλωσες;)...Τα 140 ακριβως ΠΡΙΝ το γεφυρι και οχι σε ολη την ευθεια. Αν εσυ εχεις ενα καλο αμαξι με φρεναρες μαγκια σου. Και ο Κυρκος με σχεδον 200 εφτανε εκει αλλα με WRC. Δεν το γραφω για να ψαρωσω κανενα. Απλα ηθελα να εκθειασω το αμαξι (γιατι αρκετοι ειρωνευονται τα Hyundai) και οχι τις (οποιες) ικανοτητες μου. Οταν οδηγεις ενα αμαξι με 160000km το οποιο δεν ειναι σε καλη κατασταση και τα λαστιχα ειναι για πεταμα τοτε ναι ειναι πολλα για εκεινο το σημειο. Εξαλλου τωρα τελευταια οι λακουβες πριν το γεφυρακι ειναι παρα πολλες και δεν βοηθουν καθολου το φρεναρισμα γιατι αποσταθεροποιουν το αυτοκινητο. Επισης πριν απο 1 μηνα ειχα μια εξοδο στο γεφυρακι (την πρωτη μου εξοδο απο το δρομο) με το Astra γιατι 'εμεινα' απο φρενα (υπερθερμανση) και φτανοντας εκει με 130km/h δεν φρεναρε το αμαξι και μετα 'το καρφωσα' αναμεσα σε 2 δεντρα αγγιζοντας ενα βραχο με το λασπωτηρα. Μαρτυρας μου ο PsychoDriver που για κακη του τυχη ηταν συνεπιβατης. Εσυ δηλαδη με ποσα φτανεις;;; Τι αμαξι εχεις;;; Τι φρενα εχεις;;; Αν εχεις ενα αβελτιωτο οικογενειακο 1.400αρι/1600αρι μην μου πεις με περισσοτερα γιατι απλα δεν σε πιστευω φιλε. Μετα πως θα στριψεις; Με τον ουρανο; Σε ενα τευχος του περιοδικου 'μας' ειχε τοποθετηθει ρανταρ στο γεφυρακι και τα Α/5 ερχονταν με 150-160km/h. Αυτοκινητα που ειναι αγωνιστικα και κινουνται σε ρυθμους αγωνα με το δρομο κλειστο...Επισης να σου πω οτι ολα αυτα που γραφω γινονται ΝΥΧΤΑ (12-1 το βραδυ) και οχι μερα αγαπητε μου γιατι δεν μου χρωσταει εμενα τιποτα κανενας δασονομος, ποδηλατης ή οικογενεια που κανει πικ-νικ. Προτιμω να με φανε τα τσακαλια παρα να γινω αλλος ενας 'ασυνειδητος οδηγος' στη λιστα του καθε Ευαγγελαχερ...Τελος σε τετοιες διαδρομες ειναι καλυτερο να μαθαινεις πρωτα τι εχει απ'εξω ο δρομος (δεντρα-βραχια-γκρεμο) και να γνωριζεις που θα 'ριξεις' το αμαξι αν χασεις τον ελεγχο (ετσι γλιτωσαμε τα χειροτερα με τον PsychoDriver) παρα να μαθαινεις τις στροφες.
-
Δηλαδή συγνώμη.....αισθάνεσαι πιο ασφαλής με ένα αυτοκίνητο του 79 με αναρτήσεις 430000 χιλιομέτρων, από μια G6 ???????????????????????????
Tώρα σοβαρά μιλάμε???Γενικά, το G6 είναι πολύ ασφαλές, άνετο και ευχάριστο αυτοκίνητο.
Ομως, όταν πρόκειται να οδηγήσεις σε δρόμους που φτιάχτηκαν για αυτοκίνητα των δεκαετιών του 1960 και 1970, τότε αλλάζουν τα πράγματα.Κατα κύριο λόγο :
Το G6 με 6η ταχύτητα πιάνει (στο κοντέρ) 175 χλμ / 4300 σαλ.
Τα ελαστικά που φορούσε εξ αρχής ήταν Michelin XT-2 175/65/R 14
με δείκτη ταχύτητας H. (210 χλμ).
Μάλιστα σε ερώτηση που έκανα σε κάποιο κατάστημα πώλησης ελαστικών,
με είχαν συμβουλεύσει να βάλω πιό > ελαστικά. Διότι,
αυτά έφθαναν στη σωστή απόδοση μετα απο υψηλές ταχύτητες και πολλά χλμ.Κατα δεύτερο λόγο, παραθέτω το εξής παράδειγμα:
Οδηγώντας το G6 το καλοκαίρι. Εκλείνα τα παράθυρα, έβαζα το air
condition σε λειτουργία και ξεκινούσα.
(Σημείωση : Η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται απο πολλές
ανωφέρειες.)
Οδηγούσα σε κανονικούς ρυθμούς (3800-4500 σαλ).
Ομως στους επαρχιακούς δρόμους, κάθε άλλο παρά κανονικοί μπορούν να
χαρακτηριστούν οι παραπάνω ρυθμοί.Ετσι λοιπόν, δέν ήταν λίγες οι φορές, που γλίτωνα στο παρά τρίχα, όταν κάποιο εμπόδιο εμφανίζονταν ξαφνικά στο δρόμο, μετά απο μια στροφή με
περιορισμένη ορατότητα.(Απ τις πολλές που έχουμε στην Ελλάδα).
Και φυσικά, ότι εμπόδιο μπορείς να φανταστείς.
Αγελάδες, κατσίκες, πρόβατα, τσοπανόσκυλα, τσοπάνηδες,φίδια.
Δόξα τω Θεώ, έχουμε πλούσια πανίδα. Μόνο καμιά τουρίστρια δέν έτυχε... χε ,χε ,χε.
Επρεπε λοιπόν, να βρίσκομαι στην πρίζα συνεχώς. Βασικά, οι συνεπιβάτες είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα και περισσότερο απ αυτούς ο συνοδηγός.
Αυτός, κάποιες φορές τύχαινε να χάσει και καμιά δεκαριά χρόνια απο την
ζωή του!Τώρα όμως, με το παλιό corolla οι μετακινήσεις γίνονται πιό αργά και
χαλαρά, χωρίς να ασπρίζουν απο το άγχος τα μαλλιά μας...ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
Καλή η τεχνολογία δε λέω, αλλά εάν πρόκειται να γεράσω πρίν την ώρα
μου, τότε ευχαριστώ, δε θα πάρω... Εξάλλου, για κοντρίτσες με τους
φίλους, υπάρχουν και τα CART.Υ.Γ. Σε πιθανή ερώτηση αν έχω δοκιμάσει κατσίκακι ψητό, γαρνιρισμένο με ημισυνθετικό λάδι και υγρά ψυγείου, πάνω σε ταβά απο λαμαρίνα, η απάντηση είναι αρνητική.
-
PE FILE DHMHTPI AN KATALABA KALA PISTEYEIS OTI TO MELLON THS ANTHROPOTHTAS EINAI H EPISTROFH STA SPHLAIA.
ANTE META NA XANAANAKALYPSOYME TON TPOXO KAI META TA AYTOKINHTA.
TELOS PANTON PREPEI (NOMIZO)NA ANATHEORISEIS TIS APOPSEIS SOY PERI ASFALOYS AYTOKINHSHS -
PE FILE DHMHTPI AN KATALABA KALA PISTEYEIS OTI TO MELLON THS ANTHROPOTHTAS EINAI H EPISTROFH STA SPHLAIA.
ANTE META NA XANAANAKALYPSOYME TON TPOXO KAI META TA AYTOKINHTA.
TELOS PANTON PREPEI (NOMIZO)NA ANATHEORISEIS TIS APOPSEIS SOY PERI ASFALOYS AYTOKINHSHSΜε παρεξήγησες. Σίγουρα ένα καινούργιο αυτοκίνητο είναι πολύ πιο
ασφαλές απο ένα παλαιάς τεχνολογίας. Ομως εκείνο που έχει σημασία
είναι, κατα πόσο μπορεί η ευρωπαική τεχνολογία, να εφαρμοσθεί στην
ελληνική πραγματικότητα.
Απο την οδηγική εμπειρία μου ώς τώρα, συμπεραίνω οτι οι συνθήκες στην
Ελλάδα δέν είναι ώριμες για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία που
εφαρμόζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα έπρεπε,
πρώτα να αλλάξουν οι υπάρχουσες δομές και μετά να ακολουθήσουμε
την τεχνολογία.Πιστεύω, οτι σημαντικό δέν είναι το πόσο εξελιγμένη τεχνολογία
χρησιμοποιούμε, αλλα κατα πόσο αυτή μπορεί να μας βοηθάει στις
πραγματικές καθημερινές μας ανάγκες. -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Κοιτα Φιλανδε (σε ποια απο τις χιλιες λιμνες ακριβως μεγαλωσες;)...
Κάπου μεταξύ της 306ης και της 307ης
Τα 140 ακριβως ΠΡΙΝ το γεφυρι και οχι σε ολη την ευθεια.
Κάτσε περίμενε...Στο σημείο αυτό όταν ανακοινώνουμε μια ταχύτητα είναι η μέγιστη που έχουμε βγάλει, σε όλη την ευθεία. Δεν καταλαβαίνω γιατί τονίζεις το ΠΡΙΝ το γεφύρι..τι εννοείς «οχι σε όλη την ευθεία» αφού, ανάμεσα στο γεφύρι και την προηγούμενη αριστερή δεν κόβουμε σε κάποιο ενδιάμεσο σημείο. Αλήθεια αυτή την γρήγορη αριστερή πριν την ευθεία που καταλήγει στο γεφύρι, με πόσα περίπου την παίρνεις?
Αν εσυ εχεις ενα καλο αμαξι με φρεναρες μαγκια σου....Οταν οδηγεις ενα αμαξι με 160000km το οποιο δεν ειναι σε καλη κατασταση και τα λαστιχα ειναι για πεταμα τοτε ναι ειναι πολλα για εκεινο το σημειο.....
Στον Μερκούρη έχω κάνει δοκιμές, αρκετές φορές με 2 αυτοκίνητα «καλά» .Τώρα όμως δυστυχώς και εγώ με ένα οικογενειακό ιαπωνικό 1600άρι εντελώς νορμάλ και με 190.000 km στην πλάτη του, περιφέρομαι (ελπίζω όχι για πολύ ακόμα) και ακόμα και με αυτό, μου φαίνονται λίγα τα 140 για τελική, σε αυτή την ευθεία. Επειδή αν έχω καταλάβει καλά, θα ασχοληθείς με τους αγώνες δέξου την εξής συμβουλή.. Δεν είναι εκεί τα δευτερόλεπτα.. Όταν έρχεσαι με τελική, από ευθεία και ακολουθεί φρενάρισμα σε στενό δρόμο με ανωμαλίες και κλειστή πολύ γλιστερή αριστερή 2ης (αν δεν κυνηγάς γενική) δεν ρισκάρεις φρένα τελευταία στιγμή για τους εξής λόγους. 1.Απέναντι κάθονται αθώοι θεατές 2. Δεν πρόκειται με ένα οριακό φρενάρισμα εκεί, να κερδίσεις πάνω απο 0.2 sec, ενώ μάλλον θα χάσεις γιατί θα σου μουριάσει στην έξοδο της αριστερής. 3. Φιλάς τα φρένα για το εσάκι του Βαλσαμίδη που ακολουθεί.
Σε ενα τευχος του περιοδικου 'μας' ειχε τοποθετηθει ρανταρ στο γεφυρακι και τα Α/5 ερχονταν με 150-160km/h.
Τα Α5 έχουν τόσα χιλιόμετρα εκεί λόγω κοντού κιβωτίου υποθέτω, που τα 160 είναι γι αυτούς τελική . Το πρώιν Βαλεντή πάντως τέτοια τελική είχε το θυμάμαι.
Επισης να σου πω οτι ολα αυτα που γραφω γινονται ΝΥΧΤΑ
Δοκιμές μόνο νύχτα εννοείται!!! Και πόσο μάλλον στο Μερκούρη!!!!!!
Τελος σε τετοιες διαδρομες ειναι καλυτερο να μαθαινεις πρωτα τι εχει απ'εξω ο δρομος (δεντρα-βραχια-γκρεμο) και να γνωριζεις που θα 'ριξεις' το αμαξι αν χασεις τον ελεγχο (ετσι γλιτωσαμε τα χειροτερα με τον PsychoDriver) παρα να μαθαινεις τις στροφες.
Λίγο απαισιόδοξο σαν σκέψη. Εγώ προτιμώ, να ξέρω τις στροφές πάντως.
Συγνώμη, που ξεφύγαμε από το θέμα, αλλά όταν γίνεται προσωπική αναφορά επιβάλλεται απάντηση. -
Κοιτα Φιλανδε (σε ποια απο τις χιλιες λιμνες ακριβως μεγαλωσες;)...
Κάπου μεταξύ της 306ης και της 307ης
Τα 140 ακριβως ΠΡΙΝ το γεφυρι και οχι σε ολη την ευθεια.
Κάτσε περίμενε...Στο σημείο αυτό όταν ανακοινώνουμε μια ταχύτητα είναι η μέγιστη που έχουμε βγάλει, σε όλη την ευθεία. Δεν καταλαβαίνω γιατί τονίζεις το ΠΡΙΝ το γεφύρι..τι εννοείς «οχι σε όλη την ευθεία» αφού, ανάμεσα στο γεφύρι και την προηγούμενη αριστερή δεν κόβουμε σε κάποιο ενδιάμεσο σημείο. Αλήθεια αυτή την γρήγορη αριστερή πριν την ευθεία που καταλήγει στο γεφύρι, με πόσα περίπου την παίρνεις?
Αν εσυ εχεις ενα καλο αμαξι με φρεναρες μαγκια σου....Οταν οδηγεις ενα αμαξι με 160000km το οποιο δεν ειναι σε καλη κατασταση και τα λαστιχα ειναι για πεταμα τοτε ναι ειναι πολλα για εκεινο το σημειο.....
Στον Μερκούρη έχω κάνει δοκιμές, αρκετές φορές με 2 αυτοκίνητα «καλά» .Τώρα όμως δυστυχώς και εγώ με ένα οικογενειακό ιαπωνικό 1600άρι εντελώς νορμάλ και με 190.000 km στην πλάτη του, περιφέρομαι (ελπίζω όχι για πολύ ακόμα) και ακόμα και με αυτό, μου φαίνονται λίγα τα 140 για τελική, σε αυτή την ευθεία. Επειδή αν έχω καταλάβει καλά, θα ασχοληθείς με τους αγώνες δέξου την εξής συμβουλή.. Δεν είναι εκεί τα δευτερόλεπτα.. Όταν έρχεσαι με τελική, από ευθεία και ακολουθεί φρενάρισμα σε στενό δρόμο με ανωμαλίες και κλειστή πολύ γλιστερή αριστερή 2ης (αν δεν κυνηγάς γενική) δεν ρισκάρεις φρένα τελευταία στιγμή για τους εξής λόγους. 1.Απέναντι κάθονται αθώοι θεατές 2. Δεν πρόκειται με ένα οριακό φρενάρισμα εκεί, να κερδίσεις πάνω απο 0.2 sec, ενώ μάλλον θα χάσεις γιατί θα σου μουριάσει στην έξοδο της αριστερής. 3. Φιλάς τα φρένα για το εσάκι του Βαλσαμίδη που ακολουθεί.
Σε ενα τευχος του περιοδικου 'μας' ειχε τοποθετηθει ρανταρ στο γεφυρακι και τα Α/5 ερχονταν με 150-160km/h.
Τα Α5 έχουν τόσα χιλιόμετρα εκεί λόγω κοντού κιβωτίου υποθέτω, που τα 160 είναι γι αυτούς τελική . Το πρώιν Βαλεντή πάντως τέτοια τελική είχε το θυμάμαι.
Επισης να σου πω οτι ολα αυτα που γραφω γινονται ΝΥΧΤΑ
Δοκιμές μόνο νύχτα εννοείται!!! Και πόσο μάλλον στο Μερκούρη!!!!!!
Τελος σε τετοιες διαδρομες ειναι καλυτερο να μαθαινεις πρωτα τι εχει απ'εξω ο δρομος (δεντρα-βραχια-γκρεμο) και να γνωριζεις που θα 'ριξεις' το αμαξι αν χασεις τον ελεγχο (ετσι γλιτωσαμε τα χειροτερα με τον PsychoDriver) παρα να μαθαινεις τις στροφες.
Λίγο απαισιόδοξο σαν σκέψη. Εγώ προτιμώ, να ξέρω τις στροφές πάντως.
Συγνώμη, που ξεφύγαμε από το θέμα, αλλά όταν γίνεται προσωπική αναφορά επιβάλλεται απάντηση.Γραφω τα παρακατω και ειναι η τελευταια μου αναφορα επι του θεματος. Βαριεμαι να κανω χωριστα quotes οποτε θα παιδευτεις λιγακι...
Λοιπον...Οσον αφορα την ευθεια εχεις δικιο ως προς το οτι η μεγιστη ταχυτητα ειναι πριν τα φρενα σε συνηθισμενες ευθειες αλλα οχι στην συγκεκριμενη γιατι οπως ειπα ειναι σπαρμενη απο λακουβακια ΠΡΙΝ το γεφυρακι περιπου. Εγω λεω 140 μεσα σε αυτα τα λακουβακια. Παραπανω δεν παω γιατι λυπαμαι το αμαξι. Την γρηγορη αριστερη που λες την εστριψα μια φορα με το Landra με 120 και ακουγα το πισω φαναρι να σφαλιαριζει τα φυλλα των θαμνων...Στο ξαναλεω δεν κανω τον οδηγο το ειπα μονο για να παινεψω το αμαξι που σνομπαρεται απο πολλους. Ναι θα ασχοληθω με τους αγωνες αλλα μονο με σιρκουι (και οχι ραλι) οποτε καλοδεχουμενες οι συμβουλες αλλα δεν με αφορουν δυστυχως. Και τον Μερκουρη 'πισταδορικα' τον αντιμετωπιζω (εκτος απο το στενο κομματι στη βρυση...) και ξερω πως στα ραλι δεν κερδιζεις με το να αργεις στα φρενα αλλα με 'αλλα κολπα' τα οποια δυστυχως δεν ταιριαζουν με το οδηγικο μου στυλ. Τις προσωπικες αναφορες τις ξεκινησες εσυ με το δικο σου post φιλε μου. Αν εισαι ταλενταρα ειναι δικαιωμα σου και μακαρι να το αποδειξεις στους αγωνες αν μπορεις (οικονομικα γιατι χερακια εχεις απ'ο,τι φαινεται). Υπαρχουν ομως εκατονταδες γρηγοροι, πιο γρηγοροι και απο μενα και απο σενα...Ελπιζω να μην συνεχιστει αλλο εδω αυτη η (φιλικη κατα τα αλλα) αντιπαραθεση. Αμα θες υπαρχουν τα PM και αυτο το λεω για οσους εχουν 'προσωπικα' με οποιονδηποτε αλλο χρηστη ωστε να μην χαλανε το καθε topic με προσωπικους διαξιφισμους.ΥΓ: Ευχομαι να μην 'δοκιμαζουμε' εκει πανω την ιδια νυχτα και να ειμαστε σε αντιθετη κατευθυνση...
-
Ούτε ταλέντο είμαι ούτε χεράς και δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι. Αφού άλλωστε σύμφωνα με αυτά που λες μιλούσαμε για κάτι διαφορετικό... (Εγώ για μέγιστη ταχύτητα ενώ εσύ για στιγμιαία ταχύτητα επιβράδυνσης επάνω στο γεφύρι).
Τελικά πόσα βγάζει max το Landra στην ευθεία? (για να μην ξεφεύγουμε και από το ύφος του θέματος)
Εγώ πάντως, δεν είχα καμία άλλη διάθεση πέρα από φιλική. -
Ούτε ταλέντο είμαι ούτε χεράς και δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι. Αφού άλλωστε σύμφωνα με αυτά που λες μιλούσαμε για κάτι διαφορετικό... (Εγώ για μέγιστη ταχύτητα ενώ εσύ για στιγμιαία ταχύτητα επιβράδυνσης επάνω στο γεφύρι).
Τελικά πόσα βγάζει max το Landra στην ευθεία? (για να μην ξεφεύγουμε και από το ύφος του θέματος)
Εγώ πάντως, δεν είχα καμία άλλη διάθεση πέρα από φιλική.APO OTI FAINETAI FILE TAKINEN O TROPOS O OPOIOS GRAFEIS ERMHNEYETAI(KAI ONTOS AN MILOYSES ETSI ANTI NA GRAFEIS THA HTAN)LIGO EPITHETIKOS.
Τι αυτοκίνητο έχουμε;