Δηλαδή συγνώμη.....αισθάνεσαι πιο ασφαλής με ένα αυτοκίνητο του 79 με αναρτήσεις 430000 χιλιομέτρων, από μια G6 ???????????????????????????
Tώρα σοβαρά μιλάμε???
Γενικά, το G6 είναι πολύ ασφαλές, άνετο και ευχάριστο αυτοκίνητο.
Ομως, όταν πρόκειται να οδηγήσεις σε δρόμους που φτιάχτηκαν για αυτοκίνητα των δεκαετιών του 1960 και 1970, τότε αλλάζουν τα πράγματα.
Κατα κύριο λόγο :
Το G6 με 6η ταχύτητα πιάνει (στο κοντέρ) 175 χλμ / 4300 σαλ.
Τα ελαστικά που φορούσε εξ αρχής ήταν Michelin XT-2 175/65/R 14
με δείκτη ταχύτητας H. (210 χλμ).
Μάλιστα σε ερώτηση που έκανα σε κάποιο κατάστημα πώλησης ελαστικών,
με είχαν συμβουλεύσει να βάλω πιό > ελαστικά. Διότι,
αυτά έφθαναν στη σωστή απόδοση μετα απο υψηλές ταχύτητες και πολλά χλμ.
Κατα δεύτερο λόγο, παραθέτω το εξής παράδειγμα:
Οδηγώντας το G6 το καλοκαίρι. Εκλείνα τα παράθυρα, έβαζα το air
condition σε λειτουργία και ξεκινούσα.
(Σημείωση : Η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται απο πολλές
ανωφέρειες.)
Οδηγούσα σε κανονικούς ρυθμούς (3800-4500 σαλ).
Ομως στους επαρχιακούς δρόμους, κάθε άλλο παρά κανονικοί μπορούν να
χαρακτηριστούν οι παραπάνω ρυθμοί.
Ετσι λοιπόν, δέν ήταν λίγες οι φορές, που γλίτωνα στο παρά τρίχα, όταν κάποιο εμπόδιο εμφανίζονταν ξαφνικά στο δρόμο, μετά απο μια στροφή με
περιορισμένη ορατότητα.(Απ τις πολλές που έχουμε στην Ελλάδα).
Και φυσικά, ότι εμπόδιο μπορείς να φανταστείς.
Αγελάδες, κατσίκες, πρόβατα, τσοπανόσκυλα, τσοπάνηδες,φίδια.
Δόξα τω Θεώ, έχουμε πλούσια πανίδα. Μόνο καμιά τουρίστρια δέν έτυχε... χε ,χε ,χε.
Επρεπε λοιπόν, να βρίσκομαι στην πρίζα συνεχώς. Βασικά, οι συνεπιβάτες είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα και περισσότερο απ αυτούς ο συνοδηγός.
Αυτός, κάποιες φορές τύχαινε να χάσει και καμιά δεκαριά χρόνια απο την
ζωή του!
Τώρα όμως, με το παλιό corolla οι μετακινήσεις γίνονται πιό αργά και
χαλαρά, χωρίς να ασπρίζουν απο το άγχος τα μαλλιά μας...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
Καλή η τεχνολογία δε λέω, αλλά εάν πρόκειται να γεράσω πρίν την ώρα
μου, τότε ευχαριστώ, δε θα πάρω... Εξάλλου, για κοντρίτσες με τους
φίλους, υπάρχουν και τα CART.
Υ.Γ. Σε πιθανή ερώτηση αν έχω δοκιμάσει κατσίκακι ψητό, γαρνιρισμένο με ημισυνθετικό λάδι και υγρά ψυγείου, πάνω σε ταβά απο λαμαρίνα, η απάντηση είναι αρνητική.