-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Αν κάποιος καταλαβαίνει τι γίνεται ας γράψει...
Προ δυο εβδομάδων υπήρχαν σενάρια με την "εξαφανισμένη" πίσω καμπίνα της εμπορικής η οποία "φιλοξενούσε" παράνομο εύφλεκτο υλικό. Κι εγώ τσίμπησα, μου φάνηκε λογικό και το έγραψα. Στο σενάριο βέβαια αντέδρασαν οι συγγενείς του μηχανοδηγού της εμπορικής (κι αυτό το είχα γράψει ως αναμενόμενο), αλλά εμπρός στους άλλους γονείς που προβάλουν τα μέσα ποιος τους άκουσε...
Πριν κάτι ημέρες πήγε "κρατικό κλιμάκιο" στο γνωστό χωράφι και ως εκ θαύματος "ανακάλυψε" το "εξαφανισμένο" κομμάτι κάπου παραδίπλα. Και οκ, η κυβέρνηση "συγκάλυπτε" και οι πυροσβέστες, αστυνομικοί, οσετζήδες κλπ "δεν το είδαν". Τόσοι πραγματογνώμονες των οικογενειών που πέρασαν από εκεί επίσης "δεν το είδαν" και "διέρρευσαν" αυτά τα σενάρια;
Έχει αρχίσει και μου διαμορφώνεται η ιδέα ως μόνη λογική εξήγηση ότι το κράτος είναι παντελώς - μα παντελώς- ανίκανο και έχει στηθεί μια μπίζνα μεγιστοποίησης των αποζημιώσεων από αυτούς που έχουν πάρει χαμπάρι το μητσοτακέικο μπαχαλιστάν (όχι από τους συγγενείς, από λοιπούς που "ανιδιοτελώς" συμμετέχουν στις έρευνες). Βεβαίως τέτοιο που είναι το κράτος αυτό, καλώς τα παθαίνει...
Γερούν, Γερά!
Μπορείς να κολλάς ό,τι ταμπέλες θέλεις, όπως βλέπεις λίγοι ασχολούνται πλέον με τα παραληρήματά σου. Άλλωστε τα eco chamber όπου ζείτε και αυτοθαυμάζεστε και η αναπαραγωγή fake news επί παντός επιστητού δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν. Όταν είχα γράψει για την έκρηξη στο cockpit ημουνα καλός κι έκανες like, τώρα αυτό που έγραψα και ίσως καταρρίπτει την θεωρία σου φαίνεται φιλοκυβερητικό και είπες να πιάσεις πάλι στασίδι στην κάτω πλατεία.
Εσύ σταμάτησες την τεχνική ανάλυση περί αιτίας της φωτιάς και μας λες σήμερα, ότι όλα είναι πλεκτάνη των γονιών των σκοτωμένων, που αφού οι γονείς βρήκαν τον Μητσοτάκη μπόσικο, χρηματίζουν τους κρατικούς υπαλλήλους για να δημιουργήσουν ψεύτικα πειστήρια, σε μια μπίζνα που έστησαν, οι γονείς, επειδή είναι φιλοχρήματοι, για να πάρουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις για τα παιδιά τους που κάηκαν (κάποια απ αυτά ζωντανά ακόμη...).
Και θεωρείς ότι παραληρούν οι άλλοι κι όχι εσύ!
Ναι, όταν κάποιος εκφράζει λογικές απόψεις εγώ κάνω λαηκ, άσχετα αν είναι ακομμάτιστος ή λυσσασμένο κομματόσκυλο, δεν είμαστε συμπεθέρες να κρατάμε μούτρα, συνομιλητές με διαφορετική κοσμοθεωρηση είμαστε...
Αυτά που γράφεις σήμερα, περί μπιζνας των γονιών επειδή βρήκαν μπόσικο το Μητσοτακικο κράτος, τα πιστεύεις χωρίς να έχεις καταναλώσει ψυχότροπες ουσίες;
Μήπως πλέον πρέπει να πάνε οι φανατικοί Νεοδημοκράτες σε ένα γιατρό για ψυχολογική υποστήριξη;
Για το καλό τους, αυτοί που έχουν κονέ και καριέρες και λεφτά...Μια τελευταία απάντηση στις υστερίες σου, είδες ότι έχω γράψει καθαρά "(όχι από τους συγγενείς, από λοιπούς που "ανιδιοτελώς" συμμετέχουν στις έρευνες)". Αυτοί οι λοιποί λοιπόν (προφανώς δεν ασχολούνται γονείς με αυτά) "δεν είδαν" το πίσω "cockpit" της εμπορικής που όπως έλεγαν "εξαυλώθηκε" ενώ πάντα ήταν εκεί δίπλα και ορατό στους πάντες. Έτσι φτάσαμε στο δημοσίευμα των Νέων που αναπαρήγαγα κι εγώ και στην (αναμενόμενη) διάψευση από την μητέρα του μηχανοδηγού (γιατί οι μηχανοδηγοί είναι υπεύθυνοι για το τι υπάρχει στις μηχανές αλλά όχι για το τι υπάρχει στα βαγόνια) . Εσύ βγάζεις άλλο συμπέρασμα, οκ, ο καθείς και η άποψή του ως γνωστόν. Πως επίσης αυτά που γράφω μειώνουν τις κυβερνητικές ευθύνες, μόνο εσύ το καταλαβαίνεις.
ΥΓ: Κομματόσκυλο εδώ μέσα εγώ βλέπω μόνο ένα. Που υποστηρίζει/ψηφίζει τυφλά ένα μόνο κόμμα. Όλοι οι άλλοι που τους αποδίδεις χαρακτηρισμούς όταν έχουν άλλη άποψη είμαι σίγουρος ότι έχουν ψηφίσει καμιά 10ρια κόμματα στην ζωή τους,
-
Έχει αρχίσει και μου διαμορφώνεται η ιδέα ως μόνη λογική εξήγηση ότι το κράτος είναι παντελώς - μα παντελώς- ανίκανο και έχει στηθεί μια μπίζνα μεγιστοποίησης των αποζημιώσεων από αυτούς που έχουν πάρει χαμπάρι το μητσοτακέικο μπαχαλιστάν (όχι από τους συγγενείς, από λοιπούς που "ανιδιοτελώς" συμμετέχουν στις έρευνες). Βεβαίως τέτοιο που είναι το κράτος αυτό, καλώς τα παθαίνει...
Προφανώς υπάρχουν ΚΑΙ οικονομικά κίνητρα των συγγενών των παθόντων όπως και των δικηγόρων τους. Και να σου πω την αλήθεια κάτι τέτοιο δεν το θεωρώ ούτε μεμπτό ούτε ασύνηθες. Όπως υπάρχουν και κάμποσες πολιτικές καί άλλες φιλοδοξίες εικάζω (πέραν της θορυβώδους αριστερο-κεντρο-ακροδεξιάς συνασπισμένης αντιμητσοτακικής υπόγας) μεταξύ των εμπλεκόμενων - που πιστεύω ότι και αυτές θα ξεδιπλωθούν σε προοπτική χρόνου.
Όμως όλα αυτά ΔΕΝ αποτελούν συστημικό πρόβλημα - είναι απλά εύλογες παρενέργειες. Η ουσία του ζητήματος, πολιτικά, για μένα υπερβαίνει κατά πολύ ακόμα και την στρατηγική επιλογή που κάναμε ως χώρα διαχρονικά να ενισχύσουμε τις οδικές μεταφορές και τις υποδομές τους έναντι άλλων εναλλακτικών (Δημόσιο vs Ιδιωτικό, Αυτοκίνηση vs Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κτλ κτλ).
Έχει να κάνει με το ξεβράκωμα διαμέσου Τεμπών του δήθεν επιτελικού κράτους και του συστήματος Μητσοτάκη που την έβγαλε καθαρή επί 6 χρόνια στηριζόμενος, κατά το μεγαλύτερο μέρος, στην δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας μέσω επικοινωνιακής διαχείρισης, διαπλοκής και ταϊσματος κάθε κέντρου και παράκεντρου εξουσίας που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.
Παραδειγματικά: Και μόνον το γεγονός ότι παρόλο που η Ελλάδα είχε τα χειρότερα στατιστικά θανάτων επί κοβιντ αναλογικά με τον πληθυσμό της - παρά τον υψηλότερο δείκτη αυστηρότητας επιβληθέντων μέτρων σε ολόκληρη την Ευρώπη - ταυτόχρονα με μια άνευ προηγουμένου υποχώρηση των ατομικών ελευθεριών και τους κράτους δικαίου ΧΩΡΙΣ να υπάρξει καμία απολύτως εκ των υστέρων αξιολόγηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης και αποτίμηση των παραμέτρων της πανδημίας, λέει πολλά για το σύστημα Μητσοτάκη.
Δούλευε το σύμπαν λοιπόν για 6 συναπτά έτη ο Κούλης - ήρθε η ώρα να πληρώσει με αφορμή τα Τέμπη - νομίζω ότι αυτό είναι εν ολίγοις και το κίνητρο πολλών από όσους συντασσόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση στο ζήτημα των Τεμπών ΠΑΡΑ του ότι γνωρίζουμε τις υπερβολές, την σαπίλα και την εκμετάλλευση που εξυφαίνεται γύρω από αυτό για λόγους συμφέροντος.
-
ΥΓ: Κομματόσκυλο εδώ μέσα εγώ βλέπω μόνο ένα. Που υποστηρίζει/ψηφίζει τυφλά ένα μόνο κόμμα. Όλοι οι άλλοι που τους αποδίδεις χαρακτηρισμούς όταν έχουν άλλη άποψη είμαι σίγουρος ότι έχουν ψηφίσει καμιά 10ρια κόμματα στην ζωή τους,
Χμμ, δεν πιστεύω να λες το γατί! 🥰
Για άλλους είμαι σίγουρος ότι έχουν ψηφίσει από ΕΠΕΝ μέχρι, Πολιτική Άνοιξη, Ξαναδημιουργία, Ντοροκόμμα, ΝΔ και Χρυσά Αυγά (χωρίς αμφιβολία) οπότε ΔΕΝ είναι πιστά κομματόσκυλα, αλλά ελεύθεροι δημοκράτες πολίτες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3