-
Kαλησπερα σε ολους και ολες...θελω γνωμες ειδικα απο κατοχους Dacia Duster LPG 1.0 Tce...ξερω...οι περισσοτεροι θα μου προτεινεται το Τoyota Yaris Cross και μενα η πρωτη μου επιλογη εκει ηταν αλλα 18 μηνες αναμονη.....δε ξερω ειλικρινα...
To αυτοκινητο ειναι για τη συζυγο με 2 παιδια...καθημερινη λατρα και καλοκαιρινες εξορμησεις... -
Σήμερα ρώτησα και μου είπαν 12 μηνες το YC... Το έκανα και test drive, αλλά δεν ενθουσιαστηκα. Δεν λέω ότι
δεν είναι καλό, εμένα δεν μου κάνει μάλλον. Ισως βέβαια βιάζομαι να κρίνω από μια μικρη επαφή με το αυτοκίνητο.
Από την άλλη αυτός ο κινητήρας, o 1.0 Τce, δεν είναι οριακός για αμάξωμα σαν το Duster;
Πραγματικά είμαι σε σκέψη για αλλαγή αυτοκινήτου και δεν μου αρέσει τίποτε, τίποτε δεν με ενθουσιαζει.
Το ένα μου ξυνιζει, το άλλο μου βρωμάει. "Περιορισμένο" το budget βεβαια. -
φιλαρακι ψυχαναληση θελουμε και οι 2 το ξερω...εκει που εχουν παει οι τιμες και των καυσιμων καιι των αυτοκινητων πλεον...αλλα αυτη ειναι αλλη συζητηση που θα μας παρει χρονια...ειλικρινα ειναι πιστευω πιο αξιοπιστη η Toyota ,αλλα αυτο το χρονικο διαστημα αναμονης ειναι απαγορευτικο...εμενα μου ειπαν 12-18 μηνες,και σημερα που εφυγα απο τη dacia αν το κλεισω σημερα παραλαμβανω το 1ο 10ημερο του Απριλη....εκει μειναμε...ηρθα σπιτι ξαναμπαινω να ψαξω...βλεπω κατι παραπονα για καινουργια Duster lpg και τρελενομαι...δε ξερω...εν τω μεταξυ πουλησαμε και το μικρο που ειχαμε ενα nissan micra 1.2 2004 μοντελο...δε ξερω αν βιαστηκα...της αρεσει το duster,απλα εγω θελω να τα ζυγισω ολα...
Ασε που τις τιμες τα καθικια εγω πιστευω τις σηκωνουν για να εξισορροπησουν τις τιμες με τα ηλεκτρικα τα επομενα χρονια...σου λεει ο αλλος θελεις ηλεκτρικο και εχει 30.000 τωρα το υβριδικο 24.000 και ανεβαινει ωστε τα επομενα χρονια να πεις ε τι να δωσω 24 για βενζινη τι να δωσω 30 για μπαταρια...anyway ανοιχτηκα αλλου τωρα.... -
Πες το ψέματα... για ψυχανάλυση... οντως.
-
Και εγώ το ίδιο πιστεύω, φοβάμαι ότι τα ανεβάζουν επίτηδες. Για αυτόν τον λόγο που λες.
-
εχω μιλησει με αρκετους,εκει παει η δουλεια..αλλαζουν οι καιροι βλεπεις...αλλα πολυ αποτομα ρε φιλε η ηλεκτροκινηση...και ακομα παλευουν να πιασουν πραγματικες αυτονομιες των 400χλμ
με τοσα κιλα αμαξωμα ηλεκτρικο...μα για ποσο μ@λ@κες μας περνανε...τελοςπαντων...τωρα τι κανουμε.... -
Το κωμικοτραγικό είναι ότι υπάρχουν και υπέρμαχοι των ηλεκτρικών.... με αυτές τις υποδομές και με τιμές στα ύψη...
Κοντοζυγωνουν οι Κινέζοι βέβαια και θα πέσει κλάμα... Για αυτό λέω καλύτερα, μάλλον, υβριδικό Τοyota και λάθος να κάνω θα είναι μικρότερο από το να πάρω "απλή" βενζίνη... ισως... -
@cptm said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
Τoytota Yaris Cross και μενα η πρωτη μου επιλογη εκει ηταν αλλα 18 μηνες αναμονη.
Πολύ πιο σύντομα θα το πάρεις, έχει αρχίσει και στρώνει η κατάσταση. Ήδη παραδίδουν στους 10-12 μήνες και από ότι φαίνεται θα μειωθεί και άλλο. Δεν λέω ότι δεν είναι πολύ, αλλά δεν είναι και το τραγικό του 18μηνου.
-
Καλύτερα να μειώσουν τους χρόνους παράδοσης γιατί στην Τoyota σήμερα μου είπαν ότι κάνουν 3-4 ανατιμήσεις το ετος...
-
Το οτι το υβριδικο ειναι η πιο safe λυση,το πιστευω κι εγω...
Δλδ πιστευεις να περιμενω και να παραγγειλω το Κρος?
Εν τω μεταξυ δε ρωτησα αν ισχυει ακομα η ανοιχτη τιμη....αυτο που το βαζεις???γιατι πριν 5 μηνες μου ειχαν πει 1,5 χρονο και ανοιχτη τιμη και επαθα εγκεφαλικο.... -
Είτε Toyota είτε Dacia είτε οποία θέλει να είναι απνω από 3 μήνες αναμονή είναι κοροϊδία. Στρώνει η κατάσταση και θα παραλάβεις το καινούριο σου αμάξι μόλις βγάλουν το Face-lift...
-
χαχαχαχχαχαχχα
αυτο το συζηταγαν προχτες στη δουλεια....για φαντασου να παραλαμβανουν αυτοκινητα και στο καπακι να ερθει το facelift...οντως πανω απο 3 μηνο ειναι πολυ διαστημα...3 μηνες ειχε η Dacia και το εριξε στο 2 μηνο περιπου και στο foul extra μοντελο,αρα θα πεσει και η toyota οπως λεει ο Φανης αλλα απ το 18 στο 12 αντε 10....στο 3μηνο για να παει η toyota....καλα κρασια!!!!!
Ετοιμοπαραδοτα ολα της τα μοντελα αυτη τη στιγμη εχει μονο η Citroen -
Δε θα σου πω ποιο να επιλέξεις... Είναι δική σου απόφαση. Και τα 2 οικονομικά είναι στο καύσιμο. Και τα 2 SUV.
Το Dacia δεν το έχω οδηγήσει. -
Eχω οδηγήσει το Duster το diesel,πολυ ικανοποιημενος...αλλα μεχρι εκει..το Yaris Cross μονο μεσα εχω μπει...
Βασικα το Dacia ειναι τιμιο για τα λεφτα του...βασικα..ηταν..
το αλλο σταθερη αξια και πιο πολυ για τη πολη....χωρους κτλ...ο.κ -
@cptm said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
Ασε που τις τιμες τα καθικια εγω πιστευω τις σηκωνουν για να εξισορροπησουν τις τιμες με τα ηλεκτρικα τα επομενα χρονια...σου λεει ο αλλος θελεις ηλεκτρικο και εχει 30.000 τωρα το υβριδικο 24.000 και ανεβαινει ωστε τα επομενα χρονια να πεις ε τι να δωσω 24 για βενζινη τι να δωσω 30 για μπαταρια...anyway ανοιχτηκα αλλου τωρα....
Απλά αστείο επιχείρημα, δε μπορούν όλοι να ανέβουν έτσι για πλάκα 6 χιλιάρικα και οι εταιρείες το γνωρίζουν.
-
μα δεν ειναι αναγκη να ανεβουν αλλο τα υβριδικα βενζινες κτλ,θα ριξουν λιγο και τα ηλεκτρικα και θα βρουν τη χρηση τομη αυτοι....ξερουν.
θα το δεις,μακαρι να βγω ψευτης.. -
Αλήθεια, αστείο επιχειρημα; Μάλιστα.... Άρα να περιμένουμε; Θα σταθεροποιηθουν οι τιμές;
Επιπλεον δεν έχω παρακολουθήσει εάν και πόσο ανατιμουνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (που είναι φουλ σε microchip λογικα). -
@christostsp said in Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???:
Αλήθεια, αστείο επιχειρημα; Μάλιστα.... Άρα να περιμένουμε; Θα σταθεροποιηθουν οι τιμές;
Επιπλεον δεν έχω παρακολουθήσει εάν και πόσο ανατιμουνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (που είναι φουλ σε microchip λογικα).Σωστος!!!
-
Επιπλεον δεν έχω παρακολουθήσει εάν και πόσο ανατιμουνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (που είναι φουλ σε microchip λογικα).Οι τιμες των θερμουβριδικων ειναι στα υψη γιατι ακομα οι αναμονες ειναι τεραστιες και τα κυνηγας με το τουφέκι.
Ακριβυνε η ενεργεια και οι πρωτες υλες αλλα οι υπέρογκες αυξήσεις των τιμωνε οφείλονται κυριως στο οτι η ζήτηση ειναι μεγαλυτερη της προσφορας. Φουσκα δηλαδη.
Στα ηλεκτρικα δεν εφαρμοζουν τετοια πολιτική γιατι οι τιμες ειναι ήδη στα υψη και η ζήτηση μικρότερη. -
Επιπλεον δεν έχω παρακολουθήσει εάν και πόσο ανατιμουνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (που είναι φουλ σε microchip λογικα).https://www.newsauto.gr/news/erchonte-megales-afxisis-sta-aftokinita-mesa-stin-anixi/
Τα ηλεκτρικά είναι ένα μιξερακι επαγγελματικό για φραπέ με ροδες..αν καταφέρουν να ρίξουν την τιμή των μπαταριών θα τα δίνουν τσάμπα στο περίπτερο..
Νομίζεις τυχαία έριξε με την μία τις τιμές η Tesla; Το έχουμε δει το θέμα άπειρες φορές, πούλαγε με το μεγαλύτερο κέρδος στην αυτοκίνηση. Οτιδήποτε κάνει αυτή η εταιρεία είναι cost cutting. Ακόμη και το όνομα και το logo πρέπει να ήταν τα φθηνότερα στην βιομηχανία!
Επίσης μην ξεχνάς κάνα 8.000λιαρο που δίνει το κράτος επιδότηση, αλλιώς ούτε 5 το μήνα δεν θα πούλαγαν, συν όλα τα οφέλη και τις τσάμπα φορτίσεις ακόμη.. δηλαδή σε παρακαλάνε αυτή τη στιγμή και δεν παίρνεις..
Αγορα καινουργιου Dacia Duster Lpg 'H Yaris Cross???