-
Καλημέρα στην παρέα και καλή χρονιά..έχω ένα Σκόντα οκτάβια 4 του 2009 άριστο αυτοκίνητο με 90.000 γνήσια χιλιόμετρα..πριν 1 εβδομάδα άρχισε ξαφνικά να μου βγάζει κόκκινο λαμπάκι στο δρόμο.το έσβησα για λίγο και το πήγα αμέσως στον μάστορα άλλαξα βαλβίδα λαδιού όμως τίποτα πάλι τα ίδια την επόμενη μέρα,αλλάξαμε αντλία αλλά πάλι τα ίδια,, παιδιά και το κορυφαίο είναι ότι 3χω δώσει μέχρι εχτές 950 ευρώ μου έλυσε την μηχανή την κατέβασε μου είπε έχει πιάσει στρόφαλος και το περνώ εχτές και πάλι ανάβει λαμπάκι,του το πάω και Μ λέει ας αλλάξουμε να βάλουμε πιο χοντρό λάδι 15-40 πάλι όμως τα ίδια,δεν ξέρω τι να κάνω με έχει φάει ένα λαμπάκι δεν βρίσκω λύσεις και χάμω λεφτά,, βοήθεια παρακαλώ
-
@skodakias13 said in Κόκκινο λαμπάκι λαδιού βοήθεια παιδιά!!!!:
Καλημέρα στην παρέα και καλή χρονιά..έχω ένα Σκόντα οκτάβια 4 του 2009 άριστο αυτοκίνητο με 90.000 γνήσια χιλιόμετρα..πριν 1 εβδομάδα άρχισε ξαφνικά να μου βγάζει κόκκινο λαμπάκι στο δρόμο.το έσβησα για λίγο και το πήγα αμέσως στον μάστορα άλλαξα βαλβίδα λαδιού όμως τίποτα πάλι τα ίδια την επόμενη μέρα,αλλάξαμε αντλία αλλά πάλι τα ίδια,, παιδιά και το κορυφαίο είναι ότι 3χω δώσει μέχρι εχτές 950 ευρώ μου έλυσε την μηχανή την κατέβασε μου είπε έχει πιάσει στρόφαλος και το περνώ εχτές και πάλι ανάβει λαμπάκι,του το πάω και Μ λέει ας αλλάξουμε να βάλουμε πιο χοντρό λάδι 15-40 πάλι όμως τα ίδια,δεν ξέρω τι να κάνω με έχει φάει ένα λαμπάκι δεν βρίσκω λύσεις και χάμω λεφτά,, βοήθεια παρακαλώ
Πολύ άβολη η κατάστασή σου. Δώσε λίγο παραπάνω λεπτομέρειες. Τι λαμπάκι άναψε? Το καίει το λάδι, το χάνει, δεν το κυκλοφορεί η αντλία στη μηχανή?
Σε πρώτη φάση επιστροφή στο μάστορα να απαιτήσεις να στο φτιάξει, τόσα λεφτά έδωσες.
Αν δεν μπορεί, κάνε αυτό που έπρεπε να κάνεις από την αρχή. Τόσα εξειδικευμένα συνεργεία vag υπάρχουν στην Αθήνα που τις παίζουν στα δάχτυλα αυτές τις μηχανές. Βρες έναν και πήγαινε. Πως εμπιστεύτηκες τον κάθε τυχαίο να πας να σου ανοίξει τη μηχανή, να του πληρώσεις 1k και να σου λέει και τέτοιες μ@λ@κ@ες? -
@andya3 said in Κόκκινο λαμπάκι λαδιού βοήθεια παιδιά!!!!:
Πολύ άβολη η κατάστασή σου. Δώσε λίγο παραπάνω λεπτομέρειες. Τι λαμπάκι άναψε? Το καίει το λάδι, το χάνει, δεν το κυκλοφορεί η αντλία στη μηχανή?
Σε πρώτη φάση επιστροφή στο μάστορα να απαιτήσεις να στο φτιάξει, τόσα λεφτά έδωσες.
Αν δεν μπορεί, κάνε αυτό που έπρεπε να κάνεις από την αρχή. Τόσα εξειδικευμένα συνεργεία vag υπάρχουν στην Αθήνα που τις παίζουν στα δάχτυλα αυτές τις μηχανές. Βρες έναν και πήγαινε. Πως εμπιστεύτηκες τον κάθε τυχαίο να πας να σου ανοίξει τη μηχανή, να του πληρώσεις 1k και να σου λέει και τέτοιες μ@λ@κ@ες?@andya3 Άναψε το κόκκινο λαμπάκι του λαδιού ξέρεις το λιχναράκι,,αρχίσαμε από την βαλβίδα πάλι τα ίδια, αλλάξαμε αντλία λαδιού,πάλι τα ίδια,μου είπε μετά ο μάστορας ότι θέλει κατέβασμα η μηχανή να δούμε εσωτερική ζημιά,όπως και έγινε και μου είπε έχει βρεί στρόφαλο λόγο μη καλής πίεσης του λαδιού,τα αλλάξαμε το πήρα και την μεθεπόμενη μέρα μου βαράει πάλι λαμπάκι κάνα 3 λεπτο μετά σβήνει μόνο του,,όπως είπα το αμάξι είναι στην πένα όλα τα έχει καινούργια ούτε η μηχανή ρεταρει ούτε θόρυβο τίποτα,το μόνο πρόβλημα είναι αυτό το λαμπάκι τώρα που συνεχίζει και σπάει @@@..να επισημάνω ότι πριν ένα χρόνο το γύρισα σε υγραέριο λοβατο το καλύτερο το πιο ακριβό στην αντιπροσωπεία,και ρωτάω,λες από αυτό να τα έχει παίξει λίγο το σύστημα και απλά βαράει μόνο του??
-
Από το φόρουμ δεν θα σε βοηθήσει κανείς.....αν θες μια βοήθεια,κράτα ότι έχεις αλλάξει,οοοοταν αξιωθεί να το φτιάξει ξεφόρτωσε τα στο μαγαζί του και βρείτε τα...... Αυτά που περιγράφεις είναι καραγκιοζηλικια αν ισχύουν.
-
@andya3 said in Κόκκινο λαμπάκι λαδιού βοήθεια παιδιά!!!!:
Αν δεν μπορεί, κάνε αυτό που έπρεπε να κάνεις από την αρχή. Τόσα εξειδικευμένα συνεργεία vag υπάρχουν στην Αθήνα που τις παίζουν στα δάχτυλα αυτές τις μηχανές. Βρες έναν και πήγαινε. Πως εμπιστεύτηκες τον κάθε τυχαίο να πας να σου ανοίξει τη μηχανή, να του πληρώσεις 1k και να σου λέει και τέτοιες μ@λ@κ@ες?@andya3 Άναψε το κόκκινο λαμπάκι του λαδιού ξέρεις το λιχναράκι,,αρχίσαμε από την βαλβίδα πάλι τα ίδια, αλλάξαμε αντλία λαδιού,πάλι τα ίδια,μου είπε μετά ο μάστορας ότι θέλει κατέβασμα η μηχανή να δούμε εσωτερική ζημιά,όπως και έγινε και μου είπε έχει βρεί στρόφαλο λόγο μη καλής πίεσης του λαδιού,τα αλλάξαμε το πήρα και την μεθεπόμενη μέρα μου βαράει πάλι λαμπάκι κάνα 3 λεπτο μετά σβήνει μόνο του,,όπως είπα το αμάξι είναι στην πένα όλα τα έχει καινούργια ούτε η μηχανή ρεταρει ούτε θόρυβο τίποτα,το μόνο πρόβλημα είναι αυτό το λαμπάκι τώρα που συνεχίζει και σπάει @@@..να επισημάνω ότι πριν ένα χρόνο το γύρισα σε υγραέριο λοβατο το καλύτερο το πιο ακριβό στην αντιπροσωπεία,και ρωτάω,λες από αυτό να τα έχει παίξει λίγο το σύστημα και απλά βαράει μόνο του??
Φίλε μου στο είπε κι ο συμφορουμίτης παραπάνω. Καραγκιοζιλίκια. Ειδικά αυτό με το στρόφαλο, είναι για κλωτσιές ο μηχανικός.
Προφανώς διάγνωση και επισκευή απ' το πληκτρολόγιο δε γίνεται. Οπότε επαναφέρω ότι σου είπα παραπάνω. Πίεσέ τον να στο φτιάξει κι αν δεν μπορεί πήγαινε το αυτοκίνητο αλλού. Όχι σε κάνα αγύρτη πάλι, βρες ένα εξειδικευμένο vag κοντά στο σπίτι σου, όλοι γνώστες είναι. -
Κάτι ηλεκτρολογικό μπέρδεμα θα γίνεται... πλεξούδα βραχυκύκλωμα κλπ...και ο άλλος κατέβασε στρόφαλο...τι νά πω.
Καλά ξεμπερδεματα. -
Πριν χρονια σε πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ κατεύθυνση μηχανολογία είχε γίνει θέμα ..... Ερώτηση Σ-Λ
'Ενας πετρελαίοκινητηρας έχει μπουζί' .
Συντριπτικό ποσοστό ( 85-90%) απάντησε Σωστό .
Κάπως έτσι καταλήγουμε να διαβάζουμε ιστορίες τρόμου ή να τις ακούμε από γνωστούς.
Υ.γ. υπάρχουν και οι σωστοί.....το 10% από ότι φαίνεται αυτών με δυνατότητα ανοιγμα συνεργείου....
Ναι υπάρχουν και πετρελαιοκινητήρες με μπουζί ....δεν μπερδεύτηκαν από αυτό. -
Όπως τραβάει η αντλία το λάδι από το κάρτερ έχει μια σίτα ενδιάμεσα, αυτή ελέγχθηκε;
-
Για να "αρπάξει"ο στρόφαλος σημαίνει ότι δεν κυκλοφορεί το λάδι.
Ο "Καστανάς" άλλαξε στρόφαλο και σου παρέδωσε το αυτοκίνητο χωρίς να ελέγξει την πίεση λαδιού;
Και η λύση που προτείνει είναι χοντροτερο λάδι; -
τελικα το βρηκες;;; γιατι εχω το ιδιο προβλημα.
Κόκκινο λαμπάκι λαδιού βοήθεια παιδιά!!!!