-
@johnmegarythmos said in toyota corolla e90 προβλημα με 1η στην 2η οποτε θελει κολλαει:
toyota corolla e90
Ότι και να σου γράψουμε εμείς εδώ, τον τελευταίο λόγο τον έχει το συνεργείο που θα το πας.
Εννοείται θα τα πας και τα δυο (και το φίατ και το τογιότα) σε εξειδικευμένα ή ακόμα και όχι.
Εννοώ, πως είναι παλιά και απλά αυτοκίνητα, και οι μηχανικοί σε κάτι τέτοια μάθανε να μαστορεύουνε στα νιάτα τους.
Μηχανικά μέρη βρίσκονται, το πρόβλημα είναι με τα τις φανοποιίας (ψάξε να βρεις καμιά τσιμούχα παραθύρων ή προφυλακτήρα, να δεις την γλύκα ) -
@bassstarlet said in toyota corolla e90 προβλημα με 1η στην 2η οποτε θελει κολλαει:
@johnmegarythmos said in toyota corolla e90 προβλημα με 1η στην 2η οποτε θελει κολλαει:
toyota corolla e90
Ότι και να σου γράψουμε εμείς εδώ, τον τελευταίο λόγο τον έχει το συνεργείο που θα το πας.
Εννοείται θα τα πας και τα δυο (και το φίατ και το τογιότα) σε εξειδικευμένα ή ακόμα και όχι.
Εννοώ, πως είναι παλιά και απλά αυτοκίνητα, και οι μηχανικοί σε κάτι τέτοια μάθανε να μαστορεύουνε στα νιάτα τους.
Μηχανικά μέρη βρίσκονται, το πρόβλημα είναι με τα τις φανοποιίας (ψάξε να βρεις καμιά τσιμούχα παραθύρων ή προφυλακτήρα, να δεις την γλύκα )Σιγά να μην το πάει και στην αντιπροσωπεία!!!
-
Αυτό εννοώ.
-
@nikos-golf said in toyota corolla e90 προβλημα με 1η στην 2η οποτε θελει κολλαει:
@bassstarlet said in toyota corolla e90 προβλημα με 1η στην 2η οποτε θελει κολλαει:
Γύρω στο 150άρι, με εργατικά, στοιχίζει η κάθε μια, αν θυμάμαι καλά (και τις άλλαξα στο δικό μου σχετικά πρόσφατα).
150 ευρω η καθε μια αντλια; κανονικα δεν αλλαζει και τις 2 ; ή οχι; . τοσα πολλα; για ενα παλιο αμαξι του 1990-1991; .
Εγω που εψαξα στο ιντερνετ την αντλια η μια εχει και δοχειο και η αλλη ειναι μια αντλια μονο .
Βλεποντας εχει 41,90 ευρω καινουργια αυτη με το δοχειο δες εδω https://www.car.gr/parts/view/34384734-antlia-symp-to-corolla και γυρω στα 25 ευρω η κατω.
Εγω ποτε δεν εχω συμπληρωσει υγρο σε αυτην την αντλια επανω που εχει δοχειο αλλα μονο στο δοχειο φρενων. Αλλα απο οτι βλεπω ειναι διαφορετικα δοχεια .
Καθε ποτε χρειαζεται να κοιτας την αντλια συμπλεκτη; . Ειχα ακουσει οτι αυτη η αντλια ειναι για το τιμονι αλλα δεν ειχα ασχοληθει ποτε .Άστο όπως είναι. Που να δίνεις λεφτά τώρα αφού πηγαίνει και κάνεις τη δουλειά σου χωρίς συντήρηση. Απ' ότι έχω καταλάβει όπως στη περίπτωση με το uno που έχεις δεν θες να ασχολείσαι με συντηρηση
αμα ητανε να το αφησω οπως ητανε δεν θα ανοιγα φορουμ να ζητησω βοηθεια. Οσο για το uno ητανε το πρωτο αυτοκινητο που εμαθα οδηγηση και παραμενει στην οικογενεια αλλα δεν το οδηγω εγω αλλα ο πατερας μου και ανοιξα και φορουμ για το ουνο για να μαθω τι πρεπει να κανω, αλλιως ποιος ο σκοπος να το ψαχνω .
κλείσε αυτό το νήμα και ζητα σε ένα νέο "έμπιστο συνεργείο στην κερατέα".
από ότι κατάλαβα, θέλεις να κυκλοφορείς με ένα σαπακι που θέλεις να το συντηρείς με λίγα.
περίμενε να γίνει πάλι απόσυρση η μάζεψε τα χρήματα που θα έδινες για το σαπακι και κράτα τα τα να δώσεις προκαταβολή για ένα μεταχειρισμένο νεότερης γενιάς. αλλιώς ο μηχανικός της γειτονιάς θα ζει από το δικό σου.
-
@groover1972 said in toyota corolla e90 προβλημα με 1η στην 2η οποτε θελει κολλαει:
@nikos-golf said in toyota corolla e90 προβλημα με 1η στην 2η οποτε θελει κολλαει:
Γύρω στο 150άρι, με εργατικά, στοιχίζει η κάθε μια, αν θυμάμαι καλά (και τις άλλαξα στο δικό μου σχετικά πρόσφατα).
150 ευρω η καθε μια αντλια; κανονικα δεν αλλαζει και τις 2 ; ή οχι; . τοσα πολλα; για ενα παλιο αμαξι του 1990-1991; .
Εγω που εψαξα στο ιντερνετ την αντλια η μια εχει και δοχειο και η αλλη ειναι μια αντλια μονο .
Βλεποντας εχει 41,90 ευρω καινουργια αυτη με το δοχειο δες εδω https://www.car.gr/parts/view/34384734-antlia-symp-to-corolla και γυρω στα 25 ευρω η κατω.
Εγω ποτε δεν εχω συμπληρωσει υγρο σε αυτην την αντλια επανω που εχει δοχειο αλλα μονο στο δοχειο φρενων. Αλλα απο οτι βλεπω ειναι διαφορετικα δοχεια .
Καθε ποτε χρειαζεται να κοιτας την αντλια συμπλεκτη; . Ειχα ακουσει οτι αυτη η αντλια ειναι για το τιμονι αλλα δεν ειχα ασχοληθει ποτε .Άστο όπως είναι. Που να δίνεις λεφτά τώρα αφού πηγαίνει και κάνεις τη δουλειά σου χωρίς συντήρηση. Απ' ότι έχω καταλάβει όπως στη περίπτωση με το uno που έχεις δεν θες να ασχολείσαι με συντηρηση
αμα ητανε να το αφησω οπως ητανε δεν θα ανοιγα φορουμ να ζητησω βοηθεια. Οσο για το uno ητανε το πρωτο αυτοκινητο που εμαθα οδηγηση και παραμενει στην οικογενεια αλλα δεν το οδηγω εγω αλλα ο πατερας μου και ανοιξα και φορουμ για το ουνο για να μαθω τι πρεπει να κανω, αλλιως ποιος ο σκοπος να το ψαχνω .
κλείσε αυτό το νήμα και ζητα σε ένα νέο "έμπιστο συνεργείο στην κερατέα".
από ότι κατάλαβα, θέλεις να κυκλοφορείς με ένα σαπακι που θέλεις να το συντηρείς με λίγα.
περίμενε να γίνει πάλι απόσυρση η μάζεψε τα χρήματα που θα έδινες για το σαπακι και κράτα τα τα να δώσεις προκαταβολή για ένα μεταχειρισμένο νεότερης γενιάς. αλλιώς ο μηχανικός της γειτονιάς θα ζει από το δικό σου.
καλησπερα , το πηγα το αυτοκινητο σημερα στον μηχανικο για αλλαγη και των 2 αντλιων συμπλεκτη κοστισε 197 ευρω και αλλαξε και το υγρο . Μου ειπε οτι ειχανε μαζεψει λασπη μου την εδειξε κιολας και το τρομπακι το κατω ειχε βγει η λασπη μεσα στο πλαστικο το μαυρο. Τελος παντων το πηρα το αυτοκινητο και ξεκιναω παλι τα ιδια στην πρωτη παλι κολλαει φαινεται καλυτερα απο πριν . Επισης παρατηρησα οτι σε καθε αλλαγη ταχυτητας το πατημα του συμπλεκτη ειναι πολυ σκληρο. Ενω πριν την αλλαγη δεν ητανε ετσι. Κουραστηκα να παταω 20 φορες τον συμπλεκτη καθε φορα που το παρουσιαζει και τραβαω την ταχυτητα απο την πρωτη στην 2 και κανει γκαπ. Αραγε ειναι το κιβωτιο. Τοτε ποιος ειναι ο σκοπος που αλλαξα τις αντλιες συμπλεκτη ; δεν μπορω να καταλαβω. Αυριο θα κανω μεγαλυτερη αποσταση και θα το δω παλι και θα επανελθω . Απορω ομως πως δεν εχει αλλαξει κατι προς το καλυτερο .
-
edit σημερα 16/02/2023 : τελικα μαγκωνει παλι η ταχυτητα η πρωτη στην δευτερα οπως και πριν , οταν δεν εχω πισω μου αλλα αυτοκινητα παταω τον συμπλεκτη αρκετες φορες και μετα ξεκολλαει , βλεπω οτι θελει λιγοτερες απο 20 φορες πατημα για να ξεκολλησει. Επισης παρατηρω οτι πολλες φορες θελει να βαλεις πρωτη και 3η δυσκολευεται και θελει δυναμη για να μπει η ταχυτητα ή με την δευτερη προσπαθεια κατεφερνει να μπει. Τελος παρατηρω οτι ενω ξεκιναω πατωντας συμπλεκτη ειναι μαλακος και μετα σε καθε αλλο πατημα του συμπλεκτη ειναι σκληρο το πατημα του τωρα με την αλλαγη της αντλιας συμπλεκτη ειναι φυσιολογικο; . .Οταν σβηνω την μηχανη το πατημα του συμπλεκτη μαλακωνει.
toyota corolla e90 προβλημα με 1η στην 2η οποτε θελει κολλαει