-
@ntinos1957 said in Renault captur lpg:
Ταξιδεύω Αθηνα-Αμφισσα-Αθηνα μέχρι 105χμ/ώρα με κατανάλωση 6.3l/100
Μέσα στην αθηνα με eco 7,5 με 8 λίτρα ανάλογα σε τι κίνηση πέφτω στην διαδρομή Γαλατσι -Ραφηνα -Αιγαλεω -Γαλατσι -Καλλιθεα
Γιατί αν πας κέντρο συνέχεια με κίνηση θα δεις και 10 με 11 ίσως λίτρα !!
Αυτό βέβαια είναι λογικό δεν μετριέται στο κέντρο ένα αμάξι γιατί η καθυστέρηση δεν είναι ποτέ η ίδια !
Και εγώ μέχρι 28.5 λίτρα βάζω άδειος !
Εκτός από πρατήρια αυτοκινητοδρόμων
που έγραψαν και 32 λίτρα!!!!! Χα χα ..
Πάει το κλέψιμο σύννεφο !
Αυτά!Πρόσφατα πήγα το πρώτο "μεγάλο" ταξιδάκι φουλ φορτωμένος πίσω, 2 εμείς και 2 παιδιά και στα 110 είχα 6,8 στα 130 είχα 7.8-8, έμεινα στα 130 γιατί ένιωθα το αυτοκίνητο να ρολλαρει ξεκούραστα πάρα τις 3000rpm (έχω το 5αρι σασμάν), στα 106-100 είχα 2.800rpm αλλά το ένιωθα ότι αγκομαχούσε.
Επίσης για πες εσύ που κάνεις ταξίδια : Tο cruise control μου φαίνεται πολύ απότομο στην επιτάχυνση και νομίζω ότι καίει λίγο παραπάνω εξαιτίας αυτού. -
@yem said in Renault captur lpg:
@ntinos1957 said in Renault captur lpg:
Ταξιδεύω Αθηνα-Αμφισσα-Αθηνα μέχρι 105χμ/ώρα με κατανάλωση 6.3l/100
Μέσα στην αθηνα με eco 7,5 με 8 λίτρα ανάλογα σε τι κίνηση πέφτω στην διαδρομή Γαλατσι -Ραφηνα -Αιγαλεω -Γαλατσι -Καλλιθεα
Γιατί αν πας κέντρο συνέχεια με κίνηση θα δεις και 10 με 11 ίσως λίτρα !!
Αυτό βέβαια είναι λογικό δεν μετριέται στο κέντρο ένα αμάξι γιατί η καθυστέρηση δεν είναι ποτέ η ίδια !
Και εγώ μέχρι 28.5 λίτρα βάζω άδειος !
Εκτός από πρατήρια αυτοκινητοδρόμων
που έγραψαν και 32 λίτρα!!!!! Χα χα ..
Πάει το κλέψιμο σύννεφο !
Αυτά!Πρόσφατα πήγα το πρώτο "μεγάλο" ταξιδάκι φουλ φορτωμένος πίσω, 2 εμείς και 2 παιδιά και στα 110 είχα 6,8 στα 130 είχα 7.8-8, έμεινα στα 130 γιατί ένιωθα το αυτοκίνητο να ρολλαρει ξεκούραστα πάρα τις 3000rpm (έχω το 5αρι σασμάν), στα 106-100 είχα 2.800rpm αλλά το ένιωθα ότι αγκομαχούσε.
Επίσης για πες εσύ που κάνεις ταξίδια : Tο cruise control μου φαίνεται πολύ απότομο στην επιτάχυνση και νομίζω ότι καίει λίγο παραπάνω εξαιτίας αυτού.Εγώ ταξιδεύω Αθήνα - Άμφισσα
Αθήνα - Πρέβεζα
και Μέσα συνήθως Ραφήνα -Αιγάλεω- Γαλάτσι έχω δε 6αρι σασμάν
Έχεις δίκιο για το cruise control δεν το χρησιμοποιώ παρά μόνο
Όπου είναι εντελώς ευθεία !
Τελευταίο ταξίδι μόνος μου με 105 έκανα 458 Χμ με 27,88 λίτρα
Δηλ 6,09 λ/100 -
Πολύ καλή κατανάλωση!!! Βέβαια με χαμηλή ταχύτητα ταξιδιού σαν ηλεκτρικό ένα πράγμα...
Πάντως είναι τρομερά οικονομικά αυτά τα μοτέρ της Renault με το Lpg, προχθές οδήγησα ένα Clio με αυτό τον κινητήρα σε αυτοκινητόδρομο γύρω στα 250 χλμ συνολικά με μέση ταχύτητα γύρω στα 130 χλμ/ώρα.
Υπήρξαν στιγμές πού κινήθηκε με 90 χλμ.και στιγμές με 150-170 χλμ στην ανάβαση για Αρτεμίσιο.
Κατανάλωση μέση στα 7,3 λίτρα υγραέριο...με το 6αρι σασμάν.
Το μόνο που με παραξένεψε ήταν η απότομη είσοδος του τούρμπο στην περιοχή λειτουργίας του...μου φάνηκε λίγο απότομο... ίσως πάλι να φταίει ότι τα τελευταία 12 χρόνια οδηγώ τούρμπο ντίζελ αυτοκίνητα επί το πλείστον.
Αν αποδειχθούν και αξιόπιστα αυτά τα μοτέρ είναι μια καλή εναλλακτική για αυτούς που γράφουν καθημερινά χιλιόμετρα... -
@yem πόσο έφτασε το Captur και τι εξοπλισμό έχει; Πραγματικά είναι πανέμορφο και φοβερά οικονομικό. Πιστεύω κορυφαία επιλογή και μόνο τα υβριδικά της toyota θεωρώ πως το χτυπάνε στα ίσια..
-
Καλησπέρα. Σκεφτομαστε να αγοράσουμε το Renault Captur lpg. Πρόσφατα φιλος που το οδηγησε σε εθνικη μου ειπε πως το πολυ πηγαινε με 100 γιατί στα 120 και πανω ενιωθε πως το αμαξι δεν ηταν καθόλου σταθερό και αισθανοταν πως θα του φύγει. Ισχυει κατι τέτοιο; Ειπαμε να πάρουμε ενα οικονομικό αυτοκίνητο. Ειπαμε να μην ειναι Φεράρι σε ταχύτητα αλλα οχι και με 100 σε εθνική!!!
-
Μια χαρά ταξιδεύει το αυτοκίνητο. Εσύ το οδήγησες;
-
Οχι... δυστυχώς δεν τα έχω καταφέρει ακόμα να κανω test drive. Το εχεις εσύ;
-
Ναι, μια χαρά αυτοκίνητο ήταν. Μπορείς να διαβάσεις τη γνώμη μου στο λινκ της υπογραφής μου, στις Δοκιμές.
-
Για να λες ηταν το εχεις δωσει; Θα μπω να τα διαβασω.
-
Με ποσο πάει ανετα σε εθνικη;
-
@winspert said in Renault captur lpg:
Για να λες ηταν το εχεις δωσει; Θα μπω να τα διαβασω.
Δεν το αγόρασε ποτέ...κάνει δοκιμές αυτοκινητών και τις δημοσιευεί στο site του που σου είπε...
-
Ναι...το κατάλαβα αφου μπηκα και διαβασα... Παρ ολα αυτα δεν μου εχει απαντήσει καποιος αν πηγαίνει καλα σε εθνική...Ελπιζω να καταφέρω να το οδηγησω κ εγω αλλα δυστυχώς εδω που μενω δεν το εχουν για test drive ...
-
Ναι...το κατάλαβα αφου μπηκα και διαβασα... Παρ ολα αυτα δεν μου εχει απαντήσει καποιος αν πηγαίνει καλα σε εθνική...Ελπιζω να καταφέρω να το οδηγησω κ εγω αλλα δυστυχώς εδω που μενω δεν το εχουν για test drive ...
Clio που έχω στην δουλειά πάνε πολύ καλά...φαντάζομαι το Captur θα είναι αξιοπρεπές για οικογενιακά ταξίδια...
-
Με πόσα χιλιόμετρα θα ένιωθες άνετος με ένα οικογενειακό περίπτερο με 1000cc κινητήρα lpg?
Έχω πάει μέχρι 150-160 αν θυμάμαι, δεν ένιωσα ότι θα με πάρει ο αέρας ( πράγμα δύσκολο με εμένα μέσα), βέβαια δεν ήταν σε στροφηλικια αλλά ταχύτητα ταξιδιού.
Συνήθως πάω με 130-140 πολύ σταθερά και με λιγότερη κατανάλωση απότι στα 150 και με λιγότερο θόρυβο επίσης. -
Ναι αλλα εχεις 1000αρι; Κ εχει αλλη αεροδυναμικη και χαμηλο κέντρο βαρους το Clio...Παρ ολα αυτα σε ευχαριστώ που μου απαντάς
-
@yem said in Renault captur lpg:
Με πόσα χιλιόμετρα θα ένιωθες άνετος με ένα οικογενειακό περίπτερο με 1000cc κινητήρα lpg?
Έχω πάει μέχρι 150-160 αν θυμάμαι, δεν ένιωσα ότι θα με πάρει ο αέρας ( πράγμα δύσκολο με εμένα μέσα), βέβαια δεν ήταν σε στροφηλικια αλλά ταχύτητα ταξιδιού.
Συνήθως πάω με 130-140 πολύ σταθερά και με λιγότερη κατανάλωση απότι στα 150 και με λιγότερο θόρυβο επίσης.Θα με ενδιεφερε αυτο που είπα...δλδ να πιανει τα 120-130 ανετα χωρις να νιωθω ανασφαλεια οσον αφορά τη σταθερότητα του αυτοκινήτου. Δε θελω μεγαλες ταχύτητες... Αλλα σε εθνικη τα 120 δε νομιζω πως ειναι πολλα. Σε ευχαριστώ
-
Ναι αλλα εχεις 1000αρι; Κ εχει αλλη αεροδυναμικη και χαμηλο κέντρο βαρους το Clio...Παρ ολα αυτα σε ευχαριστώ που μου απαντάς
1.0 αέριο-βενζίνη...
-
να πιανει τα 120-130 ανετα χωρις να νιωθω ανασφαλεια οσον αφορά τη σταθερότητα του αυτοκινήτου. Δε θελω μεγαλες ταχύτητες... Αλλα σε εθνικη τα 120 δε νομιζω πως ειναι πολλα. Σε ευχαριστώ
Μια χαρά ταξιδεύει, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
-
Ναι αλλα εχεις 1000αρι;
Ναι βρε,Renault captur 1.0tce lpg.
Αυτό σου λέω, πας μια χαρά παντού.
Μόνο μια φορά σε ανηφόρα με κωλοσε με 3 μεγάλους 2 παιδιά μισό πορτ μπαγκάζ λάδι και μισό ξύλα με a/c Full.
Εεε χαλάλι του, δεν πήρα καιβιταρατρακτέρ -
Με το βιταρα τρακτέρ δεν θα είχες τέτοιες απορίες, 150 πλας ανετιλα
Renault captur lpg