-
Έχουμε ένα subaru forester με μπάρες οροφής και θέλουμε να βάλουμε μπαγαζιέρα.
Οι ανάγκες μας είναι οι εξής:Έχουμε δύο μωρά και στα πίσω καθίσματα έχουμε τα καθισματάκια τους που τρώνε σχεδον όλον τον χώρο.
Έχουμε και ένα καρότσι για δίδυμα που μαζί με την ρεζέρβα (την έχουμε χύμα γτ στον χώρο της υπάρχει η δεξαμενή υγραερίου) πιάνει σχεδόν όλο το πορτ μπαγκάζ.
Ο σύζυγος κάνει ψαροτούφεκο και έχει πολύ εξοπλισμό (στολές, πέδιλα, 3-4 ψαροτούφεκα και πολλά άλλα).
Και βέβαια, έχουν και τα μικρά τις ανάγκες τους εκτός από το καρότσι που σημαίνει κάμποσες τσάντες (ψυγειάκι, για ρούχα, πετσέτες, μπρατσάκια, ψάθες, κ.λπ.).Το αμάξι το χρησιμοποιούσαμε πριν τα μωρά για εξορμήσεις σε απόμακρες παραλίες. Τώρα με τα μικρά δεν το έχουμε τολμήσει ακόμα γτ δεν χωράμε έτσι όπως σας τα περιέγραψα.
Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα για μπαγαζιέρες (έκανα μια μικρή έρευνα στο σκρουτζ, μόνο) θα ήθελα όσοι είναι γνώστες να μου προτείνουν: Πόσα λίτρα/κιλά να είναι, τι να προσέξουμε, κ.λπ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!
-
Αδερφέ, κατ αρχήν να σου ζήσουν και να τα χαίρεσαι.
Όπως τα περιγράφεις, σε μπαγκαζιέρα χρειάζεστε κάτι παραπάνω από 500 λίτρα.
Βασικό ρόλο παίζουν και μπάρες, να σηκώνουν το ίδιο βάρος με την μπαγκαζιέρα (μη σηκώνει η μπαγκαζιέρα 75kg και οι μπάρες 50)!
Μάρκες πολλές ανάλογα με το budget -
@nickthetrib said in Μπαγαζιέρα οροφής για subaru forester:
Αδερφέ, κατ αρχήν να σου ζήσουν και να τα χαίρεσαι.
Ευχαριστώ πολύ!
Γυναίκα είμαι, αλλά και πάλι ευχαριστώ.
Νομίζω ότι σηκώνουν 100 κιλά αλλά πρέπει να το δω όταν πάω στο αμάξι. -
Απο 450 λιτρα και πανω ειναι οκ,μετα παιζει ρολο και το σχημα της,στο αν θα σας βολεψει.
Προσοχη στο υψος της,γιατι αν μαζι με το αμαξι και τις μπαρες ξεπερναει συνολικα το 2.20 μπορει να εχετε εξτρα χρεωσεις στα διοδια. -
@accentwizard said in Μπαγαζιέρα οροφής για subaru forester:
Απο 450 λιτρα και πανω ειναι οκ,μετα παιζει ρολο και το σχημα της,στο αν θα σας βολεψει.
Προσοχη στο υψος της,γιατι αν μαζι με το αμαξι και τις μπαρες ξεπερναει συνολικα το 2.20 μπορει να εχετε εξτρα χρεωσεις στα διοδια.Ω, σ' ευχαριστώ πολύ, δεν το είχα υπόψη μου αυτό.
-
Προσοχη στο υψος της,γιατι αν μαζι με το αμαξι και τις μπαρες ξεπερναει συνολικα το 2.20 μπορει να εχετε εξτρα χρεωσεις στα διοδια.Σωστή η επισήμανση. Οι διαχειριστές των Ε.Ο. συστήνουν την διέλευση από ταμείο με υπάλληλο, ώστε να γίνει η σωστή χρέωση
-
@ss_76 said in Μπαγαζιέρα οροφής για subaru forester:
Προσοχη στο υψος της,γιατι αν μαζι με το αμαξι και τις μπαρες ξεπερναει συνολικα το 2.20 μπορει να εχετε εξτρα χρεωσεις στα διοδια.Σωστή η επισήμανση. Οι διαχειριστές των Ε.Ο. συστήνουν την διέλευση από ταμείο με υπάλληλο, ώστε να γίνει η σωστή χρέωση
Και στους διαδρομους για e-pass,υπαρχουν τα κιτρινομαυρα ταμπελακια που κρεμονται απο πανω,που ουσιαστικα οριοθετουν το υψος...
-
Προτείνω thule για λιγότερο θόρυβο.
Από χωρητικότητα, εγώ έχω 410 και δεν είναι τεράστια. Βέβαια τα του ψαρέματος μια χαρά μπάινουν λόγω μικρού όγκου. Γενικά περιορίζει το μικρό ύψος του ωφέλιμου χώρου και το βάρος! Μην το αμελήσεις. Οι μπάρες thule λένε μέχρι 75κ, οι menabo μέχρι 50 κλπ. Αφαίρεσε και το βάρος της μπαγαζιέρας (η δική μου 14κιλά) και βλέπεις τι σου μένει.
Γενικά βολεύει για ογκώδη και όχι πολύ βαριά πράγματα. Εγώ βάζω όλα τα της θάλασσας +ψαρικά + παιχνίδια (μπάλες/πατίνια), κλπ. Ότι είναι βαρύ, μέσα στο αμάξι. -
@xenos said in Μπαγαζιέρα οροφής για subaru forester:
Προτείνω thule για λιγότερο θόρυβο.
Από χωρητικότητα, εγώ έχω 410 και δεν είναι τεράστια. Βέβαια τα του ψαρέματος μια χαρά μπάινουν λόγω μικρού όγκου. Γενικά περιορίζει το μικρό ύψος του ωφέλιμου χώρου και το βάρος! Μην το αμελήσεις. Οι μπάρες thule λένε μέχρι 75κ, οι menabo μέχρι 50 κλπ. Αφαίρεσε και το βάρος της μπαγαζιέρας (η δική μου 14κιλά) και βλέπεις τι σου μένει.
Γενικά βολεύει για ογκώδη και όχι πολύ βαριά πράγματα. Εγώ βάζω όλα τα της θάλασσας +ψαρικά + παιχνίδια (μπάλες/πατίνια), κλπ. Ότι είναι βαρύ, μέσα στο αμάξι.Επειδη το ειχα ψαξει μεχρι αηδιας,ο οποιος θορυβος συνηθως προερχεται απο τις μπαρες,και οχι απο τις μπαγκαζιερες.Κορυφαιες οι thule(οπως και η τιμη τους),αλλα θα τις εβαζα μονο αν ειχα σκοπο να τις αφηνω μονιμα πανω στο αμαξι.Αν τις βαζεις δυο φορες το χρονο οπως εγω πχ,ισως δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα.
-
@ss_76 said in Μπαγαζιέρα οροφής για subaru forester:
Και στους διαδρομους για e-pass,υπαρχουν τα κιτρινομαυρα ταμπελακια που κρεμονται απο πανω,που ουσιαστικα οριοθετουν το υψος...
Πράγματι, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος σε πολύ ψηλά οχήματα π.χ. φορτηγά. Κατά τα άλλα οι διαχειριστές των Ε.Ο. συστήνουν την διέλευση από ταμείο με υπάλληλο, ώστε να γίνει η σωστή χρέωση
Μπαγαζιέρα οροφής για subaru forester