-
Λοιπόν μάγκες μου, είμαι νέος οδηγός και θέλω να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο. Το μπάτζετ μου είναι 3500€ αυστηρά. Μακάρι να μπορούσα να πάω σε κάτι πιο ακριβό, αλλά δεν. Από μια πρώτη έρευνα που έκανα κάποια μοντέλα που μου άρεσαν είναι τα Opel Corsa D κ Opel Astra, Ibiza Top Gun, Fiat Stilo κ Punto,κ.α. Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή κατα τη γνώμη σας. Εννοείται ότι είμαι ανοιχτός και για άλλα μοντέλα.
-
Με 3500max Αγοράζεις Corsa D(ead).
Αν μπορείς τα 300€ τέλη, one solution:https://www.car.gr/classifieds/cars/view/14866213-fiat-punto
-
@johanndelta said in ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 3500€:
Με 3500max Αγοράζεις Corsa D(ead).
Αν μπορείς τα 300€ τέλη, one solution:https://www.car.gr/classifieds/cars/view/14866213-fiat-punto
Το αυτοκίνητο είναι πριόνι!!!!
-
Βρε παιδιά αυτό είναι δεινόσαυρος 1.800κε ατμοσφαιρικό σχεδόν 20ετίας με κατανάλωση στα 10λ/100χλμ 'minimun...
-
@yem said in ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 3500€:
Βρε παιδιά αυτό είναι δεινόσαυρος 1.800κε ατμοσφαιρικό σχεδόν 20ετίας με κατανάλωση στα 10λ/100χλμ 'minimun...
Η κατανάλωση είναι το λιγότερο ανησυχητικό. Είναι κινητό νεκροταφείο. Αν ανοίξεις γκάζι σε στροφή την κάνει ευθεία. Είχα παίξει με ένα τέτοιο στα νιάτα μου, αλλά ευτυχώς οχι για πολύ γιατι δεν θα ήμουν εδώ να κάνω αναρτήσεις
-
Ο χρυσός κανόνας πάντως είναι , όπως θα συμφωνήσουν νομίζω όλοι, ότι βρεις καλύτερα συντηρημένο. Πολλοί στα μεταχειρισμένα για αλλού κινήσαμε και αλλού η αγορά μας πήγε..
Νομίζω πάντως ότι στη στρεβλή πραγματικότητα των μεταχειρισμένων τα 15 ετίας και βάλε μικρά (punto , corsa κ.λπ. ) είναι ακριβά.
Εγώ θα κοιτούσα σε αυτά τα χρήματα την αμέσως επόμενη κατηγορία, π.χ C4 vtr ή focus ( τρίπορτα κιόλας !) ακόμα και Hyundai coupe ( το τελευταίο το όμορφο ) . Είναι βέβαια μεγαλύτερα , θα καίνε περισσότερο , πιο δύσκολα στο παρκαρισμα κ.λπ. αλλά σαν αυτοκίνητα είναι πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα μικρότερά τους που πιθανόν να αγοράζεις σε αυτά τα χρήματα. -
Όποιος έχει συμβιώσει με ένα ατμοσφαιρικό 1800αρι ξέρει ότι με 60€ παραπάνω τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με ένα 1400αρι της εποχης αγοράζει πολύ "περισσότερο αυτοκίνητο", ειδικά αν μιλάμε για hot hatch. Επίσης ειδικά σε ανοικτό δρόμο η κατανάλωση δεν αποτελεί θέμα. Προσωπικά λόγω ιού δούλεψα 1800αρι ΖR "στη γραμμή Αθηνα-Χαλκιδα" και είδα σχεδόν το ίδιο με το πιο σύγχρονο 308 1,4 vti*. 4 φορές τη βδομάδα από την παλιά εθνική, άρα τα πάντα όλα σε ο,τι αφορά μωτ.
O άνθρωπος έγραψε punto και ΑΝ μπορεί τα παραπάνω τέλη είναι πολύ προτιμότερο να πάρει ένα HGT σε σχέση με το 80αλογο απλό punto. Η διαφορά χρημάτων αστεία σε σχέση με τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά του.
Σε ο,τι αφορά την οδική συμπεριφορά, το HGT δεν είναι το τουρμπατο GT που "είχε θέματα". Φιλικότερο (όχι καλύτερο φυσικα) ενός σαξοραλλου το οποίο θέλει κλουβί για να το ευχαριστηθείς.Όλα αυτά φυσικά μπορεί να αφήνουν αδιάφορο τον φίλο μας ο οποίος μπορεί απλώς να ψάχνει ένα "τυπικό"
αυτοκίνητο. Εγώ στη θέση του βέβαια θα προτιμούσα ένα (μαμά πάντα, όχι βελτιωμένο) hot hatch ασυζητητί τα οποία ως μτχ σε αρκετές περιπτώσεις κάνουν σχεδόν όσο τα..."κανονικα". Αν με 2000€ το συγκεκριμένο punto είναι εντάξει, 1000 φορές καλύτερα αυτό από ένα οποιοδήποτε 1400αρι 90-100αλογο της εποχης.*Το saxo vts που απέκτησα προσφατα και αναμένει τα ανταλλακτικά για να γίνει gr N και μέχρι τότε κάνει το ίδιο δρομολογιο, θέλει κατέβασμα ταχυτητας στα ίδια σημεία όταν ανηφορίζει και καίει (λίγο αλλά καιει) περισσότερο από τον Άγγλο. Ειδικές συνθήκες οι δικές μου θα μου πείτε και δεν αφορούν τον πολύ κόσμο που οδηγά αρκετα στην πολη και την κίνηση της, αλλά τις καταθέτω.
-
@ntelos said in ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 3500€:
Λοιπόν μάγκες μου, είμαι νέος οδηγός και θέλω να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο. Το μπάτζετ μου είναι 3500€ αυστηρά. Μακάρι να μπορούσα να πάω σε κάτι πιο ακριβό, αλλά δεν. Από μια πρώτη έρευνα που έκανα κάποια μοντέλα που μου άρεσαν είναι τα Opel Corsa D κ Opel Astra, Ibiza Top Gun, Fiat Stilo κ Punto,κ.α. Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή κατα τη γνώμη σας. Εννοείται ότι είμαι ανοιχτός και για άλλα μοντέλα.
Πρόταση μου ,
mitsubishi cz3 α-σ-π-α-σ-τ-ο
το έχει πολύ δικό μου άτομο που κυριολεκτικά είναι το συνώνυμο του κάφτη , το αυτοκίνητο επιβίωσε από πολύ ανώμαλη χρήση και δύο στούκες η μία ολική , πολύ καλή παθητική ασφάλεια με προσωπική εμπειρία . Το πήρε φανοποιος 1200 € και το έφτιαξε για δικό του!
Ο συγγενής αγόρασε ένα ολόιδιο ακόμα και στο χρώμα , συμπλήρωσε ένα χιλιάρικο ακόμα ...
Να προτιμήσεις το 1300 που και γκάζι έχει και οικονομία ,5- 5,5 λίτρα στα 100χλμ με ταχύτητα 100-120 σε ταξίδι. -
Μονόδρομος για καθημερινό, με μόνη ένσταση στην εμφάνιση. Κατά τα άλλα μέσα με τα μπουνια και από μένα. Είναι και 1300αρι για χαμηλά τέλη. Αυτα τα +15hp παραπάνω από άλλα 1200-1300αρια θα γλιτώσουν το φίλο μας από καταστάσεις τύπου "1η για να βγει ανηφορική φουρκέτα 4κάβαλος με a/c"
ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 3500€