-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο ποιος τα λέει όλα αυτά?Δεν έχω κάτι υπ'όψη μου,παρά μόνο μπορώ να φανταστώ κανένα δικηγόρο παραπαίουσας εταιρίας σε δικαστήριο προβάλοντας τέτοιες δικαιολογίες μήπως και κερδίσει καμιά υπόθεση
Ευχαριστω παρα πολυ, για το ξεκαθαρισμα!
Παμε παρακατω! Μια ενημερωση για οσους με πεζω θελουν να βαλουν μεμβρανες: η Πεζω (ακομα και το 106 με κλιματισμο) το δινει με (αν θυμαμαι καλα την ονομασια) αθερμικο παρ-μπριζ, που κανει την ιδια δουλεια με τις μεμβρανες, πραγμα που σημαινει οτι μπροστα δεν χρειαζεται! (εκτος αν γινεται για λογους μουρης). Επισης, λογω των μεταλλικων επιστρωσεων που φερουν οι μεμβρανες, μειωνεται και η εμβελεια των ανιχνευτων ρανταρ!
-
Στην οικογένεια έχουμε δυο αυτοκίνητα με αθερμικό παρμπρίζ. Στην πραγματικότητα δεν κάνει τόσο φοβερή δουλειά όσο λένε. Έπρεπε μάλλον και τα υπόλοιπα τζάμια να είναι έτσι, όχι μόνο το μπροστινό.
-
Και γω το clio που έχω με αθερμικό παρμπριζ δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά με το golf που δεν έχει σε θερμοκρασία που περνάει από το παρμπριζ.
Παρεπιπτώντος πήρα μεμβράνες 3Μ τις 50άρες για τα πλαινά τζάμια και κόστισαν 50 Ε και θα τις τοποθετήσει ένα φιλαράκι που έχει βάλει και στο δικό του εδώ και 5 χρόνια. Μαζί με τοποθέτηση είχαν 110 Ε ελπίζω να γίνει καλή δουλεία θα σας πω νεα στο προσεχές μέλλον.
Ελπίζω να μην γεμίσω κλήσεις γιατί εδώ κάτω και ειδικά Πύργο οι μπάτσοι είναι αγριεμένοι... -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Στην οικογένεια έχουμε δυο αυτοκίνητα με αθερμικό παρμπρίζ. Στην πραγματικότητα δεν κάνει τόσο φοβερή δουλειά όσο λένε. Έπρεπε μάλλον και τα υπόλοιπα τζάμια να είναι έτσι, όχι μόνο το μπροστινό.Συμφωνω! Θα επρεπε ολο το αυτοκινητο να ειχε τετοια! Παντως εγω θα προτιμουσα να υπηρχε επιλογη στη llumar (π.χ.) η μεμβρανη να ειναι ακομα πιο ανοιχτη και απο την πιο ανοιχτη που καφετιζει ελαχιστα! Δε με ενδιαφερει να βαλω πισσα κατραμι μεμβρανες στο αυτοκινητο, για να δειχνει πιο 'κακο'! Με ενδιαφερει να βαλω για να μειωσω τις θερμοκρασιες στο εσωτερικο καθως και να προστατευσω και τα καθισματα μου και το ταμπλω μου απο τον ηλιο!
Υπαρχει κανενα site για τις μεμβρανες της 3M ή καποιες αλλες που κυκλοφορουν ?? ενταξει για τις Llumar τα εχουμε μαθει απ' εξω..
-
Καλησπερα σας...ειμαι γενικα καινουργιος στα μερη σας και ελπιζω να με αντιμετωπισετε με επιεικια ....μπορειτε να μου πειτε καποιες τιμες απο τα μοντελα των μεμβρανων και ποια ειναι αυτα? Που μπορω να τα βρω?
Ευχαριστω προκαταβολικα ... -
Καλησπερα σας.Ειμαι σχετικα καινουργιος στα μερη σας...Μπορειτε να μου πειτε μερικες τιμες και μαρκες για μεμβράνες ? Και που μπορω να τις περάσω και ποσο κοστιζουν ?
-
Ο χρήστης abatzoutzou έγραψε:
Καλησπερα σας.Ειμαι σχετικα καινουργιος στα μερη σας...Μπορειτε να μου πειτε μερικες τιμες και μαρκες για μεμβράνες ? Και που μπορω να τις περάσω και ποσο κοστιζουν ?εθνικής αντίστασης 78 153 44 γερακας αθήνα τηλ.210-6047200 http://www.giannikelis.gr
εκεί έβαλα εγώ τα δικα μου.εβαλα σε όλα τα παράθυρα εκτος απο το μπροστινό.Μου πήρε 150 ευρώ.πολύ καλή δουλειά μπορω να πώ οτι μου εκανε.
-
Απο την εργασία της τοποθέτησης στην LLUMAR στο Μαρούσι έμεινα πολύ ευχαριστημένος.Το κόστος για όλα τα τζάμια στο JIMNY ήταν 200 ευρώ.Τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες εκτιμώ ακόμα πιο πολύ τις δυνατότητες θερμικής προστασίας ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες.Σε μέτρηση που έκανα με ψηφιακό θερμόμετρο στο εσωτερικό του αυτοκινητου,μετά απο δυο ώρες στον ήλιο είχε μετρηθεί θερμοκρασία 58C !! τώρα μετά βίας ξεπερνά τους 40C βοηθώντας σαφώς στην ταχύτερη πτώση της θερμοκρασίας μόλις λειτουργήσει το A/C.
-
Τελικά πριν από λίγες μέρες έβαλα στα πλαινά τζάμια τις 3Μ τις 55άρες (αρκετά ανοιχτόχρωμες) και κόστισαν 110 Ε όσο για το πίσω παρμπρίζ έχω ένα κουρτινάκι μόνιμα. Όντος το αμάξι έδειξε πολύ αλλά περα από αυτό είναι και πολύ λειτουργικές γιατί δε σε ζαλίζει ο ήλιος και έχει μεγάλη διαφορά σε θερμοκρασία στην καμπίνα σε σχέση με πριν.
Ελπίζω να μην με ζαλίσουν τα στρούμφ. -
για το πίσω παρμπρίζ έχω ένα κουρτινάκι μόνιμα
Αναρωτιέμαι αν είμαι μόνο εγώ που θεωρώ ότι το πίσω κουρτινάκι μειώνει σοβαρά την ορατότητα. Όχι μόνο στο δικό μου αυτοκίνητο, αλλά και στο μπροστινό, αφού μου απαγορεύει να βλέπω μέσα από τον μπροστινό τα προπορευόμενα αυτοκίνητα...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
για το πίσω παρμπρίζ έχω ένα κουρτινάκι μόνιμα
Αναρωτιέμαι αν είμαι μόνο εγώ που θεωρώ ότι το πίσω κουρτινάκι μειώνει σοβαρά την ορατότητα. Όχι μόνο στο δικό μου αυτοκίνητο, αλλά και στο μπροστινό, αφού μου απαγορεύει να βλέπω μέσα από τον μπροστινό τα προπορευόμενα αυτοκίνητα...
Όχι, δεν είσαι ο μόνος. Όποτε πετύχω μπροστά μου αυτοκίνητο με κουρτινάκια κάνω το παν να το προσπεράσω γιατί μου κόβει την ορατότητα. Κατά τη γνώμη μου τα κουρτινάκια πρέπει να απαγορευτούν (αν δεν είναι ήδη παράνομα, που νομίζω πως είναι) και να τα κυνηγούν γιατί δημιουργούν προϋποθέσεις ατυχήματος.
BadClio, σε παρακαλώ να βγάζεις το κουρτινάκι όταν κινείται το αυτοκίνητο, είναι επικίνδυνο να το αφήνεις!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
BadClio, σε παρακαλώ να βγάζεις το κουρτινάκι όταν κινείται το αυτοκίνητο, είναι επικίνδυνο να το αφήνεις!
...Καλα κωνσταντινε εργαψες!!!!
Μονο αυτο ρε σεις ?? Ποσα αυτοκινητα - τιμωρους εχετε δει, χαμηλωμενα με ολα τα καλουδια (μπλε φωτακια στα πιτσιλιστιρια, διαφανα φωτιστικα, κοκκινα φωτα θεσης και προβολια ομιχλης για να δειχνουν ομοιομορφα οταν τα αναβουν) με ΠΙΣΣΑ μεμβρανες οχι μονο στα πλαϊνα τζαμια (αντε και πισω) αλλα και στο παρ - μπριζ ?? Και θελουν να μας πουν, οτι βλεπεις εξω τη νυχτα!
...τι να πει κανεις ...! -
Τώρα θα μου πέιτε ότι βλέπω πολλές ταινίες, αλλά ξέρει κανείς αν το τζάμι με μεμβράνη σπάει εύκολα? Αν κάποιος δηλαδή πέσει στην θάλασσα με το αυτοκίνητο θα μπορέσει να σπάσει το τζάμι άμα αυτό έχει μεμβράνη?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τώρα θα μου πέιτε ότι βλέπω πολλές ταινίες, αλλά ξέρει κανείς αν το τζάμι με μεμβράνη σπάει εύκολα? Αν κάποιος δηλαδή πέσει στην θάλασσα με το αυτοκίνητο θα μπορέσει να σπάσει το τζάμι άμα αυτό έχει μεμβράνη?Από τη στιγμή που το τζάμι θα γίνει ψιλά-ψιλά κομματάκια, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην μπορεί να βγει όλο μαζί, ακόμα και αν η μεμβράνη δεν 'κόβεται' εύκολα.
-
Σωστή παρατήρηση: υπάρχουν και τέτοιες μεμβράνες αντικλεπτικές, που εμποδίζουν έναν κλέφτη να σπάσει το τζάμι. Αρα και τον οδηγό... Στους αγώνες που οι αντιθραυστικές μεμβράνες έγιναν πρόσφατα υποχρεωτικές, το μέγιστο πάχος είναι 100 μικρά και ίσως πρέπει να το κοιτάμε αυτό.
(Σχετικά με το ζήτημα της πτώσης σε νερό (μακριά από εμάς ), κάπου είχα διαβάσει πως η σωστή αντιμετώπιση είναι να περιμένεις (ψυχραιμία ε... ) να γεμίσει το αυτοκίνητο με νερό για να εξισωθεί η πίεση και να μπορείς να ανοίξεις την πόρτα ή χειροκίνητα (αν υπάρχει) το παράθυρο. Το να σπάσεις τζάμι είναι πολύ δύσκολο χωρίς κάποιο μεταλλικό αντικείμενο (με τι, με κλωτσιές ?) και επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος το σπασμένο τζάμι να ορμήσει μέσα μαζί με το νερό, με απρόβλεπτες συνέπειες)
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Από τη στιγμή που το τζάμι θα γίνει ψιλά-ψιλά κομματάκια, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην μπορεί να βγει όλο μαζί, ακόμα και αν η μεμβράνη δεν 'κόβεται' εύκολα.Μα η μεβράνη μπορεί να το εμποδίσει να γίνει ψιλά-ψιλά κομματάκια, να του προσδίδει δηλ. 'συνεκτικότητα'. Είναι όπως τα παρ-μπριζ 'laminated': είναι φύλλα γυαλιού που έχουν στη μέση ένα φύλλο πλαστικής μεμβράνης με αποτέλεσμα να μην σπάνε σε ψιλά-ψιλά κομματάκια αλλά να διατηρούν το σχήμα τους με σπασίματα σε μορφή 'ιστού αράχνης'.
-
συμφωνω με τον nass...παντως παιδια περα απο καθε αποψη οτι οι μεμβρανες ειναι μονο 'μουρη'(...που ειναι βεβαια δεν αντιλεγω....) η αποδοση του a/c βελτιωθηκε αισθητα αφου το αυτοκινητο(σκουρο μπλε) ειχε πριν μεγαλες θερμοκρασιες το καλοκαιρι.η επιλογη μας λοιπον θα πρεπει να ειναι τετοια ωστε να μην εμποδιζει τους οδηγους που ακολουθουν να εποπτευουν τον δρομο μεσα απο το δικο μας αυτοκινητο και απο την αλλη να μην προκαλει τους 'τροχαιους'.παντως απο την δικη μου εμπειρια δεν υπαρχει νομος για τα φιμε.(ετσι μου ειπε γνωστος 'τροχαιος').αν καποιος ξερει κατι αντιθετο να μας πει τον νομο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα η μεβράνη μπορεί να το εμποδίσει να γίνει ψιλά-ψιλά κομματάκια, να του προσδίδει δηλ. 'συνεκτικότητα'. Είναι όπως τα παρ-μπριζ 'laminated': είναι φύλλα γυαλιού που έχουν στη μέση ένα φύλλο πλαστικής μεμβράνης με αποτέλεσμα να μην σπάνε σε ψιλά-ψιλά κομματάκια αλλά να διατηρούν το σχήμα τους με σπασίματα σε μορφή 'ιστού αράχνης'.
Αυτό εννούσα Νάσο, το γυαλί ούτως ή άλλως θα θρυμματιστεί αλλά η μεμβράνη θα το κρατήσει 'κολλημένο' όμως μπορεί εύκολα να βγει όλο μαζί ή σε κομμάτια (η μεμβράνη δεν έχει δα τόοοοσο μεγάλη αντοχή).
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
συμφωνω με τον nass...παντως παιδια περα απο καθε αποψη οτι οι μεμβρανες ειναι μονο 'μουρη'(...που ειναι βεβαια δεν αντιλεγω....) η αποδοση του a/c βελτιωθηκε αισθητα αφου το αυτοκινητο(σκουρο μπλε) ειχε πριν μεγαλες θερμοκρασιες το καλοκαιρι.η επιλογη μας λοιπον θα πρεπει να ειναι τετοια ωστε να μην εμποδιζει τους οδηγους που ακολουθουν να εποπτευουν τον δρομο μεσα απο το δικο μας αυτοκινητο και απο την αλλη να μην προκαλει τους 'τροχαιους'.παντως απο την δικη μου εμπειρια δεν υπαρχει νομος για τα φιμε.(ετσι μου ειπε γνωστος 'τροχαιος').αν καποιος ξερει κατι αντιθετο να μας πει τον νομο.Δεν γνωρίζω ακριβώς ποιός νόμος είναι κλπ, αλλά υπάρχει και λέει ότι ο χρωματισμός των τζαμιών πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να φαίνονται οι επιβαίνοντες. Αυτός άλλωστε ο νόμος είναι αναρτημένος στα καταστήματα τοποθέτησης μεμβρανών (τουλάχιστον σε αυτά που επισκέφθηκα εγώ).
Πέρα από εμφάνιση, κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά στο θέμα ακτινοβολίας και θερμοκρασίας... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σωστή παρατήρηση: υπάρχουν και τέτοιες μεμβράνες αντικλεπτικές, που εμποδίζουν έναν κλέφτη να σπάσει το τζάμι. Αρα και τον οδηγό... Στους αγώνες που οι αντιθραυστικές μεμβράνες έγιναν πρόσφατα υποχρεωτικές, το μέγιστο πάχος είναι 100 μικρά και ίσως πρέπει να το κοιτάμε αυτό.(Σχετικά με το ζήτημα της πτώσης σε νερό (μακριά από εμάς ), κάπου είχα διαβάσει πως η σωστή αντιμετώπιση είναι να περιμένεις (ψυχραιμία ε... ) να γεμίσει το αυτοκίνητο με νερό για να εξισωθεί η πίεση και να μπορείς να ανοίξεις την πόρτα ή χειροκίνητα (αν υπάρχει) το παράθυρο. Το να σπάσεις τζάμι είναι πολύ δύσκολο χωρίς κάποιο μεταλλικό αντικείμενο (με τι, με κλωτσιές ?) και επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος το σπασμένο τζάμι να ορμήσει μέσα μαζί με το νερό, με απρόβλεπτες συνέπειες)
Πολύ σωστά nass, ποτέ δεν προσπαθούμε να ανοίξουμε την πόρτα ή να σπάσουμε το τζάμι, περιμένουμε να γεμίσει νερό το αμάξι και μετά ανοίγουμε την πόρτα (δεν υπάρχει πλέον αντίσταση από το νερό) και βγαίνουμε στην επιφάνια. Αν σπάσουμε το τζάμι θα έχουμε ένα ορμητικό χείμαρρο μες το αμάξι που θα κάνει κάθε μας κίνηση σχεδόν αδύνατη. Η πόρτα πριν γεμίσει με νερό δεν ανοίγει ούτε από τον Κουταλιανό.
Φιμέ Τζάμια