-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Nα μαζεψουμε υπογραφες και να τον διωξουμε
Συμφωνώ, να μη ξαναδημοσιεύσει κατανάλωση. Καίει λιγότερο από τα υβριδικά.
Και με μόνον τα μισά και λιγότερα λεφτά...
Που να δείτε καταναλώσεις από Smart diesel ..... Θα κόβουμε φλέβες ομαδικά......
-
τι προυποθεσεις υπαρχουν για να παρει κανεις diesel?
εχω ενα εξοχικο εκτος πολης - μπορω να το δηλωσω ως κατοικια?
-
Ο χρήστης Garfield έγραψε:
τι προυποθεσεις υπαρχουν για να παρει κανεις diesel?εχω ενα εξοχικο εκτος πολης - μπορω να το δηλωσω ως κατοικια?
άμα δεν έχει καει????
-
βρες μπας να χτυπησω κανα diesel?
ποια ειναι η ποινη ειπαμε αν σε πιασουν?
-
το fabia 1400 101 εκαψε 32 λιτρα vpower α8ηνα κορινθο πατρα-κορινθο αθηνα για 510 χλμ με 120-140 και το στα μισα χλμ με ac.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
βρες μπας να χτυπησω κανα diesel?ποια ειναι η ποινη ειπαμε αν σε πιασουν?
Αν κάνεις πάρα πολλά χιλιόμετρα συμφέρουν γιατί (συνήθως) είναι πιο ακριβά στην αγορά τους. Αλλιώς μένεις με το θόρυβο και τη βρώμα του ντίζελ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
βρες μπας να χτυπησω κανα diesel?ποια ειναι η ποινη ειπαμε αν σε πιασουν?
Αν μπορείς κάντο...Θα σωθείς. Πρόσεχε όμως να πάρεις με Common Rail και ΟΧΙ με περιστροφική αντλία. Αυτές είναι απλά άχρηστες(ευαίσθητες και χωρίς δύναμη) και αν η μηχανή είναι και έμμεσου ψεκασμού μπορεί να καις περισσότερο από βενζίνη χωρίς να τραβάει καθόλου.
Τώρα θα έγραφα πάλι καμιά κατανάλωση (γιατί έκανα καμιά 1200χλμ Παρασκευή και Σάββατο) αλλά επειδή αυτή τη φορά πήγα ακόμη πιο κάτω και έχουμε και την οικολογική καταστροφή στη χώρα, να μην σας στεναχωρήσω άλλο.
Πάντως με ένα τεπόζιτο δεν τα κατάφερα.
Έκανα Μάλγαρα-Γρεββενα-Μηλιά-Λίμνη πηγών Αωού-Γρεββενίτη-Ιωάννινα-Άρτα-Διασταύρωση Σαρδίνια-Καρπενήσι-Λαμία-Λάρισα όπου και άναψε το λαμπάκι και του έβαλα για να γυρίσω...
Πήγα να δω κανα δεντράκι πριν τα κάψουν. -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
βρες μπας να χτυπησω κανα diesel?
ποια ειναι η ποινη ειπαμε αν σε πιασουν?
Αν μπορείς κάντο...Θα σωθείς. Πρόσεχε όμως να πάρεις με Common Rail και ΟΧΙ με περιστροφική αντλία. Αυτές είναι απλά άχρηστες(ευαίσθητες και χωρίς δύναμη) και αν η μηχανή είναι και έμμεσου ψεκασμού μπορεί να καις περισσότερο από βενζίνη χωρίς να τραβάει καθόλου.
Τώρα θα έγραφα πάλι καμιά κατανάλωση (γιατί έκανα καμιά 1200χλμ Παρασκευή και Σάββατο) αλλά επειδή αυτή τη φορά πήγα ακόμη πιο κάτω και έχουμε και την οικολογική καταστροφή στη χώρα, να μην σας στεναχωρήσω άλλο.
το θεμα ειναι 'ποια ειναι η ποινη ειπαμε αν σε πιασουν?'
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τι προυποθεσεις υπαρχουν για να παρει κανεις diesel?
εχω ενα εξοχικο εκτος πολης - μπορω να το δηλωσω ως κατοικια?
άμα δεν έχει καει????
θα ξαναχτισω αυθαιρετο πανω στα καμμενα
-
1320 χιλιομετρα στις διακοπες με μεση καταναλωση 8.3 lt/100km,εχω ενα Astra Twintop 1.6 turbo....
-
καλό... στρωμένο?
-
O Puntofato για 242,1 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό δήλωσε στο spritmonitor κατανάλωση 7,63 λίτρα (μέση 3,37 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα).
Μόλις 126 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.....
και δεν είναι και ο καλύτερος......
Τα παραπάνω ως προσπάθεια για την ελευθερία του λόγου και την προστασία των αδυνάτων.
ΟΧΙ στην ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ Puntofato!!1
-
μας την σπάει... δεν τον θέλουμε.... αυτός καίει για να έρθει στην Αθηνα όσο κάιω εγώ για να πάω σουπερ μαρκετ!!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
μας την σπάει... δεν τον θέλουμε.... αυτός καίει για να έρθει στην Αθηνα όσο κάιω εγώ για να πάω σουπερ μαρκετ!!!!Την άλλη φορά να πάρεις το 2.2 CDti να καίς κάπου στα 7 λίτρα ανά 100....
Το παιδί πάντως ανήκει στους hypermilers......
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
μας την σπάει... δεν τον θέλουμε.... αυτός καίει για να έρθει στην Αθηνα όσο κάιω εγώ για να πάω σουπερ μαρκετ!!!!
Την άλλη φορά να πάρεις το 2.2 CDti να καίς κάπου στα 7 λίτρα ανά 100....
Το παιδί πάντως ανήκει στους hypermilers......
θα γίνω ταρίφας
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
O Puntofato για 242,1 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό δήλωσε στο spritmonitor κατανάλωση 7,63 λίτρα (μέση 3,37 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα).Μόλις 126 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.....
και δεν είναι και ο καλύτερος......
Τα παραπάνω ως προσπάθεια για την ελευθερία του λόγου και την προστασία των αδυνάτων.
ΟΧΙ στην ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ Puntofato!!1
Πού να δεις και την επόμενη που δήλωσα τώρα που ξαναγέμισα, που είναι ο γύρος της μισής (ορεινής) Ελλάδας...
Το Σάββατο το πρωί το γέμισα και ούτε εγώ δεν το πίστευα. Είναι 7,63ευρώ για 242,1 χλμ. Τα λίτρα ήταν 8,16. Δεν έπαιρνε άλλο και έτρεχε απ'έξω.
Για την ιστορία η διαδρομή ήταν Θεσσαλονίκη-Νικήτη-Θεσσαλονίκη-Χαλάστρα-Κύμινα όπου και γέμισα. Είχε κίνηση και η μέθοδος οδήγησης ήταν απλή: 90-100χιλ/ώρα και σε στροφές και σε ευθεία όπως επίσης και η αποφυγή χρήσης φρένου(φρενάρισμα με A/C). Το trip computer έλεγε 4,3.Απορώ πάντως με τους κατοίκους της επαρχίας. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο καλά πετρέλαια στην εποχή μας και αυτοί να πηγαίνουν να αγοράζουν την βρωμοβενζίνη... Πρέπει να είναι βλάκες οι άνθρωποι. Και μην πει κανένας ότι έχουν τόση διαφορά στην τιμή, γιατί τα λεφτά θα τα βγάλεις και από την μειωμένη κατανάλωση και από τα μειωμένα σέρβις αλλά και από την διατήρηση της αξίας του αυτοκινήτου...
-
Με τα χιλιόμετρα που κάνεις η βενζίνη δεν αξίζει!
-
Έφτασα 35000 σε λιγότερο από χρόνο με χρήση μόνο τα Σαβ/κα στα βουνά(Δεν το χρησιμοποιώ στη πόλη). Τουλάχιστον πρόλαβα να δω τα μέρη που κάηκαν....
Πέραν αυτού είναι η άνεση που σου προσφέρει μιας και έχει καλύτερη ροπή από τον βενζινοκινητήρα.Κρατάς πιο χαμηλά τις στροφές. Δεν ζεστένεται η μηχανή(φλάντζες κτλ). Δεν παθαίνει το ίδιο εύκολα η τουρμπίνα ζημιές. Από τις 2000στροφές έχεις δύναμη. Έχει σημασία στα βουνά. Δεν χρειάζεται να στροφάρεις. Το ίδιο και στα δύσκολα εκτός δρόμου. Δεν τρως συμπλέκτη...
Ακόμη και σε ρεπρίζ έχει τύχει να ξεφτιλίσω πιο γρήγορα οχήματα από το δικό μου...Όχι όμως με τις παλιές αντλίες(εμβολοφόρες και περιστροφικές). Για να δεις τα πλεονεκτήματα μόνο τα σύγχρονα συστήματα CR μπορούν να κάνουν διαφορά.
-
Για την επαρχία: Δεν ξέρω τι γίνεται στην ηπειρωτική ελλάδα, πάντως στα νησιά όπως η Ρόδος που βρίσκομαι οι αποστάσεις είναι τόσο μικρές* που δεν συμφέρει οικονομικά το diesel.
- Πολλά αυτοκίνητα κάνουν λιγότερα από 10000km το χρόνο...
-
Δεν πρέπει να το βλέπεις έτσι.
Θα πάρεις κάτι που θα είναι μεν 2000-5000ευρώ ακριβότερο αλλά και πολύ καλύτερο σε όλα.Αξίζει την διαφορά έστω κι αν κάνεις 5+ χρόνια να την καλύψεις. Άλλωστε τα καύσιμα μόνο θα ανεβαίνουν. Πρέπει να ληφθεί ο παράγοντας οικονομία. Και τα καύσιμα στα νησιά ιδιώς είναι πάρα πολύ ακριβά. Να μην μιλήσω για σέρβις και μεταπωλητική αξία.
Έρευνα Κατανάλωσης