-
Άκρως επιθετική η διαφήμιση της Greenpeace στην τηλεόραση.
Μάλλον σοκάρει με την επιθετικότητά της.
Επίσης διαβάζω σε κάποιοsite πράγματα που με βρίσκουν σύμφωνο...
Δεν εχει να κάνει με την Greenpeace πια και με το αν συμφωνείτε με τις μεθόδους της. Το φαινόμενο του θερμοκηπείου και τα αποτελεσματα του είναι πια ορατά. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Όταν πριν απο 6 περίπου χρόνια πρόσεξα για πρώτη φορά οτί το καλοκαίρι τελειώνει τον Οκτώμβριο και οι εποχές είναι πιά 2 τότε θυμήθηκα όλα εκείνα που μας μάθαιναν στο σχολείο.
Από τότε και μέχρι σήμερα πιστεύω ότι αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα η αν δεν κατοικήσουμε στο φεγγάρι η γενιά μας είναι η τελευταία που θα ζήσει μια φυσιολογική ζωή και τίποτα από τότε μέχρι σήμερα δεν μου έχει αλλάξει γνώμη.
Πόσο άσχετος μπορείς να είσαι για να μην το βλέπεις.
Ευτυχώς τώρα τελευταία έχει πάρει διαστάσεις τόσο εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων όσο και με την προσοχή που δίνουν στο θέμα διάφοροι διάσημοι( βλ. Leonardo Dicaprio).
Παρόλο που γενικά δεν ασχολούμαι καθόλου με θέματα περιβάλλοντος, πολιτικής κ.λ.π, το θέμα της υπερθέρμανσης είναι το μόνο που με έχει ευαισθητοποιήσει σε σημείο που σκέφτομαι να γίνω μέλος της Greenpeace παρόλο που τους θεωρώ υπερβολικούς.
Η αλήθεια είναι οτι όλοι πρέπει να κανουμέ κάτι αρχίζοντας απο εδωΔε θεωρώ τον εαυτό μου 'οικολογο' ούτε ανήκω σε κάποια οργάνωση από αυτες που έχουν σκοπό να σώσουν τον πλανήτη...
Απλά με ανησυχεί η κατάσταση αυτή, που πολύ φοβάμαι ότι έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο
Και σας ρωτάω απλά: **Όλα αυτά που κάνουμε, ή δεν κάνουμε... όλη αυτή η ζημιά που προκαλούμε στον πλανήτη μας... θα την προξενούσαμε αν ξέραμε ότι θα βρισκόμαστε εν ζωή σε 100 χρόνια από σήμερα? **
-
Δεν εχει να κάνει με την Greenpeace πια και με το αν συμφωνείτε με τις μεθόδους της. Το φαινόμενο του θερμοκηπείου και τα αποτελεσματα του είναι πια ορατά. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Όταν πριν απο 6 περίπου χρόνια πρόσεξα για πρώτη φορά οτί το καλοκαίρι τελειώνει τον Οκτώμβριο και οι εποχές είναι πιά 2 τότε θυμήθηκα όλα εκείνα που μας μάθαιναν στο σχολείο.
Από τότε και μέχρι σήμερα πιστεύω ότι αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα η αν δεν κατοικήσουμε στο φεγγάρι η γενιά μας είναι η τελευταία που θα ζήσει μια φυσιολογική ζωή και τίποτα από τότε μέχρι σήμερα δεν μου έχει αλλάξει γνώμη.
Ευτυχώς τώρα τελευταία έχει πάρει διαστάσεις τόσο εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων όσο και με την προσοχή που δίνουν στο θέμα διάφοροι διάσημοι( βλ. Leonardo Dicaprio).
Παρόλο που γενικά δεν ασχολούμαι καθόλου με θέματα περιβάλλοντος, πολιτικής κ.λ.π, το θέμα της υπερθέρμανσης είναι το μόνο που με έχει ευαισθητοποιήσει σε σημείο που σκέφτομαι να γίνω μέλος της Greenpeace παρόλο που τους θεωρώ υπερβολικούς.
Η αλήθεια είναι οτι όλοι πρέπει να κανουμέ κάτι αρχίζοντας απο εδωΔε θεωρώ τον εαυτό μου 'οικολογο' ούτε ανήκω σε κάποια οργάνωση από αυτες που έχουν σκοπό να σώσουν τον πλανήτη...
Απλά με ανησυχεί η κατάσταση αυτή, που πολύ φοβάμαι ότι έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο
Και σας ρωτάω απλά: **Όλα αυτά που κάνουμε, ή δεν κάνουμε... όλη αυτή η ζημιά που προκαλούμε στον πλανήτη μας... θα την προξενούσαμε αν ξέραμε ότι θα βρισκόμαστε εν ζωή σε 100 χρόνια από σήμερα? **
-
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Άκρως επιθετική η διαφήμιση της Greenpeace στην τηλεόραση.Μάλλον σοκάρει με την επιθετικότητά της.
να σου πω την αληθεια... ουτε που με αγγιξε... ισως ειμαι λιγο αναισθητος
ΧΑΛΑΡΑ... εδω κανουμε αλλα κι αλλα πραγματα τα οποια εχουν αμεση επιπτωση βραχυπροθεσμα, και νομιζεις πως θα κολλησουμε στο που μπορει να φτασουμε σε 100 χρονια? Τουλαχιστον σαν ρατσα ανηκουμε στην φιλοσοφια 'ο Θεος θα μεριμνησει'
Δεν ηξερα παντως πως οι διαφημισεις ειναι της Greenpiss Ωραιες ειναι παντως...
-
κατ αρχην να πω οτι δεν εκατσα να τη δω τη διαφημιση γιατι ειναι αντιαισθητικη και δε μου λεει τιποτα που να μη μας εχουν ξαναπει.
πιστευω οτι δε προκειται να αλλαξει τιποτα στο τροπο ζωης , πηγαινετε δειτε το θεμα με το ποσους πλανητες γη χρειαζεται ο καθενας μας... πως θα αλλαξει αυτο?
-
Οικολογία...ακόμα μια ευγενής ιδέα...που την πήραν κάποιοι και την έκαναν παρεξηγήσιμη.........
-
Και σας ρωτάω απλά: **Όλα αυτά που κάνουμε, ή δεν κάνουμε... όλη αυτή η ζημιά που προκαλούμε στον πλανήτη μας... θα την προξενούσαμε αν ξέραμε ότι θα βρισκόμαστε εν ζωή σε 100 χρόνια από σήμερα? **Φυσικά. Όποιος προξενεί οικολογική ζημία έχει οικονομικό όφελος. Όταν μαζέψει αρκετά λεφτά θα μπορεί να κάθεται μέσα στο σπίτι του με το κλιματιστικό του, τη γεννήτριά του και να κοιτάει τους φτωχούς έξω να προσπαθούν να επιβιώσουν.
Το πρόβλημα είναι τα λεφτά. Οι φτωχές (αναπτυσσόμενες) χώρες ενδιαφέρονται περισσότερο για λεφτά παρά για το περιβάλλον. Στην Ν.Α. Ασία υπάρχουν εκατομμύρια δίχρονοι κινητήρες που καπνίζουν αλλά ο καπνός δεν ενοχλεί, πεινάνε και δεν έχουν νερό να πιούνε.
-
Ο χρήστης SPITFIRE ** έγραψε:
Και σας ρωτάω απλά: Όλα αυτά που κάνουμε, ή δεν κάνουμε... όλη αυτή η ζημιά που προκαλούμε στον πλανήτη μας... θα την προξενούσαμε αν ξέραμε ότι θα βρισκόμαστε εν ζωή σε 100 χρόνια από σήμερα? **Θα την προξενούσαμε ΝΑΙ διότι δέν μας ενδιαφέρει κάν ούτε η αυριανή μέρα ... για 100 ή 200 χρόνια μετά ούτε κατα διάννοια να το συζητάμε.
Μας ενδιαφέρει μονάχα το ΤΩΡΑ η σημερινή μέρα, και υποτονικά μονάχα το πρόσφατο μέλλον άντε μέχρι ενός χρόνου προοπτική.
Τίποτα περισσότερο ... -
Άκρως επιθετική η διαφήμιση της Greenpeace στην τηλεόραση.Μάλλον σοκάρει με την επιθετικότητά της.
πολύ καλή η διαφήμιση , με άγγιξε, ήδη πηγαίνω στη δουλειά μου με τραίνο, συμφέρει και τη τσέπη μου, ανακυκλώνω ότι μπορώ.
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
πολύ καλή η διαφήμιση , με άγγιξε, ήδη πηγαίνω στη δουλειά μου με τραίνο, συμφέρει και τη τσέπη μου, ανακυκλώνω ότι μπορώ.
+1
ο πιτσιρικάς μιλά λες και είναι ο Χάρος με κάπα...
ανατριχιαστικός!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
+1ο πιτσιρικάς μιλά λες και είναι ο Χάρος με κάπα...
ανατριχιαστικός!
xa xa xa
καλό!
Οικολογία...ακόμα μια ευγενής ιδέα...που την πήραν κάποιοι και την έκαναν παρεξηγήσιμη.........
ολιγομίλητος, περιεκτικός και πάντα εύστοχος ο κύριος kouk
-
Εμένα με εκνευρίζει που πέρνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως δεδομένο. Εδώ δεν μπορούμε καλά καλά να προβλέψουμε τι καιρό θα κάνει στις επόμενες ημέρες και λένε ότι στάνταρ θα υπερθερμανθεί η γή; Υπάρχουν χίλιοι δυό (μεταφορικά, γιατί αν ήταν 1002 θα μασταν ΟΚ) παράγοντες που επιρέαζουν τα πράγματα. Για να μην πώ δεκαετία 70 που τότε λέγαν ότι η γή θα παγώσει. Καταστροφολογία στο έπακρο.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Με εκνευρίζει που πέρνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως δεδομένο. Εδώ δεν μπορούμε καλά καλά να προβλέψουμε τι καιρό θα κάνει στις επόμενες ημέρες και λένε ότι στάνταρ θα υπερθερμανθεί η γή; Υπάρχουν χίλιοι δυό (μεταφορικά, γιατί αν ήταν 1002 θα μασταν ΟΚ) παράγοντες που επιρέαζουν τα πράγματα. Για να μην πώ δεκαετία 70 που τότε λέγαν ότι η γή θα παγώσει. Καταστροφολογία στο έπακρο.Πουλάει και απο την στιγμη που πουλάει...
-
Ειδικα για τους 'οικολόγους' της Greenpeace.....
- Στα μέσα της δεκαετίας του 80 η εν λόγω εταιρεία ήταν αντίθετη στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Αποτέλεσμα
1α. Τα στερεά καύσιμα έμειναν ως η μόνη αξιόπιστη πηγή ενέργειας κάνοντας πιο πλούσιους τους Άραβες και οδηγώντας στην σημερινή κατάσταση.
1β. Ουδέποτε δόθηκε η δυνατότητα για άφθονη ηλεκτρική ενέργεια (κάτι που μέσω των αντιδραστήρων 4 γενεάς και μέσω αναπαραγωγικών διαδικασιών θα ήταν κάτι παραπάνω από εφικτό) με αποτέλεσμα η αυτοκινητοβιομηχανία να μείνει στην κλασσική βενζίνα.
Το 1α σε συνδυασμό με το 1β σκότωσαν στην πραγματικότητα κάθε προοπτική για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή τις οικονομίες υδρογόνου.
Σήμερα η GP ομιλεί για το φαινόμενο του θερμοκηπίου που η ίδια προκάλεσε με το να ασκεί πίεση στους πολιτικάντηδες κατά των πυρηνικών. Το γεγονός ότι το 2000 όταν άνοιξαν κάποιοι φάκελλοι για την υπόθεση του Rainbow Warrior της Γαλλικής SAS που αποκάλυπταν τις στενές σχέσεις της GP με την TEXACO & EXXON αυτό έγινε γαργάρα από τα Ελληνικά κανάλια αλλά και τα διεθνή μέσα. Τώρα πόσα αγνά μπορεί να είναι τα κίνητρα κάποιου που κατά 90% χρηματοδοτείται από τον άμεσο ανταγωνιστή έναντι μίας άλλης τεχνολογίας???
Τώρα σε μία διαφήμιση του στυλ σας έχω χεσμένους γιατί κοιτάτε την πάρτη σας και εγώ θα κάνω το ίδιο, η GP κάπως όπως το ΠΑΣΟΚ έρχεται να κατηγορήσει Θεούς και Δαίμονες για το φαινόμενο του Θερμοκηπίου αλλά:
α. μέλη της συνεχίζουν να είναι κατά της πυρηνικής ενέργειας.
β. Μέλη της αλυσοδένονται σε βράχια για να μην φτιαχτούν ανεμογεννήτριες και χαλάσει το περιβάλλον.
γ. Μέλη της μέσω διάφορων αριστερών οργανώσεων στα τεύχη του ΤΕΕ αρχισαν οργανωμένη επίθεση στα Φ/Β καθώς λέει οι επενδύσεις θα μείνουν στα χέρια λίγων και άκουσον άκουσον θα φτάσει η επιβάρυνση των ΑΠΕ στον καταναλωτή τα 40 Ευρώ την Μεγαβατώρα (δηλάδή 4 σεντς το Κιλοβάτ) από το σημερινό 3 Ευρώ την Μεγαβατώρα. Δηλαδή η ηλεκτρική ενέργεια θα στοιχίζει 13 με 14 σεντς το κιλοβάτ αντί των 9 σήμερα μόνον στο 50% της μέσης τιμής της ΕΕ και θα πληγούν οι φτωχοί και ανξιοπαθείς. Το γεγονός ότι στο λογαριασμό μου της ΔΕΗ μόνον 35 ευρώ από τα 100 είναι για τη ΔΕΗ αυτό δεν παίζει καμία σημασία???? Μιλάμε για μία αύξηση των 50 ευρώ το έτος ήτοι 10~15 καφέδες με το μπουρμπουάρ το έτος.
δ. Δεν προτείνουν καμία λύση. Πως θα λύσεις το πρόβλημα της ενέργειας αυτό δεν τους ενδιαφέρει.Εν κατακλείδι γιατί η GP δεν μας προτείνει κάτι??? Γιατί και μόνον είναι αρνητική σε ότι καινούργιο με αποκορύφωμα δε και το diesel αλλά και τα υβριδικά οχήματα???
Εφόσον η εταιρεία GP S.A. δεν σκοπεύει να αρχίσει έναν επικοδομητικό διάλογο....
.... Δεν ασχολούμαστε με αυτά τα ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!
-
δικαιωμα σας ολα αυτα που λετε φυσικα, αλλα μου ακουγεται πολυ εγωιστικο αυτο το ¨ο θεος/φυση θα προνοησει¨
αν αυτα που λεγονται ειναι υπερβολικα, ειλικρινα δεν ειμαι σε θεση να ξερω.
ξερω ομως ποσο αφορητη εχει γινει η κατασταση στην αθηνα και κανεις δεν ενδιαφερεται. και επειδη θα μου πειτε μερικοι οτι ενας καυσωνας συμβαινει που και που, η κατασταση στο κεντρο της αθηνας ειναι αφορητη και χωρις καυσωνα.
οπως και ξερω οτι η ανθρωπινη βλακεια εχει καταστρεψει αρκετα δαση, εχει αφανισει ειδη κ.α.
μην ειμαστε ανοητοι. μιλαμε για ενεργειες που σιγουρα εχουν συνεπειες.
μπορω να πω οτι εχω οικολογικη συνειδηση, τουλαχιστον στο σημειο που με εμαθαν οι γονεις μου και πιστευω εγω πως πρεπει να εχω.βαζω σε ξεχωριστη σακκουλα τα ανακυκλωσιμα απο τα αλλα σκουπιδια κ τα πηγαινω στην ανακυκλωση
προσπαθω να μην καιω πολυ ρευμα, δεν αφηνω αναμμενα φωτα σε δωματια που δεν χρειαζεται, τηλεορασεις κλπ
χρησιμοποιω και το νερο με οικονομια
γενικα φερομαι οσο μπορω με σεβασμο στο περιβαλλον οπου και αν βρισκομαιισως κανω λιγα πραγματα, αλλα σιγουρα ειναι κατι απ'το ολοτελα..
και δεν το κανω για τα παιδια του αυριο. αλλα θα ντρεπομουν να φερθω διαφορετικα, πχ με αδιαφορια
βεβαια απο την αλλη ισως οι σουηδοι και λοιποι φλωροι ειναι μαλακες που εχουν οικολογικη συνειδηση και εμεις οι μαγκες που τα γραφουμε ολα στα τετοια μας.. who knows?
το μελλον θα δειξει μονοεντιτ::::::::::
ρε σεις δεν ειναι η GP και η καθε GP το θεμα..εκτος αν δεν καταλαβα καλα... εξαλλου θεμα για την greenpeace υπαρχει.. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
δικαιωμα σας ολα αυτα που λετε φυσικα, αλλα μου ακουγεται πολυ εγωιστικο αυτο το ¨ο θεος/φυση θα προνοησει¨
αν αυτα που λεγονται ειναι υπερβολικα, ειλικρινα δεν ειμαι σε θεση να ξερω.
ξερω ομως ποσο αφορητη εχει γινει η κατασταση στην αθηνα και κανεις δεν ενδιαφερεται. και επειδη θα μου πειτε μερικοι οτι ενας καυσωνας συμβαινει που και που, η κατασταση στο κεντρο της αθηνας ειναι αφορητη και χωρις καυσωνα.
οπως και ξερω οτι η ανθρωπινη βλακεια εχει καταστρεψει αρκετα δαση, εχει αφανισει ειδη κ.α.
μην ειμαστε ανοητοι. μιλαμε για ενεργειες που σιγουρα εχουν συνεπειες.
μπορω να πω οτι εχω οικολογικη συνειδηση, τουλαχιστον στο σημειο που με εμαθαν οι γονεις μου και πιστευω εγω πως πρεπει να εχω.Α. Και τη σχέση έχει το global warming με τα 45αρία της Αθήνας??? Μα αν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι για την κατάντια της Αθήνας δεν παίζει ρόλο η απόλυτη τσιμεντοποίηση, το τείχος από πολυκατοικίες στον Σαρωνικό και το ένα εκατομ. κλίματιστικά που προσπαθούν να κρυώσουν τα μη αποδοτικά σπίτια μας. Το συνάφι μου φταίει (δες επάγγελμα) αλλά με την σύμφωνη όμως γνώμη των πολιτικών των μεγαλοεπιχηρηματιών και των απλών υπηκόων που στο όνομα της βιλίτσας για το καλοκαίρι γράφουν τη φύση στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Β. Τη σχέση έχει το global warming με το γεγονός ότι στην Αγγλία έχουν αρχίσει να χτίζουν ακόμα και σε περιοχές όπου είναι χαμηλότερα από το επίπεδο της θάλασσας. Τους έκατσε το stream λίγο πιο νότια (συμβαίνει ανά τακτά και όχι τόσο τακτά διαστήματα) και έχουν πνιγεί.
Γ. Εφόσον κάποιοι γυρίζουν σποτάκια του στυλ ή κάντε κάτι ή θα σας @@@@σώ δεν πρόκειται από εμένα τουλάχιστον να βρουν ανταπόκριση. Πάντως και τα σκουπίδια μου τα ανακυκλώνω και το A/C το βάζω στους 27 και υβριδικό οδηγώ. Αυτό όμως δεν φτάνει!
Γιατί η GP δεν ομιλεί για την ταμπακιέρα. Γιατί δεν μας λέει τι γίνεται στο όνομα της ανάπτυξης στην Κίνα που έγινε στο μουλοχτό η 2η εκπομπός CO2??? Γιατί δεν βγαίνει ανοιχτά ενάντι των fossil fuels καταγγέλοντας τις 7 αδελφές (πόσα τους πληρώνει) και μιλώντας ανοιχτά υπέρ των ΑΠΕ??? (όχι με αοριστολογίες αλλά με γόνιμο τρόπο).
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ειδικα για τους 'οικολόγους' της Greenpeace.....- Στα μέσα της δεκαετίας του 80 η εν λόγω εταιρεία ήταν αντίθετη στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Αποτέλεσμα
1α. Τα στερεά καύσιμα έμειναν ως η μόνη αξιόπιστη πηγή ενέργειας κάνοντας πιο πλούσιους τους Άραβες και οδηγώντας στην σημερινή κατάσταση.
1β. Ουδέποτε δόθηκε η δυνατότητα για άφθονη ηλεκτρική ενέργεια (κάτι που μέσω των αντιδραστήρων 4 γενεάς και μέσω αναπαραγωγικών διαδικασιών θα ήταν κάτι παραπάνω από εφικτό) με αποτέλεσμα η αυτοκινητοβιομηχανία να μείνει στην κλασσική βενζίνα.
Το 1α σε συνδυασμό με το 1β σκότωσαν στην πραγματικότητα κάθε προοπτική για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή τις οικονομίες υδρογόνου.
Σήμερα η GP ομιλεί για το φαινόμενο του θερμοκηπίου που η ίδια προκάλεσε με το να ασκεί πίεση στους πολιτικάντηδες κατά των πυρηνικών. Το γεγονός ότι το 2000 όταν άνοιξαν κάποιοι φάκελλοι για την υπόθεση του Rainbow Warrior της Γαλλικής SAS που αποκάλυπταν τις στενές σχέσεις της GP με την TEXACO & EXXON αυτό έγινε γαργάρα από τα Ελληνικά κανάλια αλλά και τα διεθνή μέσα. Τώρα πόσα αγνά μπορεί να είναι τα κίνητρα κάποιου που κατά 90% χρηματοδοτείται από τον άμεσο ανταγωνιστή έναντι μίας άλλης τεχνολογίας???
Τώρα σε μία διαφήμιση του στυλ σας έχω χεσμένους γιατί κοιτάτε την πάρτη σας και εγώ θα κάνω το ίδιο, η GP κάπως όπως το ΠΑΣΟΚ έρχεται να κατηγορήσει Θεούς και Δαίμονες για το φαινόμενο του Θερμοκηπίου αλλά:
α. μέλη της συνεχίζουν να είναι κατά της πυρηνικής ενέργειας.
β. Μέλη της αλυσοδένονται σε βράχια για να μην φτιαχτούν ανεμογεννήτριες και χαλάσει το περιβάλλον.
γ. Μέλη της μέσω διάφορων αριστερών οργανώσεων στα τεύχη του ΤΕΕ αρχισαν οργανωμένη επίθεση στα Φ/Β καθώς λέει οι επενδύσεις θα μείνουν στα χέρια λίγων και άκουσον άκουσον θα φτάσει η επιβάρυνση των ΑΠΕ στον καταναλωτή τα 40 Ευρώ την Μεγαβατώρα (δηλάδή 4 σεντς το Κιλοβάτ) από το σημερινό 3 Ευρώ την Μεγαβατώρα. Δηλαδή η ηλεκτρική ενέργεια θα στοιχίζει 13 με 14 σεντς το κιλοβάτ αντί των 9 σήμερα μόνον στο 50% της μέσης τιμής της ΕΕ και θα πληγούν οι φτωχοί και ανξιοπαθείς. Το γεγονός ότι στο λογαριασμό μου της ΔΕΗ μόνον 35 ευρώ από τα 100 είναι για τη ΔΕΗ αυτό δεν παίζει καμία σημασία???? Μιλάμε για μία αύξηση των 50 ευρώ το έτος ήτοι 10~15 καφέδες με το μπουρμπουάρ το έτος.
δ. Δεν προτείνουν καμία λύση. Πως θα λύσεις το πρόβλημα της ενέργειας αυτό δεν τους ενδιαφέρει.Εν κατακλείδι γιατί η GP δεν μας προτείνει κάτι??? Γιατί και μόνον είναι αρνητική σε ότι καινούργιο με αποκορύφωμα δε και το diesel αλλά και τα υβριδικά οχήματα???
Εφόσον η εταιρεία GP S.A. δεν σκοπεύει να αρχίσει έναν επικοδομητικό διάλογο....
.... Δεν ασχολούμαστε με αυτά τα ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!
Συμφωνώ , είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς αλλά τρομερά δύσκολο να δημιουργείς !!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Α. Και τη σχέση έχει το global warming με τα 45αρία της Αθήνας??? Μα αν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι για την κατάντια της Αθήνας δεν παίζει ρόλο η απόλυτη τσιμεντοποίηση, το τείχος από πολυκατοικίες στον Σαρωνικό και το ένα εκατομ. κλίματιστικά που προσπαθούν να κρυώσουν τα μη αποδοτικά σπίτια μας. Το συνάφι μου φταίει (δες επάγγελμα) αλλά με την σύμφωνη όμως γνώμη των πολιτικών των μεγαλοεπιχηρηματιών και των απλών υπηκόων που στο όνομα της βιλίτσας για το καλοκαίρι γράφουν τη φύση στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Β. Τη σχέση έχει το global warming με το γεγονός ότι στην Αγγλία έχουν αρχίσει να χτίζουν ακόμα και σε περιοχές όπου είναι χαμηλότερα από το επίπεδο της θάλασσας. Τους έκατσε το stream λίγο πιο νότια (συμβαίνει ανά τακτά και όχι τόσο τακτά διαστήματα) και έχουν πνιγεί.
Γ. Εφόσον κάποιοι γυρίζουν σποτάκια του στυλ ή κάντε κάτι ή θα σας @@@@σώ δεν πρόκειται από εμένα τουλάχιστον να βρουν ανταπόκριση. Πάντως και τα σκουπίδια μου τα ανακυκλώνω και το A/C το βάζω στους 27 και υβριδικό οδηγώ. Αυτό όμως δεν φτάνει!
Γιατί η GP δεν ομιλεί για την ταμπακιέρα. Γιατί δεν μας λέει τι γίνεται στο όνομα της ανάπτυξης στην Κίνα που έγινε στο μουλοχτό η 2η εκπομπός CO2??? Γιατί δεν βγαίνει ανοιχτά ενάντι των fossil fuels καταγγέλοντας τις 7 αδελφές (πόσα τους πληρώνει) και μιλώντας ανοιχτά υπέρ των ΑΠΕ??? (όχι με αοριστολογίες αλλά με γόνιμο τρόπο).
α. δεν μιλησα για global warming ουτε για 45αρια. δεν ειμαι περιβαλλοντολογος για να γνωριζω τι σχεση εχουν και αν εχουν. οι γνωσεις μου πανω στο θεμα σταματανε σε μερικα ντοκιμαντερ που εχω δει. εχουν ομως σχεση με την οικολογια, καθως η αθηνα- και οι πολιτες της φυσικα δεν ειναι πολη φιλικη στο περιβαλλον και το θεμα γραφει ¨οικολογια¨.
β. αποσο ξερω (περασα σα φοιτητης μεταπτυχιακου απο την αγγλια ενα φεγγαρι), υπαρχουν αρκετα μερη στην αγγλια κατω απο τη σταθμη της θαλασσας στα οποια εχουν χτισει εδω και πολλες δεκαετιες. δεν ξερω αν οι καταστροφες σχετιζονται με το global warming. ξερω ομως απο την αδερφη μου που μενει στο μαντσεστερ οτι τετοιες βροχες για καλοκαιρι δεν εχει ξαναδει. παντως, οι αγγλοι, συγκριτικα με μας σε θεματα οικολογιας ειναι σιγουρα περισσοτερο ευαισθητοποιημενοι
στα υπολοιπα που λες δεν μπορω να σου απαντησω καθως δεν εχω ουδεμια σχεση με τη γκρινπις ουτε με καποια αλλη οικολογικη οργανωση και ολα αυτα που μου λες μου ειναι εντελως αγνωστα
-
@ christos.dimou
έστω και αν δε συμφωνω 100% με τις απόψεις σου, χαίρομαι να τις διαβάζω γιατί ο δικός σου αντίλογος είναι τεκμηριωμένος και χρίζει δομής σκέψης
δεχομαι ότι μερικά πράγματα όμως -δυστυχώς- ειναι όπως τα λες
@ skye
έχεις δίκιο. το θέμα μας δεν ειναι η GP.
Γενικότερα συμφωνώ μαζί σου σε μεγάλο βαθμό
-
Γενικά θεωρώ ότι ο Θεός δεν θα μεριμνήσει αλλά η Μητέρα Φύση θα αντιδράσει προκειμένου να διατηρήσει την ισορροπία της ( ευαίσθητη ή όχι , δεν γνωρίζω ) , ότι και εάν κάνουμε εμείς φιλικό ή όχι προς το περιβάλλον. Εάν οι κινήσεις μας είναι φιλικές προς την υπάρχουσα ισορροπία τότε το είδος μας όλο και κάποιες ελπίδες έχει. Αλλιώς θα έχουμε νέο φαινόμενο δεινοσαύρων.
Γενικά προσπαθώ να είμαι όσο πιο φιλικός μπορώ προς την υπάρχουσα ισορροπία όχι τόσο για εμένα όσο για να μπορέσει το παιδάκι μου ( 7 ετών ) να ζήσει και να μεγαλώσει σε κανονικές για το είδος μας συνθήκες , όσο το δυνατόν πιο φυσικά και να μπορέσει να μου δώσει εγγόνια και να δει και εκείνη δικά της. Εκτός αυτού θεωρώ ότι είμαστε πολύ λίγοι ( όχι αριθμητικά ) για να κρίνουμε εάν το τάδε ή το δίνα δάσος έπρεπε να υπάρχει εκεί , εάν κάποιο είδος ζώων πρέπει να αφανιστεί ή προστατευθεί και ούτω καθ' εξής. Θεωρώ ότι αυτή είναι δουλειά της Μητέρας Φύσης και όσο μπλεκόμαστε στα πόδια της μάλλον κακό για εμάς κάνουμε.
Άποψή μου είναι ότι πρέπει να αφήνουμε τα του περιβάλλοντος στην χειρότερη περίπτωση όπως τα βρίσκουμε , στην καλλίτερη βελτιωμένα ( έχοντας μειώσει τα τεχνητά ) και να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι τίποτε δικό μας επειδή η χρονική συγκυρία μας έφερε να ζούμε τώρα. Διάβασα αρκετά για την άποψη των προγόνων μας για το περιβάλλον και μπορώ να πω πως με έκανε να δω πολλά πράγματα με άλλο μάτι.
Για τις διαφημίσεις είτε της GP είτε της Εθν. Ασφαλιστής και το όψιμο ενδιαφέρον όλων για το περιβάλλον μετά την καταστροφή της Πάρνηθος έχω να πω ότι η υποκρισία πάντοτε περίσσευε αλλά τώρα ξεχείλισε.
περί Οικολογίας