-
Δες το παράδειγμα με τον γκρεμό. Είναι πολύ πιο απλοποιημένο και ίσως καταλάβεις γιατί πράγμα συζητάμε.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Δες το παράδειγμα με τον γκρεμό. Είναι πολύ πιο απλοιποιημένο και ίσως καταλάβεις γιατί πράγμα συζητάμε.Μόνο που το θέμα της ζώνης/κράνους δεν είναι τόσο απλό.Το να περπατάς στο χείλος δεν είναι παράτυπο ούτε στο απαγορεύει κανείς.Δικαιωμά σου.Το να μη φοράς ζώνη/κράνος όμως είναι παράτυπο κατά τον ΚΟΚ που όλοι σέβονται όταν κινούνται στον δρόμο και πρέπει να σέβονται όλοι αν θέλουν να κινούνται στο δρόμο.
Ξέρω πως τα λέω λίγο ουτωπικά όπως τα λέω, αλλά στη μία περίπτωση είναι δικαίωμά σου να περπατάς όπου θες, στην άλλη είναι υποχρέωσή σου να φοράς ζώνη/κράνος.
Γι'αυτό και δεν είναι τόσο απλή η αντιστοιχία του 'δε φοράω ζώνη, δικαιωμά μου' με το 'περπατάω στο χείλος του γκρεμού γιατί είναι δικαίωμά μου'. -
Το *οδόστρωμα *δεν είναι γκρεμός αλλά αν εσύ οδηγείς στο οδόστρωμα σαν να περπατάς στο χείλος του γκρεμού τότε ότι πάθεις καλά να το πάθεις, οι άλλοι τι σου φταίνε ?
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Δες το παράδειγμα με τον γκρεμό. Είναι πολύ πιο απλοποιημένο και ίσως καταλάβεις γιατί πράγμα συζητάμε.Σε ανώμαλο έδαφος δίπλα από το γκρεμό εσύ περπατάς με ορειβατικό παπούτσι ή με σαγιοναρίτσα και οτιδήποτε άλλο που ενδέχεται να γλιστρίσεις?
-
Δεν συζητάμε για τον ΚΟΚ. Λέμε 'πέρασα ένα στοπ, στούκαρα κάποιον, αλλά επειδή ο κάποιος δεν φόραγε ζώνη/κράνος, χέστηκα και να πάει να κόψει τον λαιμό του'. Αν ΕΣΥ δεν έκανες το λάθος, ΑΥΤΟΣ θα ήταν μια χαρά.
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Το *οδόστρωμα *δεν είναι γκρεμός αλλά αν εσύ οδηγείς στο οδόστρωμα σαν να περπατάς στο χείλος του γκρεμού τότε ότι πάθεις καλά να το πάθεις, οι άλλοι τι σου φταίνε ?Φταίει αυτός που θα με σπρώξει.
-
Tα παραπανω μου θυμιζουν το εξης:ενας πηδαει απο το τελευταίο πατωμα ενος ουρανοξυστη με σκοπο να αυτοκτονησει.Ομως ενω πεφτει στο κενο απο ενα παραθυρο ενας πυροβολισμός τον σκοτωνει!Τι εχουμε?Αυτοκτονια ή φονο?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Tα παραπανω μου θυμιζουν το εξης:ενας πηδαει απο το τελευταίο πατωμα ενος ουρανοξυστη με σκοπο να αυτοκτονησει.Ομως ενω πεφτει στο κενο απο ενα παραθυρο ενας πυροβολισμός τον σκοτωνει!Τι εχουμε?Αυτοκτονια ή φονο?Οχι, εδώ συζητάμε πως κάποιος είναι στο τελευταίο πάτωμα και κάνει τσιγάρο και κάποιος τον πυροβολεί.
-
nasos εγώ σου λέω:
θα έχω τύψεις, θα νιώσω άσχημα και θα θέλω να πληρώσω γι'αυτό που το προκάλεσα μέχρι όμως το σημείο που φταίω.Δηλαδή μέχρι τους τραυματισμούς (ή και θάνατο αν το προτιμάς) που θα πάθαινε κάποιος αν φορούσε ζώνη/κράνος.
Δεν είπα στα @@ μου.Είπα μέχρι το σημείο που θα πάθαινε το οτιδήποτε αν φορούσε ζώνη/κράνος.Από κει και πέρα, υπάρχει μόνο αυτός, η συνείδησή του και ο θεός.
Αυτό λέω τόση ώρα.
Επίσης στο ξαναείπα:
δικαιωμά σου να είσαι στο χείλος του γκρεμού, να πέσεις από τον 7ο όροφο, να χοροπηρδας πάνω σε ένα σκοινί σε ύψος 500m από το έδαφος.Επίσης αν πέσεις απο εκει, δεν επιβαρύνει κανέναν η επιλογή σου.
Δεν είναι δικαιωμά σου όμως να οδηγείς χωρίς ζώνη/κράνος.Η επιλογή σου θα αλλάξει κάποια μέρα και την ζωή κάποιου άλλου.Έτσι το βλέπω το θέμα.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Δεν συζητάμε για τον ΚΟΚ. Λέμε 'πέρασα ένα στοπ, στούκαρα κάποιον, αλλά επειδή ο κάποιος δεν φόραγε ζώνη/κράνος, χέστηκα και να πάει να κόψει τον λαιμό του'. Αν ΕΣΥ δεν έκανες το λάθος, ΑΥΤΟΣ θα ήταν μια χαρά.Το *οδόστρωμα *δεν είναι γκρεμός αλλά αν εσύ οδηγείς στο οδόστρωμα σαν να περπατάς στο χείλος του γκρεμού τότε ότι πάθεις καλά να το πάθεις, οι άλλοι τι σου φταίνε ?
Φταίει αυτός που θα με σπρώξει.
Άμα κίνησε στο χείλος του γκρεμού μήπως αναζητάς το σπρώξιμο ?
Δεν χρειάζεται να σε σπρώξει κάποιος για να πέσεις στο γκρεμό, αρκεί να χάσεις την ισορροπία σου, και λόγοι για να την χάσεις υπάρχουν πάρα πολλοί, οπότε είσαι χαμένος από χέρι είτε πέσεις από την μια μεριά είτε από την άλλη. Εσύ κινείσαι παράνομα και επικίνδυνα, στην καλύτερη περίπτωση να φταίει και κάποιος άλλος που έχει τα ίδια μυαλά με εσένα. -
Δεν συζητάμε για τον ΚΟΚ. Λέμε 'πέρασα ένα στοπ, στούκαρα κάποιον, αλλά επειδή ο κάποιος δεν φόραγε ζώνη/κράνος, χέστηκα και να πάει να κόψει τον λαιμό του'. Αν ΕΣΥ δεν έκανες το λάθος, ΑΥΤΟΣ θα ήταν μια χαρά.
Το *οδόστρωμα *δεν είναι γκρεμός αλλά αν εσύ οδηγείς στο οδόστρωμα σαν να περπατάς στο χείλος του γκρεμού τότε ότι πάθεις καλά να το πάθεις, οι άλλοι τι σου φταίνε ?
Φταίει αυτός που θα με σπρώξει.
Άμα κίνησε στο χείλος του γκρεμού μήπως αναζητάς το σπρώξιμο ?
Δεν χρειάζεται να σε σπρώξει κάποιος για να πέσεις στο γκρεμό, αρκεί να χάσεις την ισορροπία σου, και λόγοι για να την χάσεις υπάρχουν πάρα πολλοί, οπότε είσαι χαμένος από χέρι είτε πέσεις από την μια μεριά είτε από την άλλη. Εσύ κινείσαι παράνομα και επικίνδυνα, στην καλύτερη περίπτωση να φταίει και κάποιος άλλος που έχει τα ίδια μυαλά με εσένα.Ρε παιδιά να το κάνουμε πιο απλο?Ποιό το νόημα να περπατά-χοροπηδά-στέκεται στο χείλος του γκρεμού?
Τι κερδίζεις από αυτό?ΥΓ:όπως με το ίδιο σκεπτικό ποιό το νόημα να μην φορά κάποιος ζώνη/κράνος? (ειδικά αν σκεφτεί κάποιος πως το κράνος/ζώνη αυξάνει την ασφάλειά σου σε περίπτωση ατυχήματος άσχετα αν φταις εσύ ή κάποιος άλλος)
ΥΓ2:Εγώ δέχομαι το τραγικό σκεπτικό 'τη βρίσκω και στέκομαι εκεί...μου αρέσει η θέα κτλ'.Με τη ζώνη τι κερδίζεις?Μπορείς να μου το εξηγήσεις naso?
-
Το πρόβλημα είναι πιο απλό.
Πάντα φταίει ο Άλλος.
Αλλά όσο κοιτάς τον καθρέπτη και δείχνεις τον υπαίτιο να μην φοράς μάσκα (γιατί μπερδεύεσαι) όπως δεν φοράς κράνος ή ζώνη. -
Το πρόβλημα είναι πιο απλό.
Πάντα φταίει ο Άλλος.
Αλλά όσο κοιτάς τον καθρέπτη και δείχνεις τον υπαίτιο να μην φοράς μάσκα (γιατί μπερδεύεσαι) όπως δεν φοράς κράνος ή ζώνη.Με εκμηδενισμό και ειρωνεία δεν γίνεται διάλογος...
ποτέ δε φταίει μόνο ο άλλος...Πάντα έχουμε κι εμείς ένα μερίδιο ευθύνης είτε αυτό είναι 1% είτε 99%. -
Έλεος ρε σεις... τόσες μέρες 2 vs 4 τροχοί δε βαρεθήκατε;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
kacey
α. Πας σαν άνθρωπος με τη μηχανούλα σου και φοράς το κράνος σου. Κάνοντας ένα αυτοκίνητο μια παράβαση (αναστροφή, στοπ, κόκκινο, whatever) και σε χτυπάει. Συμπέρασμα: Εχεις το άτυπο δικαίωμα να ζητήσεις τα ρέστα. Δεν εννοώ το δικαστήριο, αλλά ν'αρχίσεις τα μπινελίκια ή/και τα μπουκέτα.
β. Πας σαν άνθρωπος με τη μηχανούλα σου και ΔΕΝ φοράς το κράνος σου. Κάνοντας ένα αυτοκίνητο μια παράβαση (αναστροφή, στοπ, κόκκινο, whatever) και σε χτυπάει. Συμπέρασμα: ΔΕΝ έχεις το άτυπο δικαίωμα να ζητήσεις τα ρέστα. Δεν εννοώ το δικαστήριο, αλλά ν'αρχίσεις τα μπινελίκια ή/και τα μπουκέτα.
Διαφέρει τίποτα το παραπάνω από αυτό που λες; Αν ναι, πες μου γιατί μάλλον είμαι τελείος βλαμμένος και δεν το καταλαβαίνω. Αν όχι, στον ψυχίατρο κι εσύ...
α.** Πέφτει και μετά σηκώνεται και απλά ξεσκονίζεται.**
β. Πέφτει χτυπάει την ξεροκεφάλα του και τον παίρνουν τα αίματα.
Έχει ή δεν έχει διαφορά?
Και μετά αρχίζει στις κουτουλιές (με το κράνος) τον ηλίθιο που τον πέταξε κάτω.
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Αυτος που προκαλεσε το ατυχημα ομως θα το χει βαρος μια ζωη ομως αν οι αναβατες εχουν παθει ζημια..Να μου πεις ας προσεχε.. Αλλα οταν οι αναβατες συνειδητα ή ασυνειδητα παιζουν την ζωη τους στο joker κυκλοφορωντας χωρις κρανος μετα μου φαινεται λιγο ακυρο να ζητανε και τα ρεστα.. Εφοσον ο ιδιος δεν προσεχει πρωτα τον εαυτο του οταν βγαινει στον δρομο γιατι να ζηταει να τον προσεξουν οι αλλοι ?
Ώπα φίλε...Το εάν φόραγαν ή όχι κράνος είναι έτερον - εκάτερον. Ο ΙΧής φταίει. Το πολύ να ζητήσει να αποζημιώσει λιγότερο τους δύο τραυματίες. Αλλά ολόκληρη V-Strom...Δίτροχο φορτηγό , γκαβός είναι ;
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ2:Εγώ δέχομαι το τραγικό σκεπτικό 'τη βρίσκω και στέκομαι εκεί...μου αρέσει η θέα κτλ'.Με τη ζώνη τι κερδίζεις?Μπορείς να μου το εξηγήσεις naso?Δεν ξέρω. Ζώνη βάζω πάντα και κράνος φοράω πάντα (κλειστού τύπου), ακόμα και τώρα που χτυπάει 52+ βαθμούς. Εχει τύχει όμως από τις 10 φορές που δεν έχω βάλει κράνος, τις 2 να έχω πέσει. Πάντα με υπαιτιότητα άλλου.
Οσον αφορά τα υπόλοιπα, εγώ μίλησα, εσείς μιλήσατε. Εύχομαι μόνο να μην σας πετύχω στο δρόμο και με στουκάρετε επίτηδες (επειδή δεν προσέχω για την ασφάλειά μου όπως είπατε, άρα κυκλοφορείται με το δρεπάνι) επειδή μπορεί να μη δούλευε το πίσω φως των φρένων μου.
Αν κατάλαβα λάθος, μάθετε ελληνικά και ξαναποστάρετε._
-
Συγγνώμη, ποιός είπε στα σοβαρά ότι θα σε χτυπήσει επίτηδες;
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Tα παραπανω μου θυμιζουν το εξης:ενας πηδαει απο το τελευταίο πατωμα ενος ουρανοξυστη με σκοπο να αυτοκτονησει.Ομως ενω πεφτει στο κενο απο ενα παραθυρο ενας πυροβολισμός τον σκοτωνει!Τι εχουμε?Αυτοκτονια ή φονο?
Οχι, εδώ συζητάμε πως κάποιος είναι στο τελευταίο πάτωμα και κάνει τσιγάρο και κάποιος τον πυροβολεί.
Πωωωωωωω τη φουτσησαμε τωρα....θα ερθει ο Λαππας και θα λέει οτι το τσιγαρο σκοτωνει τελικά!
Φιλος μου εχει μπερδευτει σοτ φαναρι της Βουλιαγμενης με κατευθυνση γλυφαδα πριν την βουτα ακριβως που κανει αριστερα (πριν ακριβως απο την σιτροεν φορντ κλπ) περιμενει βραδακι, αναβει πρασινο για ευθεια και ξεκιναει για αριστερα..........επεσε μια μηχανη πανω του χωρις κρανος αν θυμαμαι καλα (πανε και 2-3 χρονια) και ευτυχως εσπασε το ποδι του...ΜΟΝΟ!
Δεν ειχε να κανει το αν φοραγε κρανος το παληκαρι ηταν τις πρωτες μερες καθε μερα στο ασκληπιειο, μηνες μετα μου ελεγε το σκηνικό και χανωτανε το βλεμα του, που να; ειχε σκοτωθει ο μηχανοβιος κιολας.....καθολου απιθανο αν το καλοσκεφτει καποιος....μπορεις εσεις να εισαστε προσεκτικοι και τρελα τιμονια, βαλτε το το γαμημενο για τους αυτοκινητακιδες τους μαλακες-απροσεκτους την κακια στιγμη κλπ
Μπορει να ειναι ξενερωμα, να σου φερνει δυσφορια να σου χαλαει τα μαλλια , ε στο φιναλε ομως μπορει και να σε σωσει!Για συνυπευθυνοτητα δεν ξερω παντως κατα ποσο στεκει, σε πιο μικρο ποσοστο ναι αλλα οχι 50-50
-
Σήμερα ο δεξής καθρέφτης παραλίγο να με εγκαταλείψει. Μηχανάκι, κάνοντας τις κλασσικές σφήνες του την έκατσε για τα καλά και συνέχισε απτόητο την πορεία του. Αρχικά δε φάνηκε να μου έχει κάνει κάποια ζημιά, μόλις όμως ξεπέρασα τα 40-50 χλμ/ώρα το τζάμι του καθρέφτη άρχισε να ταλαντεύεται από τον αέρα σε τέτοιο βαθμό που νόμιζα ότι από στιγμή σε στιγμή θα κάνει φτερά. Σταμάτησα στην άκρη του δρόμου και αφού διαπίστωσα ότι είχε ξεκολλήσει το τζάμι του καθρέφτη από την κάτω πλευρά το έβγαλα εντελώς για να μην πέσει και σπάσει και το απόγευμα το κόλλησα.
Άλλη μια ζημιά από τα κλασσικά μηχανάκια που κινούνται όπου να 'ναι και όταν σε χτυπάνε δεν κάνουν καν τον κόπο να σταματήσουν -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
.................................................................................
Άλλη μια ζημιά από τα κλασσικά μηχανάκια που κινούνται όπου να 'ναι και όταν σε χτυπάνε δεν κάνουν καν τον κόπο να σταματήσουνΝαι αλλά έχουν δίκιο.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]