Ο χρήστης logikos έγραψε:
Αναμφίβολα. Πάντως θα συμβούλευα οποιοδήποτε υποψήφιο αγοραστή ενός μικρού αυτοκινήτου να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα 'value for money'. Προσωπικά δε θα αγόραζα το Yaris αν δεν είχε έκπτωση, πόσο μάλλον πριν το facelift που η τιμή της έκδοσης Luna Plus με στάνταρ ABS ήταν ακόμα πιο υψηλή. Επιπλέον ο αγοραστής οποιουδήποτε αυτοκινήτου θα πρέπει να γνωρίζει καλά τι ακριβώς αγοράζει, δηλαδή να ξέρει και τα υπέρ και τα κατά του και να μη νομίζει ότι αγόρασε το τέλειο αμάξι.
Δημήτρη, πολύ... λογικά αυτά που λες! (αν μου επιτρέπεις το λογοπαίγνιο)
Θα πρέπει να δούμε ότι η κατηγορία των μικρών σουπερμίνι απαρτίζεται από 15+ μοντέλα όλων σχεδόν των μεγάλων κατασκευαστών! Το χειρότερο δε είναι, ότι κανένα δεν είναι 'κακό' αυτοκίνητο με 3-4 να είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, στην κορυφή (συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους).
Από κει και πέρα, ο καθένας επιλέγει και σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τα γούστα του. Εγώ για παράδειγμα, θα διάλεγα το Fiesta, γιατί έχει το καλύτερο τιμόνι, κιβώτιο και εν γένει οδική συμπεριφορά της κατηγορίας του (πιστεύω οριακά καλύτερη του Clio, άσχετα με τον πιο αδύναμο κινητήρα). Η ποιότητα κατασκευής είναι μια χαρά, οι χώροι επίσης, το στυλ του δε με χαλάει, χρηματοδοτικά προγράμματα εντάξει, εκεί λοιπόν μάλλον θα κατέληγα. Έλα όμως που ο διπλανός μου θα ξεκινήσει από διαφορετική αφετηρία (π.χ. μεταπωλητική αξία, άρα Yaris ή Polo). Δεν βγαίνει άκρη...
Για τους λόγους αυτούς, όταν βλέπω τέτοιες ερωτήσεις ('τι αυτοκίνητο να αγοράσω'), κουνάω το κεφάλι. Τελικά η μοναδική τίμια απάντηση θα ήταν: 'πάρε αυτό που γουστάρεις!'