Ο χρήστης submariner έγραψε:
Στην τελική όσες ανάλογες έρευνες έχω διαβάσει μέχρι τώρα πανευρωπαικές η άλλες, πουθενά δεν έχω δει να διαπρέπουν οι Αλφα οι Λαντσια η VW με το group της ούτε οι BMW kai Mercedes.
Εχεις δει πουθενα τα βολβο στην 1η θεση?
Καταπιάνεσαι σε μία μόνο περίπτωση? (Καλά να μην αναφέρω και για τον από πάνω). Ενδιαφέρον!
Οχι δεν έχω δει τη VOLVO στην πρώτη θέση αλλά σε όλες έχω δει την ALFA και την VW στις τελευταίες πάντα....
Ομως το ζουμί των όσων αναφέρω παραπάνω δεν είναι στα στατιστικά αλλά στο κατά πόσο κάποιοι είναι εγκάθετοι και κατακρίνουν αξιόλογες προσπάθειες που δε βλέπουμε συχνά στη χώρα μας η μάλλον δε βλέπουμε καθόλου... Κάπου έγραψα για αμηχανία αλλά διάφοροι τύποι δεν έχουν καταλάβει ακόμα οτι η αμηχανία στο διάλογο μέσω internet σχεδόν πάντοτε εκλαμβάνεται με ... πολύ 'χαρούμενα' emoticons. Τα emoticons δεν αποτελούν αντίλογο ως γνωστόν αλλά προσπάθεια αποφυγής διαλόγου οταν δεν έχεις τι να πεις. Αυτά πάνε στο 'μαχητικό' αεριωθούμενο που τρώει καρώτα... Και δεν είναι 'Εσέδες' αλλά 'Εσεσέδες'...
Ενώ εσύ καταπιάνεσαι με....2 περιπτώσεις (Alfa Romeo και Lancia...)!
Δεν καταλαβαίνεις , πως επειδή βγήκαν αυτές οι δύο τελευταίες (και μάλιστα η δεύτερη με εξαιρετικά μικρό δείγμα για αξιόπιστα αποτελέσματα...), ΕΣΥ ΑΓΝΟΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;
Δεν βλέπεις πως η έρευνα είναι στον αέρα; Δεν βλέπεις πως η κατάταξη των υπολοίπων είναι περίπου...τυχαία;
Συγνώμη, έχεις δει έρευνα άλλη, που να έχει την Volvo, την Chevrolet και την Daihatsu στις πρώτες θέσεις; Όπου οι Ιάπωνες είναι χειρότεροι από τους Κορεάτες και τους...Σουηδούς; Όπου οι Γάλλοι είναι το ίδιο σχεδόν με τους Ιάπωνες και όπου η Fiat απειλεί τη...Honda σε αξιοπιστία;
Επειδή βγήκε η Alfa χειρότερη (σε άλλες έρευνες πάντως χειρότεροι ΟΛΩΝ είναι οι Γάλλοι...), αυτό κάνει την έρευνα επιτυχημένη;
Τέλος, για να μην αρχίσεις πάλι τις...φλογίτσες σου, δεκάρα δεν δίνω για την θέση της Lancia στο AutoTriti ή σε οποιονδήποτε άλλο πίνακα! Εγώ αγόρασα το δικό μου μεταχειρισμένο ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή θεώρησα και θεωρώ πως είναι καλή επιλογή! Αξιόπιστο είναι (όσο κι αν έψαξα στο net δεν βρήκα παρά ελάχιστους να παραπονιούνται...), όμορφο παρόλο που σχεδιάστηκε πριν 10 και βάλε χρόνια, υπερ-εξοπλισμένο και με τιμή που μόνο κάνα ...Starlet 10ετίας και βάλε αγόραζες!
Εσύ να πάρεις λοιπόν κανένα Starlet, ή καλύτερα Matiz και άσε με εμένα να...περιμένω την οδική βοήθεια!
Τέλος για το AutoTriti: εκτός από μένα κι άλλοι σου είπανε, πως γενικώς τα περιοδικά χ3σμένα τα έχουμε, αφού οι περισσότεροι δεν αγοράζουμε κανένα τακτικά, ό,τι τύχει ('εμείς οι βλάχοι , όπου λάχει' κι έτσι... ). Δεκάρα δεν δίνω αν πουλήσει 100 ή 100.000 φύλλα, το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ περιοδικό! Ούτε φυσικά είμαι μέτοχος, ούτε εκπρόσωπος κανενός, για να υποστηρίξω το ένα ή το άλλο!
Προσπαθώ να σου εξηγήσω, μαζί με κάποιους άλλους, για ποιο λόγο η συγκεκριμένη έρευνα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ! Καμία έρευνα δεν είναι αξιόπιστη, αν το δείγμα δεν είναι τυχαίο κι αν το δείγμα δεν είναι αρκετό! Η συγκεκριμένη, δεν πληροί κανένα από τα δύο κριτήρια!
Κατά πόσο είναι σοβαρή η προσπάθεια λοιπόν και κατά πόσο τα βάζει με το...κατεστημένο το AutoTriti , να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω! Ξέρεις τι θα περίμενα εγώ από ένα περιοδικό; Να πάει και να πάρει τηλέφωνο τους ιδιοκτήτες τους ίδιους και να κάνει πραγματική έρευνα!
Παράδειγμα: 50 άτομα, διαλεγμένα τυχαία, από κάθε εταιρεία, θα πουν εντυπώσεις από το αυτοκίνητο, αξιοπιστία, αντιπροσωπεία κλπ κλπ. Που θα βρεθούν τα τηλέφωνα θα μου πείτε; Ε, αν ήταν εύκολο, θα το είχαν κάνει από καιρό...
Αλλά εμένα να σου πω, ούτε αυτό με νοιάζει, αφού τελικά τα ...κακά μαντάτα μαθαίνονται πια , υπάρχει και το Internet. Εμένα θα με ενδιέφερε ένα περιοδικό, να έχει πραγματική άποψη: δεν εννοώ να βγάζεις την Volvo πρώτη ή τελευταία, ή την Lancia καλύτερη (από πότε; ), αλλά να έχει το θάρρος της γνώμης: του πχ Atos, Picanto: ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ το Atos, αγοράστε με 1000 το Picanto'. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ το Sonata, πάρτε...οποιοδήποτε άλλο σ' αυτά τα λεφτά, θα σας μαμήσουν και τα τέλη κυκλοφορίας'. Τόσο....στεγνά θα έπρεπε να τα λένε! Αλλά, δεν τα λένε! Απλά βγάζουν μια 'έρευνα' και κάποιοι χαίρονται...