-
Ο χρήστης plaketokofths έγραψε:
Παρατηρώ πάντως ότι έχουν 'αλλαξοπιστήσει' αρκετοί φίλοι και γνωστοί μου που μέχρι πρότινος επέμεναν να βάζουν 100άρα για αυτό το κάτι παραπάνω (έστω και το ψυχολογικό) που θεωρούσαν ότι τους έδινε.
εγω πάντως στο 206 1.4 16V που εχω αμα βάλω 95αρα απλα εχω τρελλές αρυθμίες και το χειρότερο απ' όλα είναι τα πυράκια σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Στ' αυτοκίνητα που εχουν μεγάλη συμπίεση ειναι απαραίτητη η 100αρα και δεν είναι ψυχολογικό πιστεύω το θέμα. το δικο μου εχει 11:1.Επίσης σε κάποια αυτοκίνητα οπως suzuki ignis sport ή golf gt οι κατασκευαστές προτείνουν βενζίνη μόνο 98 οκτανίων και άνω.
Αναφέρει πουθενά στον manual του αυτοκινήτου για 98αρα βενζίνη; Εάν ναί τότε ίσως είναι φυσιολογικές οι ανωμαλίες με την 95αρα.Αν όχι βάλε από κάποιο άλλο πρατήριο γιατί μάλλον έπεσες σε μάπα....
-
με σωστα ρυθμισμενο avans και καθαρισμενα μπεκ η 95 αρα δουλευει και σε μεγαλη συμπιεση..βλεπε 11,3 συμπιεση στο δικο μου..απλα δεν εχεις 100% αποδοση...
100 αρα δουλευω πολυ σπανια...
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
100 αρα δουλευω πολυ σπανια...Ακόμα και να πληρώνεις 100άρα, σπάνια θα έχεις 100άρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ακόμα και να πληρώνεις 100άρα, σπάνια θα έχεις 100άρα.
αυτο πιστεύω και εγω...
Παντως υπάρχει το ΕΚΟ στην αλεξανδρας με 0.98 παιδιά στην 95αρα
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ακόμα και να πληρώνεις 100άρα, σπάνια θα έχεις 100άρα.
δεν ξερω αλλα απο εκει που εβαζα για να κανω τις δυναμομετρησεις οι οποιες ειναι καμποσες στον αριθμο το αμαξι και αλογα εβγαζε και σωστο μιγμα εδινε..πολυ πλουσιο βασικα...
τωρα αν ηταν 98 δεν ξερω,αλλα αν με τα ονομαστικα 95 δεν εχω προβλημα οσο αφορα πειρακια τοτε ή βαζω καθαρη 95 αρα,η βαζω καθαρη 100 αρα ή δεν εχω συμπιεση ή εχω καλο avans...
αλλα και τα μπεκ που εχω καθαρισει 2 φορες στα 82.000km μεχρι τωρα ηταν καθαρα,και το φιλτρο βενζινης αλλαζω καθε 20.000km,και ο ευαγγελατος μετρησε με συνεργειο για εκπομπη που μαλλον θα βγει μελλοντικα την 100 αρα 101,κατι οκτανια!
ειναι πρατηριο της εκο στην αθηνων κορινθου,το πρατηριο συστηθηκε απο φιλο μου με turbo μοτερ,και καλο feeling στο αμαξι του... -
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
ειναι πρατηριο της εκο στην αθηνων κορινθου,το πρατηριο συστηθηκε απο φιλο μου με turbo μοτερ,και καλο feeling στο αμαξι του...Ποιο είναι αν επιτρέπεται μιας και κάνω κάθε μέρα τη διαδρομή;
-
αυτο που ειναι λιγο πριν την shell στο ρευμα προς κορινθο.
υψος χαλυβουργικης.
το αμαξι το εχω παει δυναμομετρο πανω απο 10 φορες και εχω φουλαρει απο εκει και απο την γνωστη BP μεσα στην ελευσινα η οποια τελευται μαλλον δεν λεει πολλα.
λεω γνωστη γιατι οι της περιοχης γρηγοροι την εχουν εκθειασει και οχι αδικα.κυριολεκτικα το αμαξι πεταγε,αφηνες γκαζι και δεν επεφταν με τιποτα οι στροφες...τρελη καυση το καυσιμο,παντα για 100αρα
αλλα τελευταια,μαλλον δεν ειδα διαφορα ..ειναι κοντα στο Γηπεδο της ελευσινας η BP..
παντως κατα 90% φουλαρω σε συγκεκριμενα 2-3 πρατηρια μηχανη και αμαξι..το υπολοιπο 10% αφορα οταν κανω ταξιδια . -
[quote='ASTRAKITCAR'][quote='aserf'][quote='spiros'][quote='aserf']Σήμερα απλά μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω
Στη Λεωφόρο Αθηνών, μόλις βγεις κάνοντας αριστερά από τον Κηφισό, έχει μια Shell που πουλάει τη V-Power Racing [b]1,499 -
+1. Φίλος κ συνάδελφος που η δεύτερη δουλειά του έχει να κάνει με εξοπλισμό-αδειοδότηση σε βενζινάδικα ανά την Ελλάδα, μου χει πει πως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις (κι όχι μόνο) αυτό που παίζει είναι μαγαζί βιτρίνα για ξέπλυμα, οπότε τα άλλα πάνε περίπατο...Μην εκπλήσσεστε λοιπόν..
-
[quote='johnkyr'][quote='ASTRAKITCAR'][quote='aserf'][quote='spiros'][quote='aserf']Σήμερα απλά μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω
Στη Λεωφόρο Αθηνών, μόλις βγεις κάνοντας αριστερά από τον Κηφισό, έχει μια Shell που πουλάει τη V-Power Racing [b]1,499 -
Εδώ έφτασε στο Γέρακα το 1 ευρώπουλο.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Εδώ έφτασε στο Γέρακα το 1 ευρώπουλο.Εδώ στα Χανιά Πέτρο, βάζω την φτηνότερη με 1,13 και υπάρχουν πρατήρια που πουλάνε μέχρι και 1,20
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εδώ έφτασε στο Γέρακα το 1 ευρώπουλο.
Εδώ στα Χανιά Πέτρο, βάζω την φτηνότερη με 1,13 και υπάρχουν πρατήρια που πουλάνε μέχρι και 1,20
Στην Πάτρα βάζω 95άρα με 0.989 και στο ίδιο βενζινάδικο ένας φίλος μου βάζει 100άρα με 1.119.
-
Kαι δω πάνω δε νομίζω να χει βενζίνη της προκοπής με κάτω από 1 ευρώ. Στο βενζινάδικο που βάζω έχει 1,077. Χθες έβαλα με 20 ευρώ λιγότερο από 18,5 λίτρα.
-
Είχα διαβάσει ένα μήνυμα για κάποιο τηλεχειριστήριο σε βενζινάδικο.
*Με την κατηγορία της παράβασης του αγορανομικού κώδικα παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 45χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων και ο 30χρονος υπάλληλός του, που φέρονται ότι εγκατέστησαν ειδικό ηλεκτρονικό μηχάνημα σε αντλία υγρών καυσίμων προκειμένου να ανεβάζουν το κόστος.
Οι δυο συλληφθέντες ζήτησαν από το δικαστήριο την αναβολή της δίκης, η οποία προσδιορίστηκε για το μεσημέρι της Παρασκευής.
Όπως γνωστοποίησε ο προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Κ. Δημητριάδης, από το κόλπο επωφελήθηκαν με περίπου 26.500 ευρώ.
Η δράση των δυο ανδρών αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησαν άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ), πρώην ΣΔΟΕ, σε πρατήρια υγρών καυσίμων της πόλης.
Οι δράστες είχαν τοποθετήσει πίσω από ρολόι τοίχου ηλεκτρονικό σύστημα, αποτελούμενο από μετασχηματιστή ρεύματος, πομποδέκτη και ολοκληρωμένο κύκλωμα, το οποίο συνέδεσαν με δυο αντλίες υγρών καυσίμων. Ενεργοποιώντας κάθε φορά τον κεντρικό μηχανισμό με τηλεχειριστήριο, παραποιούσαν τις ενδείξεις της ποσότητας βενζίνης που κατέληγε στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να χρεώνουν ακριβότερα τους πελάτες.
Το σύστημα εγκαταστάθηκε πριν τέσσερις μήνες, όταν ο ιδιοκτήτης ανέλαβε το πρατήριο.*
-
Πάλι καλά που γίνεται και κανένας έλεγχος που και που, γιατί στις 'πατέντες' πρώτοι είμαστε....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πάλι καλά που γίνεται και κανένας έλεγχος που και που, γιατί στις 'πατέντες' πρώτοι είμαστε....άλλο πατέντα άλλο κλέψιμο
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πάλι καλά που γίνεται και κανένας έλεγχος που και που, γιατί στις 'πατέντες' πρώτοι είμαστε....
άλλο πατέντα άλλο κλέψιμο
Άλλο πατέντα κι άλλο 'πατέντα'
-
Η παρακάτω ανακοίνωση είναι από το site της ίδιας της Revoil. Μπράβο της που έδιωξε από το δίκτυο της τον αλήτη βενζινά. 'Αντε να ξεκαθαρίσει λίγο ο τόπος...
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ REVOIL
Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε χθες 13/6/2007 σε τηλεοπτικούς σταθμούς και σήμερα 14/6 σε αρκετές εφημερίδες η εταιρεία REVOIL ανακοινώνει τα εξής:
Σε πρατήριο στην οδό Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι ο πρατηριούχος παραβίασε διατάξεις του αγορανομικού κώδικα με αποτέλεσμα να ζημιώνονται οι Πελάτες - Οδηγοί.
Η REVOIL καταδικάζοντας τέτοια φαινόμενα και με αίσθημα ευθύνης προς τον καταναλωτή προχώρησε στην άμεση αφαίρεση του σήματός της από το συγκεκριμένο πρατήριο. Η Εταιρεία περιμένοντας την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης , θεώρησε επιβεβλημένο να αναστείλει τη συνεργασία της με τον συγκεκριμένο πρατηριούχο.Η REVOIL με τη στάση της στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς όλους, Καταναλωτές, Μετόχους και Συνεργάτες - Πρατηριούχους ότι:
Η υπεύθυνη διαχείριση καυσίμων και η προστασία του καταναλωτή από τέτοια φαινόμενα είναι υπόθεση όλων μας. Η REVOIL από τη μεριά της, από το 1995 μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από μεγάλες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και πρατήρια, με στόχο τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των καυσίμων που διακινεί, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν επιτρέπει ως εκ τούτου κανένα φαινόμενο που μπορεί να βλάψει τον καταναλωτή είτε στο επίπεδο των τιμών είτε στο επίπεδο της ποιότητας και θα επιδεικνύει ιδιαίτερη αυστηρότητα στα θέματα αυτά.Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Εταιρείας στα τηλέφωνα: 210-8976000, και fax: 210-8974943
-
μετά το γεγονός που γράφω στο http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 368#979368 (μην σας κουράζω ... πήγε να μου βάλει V-power αντί για super) είπα και εγώ να ξυπνήσω...
1.1 ευρώ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ η super σε όλα τα βενζινάδικα και 0.87 ευρώ στο γνωστό βενζινάδικο (EL-OIL νομίζω) Ιθάκης και Αντιοχείας....
Έβαζα σαν βλάκας Shell για τους αστείους πόντους που έδινε και έχανα τα λεφτά μου....
Έβαλα από ελ-οιλ...καμία διαφορά στην ποιότητα (που αν δεν είναι καλή η βενζίνη το καταλαβαίνω από το 1ο μέτρο με τα πυράκια που θα ακούω), και περισσότερη βενζίνη με τα ίδια λεφτά....
ξύπνησα και εγώ....καλημέρα!
Βενζίνη ώρα μηδέν!