-
Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αλλά έχει βουλώσει η αντλία, και όχι τα πιτσιλιστήρια. Για να καταλάβετε, όταν πατάω το κουμπί δεν ακούγεται καθόλου ο χαρακτηριστικός ήχος της αντλίας. Αν επιμείνω αρχίζει σιγά-σιγά να λειτουργεί, σαν να την κρατά κάποιος και γυρνάει με το ζόρι.
Σκέφτομαι λοιπόν να του βάλω λευκό ξύδι ή Viakal (όπως είπε και ένας συνφορουμίτης). Το μόνο που μ' απασχολεί είναι μήπως πειραχτεί το παρμπρίζ ή τα λάστιχα ή το χρώμα.
Τι λέτε;
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αλλά έχει βουλώσει η αντλία, και όχι τα πιτσιλιστήρια. Για να καταλάβετε, όταν πατάω το κουμπί δεν ακούγεται καθόλου ο χαρακτηριστικός ήχος της αντλίας. Αν επιμείνω αρχίζει σιγά-σιγά να λειτουργεί, σαν να την κρατά κάποιος και γυρνάει με το ζόρι.Σκέφτομαι λοιπόν να του βάλω λευκό ξύδι ή Viakal (όπως είπε και ένας συνφορουμίτης). Το μόνο που μ' απασχολεί είναι μήπως πειραχτεί το παρμπρίζ ή τα λάστιχα ή το χρώμα.
Τι λέτε;
Σε καποιο σημειο το λαστιχο με το νερο θα εχει ενωση .Το ξεσυνδεεις και το νερο θα τρεξει εξω και οχι στα τζαμια.
-
το ξύδι μου φαίνεται πιο ήπιο... προσεξε μήπως το viakal είναι καυστικό κ σου χαλάσει το χρώμα... το παρμπριζ δε θα παθει τιποτσ, τα λάστιχακια του δεν ξερω... το χρώμα πρόσεξε... πάντως εγώ παλιά έβαζα στο νερό κ οινόπνευμα... αυτό διαλύει τα άλατα με απόλυτη σιγουρια κ δεν προκαλεί κανενα πρόβλημα... ακόμα κ μηχανικος αντιπροσωπίας μου είπε πως πράττω σωστά... οπότε θα σε συμβούλευα να βάλεις πρώτα αυτό... βάλε πχ οινόπνευμα με λίγο νερό, κ ασε το για μισό λεπτό πχ... κ μετά προσώρα στο ξυδι... το viakal ας το για το τελος... εγώ πάντως βάλω οινόπνευμα ή αυτά τα μπουκαλακια του εμπορίου... κ το οινοπνευμα όταν έρθει σε επαφη με το νερό κάνει μια μικρού βαθμού εξώθερμη αντίδραση που δείχνει ότι κάτι δουλεύει... αλλά δεν καίει φυσικά τα πλαστικά... τώρα εσύ εχεις το πεπόνι, εσύ κ το μαχαίρι...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αλλά έχει βουλώσει η αντλία, και όχι τα πιτσιλιστήρια. Για να καταλάβετε, όταν πατάω το κουμπί δεν ακούγεται καθόλου ο χαρακτηριστικός ήχος της αντλίας. Αν επιμείνω αρχίζει σιγά-σιγά να λειτουργεί, σαν να την κρατά κάποιος και γυρνάει με το ζόρι.
Σκέφτομαι λοιπόν να του βάλω λευκό ξύδι ή Viakal (όπως είπε και ένας συνφορουμίτης). Το μόνο που μ' απασχολεί είναι μήπως πειραχτεί το παρμπρίζ ή τα λάστιχα ή το χρώμα.
Τι λέτε;
Σε καποιο σημειο το λαστιχο με το νερο θα εχει ενωση .Το ξεσυνδεεις και το νερο θα τρεξει εξω και οχι στα τζαμια.
Εννοείς να βγάλω το λαστιχάκι για να μην τρέξει το νερό πάνω στο παρμπρίζ, έτσι; Πολύ καλή ιδέα και απλή! Θενκ γιου!
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
το ξύδι μου φαίνεται πιο ήπιο... προσεξε μήπως το viakal είναι καυστικό κ σου χαλάσει το χρώμα... το παρμπριζ δε θα παθει τιποτσ, τα λάστιχακια του δεν ξερω... το χρώμα πρόσεξε... πάντως εγώ παλιά έβαζα στο νερό κ οινόπνευμα... αυτό διαλύει τα άλατα με απόλυτη σιγουρια κ δεν προκαλεί κανενα πρόβλημα... ακόμα κ μηχανικος αντιπροσωπίας μου είπε πως πράττω σωστά... οπότε θα σε συμβούλευα να βάλεις πρώτα αυτό... βάλε πχ οινόπνευμα με λίγο νερό, κ ασε το για μισό λεπτό πχ... κ μετά προσώρα στο ξυδι... το viakal ας το για το τελος... εγώ πάντως βάλω οινόπνευμα ή αυτά τα μπουκαλακια του εμπορίου... κ το οινοπνευμα όταν έρθει σε επαφη με το νερό κάνει μια μικρού βαθμού εξώθερμη αντίδραση που δείχνει ότι κάτι δουλεύει... αλλά δεν καίει φυσικά τα πλαστικά... τώρα εσύ εχεις το πεπόνι, εσύ κ το μαχαίρι...Νομίζω θα ξεκινήσω με το ξύδι. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα κάνει δουλειά, τον βραστήρα ας πούμε τον κάνει καινούργιο!
Θα βάλω ζεστό νερό στο δοχείο και θα προσθέσω λευκό ξύδι, σε αναλογία περίπου ίδια με αυτή που λέει το βιβλίο του βραστήρα. Θα το αφήσω μερικές ώρες και μετά θα το αδειάσω με την αντλία, αφού εφαρμόσω και την συμβουλή του φίλου BILL33 παραπάνω (να αποσυνδέσω την παροχή από τα πιτσιλιστήρια δηλαδή).
Και μετά θα το καθιερώσω να του βάζω μόνο απιονισμένο!
-
Παιδιά ξέρουμε κανένα site, που να έχει τιμές για ζάντες;
Έτσι για να πάρω μια ιδέα.Έρχεται σιγά σιγά ο καιρός να πάρω ένα σετάκι... γιατί δεν λέει άλλο το τάσι.
-
Βάλε λευκό ξύδι για να μην έχεις προβλήματα με υπολείμματα χρώματος. Στο lidl πουλάνε 1 λίτρο 0,5 ευρώ. Ιδανικό για τέτοιες δουλειές.
-
τόοοοοσα χρόνια ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το νεράκι του θεού. βάλε ένα φίλτρο βενζίνης καλύτερα όπως είπαν παραπάνω για να μη μυρίζει μετά ξιδίλας τ'αμάξι
-
Καλά, το φίλτρο βενζίνης κατακρατεί τα άλατα του νερού;
-
Ξέρετε κανένα φτηνό ον-λάιν μαγαζί (Ελλάδας ή εξωτερικού) για αγορά μπαρόμετρου;
-
Γνωρίζει κανείς κάτω από ποιά κυβικά Ι.Χ. εξαιρούνται του δακτυλίου? Νομίζω κάτω από 1,000...ισχύει?
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Γνωρίζει κανείς κάτω από ποιά κυβικά Ι.Χ. εξαιρούνται του δακτυλίου? Νομίζω κάτω από 1,000...ισχύει?Όχι. Ότι ισχύει, ισχύει για όλα τα οχήματα. Εξαιρούνται ηλεκτρικά, υβριδικά και επαγγελματικά άνω του 1 τόννου.
Και αυτά που οι οδηγοί τους έχουν μέσο και έβγαλαν άδεια εισόδου. -
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Ξέρετε κανένα φτηνό ον-λάιν μαγαζί (Ελλάδας ή εξωτερικού) για αγορά μπαρόμετρου;χωρίς να κάνω διαφήμιση, μπορείς να πας εδώ για να κοιτάξεις. Εχθές έψαχνα ενδεικτικές τιμές για στροφόμετρο
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Γνωρίζει κανείς κάτω από ποιά κυβικά Ι.Χ. εξαιρούνται του δακτυλίου? Νομίζω κάτω από 1,000...ισχύει?
Όχι. Ότι ισχύει, ισχύει για όλα τα οχήματα. Εξαιρούνται ηλεκτρικά, υβριδικά και **επαγγελματικά άνω του 1 τόννου.**Και αυτά που οι οδηγοί τους έχουν μέσο και έβγαλαν άδεια εισόδου.
1 τόνου ωφέλιμο!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
1 τόνου ωφέλιμο!Ω, ναι... παράλειψη σημαντικής διευκρίνησης.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Καλά, το φίλτρο βενζίνης κατακρατεί τα άλατα του νερού;Ναι, δημιουργούνται μεγάλα κομμάτια στη δεξαμενή του νερού και η αντλία τα στέλνει στα πιτσιλιτήρια και βουλώνουν. Βάζω ένα φτηνό φίλτρο βενζίνης σε όλα τα αμάξια μου όταν είναι καινούρια και ΠΟΤΕ δεν βούλωσε τίποτε. Επίσης, κάνει πολλά χρόνια να γεμίσει από άλατα και βρωμιές.
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Όχι. Ότι ισχύει, ισχύει για όλα τα οχήματα. Εξαιρούνται ηλεκτρικά, υβριδικά και επαγγελματικά άνω του 1 τόννου.
Και αυτά που οι οδηγοί τους έχουν μέσο και έβγαλαν άδεια εισόδου.Μα ρώτησα μπάτσο και μου είπε ότι τα οχήματα κάτω από 1000 εξαιρούνται του δακτυλίου...γιαυτό και το Smart μπαίνει δακτύλιο. Είσαι σίγουρος για αυτό που λες?
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Μα ρώτησα μπάτσο και μου είπε ότι τα οχήματα κάτω από 1000 εξαιρούνται του δακτυλίου...γιαυτό και το Smart μπαίνει δακτύλιο. Είσαι σίγουρος για αυτό που λες?Πρώτη φορά στη ζωή μου το ακούω αυτό...
Και γω ξέρω ότι στο δακτύλιο όσον αφορά τα Ι.Χ. επιτρέπονται τα ηλεκτρικά/υβριδικά, καθώς και τα αυτοκίνητα με ειδική άδεια. Όλα τ' άλλα, είτε 600cc (smart), είτε 8000cc (viper) υπάγονται στην ίδια κατηγορία. -
υπάρχει κανά σούπερ μάρκετ ανταλλακτικών & διαφόρων ειδών αυτοκινήτου με μεγάλη ποικιλία κατά προτίμηση στα νότια προάστια? `Ακουσα ότι το Οτο Μότο στο Ρέντη άλλαξε διεύθυνση, το καινούριο έχει καλά μέσα?
-
στον καιρό το προηγούμενο, πέρασα και το είδα.
Με τι να καθαρίσω τα καθίσματα του αυτοκινήτου εξωτερικά και με τι την πλαινή ταπετσαρία των πορτων ?
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο