Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
το ξύδι μου φαίνεται πιο ήπιο... προσεξε μήπως το viakal είναι καυστικό κ σου χαλάσει το χρώμα... το παρμπριζ δε θα παθει τιποτσ, τα λάστιχακια του δεν ξερω... το χρώμα πρόσεξε... πάντως εγώ παλιά έβαζα στο νερό κ οινόπνευμα... αυτό διαλύει τα άλατα με απόλυτη σιγουρια κ δεν προκαλεί κανενα πρόβλημα... ακόμα κ μηχανικος αντιπροσωπίας μου είπε πως πράττω σωστά... οπότε θα σε συμβούλευα να βάλεις πρώτα αυτό... βάλε πχ οινόπνευμα με λίγο νερό, κ ασε το για μισό λεπτό πχ... κ μετά προσώρα στο ξυδι... το viakal ας το για το τελος... εγώ πάντως βάλω οινόπνευμα ή αυτά τα μπουκαλακια του εμπορίου... κ το οινοπνευμα όταν έρθει σε επαφη με το νερό κάνει μια μικρού βαθμού εξώθερμη αντίδραση που δείχνει ότι κάτι δουλεύει... αλλά δεν καίει φυσικά τα πλαστικά... τώρα εσύ εχεις το πεπόνι, εσύ κ το μαχαίρι...
Νομίζω θα ξεκινήσω με το ξύδι. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα κάνει δουλειά, τον βραστήρα ας πούμε τον κάνει καινούργιο!
Θα βάλω ζεστό νερό στο δοχείο και θα προσθέσω λευκό ξύδι, σε αναλογία περίπου ίδια με αυτή που λέει το βιβλίο του βραστήρα. Θα το αφήσω μερικές ώρες και μετά θα το αδειάσω με την αντλία, αφού εφαρμόσω και την συμβουλή του φίλου BILL33 παραπάνω (να αποσυνδέσω την παροχή από τα πιτσιλιστήρια δηλαδή).
Και μετά θα το καθιερώσω να του βάζω μόνο απιονισμένο!