-
Οι πρώτες εντυπώσεις από τον στρατό, προχθές ορκίστηκα και σήμερα μπαίνω πάλι μέσα, δηλαδή τα παρακάτω είναι από τις πρώτες 2 εβδομάδες::
καταρχήν αναφέρομαι για το ΚΕΕΜ Σπάρτης που απ'όσο λένε όλοι είναι από τα καλύτερα από πλευράς συνθηκών.
Εγκαταστάσεις:
Κτήρια κλπ είναι πολύ καλά και η καθαριότητα είναι απο ικανοποιητική έως άψογη, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πω πως σιχάθηκα κάπου. Οι τουαλέτες ενίοτε μπορεί να είναι λίγο μπάχαλο αλλά η καθημερινή καθαριότητα τις επαναφέρει στην κανονική κατάσταση. Το στρατόπεδο είναι μέσα στο δάσος και αν είχε 2-3 πισίνες και μερικά γήπεδα θα μπορούσε να ήταν από κατασκήνωση έως ξενοδοχείο (έστω και χαμηλού κόστους ).
Αξιωματικοί κλπ:
Μέχρι τώρα όσους έχω γνωρίσει πραγματικά άψογοι, σωστοί στη δουλειά τους, με πραγματικό ενδιαφέρον για τους φαντάρους (και ειδικά προς όσους έχουν κάποιες περισσότερες ανάγκες). Ακόμα και όσοι εκ πρώτης όψεως μπορεί σε κάποιο τρυφερό πόδι να φαίνονται αγροίκοι, βλέπει κανείς πως είναι πέρα για πέρα σωστοί. Μακάρι και όσους γνωρίσω από εδώ και πέρα να είναι έτσι σε αυτό το επίπεδο.
Συνάδελφοι:
Γνωρίζει κανείς άτομα κάθε μόρφωσης και προέλευσης. Έχω γνωρίσει από 30άρηδες με διδακτορικό έως 18χρονα που μόλις -με το ζόρι- έχουν τελειώσει σχολείο. Γενικά οι συνθήκες πιστεύω κάνουν όλους τους ανθρώπους να βγάζουν έναν καλό (έως τώρα έστω) εαυτό. Προσωπικά κάνω παρέα με άτομα όλων των ηλικιών και διαφορετικού επιπέδου μόρφωσης από εμένα (ανώτερο ή κατώτερο) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή δυσκολία.
Φαγητό:
Απλά άψογο, και σε ποσότητα, και σε ποιότητα και σε μαγείρεμα. Βέβαια στο κέντρο που είμαι ξεκινούν όλοι οι υποψήφιοι μάγειρες οπότε ίσως δεν είναι ενδεικτικό, θα δω και σε επόμενες φάσεις και θα σας αναφέρω.
Ζωή, αγγαρείες κλπ.
Η καθημερινότητα είναι πολύ απλή και ξένοιαστη αν προσαρμοστείς στις λίγο διαφορετικές καταστάσεις, πρωινό ξύπνημα, τρόπος χαιρετισμού κλπ. Αυτά είναι αστεία ως προς την δυσκολία τους και προσαρμόζεται κανείς πολύ εύκολα. Μόνο αν κάποιος είναι εκ προοιμίου αρνητικά προδιατεθειμένος θα έχει πρόβλημα όσο καλά ή άσχημα του φερθούν. Οι αγγαρείες είναι αστείες από πλευράς κούρασης, ο καθένας ουσιαστικά επιλέγει πόσο θα κουραστεί (χωρίς να λουφάρει μιλάω). Εγώ προσωπικά έχω πάει όσες φορές σχεδόν ζητήθηκε κάποιος εθελοντής, ούτε κουράστηκα ούτε τίποτα.
Σωματική καταπόνηση.
Από την μικρή εμπειρία μου θα πρέπει κάποιος να επιδιώξει να τραυματιστεί ή να πάθει κάτι, αν κάτι πιστεύεις πως θα σου κάνει ζημιά απλώς το αναφέρεις και αμέσως απαλλάσσεσαι (είτε πηγαίνοντας στο γιατρό είτε όχι). Δεν μιλάω για λούφα βέβαια αλλά αν κάποιος έχει πρόβλημα, όσο μικρό και αν είναι τότε αυτό γίνεται σεβαστό με υπέρ την δέουσα προσοχή.
Γενικά συνοψίζοντας θα έλεγα πως οι εντυπώσεις μου μέχρι τώρα είναι ένα είδος κατασκήνωσης ή και πενταήμερης. Έχω ρίξει το γέλιο της ζωής μου (μεγάλο μέρος από αυτό σε -εθελοντικές- 'αγγαρείες') και η όλη εμπειρία είναι διδακτική από πολλές απόψεις και οπτικές γωνίες. Ακόμα είμαι στην αρχή βέβαια, ελπίζω στη συνέχεια να μη χαλάσει η πρώτη -ειλικρινά πολύ καλή- εντύπωση.
Τα παραπάνω τα έγραψα λίγο βιαστικά, κάποια στιγμή θα επανέλθω και πιο αναλυτικά. Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα
-
Kοιτα να δεις που θα του αρεσει τοσο πολυ... που στο τελος θα δηλωσει για πενταετους
Ομορφα λοιπον, αφου τα βρηκες τα πραγματα καλα... Η αληθεια ειναι πως τα κεντρα εκπαιδευσης ειναι ψιλοπροσεγμενα τα τελευταια χρονια και απο αποψη υποδομων και απο αποψη συμπεριφορας των αξιωματικων.Η εικονα αυτη μπορει να συνεχιζεται και στην μετεπειτα πορεια στις διαφορες μοναδες... μπορει και οχι, αλλα δεν θα πρεπει να περιμενεις μεγαλες αποκλισεις. Σε γενικες γραμμες κατασκηνωση ειναι πλεον ο στρατος... και οπως ειπες... μονο οσοι πανε με αρνητικο πνευμα κακοπερνουν.
Αν παντως κατι σε προβληματιζει στην διαμονη, μην διστασεις να επικοινωνησεις με το customer care στο info@army.gr
-
`Οπως τα περιγράφεις είναι πραγματικά σαν κατασκήνωση... ίσως επειδή υπήρχε σωστή οργάνωση, γιατί στο ΚΕΠΑΛ(ναυτικό) εμείς 2 βδομάδες δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο, αλλά είχαμε 15 μέρες άδεια ορκομωσίας όχι 2
Οπως και να χει το σημαντικότερο είναι να μπορείς να δεθείς με τους υπόλοιπους και να μην είσαι πνεύμα αντιλογίας, αλλά να μην είσαι και το καλό παιδί γιατί δεν είναι όλοι οι αξιωματικοί το ίδιο καλοί και σε χώνουν από δω κι από κει. Από κει και πέρα εσύ αποφασίζεις πώς θα φερθείς γενικώς.
Οπως έχουν πει και παραπάνω οι παλιοσειρές, καλό είναι να μην φαίνεσαι. Εγώ φαινόμουνα παντού και δεν κακοπέρασα, αλλά ήταν διαφορετική η θέση μουΚαλά να περάσεις, καλοκαιράκι έρχεται, ξέρεις που θα πας μετά? Αν πας σε νησί και αντέχεις οικονομικά και έχεις καλές σχέσεις με το διοικητή τότε μπορείς να χτυπήσεις και καθημερινή εξόδου μετά διανυκτέρευσης.
Καλές διακοπές λοιπόν, γιατί διακοπές είναι μη σε ταλαιπωρούν σκέψεις όπως δουλειά, σχέση, κτλπ, έχεις ένα χρόνο να χαλαρώσεις
-
μηπως εχεις παει πραγματι σε κατασκηνωση?
-
IKE
Πραγματικά, γέλασα με την καρδιά μου!!
Μου 'ρχεται να τ' αφήσω όλα και να ξαναμπώ φαντάρος!!
Πραγματικά, σου εύχομαι αυτή να είναι Η ΜΟΝΗ εντύπωση που θα σου μείνει από τον στρατό!
Λογικά πάντως, τώρα που θα ορκιστείς (ή θα έχεις ορκιστεί όταν θα τα διαβάζεις αυτά) τα πράγματα θ' αλλάξουν.. θα έχεις ένοπλες υπηρεσίες, οι αξιωματικοί θα είναι πιο 'χαλαροί' (δεν θα το πολυσκέφτονται να στα χώσουν).. με τους νεοσύλλεκτους είναι πολύ προσεκτικοί.
Μόλις ορκιστείς γίνεσαι 'φαν', 'τεμάχιο', κλπ.. τίποτα να φοβάσαι, απλά στρατός!
-
ΙΚΕ, έχω ένα ξαδερφάκι σειρά σου στην Σπάρτη....
Να περνάς καλά και άμα σου αρέσει μείνε.... -
Σημερα πηρα το φυλλο πορειας για Λημνο....
Την Δευτερα το πρωι θα πεταω για τη μοναδα μου...Αντε παλι βδομαδα προσαρμογης,νεα προσωπα,νεοι μονιμαδες etc etc....
Τουλαχιστον θα κανω πολλα μπανια και θα τσακισω τις γαριδομακαροναδες κ τις τσιπουρες.....
Απο υπηρεσια μαλλον 1-1 θα μας πηγαινει...
-
Λ-Η-Μ-Ν-Ο-Σ
Λαθος Ήταν Μάνα Να Ορικιστώ Στρατιώτης!Αυτό τουλάχιστον ίσχυε σε 4 φίλους μου που πήγαν σε διαφορετικές περιόδους και ο ένας ήταν και αεροπορία
Το καλό είναι ότι κάνεις μου λέγανε πχ 15 σερί υπηρεσίες και παίρνεις καμια 10άρα off μετά
-
Ναι, αλλά ο Bagus είναι Υγειονομικό... (καλύτερα από αεροπορία...)
Καλή μετάθεση... Και κάνε και κάνα μπανάκι και για μας...
-
πάο πάσσο
-
Λήμνος είκοσι χρόνια πίσω. Τάγμα 224 Μούδρος. Το τάγμα στεγαζόταν σε κτήριο που προοριζόταν για σχολείο. Φανταστικός διοικητής άψογη διαβίωση. Ακόμη και οι ασκήσεις ήταν εκδρομές αν είχες την σωστή διάθεση και ψυχολογία. Στη παραλία Παπάμαλης και Τζιτζιβάγκος ο οποίος έβαζε αριστερά τους πολίτες και δεξιά τους φαντάρους. Ρατσισμός του κερατά αλλά φανταστικά μύδια (όλα τα άλλα απαίσια). Απέναντι από το τάγμα ο χοντρός. Κταπληκτικές τηγανιές με 7.000.000 θερμίδες η μερίδα και μετά χοληστερίνη 1.500. 40 ημέρες στο Λειβαδοχώρι για ΛΥΒ μου χάλασαν τις διακοπές. Πολλά μπάνια στη Μύρινα στη παραλία αριστερά και καλό και πάμθηνο ψάρι... Ωραίες αναμνήσεις...
Αν κανείς άλλος υπηρέτησε στο ίδιο τάγμα ας γράψει την κατάσταση εκεί.
-
262 , 99E , Διαβιβαστης ...
Χαιδαρι
Κως
ΠηλιοΚανενας απο εκει ?
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Σημερα πηρα το φυλλο πορειας για Λημνο....
Την Δευτερα το πρωι θα πεταω για τη μοναδα μου...Αντε παλι βδομαδα προσαρμογης,νεα προσωπα,νεοι μονιμαδες etc etc....
Τουλαχιστον θα κανω πολλα μπανια και θα τσακισω τις γαριδομακαροναδες κ τις τσιπουρες.....
Απο υπηρεσια μαλλον 1-1 θα μας πηγαινει...
Απο οτι μου ειπαν η μοναδα σου πρεπει να'ναι μεσα στη Μυρινα οποτε θα εισαι και μεσα στο πολιτισμο.
Θυμαμαι το 2001 που βρεθηκα μερικες φορες εκει υπηρχαν ολα τα ειδη φαγαδικων και για καθε βαλαντιο. -
Bagus,
καλά μπάνιαα και καλές διακοπές και μη λυπηθείς τις ντόπιες! -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Bagus,
καλά μπάνιαα και καλές διακοπές και μη λυπηθείς τις ντόπιες!Ναι ναι μην τις λυπηθείς και να δούμε ποιος θα σε λυπηθεί μετά άμα το μάθει η Μαρία
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Bagus,
καλά μπάνιαα και καλές διακοπές και μη λυπηθείς τις ντόπιες!Ναι ναι μην τις λυπηθείς και να δούμε ποιος θα σε λυπηθεί μετά άμα το μάθει η Μαρία
α σορρυ δεν ήξερα για σχέση
-
Οπως λεει και ο Κουκος
'Λευτεριά στους φυλακισμένους. AΟΠΛΟΣ ΜΑΤΑΙΟΣ ΑΓΩΝ ΝΥΜΦΕΥΜΕΝΩΝ- ΑΜΑΝ '
Να'σται καλα παιδες....
-
Όπως λέει και ο Βασίλης...το Κλάμπ των Εχέμυθων!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:yahoo:Όπως λέει και ο Βασίλης...το Κλάμπ των Εχέμυθων!!!
εεεε, άλλος έχει το
-
Α ναι! Σωστά! Ο Γιατρός το λέει!!!
Περί Θητείας [#2]