-
Συνηθως πληρωνω με καρτα αλλα και με μετρητα να πληρωσω ποτε δεν δινω φιλοδώρημα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι κατωτερος μισθος 1200Ε και ολα τα αγαθα 3φορες πανω απο την Ελλαδα!
Ηθελα να ξερα οσοι μιλουν για ακριβεια στην Ελλαδα , εχουν παει ποτε κανα ταξιδακι στην Ευρωπη. Προς Αγγλια , προς Ιταλια ...δεν χρειάζεται να πας για να δεις ότι όλα είναι σχετικά.
μπορείς να κοιτάξεις πίνακες αγαθών που συγκρίνουν τιμές στις περισσότερες χώρες της ΕΕ σε όλες τις εφημερίδες ή και στις ειδήσεις. Δεν είδα ΠΟΤΕ τραγικές διαφορές μάλιστα σε αρκετά είναι ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ από ότι στην Ελλάδα.Τι να λέμε τώρα...
φιλε ελτεο,
να σου αναφερω σε ποια πραγματα ειναι η ελλαδα πολυ πιο φθηνη απο την γερμανια,μιας και ειπωθηκε.
στη βενζινη,στα ταξι στα λεωφορεια,εδω η διαφορα ειναι χαωδης,στα τελη κυκλοφοριας,στην εφορια,στην ασφαλεια,στα νοικια,στις εξοδους οπως για clubbing,για ταβερνες για εστιατορια,στα συνεργεια αυτοκινητων,εδω διαφορα τιμης ειναι διπλασια με τριπλασια,
στα ξενοδοχεια,στη δημοσια παιδεια,γερμανια πληρωνουν οι φοιτητες καθε εξαμηνο 650 ευρω στα δημοσια ΑΕΙ,σε μαστορια οπως υδραυλικοι,ηλεκτρολογοι,τεραστια διαφορα,
και σε ενα σωρο αλλα που δεν μου ερχονται τωρα στο μυαλο.
η ελλαδα ειναι συγκριτικα πανακριβη σε ειδη διατροφης,δηλαδη σε σουπερ μαρκετ και σε ειδη ρουχισμου.
αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο μεσος μισθος ενος γερμανου υπαλληλου,μιας και για τους ελευθερους επαγγελματιες δεν μπορει να γινει συγκριση,
ειναι ελαχιστα παραπανω απο του ελληνα αν σκεφτεις οτι τα πιο σημαντικα πραγματα στην ελλαδα ειναι αναλογικα πολυ πιο φθηνα απο εξω,
οποτε η μικρη αυτη διαφορα δεν δικαιολογει την τιμη της βενζινης που γερμανια εχει 1,43 η 95αρα και 1,52 η 100αρα ΜΕΣΑ σε πολεις.τις ειδα σημερα τις τιμες σε διαφορα πρατηρια του ντισσελντορφ.
ελπιζω να καταλαβαινεις το σκεπτικο μου. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στο δικό μου με εξυπηρετεί μια κοπέλα, νομίζω εκ Σερβίας. Όταν μου κάνει κάτι extra, δίνω κάτι.
**Εσύ **είσαι πονηρός!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Στο δικό μου με εξυπηρετεί μια κοπέλα, νομίζω εκ Σερβίας. Όταν μου κάνει κάτι extra, δίνω κάτι.
**Εσύ **είσαι πονηρός!
Σέρβα αποκλείεται! Πολύ (έως και ψωρο-)περήφανες για κάτι τέτοιο!
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
**Εσύ **είσαι πονηρός!
Σέρβα αποκλείεται! Πολύ (έως και ψωρο-)περήφανες για κάτι τέτοιο!
Αμα είσαι Γκρκ όμως, ε;
-
Ενα πραγμα που δεν συγκρίνετε αλλα θα πρεπε,ειναι η ποιοτητα των υπηρεσιων.Εδω ο καθε αλβανος (μεταφορικα και κυριολεκτικα) δηλωνει υδραυλικος,τεχνικος κτλ, στα κανει μουνι και μετα ζηταει τα λεφτα του,στις πολιτισμενες χωρες δεν ειναι τοσο απλο να εισαι αεριτζης...
-
Εγω τους δινω παντα 'tips' οπως: 'Πρεπει να χαμηλωσετε την τιμη της βενζινης'
ή
'Ο πιο κατω την εχει φθηνοτερη' -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
ή
ή
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ενα πραγμα που δεν συγκρίνετε αλλα θα πρεπε,ειναι η ποιοτητα των υπηρεσιων.Εδω ο καθε αλβανος (μεταφορικα και κυριολεκτικα) δηλωνει υδραυλικος,τεχνικος κτλ, στα κανει μουνι και μετα ζηταει τα λεφτα του,στις πολιτισμενες χωρες δεν ειναι τοσο απλο να εισαι αεριτζης...+100000
-
ή
'Ο πιο κατω την εχει φθηνοτερη'Και που να σου απαντήσει: 'Σοβαρά?Α το μ@λ@κ@...'
Ή 'και χολοσκας γι'αυτό?Κάτσε να τον πάρω ένα τηλεφωνάκι να του πω να την ανεβάσει να μη νιώθεις μαλάκας που βάζεις σε μένα τον πιο ακριβό!' -
tip?
-Εκει που εχει φτασει η βενζινη...
-Με τετοια ποιοτητα βενζινης...
-Τοσο που με κλεβει και ο μετρητης...Αρα, αφηνω πολυ μεγαλο τιπ!
-
Ποτέ! μήπως είμαι γομάρι?
-
Εγώ αφήνω πάντα και στον βενζινά γιατί τυχαίνει να κάνω αυτή τη δουλειά και ξέρω από πρώτο χέρι τι μανίκι είναι. Αν βέβαια με εξυπηρετήσει με προθυμία αφήνω κάτι παραπάνω...
[/quote] -
ποτε για βενζινη
Στις πολυ λιγες φορες που πλενω το αυτοκινητο να αφησω κανα 1 Ε -
Μερικές φορές αφήνω λίγα ψιλά επειδή δεν θέλω να γεμίζω το ρεζερβουάρ μέχρι επάνω (χύνεται έξω) και προτιμώ να αφήσω μισό ευρώ στον βενζινά παρά να χυθεί η βενζίνη. Δεν το θεωρώ φιλοδώρημα (είναι πολύ λίγα).
-
Δεν θυμάμαι να έκανα ποτέ κάτι τέτοιο...
Στο πλύσιμο πάντως αφήνω tip στον πιτσιρικά... -
Καλοπροαίρετη απορία για όσους αφήνουν φιλοδώρημα όταν πλένουν το αυτοκίνητό τους. Δωρεάν σας το πλένουν; Έχετε δει να σας κάνουν κάποια ιδιαιτέρως καλή δουλειά ειδικά για το αυτοκινητό σας;
-
Καλοπροαίρετη απορία για όσους αφήνουν φιλοδώρημα όταν πλένουν το αυτοκίνητό τους. Δωρεάν σας το πλένουν; Έχετε δει να σας κάνουν κάποια ιδιαιτέρως καλή δουλειά ειδικά για το αυτοκινητό σας;
Βλεπεις την δουλεια που κανει ο υπαλληλος και εκτιμας αν θα του αφησεις η οχι
Πχ Πας σε ενα βενζιναδικο ,το δινεις για πλυσιμο,βλεπεις το πεταει μιια αφρο,να κανει με πιεση,το ψιλοσκουπιζει και στο δινει
Δεν δινεις ουτε ενα σεντ φιλοδωρημαΠας σε αλλο
Το πεταει αφρο,το πεταει πιεση,το σκουπιζει προσεκτικα,βαζει γυαλιστικο στα λαστιχα,στο φερνει τζιτζι
Αφηνεις κατι στον υπαλληλο μονο,οχι στον βενζινα -
Οκ. Απλά θεωρώ προσωπική ευθύνη του καθενός να κάνει σωστά τη δουλειά του και θέμα εργοδότη να το επιβραβεύσει ή να σε στείλει σπίτι, εκτός αν κάτι τέτοιο δε τον αφορά έτσι και αλλιώς οπότε μπαίνουμε σε άλλη συζήτηση.
@νδρέας
Αφήνουμε tip στον βενζινά?