-
Διαβάστε αυτά που λέει η Ισμήνη... Είναι τουλάχιστον αντικειμενική!!!!
και συμπληρώνω - διορθώνω:
α. Μπλοκέ πίσω έχουν όλα τα μοντέλα από 2001 και μετά
β. Πιο εύκολα βρίσκει ο πίσω προβολός (από 2,5 χρόνια χρήσης το λέω...)
γ. Με 1000€ βάζεις και πίσω δίσκους στο ατμοσφαιρικό.
δ. Με 300 - 500€ βάζεις και μπροστά μπλοκέ (supertrack ή cusco μεταχειρισμένα) και γίνεται 'άρμα' αδιαφορώντας για το που πατάει, ή αν πατάνε και πόσοι τροχοι....
ε. Με 200€ ψηλώνει 2,5 εκ με απόλυτη ασφάλεια και τίμημα λίγα 'γκουπ' μιας και τα τεφλον που χρησιμοποιούνται δεν είναι σαν τα τοπ μάουντ της μάνας του.
Τέλος , δεν συγκρίνεται με κανένα αυτ/το της κατηγορίας του, εκτός αν κριτήριο αποτελεί το ντιζάιν, οι χώροι κλπ.
Και πιο όμορφα βρίσκεις και πιο ευρύχωρα.
Καλύτερα όμως, όχι. -
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Edit
Γιατι δεν εχει γινει ποτε τεστ απο τους 4Τ?http://library.techlink.gr/4t/search-form.asp?mag=1 βαλε την λεξη forester στο πεδιο και θα σου τα βγαλει ολα τα συγκριτικα και τις δοκιμες που εχουν κανει και στα νεα και στα παλια μοντελα
-
Πήγα μια βόλτα χθες από αντιπροσωπεία subaru.
Ομολογώ ότι το forester το παρακολουθώ τουλάχιστον 4 χρόνια τώρα.
Νομίζω ότι είναι στην καλύτερη του στιγμή, αισθητικά, και μηχανικά.
Μόνο του μειονέκτημα και χωρίς να είμαι και πολύ σίγουρος είναι τα πίσω τάμπουρα. Ενδεχομένως όχι και τόσο αποτελεσματικά όπως λένε και οι 4τ στο σχετικό τεστ, αλλά από την άλλη πιο οικονομικά στην συντήρηση και ίσως 2 στραβωμένοι δίσκοι λιγότεροι (!).Σκέφτομαι σοβαρά να το χτυπήσω μιας και σε παλιότερο test drive με τα λιγότερα άλογα το είχα βρει στο στήσιμο του πολύ fun to drive. Πλέον ο εσωτερικός διάκοσμος περιλαμβάνει και αντοιχτόχρωμο σαλόνι μου αρέσει πολύ, οι χώροι πλέον του ικανοποιητικού αν όχι οι καλύτεροι στην κατηγορία, πολύ ψαγμένο εργονικά, service καθε 15Κ λάδια κάθε 30 Κ το μεγάλο, και οι φήμες μιλάνε για καλή αξιοπιστία. Μιας και το scoobynet δεν παίζει ακόμη, θα παρακαλούσα οι όποιοι ευτυχείς (ή μη) κάτοχοι του 2.0 Χ να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τη συμβίωση μαζί τους.
-
Το έχω από τον Μάριο και 8500 χλμ. Πέρα από αυτό που γράφεις για τα ταμπούρα μου είπαν πως δουλεύουν καλύτερα μετά από ποταμάκια κ.λπ.
Ανοιχτόχρωμο σαλόνι έχω και εγώ. Ωραίο αλλά προσοχή λερώνει εύκολα.
Οι χώροι του είναι μικρότεροι από π.χ. μια Citroen Xantia, ειδικά το πορτ μπαγκαζ (λόγω τετρακίνησης βέβαια). Το ταξίδι περίπου το ίδιο άνετο, ο κινητήρας καμιά σχέση (γενικά τα αυτοκίνητα δεν έχουν καμία σχέση απλά αυτά ξέρω αυτά συγκρίνω)
Έμαθα ότι τώρα βγαίνει και με xenon καθώς και κάποιες άλλες μικροάλλαγες.
Η οροφή τρίζει όταν είναι τέρμα ανοιχτή σε χωματόδρομο αλλά αυτό είναι κάτι που διορθώνεται, όπως έχω διαβάσει στα φόρουμ, μέσα στην εγγύηση, ιδανικά σε κάποιο service εφόσον χρειάζονται χρόνο.
Γενικά ικανοποιημένος αλλά μάλλον πρέπει να δεις και το RAV.
-
Τι παραπάνω πιστεύεις ότι έχει το RAV.
Είχα το προηγούμενο μοντέλο κανά χρόνο και εξακολουθεί να το έχει ο πατέρας μου.
Αξιόπιστο, αλλά έχει μικρότερους χώρους, γενικά ήταν θορυβώδες ο κινητήρας μετά τα 140, τσουκ τσουκ είχα από την οροφή και όντως αλλάχτηκε εντός εγγύησης αλλά δεν εξαφανίστηκε τελείως το τσουκ τσουκ, και θα έλεγα αδύνατο συμπλέκτη...σε ζόρια πολλά επειδή έπρεπε να σηκώσεις στροφές για να τα καταφέρει άρπαζε μύριζε, φαινόμενο που πιστέυω λόγω κοντών σχέσεων στο forester δεν θα το έχω, 45% παραπάνω ροπή είναι αυτή, οπότε φαντάζομαι και by design ο συμπλέκτης θα είναι φτιαγμένος για να ανταποκρίνεται στη παραπάνω ροπή.τι σου καίει φίλε μου?
-
Δες κι εδω http://www.scooby.gr και http://www.subamaniacs.gr
-
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Τι παραπάνω πιστεύεις ότι έχει το RAV.
Είχα το προηγούμενο μοντέλο κανά χρόνο και εξακολουθεί να το έχει ο πατέρας μου.
Αξιόπιστο, αλλά έχει μικρότερους χώρους, γενικά ήταν θορυβώδες ο κινητήρας μετά τα 140, τσουκ τσουκ είχα από την οροφή και όντως αλλάχτηκε εντός εγγύησης αλλά δεν εξαφανίστηκε τελείως το τσουκ τσουκ, και θα έλεγα αδύνατο συμπλέκτη...σε ζόρια πολλά επειδή έπρεπε να σηκώσεις στροφές για να τα καταφέρει άρπαζε μύριζε, φαινόμενο που πιστέυω λόγω κοντών σχέσεων στο forester δεν θα το έχω, 45% παραπάνω ροπή είναι αυτή, οπότε φαντάζομαι και by design ο συμπλέκτης θα είναι φτιαγμένος για να ανταποκρίνεται στη παραπάνω ροπή.τι σου καίει φίλε μου?
Για να λες μικρότερους χώρους μάλλον θα αναφέρεσαι στο 3θυρο.
Έχω οδηγήσει το 5θυρο σε αυτόματο λίγο και μου άρεσε.Τεχνικά χαρακτηριστικά
Forester Rav
158/6.400 152/6.00019,0/3.200 19,8/4.000
7,5/9,3/12,3 7,2/8,6/11,0
Πως βρήκες την 45% παραπάνω ροπή; Εκτός αν εννοείς το κοντό, που πράγματι βοηθάει να ελαχιστοποιήσεις το πατινάρισμα, εγώ το χρησιμοποιώ και σε προσπέρασμα, π.χ. στο Δομοκό.
http://library.techlink.gr/4t/issue-art ... &issue=357
http://library.techlink.gr/4t/issue-art ... &issue=362
Η κατανάλωση κατά τους 4τροχούς είναι παρόμοια, εγώ δεν έχω ακόμα αξιόπιστη μέτρηση.
Μάλλον είναι όπως τα λένε οι 4Τ, το ένα είναι λίγο καλύτερο στο χώμα και το άλλο στην άσφαλτο.Ο βασικός λόγος που λέω πως πρέπει να δεις και το RAV είναι ότι ... εγώ δεν το έκανα
-
Για τους χώρους αναφέρομαι στο 5θυρο.
Το RAV δεν έχει το βάθος στο πορτ μπαγκαζ που έχει το forester, και επίσης βρίσκω πιο εργονομικό το άνοιγμα της πόρτας προς τα πάνω.Οντως το 45% της ροπής προκύπτει με την εμπλοκή του γραναζιού υποπολλαπλασιασμού (κοντού). Είναι μεγάλη υπόθεση...δεν θα ξεχάσω κάποτε σε μια εκδρομή με 4 άτομα, και σε παρκάρισμα με την όπισθεν σε ανηφόρα όταν προσπάθησα να ανέβω το πεζοδρόμιο (όχι τίποτα πολύ μεγάλο) δεν ανέβαινε με τίποτα, ήθελε να πας με φόρα, αλλιώς πατινάριζε ο συμπλέκτης (στο RAV αναφέρομαι που το είχα όπως είπα για ένα χρόνο).
-
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Για τους χώρους αναφέρομαι στο 5θυρο.
Το RAV δεν έχει το βάθος στο πορτ μπαγκαζ που έχει το forester, και επίσης βρίσκω πιο εργονομικό το άνοιγμα της πόρτας προς τα πάνω.Καλά, δεν το έχω ψάξει και πολύ το θέμα των χώρων (αν θές χώρους υπάρχει και το ... legacy!)
Για την 5η πόρτα θα συμφωνήσω και εγώ, δεν μου αρέσει και η ρεσέρβα απο πίσω....δεν θα ξεχάσω κάποτε σε μια εκδρομή με 4 άτομα, και σε παρκάρισμα με την όπισθεν σε ανηφόρα όταν προσπάθησα να ανέβω το πεζοδρόμιο (όχι τίποτα πολύ μεγάλο) δεν ανέβαινε με τίποτα, ήθελε να πας με φόρα, αλλιώς πατινάριζε ο συμπλέκτης (στο RAV αναφέρομαι που το είχα όπως είπα για ένα χρόνο).
Κάποιο πρόβλημα υπήρχε.
-
Τα προβλήματα που λένε στο scooby.gr τα έχει αντιμετωπίσει κανείς από εδώ?
-
Πως θα κρίνατε την αγορά του Forester 2.0Χ τώρα που βγαίνει το καινούργιο μοντέλο ?
Μιλάμε για βασικό οικογενειακό αυτοκίνητο (το αυτοκίνητο για 'τα γούστα' θα είναι άλλο ) για όλες τις χρήσεις (βασικά ταξίδια και πολύ λιγότερο πόλη) και, μια και θα αποκτήσουμε και τη σχετική δυνατότητα, μερικές βόλτες (χωρίς τεράστιες απαιτήσεις) σε χώμα (όχι εκτός δρόμου!), που το 'χω καημό με όλα τα 'ασφάλτινα' αυτοκίνητα που έχω τόσο καιρό...
Ξέρετε να 'παίζουν' τίποτα εκπτώσεις ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
.....Ξέρετε να 'παίζουν' τίποτα εκπτώσεις ?Εκπτώσεις σε καινούργιο μοντέλο... μάλλον θα περιμένεις πολύ εκτός και εννοείς αγορά τώρα του προηγούμενου μοντέλου
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πως θα κρίνατε την αγορά του Forester 2.0Χ τώρα που βγαίνει το καινούργιο μοντέλο ?Μιλάμε για βασικό οικογενειακό αυτοκίνητο (το αυτοκίνητο για 'τα γούστα' θα είναι άλλο ) για όλες τις χρήσεις (βασικά ταξίδια και πολύ λιγότερο πόλη) και, μια και θα αποκτήσουμε και τη σχετική δυνατότητα, μερικές βόλτες (χωρίς τεράστιες απαιτήσεις) σε χώμα (όχι εκτός δρόμου!), που το 'χω καημό με όλα τα 'ασφάλτινα' αυτοκίνητα που έχω τόσο καιρό...
Ξέρετε να 'παίζουν' τίποτα εκπτώσεις ?
Αν δε σε χαλάει που είναι λίγο σπαρτιάτικο από πλευράς εξοπλισμού, χτύπα το! Έκπτωση στην έκδοση X πιθανόν και να κάνουν αφού πρέπει να τους έχουν ξεμείνει μερικά.
Υ.Γ. Αυτό το topic αφορά στο καινούριο forester!!!!
-
Ναι, προφανώς και εννοώ το υπάρχον μοντέλο, όχι το καινούργιο.
Εχει έρθει το καινούργιο ? Γιατί ήξερα για φθινόπωρο...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πως θα κρίνατε την αγορά του Forester 2.0Χ τώρα που βγαίνει το καινούργιο μοντέλο ?Μιλάμε για βασικό οικογενειακό αυτοκίνητο (το αυτοκίνητο για 'τα γούστα' θα είναι άλλο ) για όλες τις χρήσεις (βασικά ταξίδια και πολύ λιγότερο πόλη) και, μια και θα αποκτήσουμε και τη σχετική δυνατότητα, μερικές βόλτες (χωρίς τεράστιες απαιτήσεις) σε χώμα (όχι εκτός δρόμου!), που το 'χω καημό με όλα τα 'ασφάλτινα' αυτοκίνητα που έχω τόσο καιρό...
Εγώ είμαι φανατικός. Πήρα το Forester το 1999 όταν οι φίλοι μου με κορόιδευαν ότι πήρα γιαπωνέζικο station με εσωτερικό corollla. Τελικά, το φτωχό station συνέχιζε να σκαρφαλώνει χιονισμένους δρόμους, όταν άλλα αυτοκίνητα της παρέας (με εμφάνιση και περγαμηνές) είχαν σταματήσει. Το αυτοκίνητα τα έκανε όλα, εκτός από το να αρέσει. Άλλωστε, οι πρόβολοι ήταν μόνο το θέμα: είχε 19,5 εκ απόσταση από το έδαφος (20 το επόμενο και 21, νομίζω, το νέο) και ένα πεντακάθαρο πάτωμα από κάτω (έχετε δε πώς κρέμονται τα ψαλίδια και οι εξατμίσεις σε άλλα τετρακίνητα;).
Το άλλο θέμα είναι τα λάστιχα - ένα 4Χ4 είναι τόσο 4Χ4 όσο του επιτρέπουν τα λάστιχά του: το τελευταίο έβγαινε με Yokohama Geolander G900 (215/60/16 αντί για 205/60/15 του πρώτου), δηλ. ασφάλτινο λάστιχο. Μία οποιαδήποτε εξόρμηση απαιτεί άλλα λάστιχα και η λύση ήταν τα Synchrone, τα οποία, όμως, δεν έρχονται εδώ και μήνες στη διάσταση αυτή. Στο Outback -στην ίδια διάσταση- έβαλα TOYO OpenCountry H/T, με μόνη εναλλακτική στη διάσταση αυτή τα Goodyear Η/Τ. Οι 4Τ είχαν κάποτε δοκιμάσει ένα ατμοσφαιρικό πρώτης γενιάς με πιο χωμάτινο Bridgestone με 65άρι προφίλ και συνιστούσαν την αλλαγή ('το ονόμασαν Caterpillar'), αλλά εγώ δεν το τόλμησα (όσο και άν θα περνούσε καλύτερα από τις πέτρες) - η συνολική διαφορά του 1εκ ήταν καλή για το αυτοκίνητο, αλλά δεν παίζω με τέτοιες διαφορές στο επιτρεπόμενο όριο.
Με το νέο Forester (στην έκθεση 1.4.08, τιμές από 5-6.4.08), θα ικανοποιηθούν αυτοί που θέλουν να 'δείχνει' τζιπ. Με 10+ εκ. στο μεταξόνιο αυξάνονται οι χώροι για τα πόδια των πίσω, ενώ και ο χώρος αποσκευών αυξάνεται. Θεωρώ ότι μία οικογένεια με ποδηλατάκια κλπ καλύπτεται άνετα (εγώ καλύφθηκα μέχρι το 2005 με το παλιό).
Βάρος-επιδόσεις: δεδομένου ότι τα Subaru είναι συνήθως ελαφρά (το Outback με μήκος 4,73 δεν ξεπερνά τα 1450 κιλά), παρόλες τις τεράστιες απώλειες της μόνιμης τετρακίνησης, το συνολικό αποτέλεσμα είναι καλό. Το τελευταίο 2,0X είχε καλές επιδόσεις (κυρίως ψηλά, λόγω των 2ΕΕ που είχε, πλέον, ο κινητήρας σε κάθε πλευρά). Από την άλλη πλευρά, ένα ταξίδι με ταχύτητες κοντά στην τελική του ήταν εύκολο και ασφαλές λόγω χαμηλού ύψους και χαμηλού κέντρου βάρους. Διότι, ναι μεν, τα 'μεγάλα' SUV έχουν υψηλές τελικές, αλλά πόσο άνετα νιώθεις να ταξιδεύεις τόσο ψηλά;
Βέβαια, με δεδομένο ότι το νέο Forester 'κέρδισε' 11 εκ. σε ύψος, ίσως μερικά από τα ανωτέρω ανατραπούν.
Ελπίζω, πλέον, και τα φρένα (δίσκοι παντού στο νέο) να ακολουθήσουν την όλη κατασκευή, γιατί στο τελευταίο δεν ήταν ικανοποιητικά.
Είμαι, λοιπόν, προκατειλημμένος, αλλά είμαι απόλυτος - είναι η ιδανική λύση, στα 2.000 κε: μία πραγματική τετρακίνηση με κοντές (έστω, όχι πολύ κοντές), άνεση στους αυτοκινητόδρομους και σε δρόμους με στροφές (τώρα και με VDC), χώμα με όσα νεροφαγώματα θέλεις, μαγικό χαλί στους πετρόδρομους (αυτό το λένε όλα τα τεστ- τώρα θα έχει και τα πίσω διπλά ψαλίδια του Outback), δυνατότητες ρυμούλκησης και ανέλκυσης, αξιοπιστία (το μόνο πρόβλημα που είχα ποτέ ήταν ... τα κομμένα λάστιχα), καλοί χώροι πλέον και, επιτέλους, ένα καλοεξοπλισμένο και ευχάριστο εσωτερικό.
(δες και http://www.off-road.gr/article1204.html' target='_blank) -
Ρώτησα για το 'παλιό' Forester 2.0X και κάνουν 2 χιλιάδες έκπτωση σε μετρητοίς αλλά έχουν καμιά 10αριά αυτοκίνητα συνολικά: είτε πράσινα με μπεζ δερμάτινο σαλόνι είτε μαύρα με υφασμάτινο σαλόνι...
-
Προφανώς το καινούργιο θα κοστίζει πιο ακριβά από το παλιό: εκτός από νέο μοντέλο, θα έχει και πληρέστερο εξοπλισμό.
Ας πούμε ότι το καινούργιο θα κοστίζει 34.000 (ας μη σε πάρουμε και στο λαιμό μας)- αξίζει η διαφορά των 6.000 για να πάρεις το παλιό;
Όχι πως το παλιό είναι κακό, άλλωστε, τον ίδιο κινητήρα έχει - αλλά την παλιά ανάρτηση, δεν έχει ESP, δεν έχει πίσω δίσκους και τα φρένα δεν ενθουσιάζουν.
Σε κάθε περίπτωση, πράσινο με μπεζ δέρμα -
Ο χρήστης Μιχαήλ Δημάκης έγραψε:
Προφανώς το καινούργιο θα κοστίζει πιο ακριβά από το παλιό: εκτός από νέο μοντέλο, θα έχει και πληρέστερο εξοπλισμό.
Ας πούμε ότι το καινούργιο θα κοστίζει 34.000 (ας μη σε πάρουμε και στο λαιμό μας)- αξίζει η διαφορά των 6.000 για να πάρεις το παλιό;
Όχι πως το παλιό είναι κακό, άλλωστε, τον ίδιο κινητήρα έχει - αλλά την παλιά ανάρτηση, δεν έχει ESP, δεν έχει πίσω δίσκους και τα φρένα δεν ενθουσιάζουν.
Σε κάθε περίπτωση, πράσινο με μπεζ δέρμαTo καινούργιο και δεν μ΄ αρέσει φατσικά (πολύ SUV-οφέρνει, εμένα μου αρέσει το 'station-look' του παλιού) και είναι εκτός budget. Δίσκους πίσω βάζω με 1000 ευρώ. Για τα υπόλοιπα δεν με πολυαπασχολούν.
Δέρμα (δεν μ΄ αρέσει καθόλου) και μάλιστα μπεζ σε αυτοκίνητο που θα κάνει και off-road ?
-
Νάσο, νομίζω πως είναι καλή επιλογή γιατί κάνει τα πάντα. Έχοντας και ασφάλτινη καβατζα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εδώ άλλοι το παίρνουν βασικό και για να στρίβουν. Οι δίσκοι και το ESP είναι μειονέκτημα, αλλά οι δυνατότητες του είναι αλλού, από εμφάνιση είναι λίγο 'νυσταγμένο' μπροστά αλλά δεν θα το βλέπεις όταν οδηγείς. Πρασινο ναι, δέρμα όχι και ειδικά μπεΖ. Πάλεψε το και για περαιτέρω έκπτωση, ή κανένα-δύο καλά δωράκια.
Με έβαλες σε σκέψεις...παρόλο που δεν ήρθε η ώρα μου.....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ρώτησα για το 'παλιό' Forester 2.0X και κάνουν 2 χιλιάδες έκπτωση σε μετρητοίς αλλά έχουν καμιά 10αριά αυτοκίνητα συνολικά: είτε πράσινα με μπεζ δερμάτινο σαλόνι είτε μαύρα με υφασμάτινο σαλόνι...Στην Κέρκυρα υπήρχε ένα μπλε 2.0 Χ με υφασμάτινο σαλόνι. Δεν υπάρχει πια?
Πρότεινε να σου κάνουν τράμπα το σαλόνι του μάυρου με το σαλόνι του πράσινου. Όλο και κάποιος θα βρεθεί που θα θέλει μαύρο forester με μουράτο μπεζ δερμάτινο σαλόνι.
SUBARU FORESTER 2002