-
Κοίτα να δεις αν θες να αλλάξεις αυτό το σύστημα έχεις μια κάμερα μεσα στ οαμάξι και με το που σε σταματάνε αρχίζεις και γράφεις...τους λες που είναι το 110? εγω πήγαινα με 80.....δεν έχεται να μου το δείξετε?? κλπ κλπ, ματά θα πρέπει να γίνεις ρόμπα και στα κανάλια βέβαια. Οπότε πληρώνεις 33 € και γλυτώνεις τα 600 και έχεις και την ψυχική σου ηρεμία...στ ολέει άνθρωπος με 21 πόντους στο διπλωμα του.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κανονικά θα έπρεπε να εμφανίσουν μια πιστοποίηση της ακρίβειας του οργάνου, όχι τη συγκεκριμμένη μέτρηση, δηλαδή αν το όργανο έγραψε 110 δεν πήγαινες με 100 και το όργανο λανθασμένα εμφάνισε 110.Αυτό ξέρω ότι κάνουν πολλοί και γλυτώνουν τις κλήσεις.Προσβάλουν το καλιμπράρισμα που πρέπει να έχει γίνει το στο όργανο μέτρησης που είναι περίπου κάθε 6 μήνες και αυτό δεν γίνεται ούτε κάθε χρόνο.Όχι ότι χάνουν απαρραίτητα τα όργανα, αλλά αφού ο κατασκευαστής λέει κάθε 6 μήνες, μπορείς εσύ μετά (αν δεν έχει γίνει καλιμπράρισμα) να προσβάλεις άνετα τη μέτρηση.Δεν έχει σημασία πόσο χάνει.Αν δε μπορεί να αποδείξει το όργανο με πόσα ακριβώς πήγαινες, απλά σβήνεται η κλήση.Δεν μπορεί να γράψει ότι πήγαινες περίπου με 130...πρέπει να γράψει 134 πχ km/h.Γι'αυτό και δεν μπορούν να σε γράψουν και για ταχύτητα (πιστεύω) όταν και το όργανο μέτρησης είναι εν κινήση (δηλαδή να σε γράψουν ενώ το περιπολικό κινείται) ακόμα κι αν πας με 300.Μπορούν να σε γράψουν βέβαια για 'αυτοσχέδιους αγώνες', 'συναγωνισμός οδηγών για ταχύτητα', για 'απότομους ελιγούς' κτλ-κτλ.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
στο λέει άνθρωπος με 21 πόντους στο διπλωμα του.Δηλαδή σε έχουν σταματήσει και σε έγραψαν για παράβαση που δεν έκανες;
Γιατί να σου δείξουν τη μέτρηση; ένα ηλεκτρονικό μέσο είναι σαφώς πιο αναξιόπιστο (το βάζεις να δείχνει ότι θέλεις) από τη μαρτυρία 2 ανθρώπων.
-
Ναι βρε παιδιά, εγώ ο άνθρωπος δεν είχα το πρόβλημα να πληρώσω τα 33 ευρώ... μάλιστα αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη για να γλιτώσω τις διαδικασίες. Αλλά μετά σκέφτηκα να ΡΩΤΗΣΩ. Δεν είπα καν 'ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ'. Απλά για το αίσθημα περί δικαίου που ένιωσα να θίγεται μέσα μου. Ευγενέστατα και με πολλή υπομονή, δεν προκάλεσα κανέναν.
Ε, τουλάχιστον μάθατε και οι υπόλοιποι τί γίνεται (ή μπορεί να γίνει) όταν τολμάς να το κάνεις...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
στο λέει άνθρωπος με 21 πόντους στο διπλωμα του.
Δηλαδή σε έχουν σταματήσει και σε έγραψαν για παράβαση που δεν έκανες;
Γιατί να σου δείξουν τη μέτρηση; ένα ηλεκτρονικό μέσο είναι σαφώς πιο αναξιόπιστο (το βάζεις να δείχνει ότι θέλεις) από τη μαρτυρία 2 ανθρώπων.
μεταξύ μας, για παράβαση που δεν έγινε δεν έχω ακούσει κι εγώ να έχει φάει κλήση κανείς
Ασχέτως του αν είναι ή όχι λογική, χρήσιμη ή μόνο για τα λεφτά.Πάντως αυτό για το 'χαρτί' από το ραντάρ είχα την εντύπωση πως είναι νομικό θέμα. Δηλαδή ότι αν δεν την προσκομίσουν δεν γίνεται να επιδικαστεί πρόστιμο. Τώρα βέβαια αν εμφανιστούν δύο 'όργανα' και το καταθέσουν ενόρκως... δεν ξέρω. Στις περιπτώσεις που ξέρω δεν έγινε ποτέ η κλήση στο διαστήριο.
Αντίστοιχος διάλογος με τους προαναφερθέντες:
-Αδεια και δίπλωμα παρακαλώ...ναι... σας συλλάβαμε να τρέχετε με 140.
-Αλήθεια; Και προσπαθούσα να το προσέχω... θα μπορούσα να δω την καταγραφή παρακαλώ;
-Αμφισβητείτε τα λεγόμενά μας; Λέτε να σας λέμε ψέμματα;
-Εμμμ...να... όχι...αλλά...εμ.. Δεν έχω κανένα λόγο να σας αμφισβητήσω, αλλά θα ήθελα να δω την καταγραφή.
-:rant: Βεβαίως. [καλεί στον ασύρματο] Τάκηηηηη, με πόσα πήγαινε το λευκό ***** ;
-[εκ του ασυρμάτου Τάκης]140
-Ορίστε, είδατε;
-:lipsealed:[130κάτι έδειχνε το κοντέρ όριο 80 ή 90... Τραγικοί τσέοι στημένοι πίσω από δέντρο στην έξοδο 'πάρκινγκ' ανάπαυσης/κατουρήματος στη μέση μιας ευθείας στην ΕΟ Κορίνθου Πατρών. Εγώ επαναπαυόμενος ότι δεν κάναν σήμα οι απέναντι τελείωνα το προσπέρασμα σε ένα φορτηγάκι ]
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Γι'αυτό και δεν μπορούν να σε γράψουν και για ταχύτητα (πιστεύω) όταν και το όργανο μέτρησης είναι εν κινήση (δηλαδή να σε γράψουν ενώ το περιπολικό κινείται) ακόμα κι αν πας με 300.Μπορούν να σε γράψουν και εν κινήσει... Το φαινόμενο π.χ. Dopler υφίσταται και για τη σχετική ταχύτητα των δύο αυτοκινήτων.
-
ναι ναι ναι
κυκλοφορει skoda octavia στην αθηνων κορινθου με την καμερα επανω στο ταμπλο
οταν δουν καποιον να τρεχει βγαινουν αριστερα τον πλησιαζουν λιγο και τσακκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκ
του στελνουν την φωτο σπιτι
το ειδα με τα ματια μου -
Μην τρέχετε στην Κορίνθου-Πατρών αν δε ξέρετε πού τη στήνουν...
Εφόσον ξέρει κανείς που στήνονται τα μπλόκα μπορεί άνετα να 'τρέχει' και να κόβει π.χ. 500 μέτρα πριν το μπλόκο. -
πολυ σωστο αυτο αλλα αν εκεινη τη μερα εχει βγει και το προαναφερθεν skoda
-
Και στην τροχαία Αλεξανδρούπολης υπάρχει ένα τέτοιο SKODA φυσικά σε λευκό χρώμα.
Προσοχή στούς επισκέπτες της πόλης. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εφόσον ξέρει κανείς που στήνονται τα μπλόκα μπορεί άνετα να 'τρέχει' και να κόβει π.χ. 500 μέτρα πριν το μπλόκο.Εγώ θα έλεγα 'Μην τρέχετε σε αυτό τον παλιόδρομο γενικότερα.' Έχουν γίνει άπειρα ατυχήματα. Αν είναι να σου συμβεί κάτι, ας είναι με 110, όχι με 180.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εφόσον ξέρει κανείς που στήνονται τα μπλόκα μπορεί άνετα να 'τρέχει' και να κόβει π.χ. 500 μέτρα πριν το μπλόκο.Εγώ θα έλεγα 'Μην τρέχετε σε αυτό τον παλιόδρομο γενικότερα.' Έχουν γίνει άπειρα ατυχήματα. Αν είναι να σου συμβεί κάτι, ας είναι με 110, όχι με 180.
Όταν λέω τρέχετε εννοώ συγκριτικά με την ποιότητα του δρόμου. Με λίγα λόγια εννοώ ότι μπορείς να πας σταθερά με 100-120 σε σημεία που έχει όριο 80-100 και σε μερικές μεγάλες ευθείες να πας και με 120-140. Φυσικά και η ταχύτητα πρέπει να προσαρμόζεται αναλόγως του δρόμου, υπάρχουν όμως πολλά σημεία του δρόμου που τα όρια ταχύτητας είναι απλά απαράδεκτα...
Τα 180 είναι όντως υπερβολικά-επικίνδυνα και αυτό όχι λόγω της ίδιας της ταχύτητας απαραίτητα, αλλά λόγω του ότι στο δρόμο δεν κινείται κανείς μόνος του. Με λίγα λόγια μπορεί ένα Evo ή μια M3 να είναι το ίδιο ασφαλής με 180 όσο είναι το αυτοκινητάκι μου με 120, αυτό όμως αλλάζει όταν κυκλοφορούν και άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο. -
+1 σε όλα όσα έγραψες.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
στο λέει άνθρωπος με 21 πόντους στο διπλωμα του.
Δηλαδή σε έχουν σταματήσει και σε έγραψαν για παράβαση που δεν έκανες;
μεταξύ μας, για παράβαση που δεν έγινε δεν έχω ακούσει κι εγώ να έχει φάει κλήση κανείς
Ασχέτως του αν είναι ή όχι λογική, χρήσιμη ή μόνο για τα λεφτά.Πάντως αυτό για το 'χαρτί' από το ραντάρ είχα την εντύπωση πως είναι νομικό θέμα. Δηλαδή ότι αν δεν την προσκομίσουν δεν γίνεται να επιδικαστεί πρόστιμο. Τώρα βέβαια αν εμφανιστούν δύο 'όργανα' και το καταθέσουν ενόρκως... δεν ξέρω. Στις περιπτώσεις που ξέρω δεν έγινε ποτέ η κλήση στο διαστήριο.
Αντίστοιχος διάλογος με τους προαναφερθέντες:
-Αδεια και δίπλωμα παρακαλώ...ναι... σας συλλάβαμε να τρέχετε με 140.
-Αλήθεια; Και προσπαθούσα να το προσέχω... θα μπορούσα να δω την καταγραφή παρακαλώ;
-Αμφισβητείτε τα λεγόμενά μας; Λέτε να σας λέμε ψέμματα;
-Εμμμ...να... όχι...αλλά...εμ.. Δεν έχω κανένα λόγο να σας αμφισβητήσω, αλλά θα ήθελα να δω την καταγραφή.
-:rant: Βεβαίως. [καλεί στον ασύρματο] Τάκηηηηη, με πόσα πήγαινε το λευκό ***** ;
-[εκ του ασυρμάτου Τάκης]140
-Ορίστε, είδατε;
-:lipsealed:[130κάτι έδειχνε το κοντέρ όριο 80 ή 90... Τραγικοί τσέοι στημένοι πίσω από δέντρο στην έξοδο 'πάρκινγκ' ανάπαυσης/κατουρήματος στη μέση μιας ευθείας στην ΕΟ Κορίνθου Πατρών. Εγώ επαναπαυόμενος ότι δεν κάναν σήμα οι απέναντι τελείωνα το προσπέρασμα σε ένα φορτηγάκι ]
Με έχουν γράψει για πράγματα που έκανα, με έχουν γράψει σε σημείο που βγαίνεις αναγκαστικά για προσπέραση (ειναι ευθεία μετά απο πολλές στροφές μετα απο βουνό στο αντίριο) και ενώ βγαίνεις και η διαγράμιση στο επιτρέπει, εκεί που πας να μπεις η διαγραμιση έχει αλλάξει και σε πηδάνε....γαμάτο έτσι! Επίσης με έχουν σταματήσει και μου έχουν κόψει δικαστήριο με μαγκιά και αντριλίκη του μπάτσου, το οποίο γλύτωσα λόγω εκαθάρισης και διαγραφής τέτοιον αστείων μυνήσεων πριν 2 καλοκαίρια νομίζω έγινε η εκαθάριση κάποιος δικηγόρος να βοηθήσει.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Με έχουν γράψει για πράγματα που έκανα, με έχουν γράψει σε σημείο που βγαίνεις αναγκαστικά για προσπέραση (ειναι ευθεία μετά απο πολλές στροφές μετα απο βουνό στο αντίριο) και ενώ βγαίνεις και η διαγράμιση στο επιτρέπει, εκεί που πας να μπεις η διαγραμιση έχει αλλάξει και σε πηδάνε....γαμάτο έτσι! Επίσης με έχουν σταματήσει και μου έχουν κόψει δικαστήριο με μαγκιά και αντριλίκη του μπάτσου, το οποίο γλύτωσα λόγω εκαθάρισης και διαγραφής τέτοιον αστείων μυνήσεων πριν 2 καλοκαίρια νομίζω έγινε η εκαθάριση κάποιος δικηγόρος να βοηθήσει.Δεν είμαι δικηγόρος, τον Ιούνιο του 2005 όμως παραγράφηκαν μαζικά ορισμένες παραβάσεις (για να αποφορτιστούν τα δικαστηρια) και η μόνη υποχρέωση ήταν να παραστείς στο δικαστήριο, αλλιώς δεν καταδικαζόσουν μεν, σου ερχόταν μπλε χαρτάκι από την εφορία με τα δικαστικά έξοδα... (απο πρώτο χέρι το ξέρω)
-
ναι για αυτό λέω, εμένα δεν μου ήρθε χαρτάκι ούτε να πάω να δικαστώ ποτέ....εισαγγελέας μου είπε ότι την γλύτωσα....τι να σου πω μάλλον κατι παραπάνω θα ξέρει.
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Δεν είμαι δικηγόρος, τον Ιούνιο του 2005 όμως παραγράφηκαν μαζικά ορισμένες παραβάσεις (για να αποφορτιστούν τα δικαστηρια) και η μόνη υποχρέωση ήταν να παραστείς στο δικαστήριο, αλλιώς δεν καταδικαζόσουν μεν, σου ερχόταν μπλε χαρτάκι από την εφορία με τα δικαστικά έξοδα... (απο πρώτο χέρι το ξέρω)
ούτε, παραγράφησαν τελείως. Ούτε εμένα μου ήρθε χαρτί να παραστώ και περίμενα -από Δεκέμβριο 2003- απ' ευθείας δικαστήριο από ραντάρ στην Αταλάντη
-
Έτσι, έτσι, τέτοια να ακούω, να έχω ελπίδες για να ζω!
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Έτσι, έτσι, τέτοια να ακούω, να έχω ελπίδες για να ζω! -
Πριν λίγο συζήτησα το θέμα μου με κάποιους κάπως εμπειρότερους, στο Ε.Μ.Π. .
Έμαθα το εξής: Υπάρχει μηχάνημα το οποίο συνδέεται μέσω καλωδίου με τα ραντάρ χειρός και βγάζει κανονικότατα απόδειξη της παράβασης. Είτε το έχουν στο πορτ-μπαγκάζ και βαριούνται να το συνδέσουν, είτε απλά δεν το έχουν μαζί τους.
Εμένα ο αστυνομικός μου είπε ότι ΔΕΝ βγάζουν γενικά αποδείξεις τα ραντάρ χειρός.
Τί γνωρίζετε γι'αυτό?
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!