-
Χμμ, ούτε στη λαϊκή δεν γίνεται τέτοιο παζάρι.
-
ποιό παζάρι;
το μάθανε το παραμύθι με τον νέο ΚΟΚ οι τροχαίοι και ΔΕΝ δρειάζεται καν να τους πει κάτι...auto-pilot!
-
Εμένα την Κυριακή με περιποιήθηκαν στην Πάτρα. Προς Βραχνέικα, έξω από τον πολυχώρο 'Πολιτεία'. Δρόμος ευθεία, με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση και πεζοδρόμιο στη μέση. Όριο 60km/h.
Μου κάνουν αλκοτέστ, πεντακάθαρο. Μου λένε ότι έτρεχα, όμως, με 111km/h. Μου προτείνει μόνος του να με γράψει για 33 ευρώ και ταχύτητα 70-80km/h.
Ρωτάω αν υπάρχει κάπου καταγεγραμμένη η ταχύτητα σε περίπτωση που ήθελα να τη δω.Η απάντηση ήταν ότι τα ραντάρ χειρός δεν κρατάνε απόδειξη, αυτή τη στιγμή πλέον 'χτυπούσαν' άλλα οχήματα και δε μπορούσα να δω τί έγραψε πριν. Κι επειδή τους αμφισβητώ, θα μου κάνουν κανονικά μήνυση για 111km/h. Δικαστήριο σε 2 χρόνια και 300 ευρώ το πρόστιμο. Δεν άλλαξε γνώμη όταν του πρότεινα εγώ να το ξανακάνουμε 33 ευρώ, γράφτηκε η μήνυση κι έφυγα.
Ξέρει κανείς τί γίνεται γενικά σε αυτή την περίπτωση? Παρακαλώ, δώστε ελεύθερα απόψεις και γνώμες, αλλά δηλώνετε καθαρά αν ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ό,τι γράφετε. Χρειάζομαι και συμβουλές (την κρίση σας, δηλαδή) και νομικές αλήθειες (για να ξέρω τί ισχύει).
Ευχαριστώ!
-
Είσαι μάγκας και μπράβο σου
Μια λύση υπάρχει κατ' εμέ: επιτόπου τηλέφωνο σε εισαγγελέα.
Ειδικά αν έχεις και κανέναν γνωστό δικηγόρο, θα βρει μεγάλο παλούκι ο μπασκίνας.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Εμένα την Κυριακή με περιποιήθηκαν στην Πάτρα. Προς Βραχνέικα, έξω από τον πολυχώρο 'Πολιτεία'. Δρόμος ευθεία, με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση και πεζοδρόμιο στη μέση. Όριο 60km/h.Μου κάνουν αλκοτέστ, πεντακάθαρο. Μου λένε ότι έτρεχα, όμως, με 111km/h. Μου προτείνει μόνος του να με γράψει για 33 ευρώ και ταχύτητα 70-80km/h.
Ρωτάω αν υπάρχει κάπου καταγεγραμμένη η ταχύτητα σε περίπτωση που ήθελα να τη δω.Η απάντηση ήταν ότι τα ραντάρ χειρός δεν κρατάνε απόδειξη, αυτή τη στιγμή πλέον 'χτυπούσαν' άλλα οχήματα και δε μπορούσα να δω τί έγραψε πριν. Κι επειδή τους αμφισβητώ, θα μου κάνουν κανονικά μήνυση για 111km/h. Δικαστήριο σε 2 χρόνια και 300 ευρώ το πρόστιμο. Δεν άλλαξε γνώμη όταν του πρότεινα εγώ να το ξανακάνουμε 33 ευρώ, γράφτηκε η μήνυση κι έφυγα.
Ξέρει κανείς τί γίνεται γενικά σε αυτή την περίπτωση? Παρακαλώ, δώστε ελεύθερα απόψεις και γνώμες, αλλά δηλώνετε καθαρά αν ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ό,τι γράφετε. Χρειάζομαι και συμβουλές (την κρίση σας, δηλαδή) και νομικές αλήθειες (για να ξέρω τί ισχύει).
Ευχαριστώ!
Ήταν γαμάτο το όργανο... Ανοίγει ο Phaethon το παράθυρο:
-Έχετε πιει?
-ΌχιΚάνει το αλκοοτέστ, τον βρίσκει καθαρό
-Δεν έχετε πιει... ΤΡΕΧΑΤΕ ΟΜΩΣ!!! ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ!!!
@νδρέας
-
Εμένα την Κυριακή με περιποιήθηκαν στην Πάτρα. Προς Βραχνέικα, έξω από τον πολυχώρο 'Πολιτεία'. Δρόμος ευθεία, με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση και πεζοδρόμιο στη μέση. Όριο 60km/h.Μου κάνουν αλκοτέστ, πεντακάθαρο. Μου λένε ότι έτρεχα, όμως, με 111km/h. Μου προτείνει μόνος του να με γράψει για 33 ευρώ και ταχύτητα 70-80km/h.
Ευχαριστώ!
Καταρχήν δεν αναφέρεις αν όντως έτρεχες, αν και η αναφορά σου στην κατάσταση του δρόμου μας λέει ότι μάλλον έτρεχες. (το πόσο δεν μας αφορά, είναι δικό σου θέμα)
Καταδεύτερον, αν θέλει να σε γράψει φίλε θα σε γράψει.
Ότι και να κάνεις, ότι και να πείς κάτι θα σου βρεί.Τρίτον, από τη στιγμή που σου «πρόσφερε» την 33άρα έπρεπε να κάνεις τον κινέζο φίλε και να μην πεις κουβέντα.
ΑΣΧΗΜΟ μεν το εν λόγο θέμα αλλά αναγκαίο κακό.
Στράβωσε όταν ρώτησες για το πιστόλι και είδες και εσύ ότι τελικά σε έγραψε.Τέταρτον και τελευταίο.
Πλέον περιμένεις να σου έρθει η ειδοποίηση, πας στο δικαστήριο και όταν σε φωνάξει ο πρόεδρος λες «ναι έτρεχα» και τελειώνει εκεί το πανηγύρι.
Μην αρχίσεις τα μά και μού δεν θα καταφέρεις τίποτα, έχουν ακούσει τοσα πολλά που δεν χαμπαριάζουν.
Και μην προσπαθήσεις να αποδείξεις τίποτα γιατί δεν θα τα καταφέρεις, δεν τυπώνεται πουθενά η ταχύτητα από το πιστόλι και δεν μπορείς να αμφισβητήσεις έτσι απλά το όργανο.Φρόντισε να κρατάς πάνω σου χρήματα μόνο επειδή αν δεν έχεις θα σε κρατήσουν μέσα.
Και αν σου φανεί μικρό το πρόστιμο που θα επιβάλει ο δικαστής μην χαρείς, όταν πας στο ταμείο να πληρώσεις έχει προσαύξηση περίπου 200% (αν θυμάμαι καλά).Αυτά και ελπίζω να σε βοήθησα.
-
από όσο θυμάμαι είναι 384 ευρώ + προσαυξήσεις...εάν θυμάται κάποιος επακριβώς ας το πει. Ειδικά με τον νέο ΚΟΚ.
-
Ax.. Ax.... Ax!!!!!!!
Καλά ρε σεις, προσπαθείτε να διαπραγματευθείτε με Ε.Α. σε θέματα ΚΟΚ??????
Και σου έδωσε και δικαίωμα για 33Ε ???
Σε τέτοια θέματα είναι όλη η τύχη και όλη η λογική εναντίον σου!!! -
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Εμένα την Κυριακή με περιποιήθηκαν στην Πάτρα. Προς Βραχνέικα, έξω από τον πολυχώρο 'Πολιτεία'. Δρόμος ευθεία, με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση και πεζοδρόμιο στη μέση. Όριο 60km/h.
Μου κάνουν αλκοτέστ, πεντακάθαρο. Μου λένε ότι έτρεχα, όμως, με 111km/h. Μου προτείνει μόνος του να με γράψει για 33 ευρώ και ταχύτητα 70-80km/h.
Ευχαριστώ!
Ήταν γαμάτο το όργανο... Ανοίγει ο Phaethon το παράθυρο:
-Έχετε πιει?
-ΌχιΚάνει το αλκοοτέστ, τον βρίσκει καθαρό
-Δεν έχετε πιει... ΤΡΕΧΑΤΕ ΟΜΩΣ!!! ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ!!!
@νδρέας
Σε τέτοιες περιπτώσεις....δεν μιλάς ειδικά αν ξέρεις οτι έτρεχες....Ου μπλέξεις με ατυνομικό αυτό λέει ο πατέρας μου που είναι δικηγόρος...
Τέσπα πάντα είναι 2 τα όργανα σε περίπτωση ραντάρ χειρός επειδή δεν βγάζουν απόδειξη ο δεύτερος παίζει το ρόλο του μάρτυρα. Όταν είναι μόνο 2 στο μπλόκο και όχι παραπάνω τότε όσο σε γράφουν δεν μπορούν να σταματήσουν άλλο για κλήση ακριβώς γι αυτό τον λόγο. Είχα πάντα αυτή την απορία και μου λύθηκε ( χωρίς καν να ρωτήσω ) κατα την διάρκεια που μου έκοβαν κλήση στην ΕΟ ( ) Πύργου-Πατρών. Ο αστυνομικός που κρατούσε το πιστόλι κατέβαζε καντήλια γιατί πέρασε κάποιος με καμιά 160 απο μπροστά του και δεν μπορούσε να τον σταματήσει... -
Η απάντηση ήταν ότι τα ραντάρ χειρός δεν κρατάνε απόδειξη, αυτή τη στιγμή πλέον 'χτυπούσαν' άλλα οχήματα και δε μπορούσα να δω τί έγραψε πριν. Κι επειδή τους αμφισβητώ, θα μου κάνουν κανονικά μήνυση για 111km/h. Δικαστήριο σε 2 χρόνια και 300 ευρώ το πρόστιμο. Δεν άλλαξε γνώμη όταν του πρότεινα εγώ να το ξανακάνουμε 33 ευρώ, γράφτηκε η μήνυση κι έφυγα.Έχω την εντύπωση πως για να γίνει δικαστήριο για ταχύτητα πρέπει να υπάρχει η απόδειξη του μηχανήματος.
Από προσωπική εμπιρία και μερικών φίλων, 'σιωπηλά' τη μύνηση τη λουκάραν στον πάτο τους !Μην ανησυχείς, you did the right thing!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Η απάντηση ήταν ότι τα ραντάρ χειρός δεν κρατάνε απόδειξη, αυτή τη στιγμή πλέον 'χτυπούσαν' άλλα οχήματα και δε μπορούσα να δω τί έγραψε πριν. Κι επειδή τους αμφισβητώ, θα μου κάνουν κανονικά μήνυση για 111km/h. Δικαστήριο σε 2 χρόνια και 300 ευρώ το πρόστιμο. Δεν άλλαξε γνώμη όταν του πρότεινα εγώ να το ξανακάνουμε 33 ευρώ, γράφτηκε η μήνυση κι έφυγα.
Έχω την εντύπωση πως για να γίνει δικαστήριο για ταχύτητα πρέπει να υπάρχει η απόδειξη του μηχανήματος.
Από προσωπική εμπιρία και μερικών φίλων, 'σιωπηλά' τη μύνηση τη λουκάραν στον πάτο τους !Μην ανησυχείς, you did the right thing!
Ακριβώς το ίδιο σκηνικό πριν δύο χρόνια περίπου με τον ξάδερφό μου:τον σταματάν για ταχύτητα στο δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης.Ο ίδιος θεωρούσε ότι δεν έτρεχε.Ζητάει να δει την ένδειξη και δεν του τη δείχνουν.Δεν δέχτηκε να πληρώσει και στο δικαστήριο που έγινε το Νοέμβρη στην Τρίπολη αθωώθηκε σε 5΄ και μάλιστα από γυναίκα πρόεδρο.
Είπε απλώς τι έγινε,είπε ότι δεν του έδειξαν ότι έχει κάνει παράβαση και τίποτα άλλο.
Σε καμία περίπτωση μην παραδεχτείς πάντως ότι έτρεχες... -
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Σε καμία περίπτωση μην παραδεχτείς πάντως ότι έτρεχες...Αυτό το έκανε φίλος μου και ο δικαστής του λέει 'τώρα τι περιμένεις από μένα; '
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
:ysterical: Αυτό το έκανε φίλος μου και ο δικαστής του λέει 'τώρα τι περιμένεις από μένα; 'Καλά...έχει σημασία και για το τι ύψος παράβαση ταχύτητας μιλάμε...γιατί αν είναι για +50km/h, ΟΚ.Αν είναι όμως για λιγότερα που απλά μιλάμε για πόντους και κάποιο χρηματικό πρόστιμο?
Έχει σημασία και το αμάξι και ποιός οδηγούσε και πόσο πειστικός μπορείς να γίνεις και κυρίως...να έχεις καλό δικηγόρο . -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
:ysterical: Αυτό το έκανε φίλος μου και ο δικαστής του λέει 'τώρα τι περιμένεις από μένα; '
Καλά...έχει σημασία και για το τι ύψος παράβαση ταχύτητας μιλάμε...γιατί αν είναι για +50km/h, ΟΚ.Αν είναι όμως για λιγότερα που απλά μιλάμε για πόντους και κάποιο χρηματικό πρόστιμο?
Έχει σημασία και το αμάξι και ποιός οδηγούσε και πόσο πειστικός μπορείς να γίνεις και κυρίως...να έχεις καλό δικηγόρο .Aλήθεια, με το σημερινό ΚΟΚ (όχι τον επόμενο) ισχύει κάποιο άλλο πρόστιμο στα over 50 από το όριο απ' ότι πχ στα 49?
@νδρέας
-
Αν έτρεχες μαλακία σου που το έψαξες και δεν πήρες τα 33 €.
Τώρα βασίζεσαι στο τι θα γράψει ο μπάτσος....αν γράψει οτι πήγαινες μς 170?
Φυσικά δεν παραδέχεσαι ότι έτρεχες στο δικαστήριο, δικηγόρο δε νομίζω ότι σε συμφαίρει να πάρεις, αν ο δικαστής έχει κέφια θα τη βγάλεις καθαρή και χωρίς δικηγόρο, αν έχει στραβοξυπνήσει, θα φας καμπάνα και με τον κούγια.....και στην πρώτη περίπτωση ομως δεν θα πληρώσεις την παράσταση δικηγόρου.
Τα @ πάντως το κάνουν σύστημα, ειδικά όταν σου λένε ότι σε χτύπησαν με μπιστόλι πριν 3 χλμ....εσύ βέβαια δεν μπορείς να δεις την ταχύτητα....
-
Η ταχύτητα ΥΠΑΡΧΕΙ στο ραντάρ αν την κρατήσουν. Απλά ΔΕΝ την κρατάνε, γιατί 'χτυπάνε' τους επόμενους.
Ντάξει, εγώ απλά δεν ήξερα τη διαδικασία. Υπέθεσα ότι κάπου θα καταγράφεται.
Γιατί τελικά καταλήγουμε να μπορεί οποιοσδήποτε αστυνομικός να πει ό,τι θέλει.
Μάλιστα, εγώ δεν είπα 'δεν έτρεχα τόσο', γιατί δεν είχα σαφή εικόνα πόσο ακριβώς έτρεχα έτσι κι αλλιώς. Απλά ΡΩΤΗΣΑ, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Ε, αυτός απάντησε 'δηλαδή μας αμφισβητείτε, κύριε? υπαστυνόμε, ελάτε εδώ, ο κύριος λέει ότι δε μας πιστεύει'. ΑΚΡΙΒΩΣ τα λόγια του ήταν αυτά.
-
Ντάξει, εγώ απλά δεν ήξερα τη διαδικασία. Υπέθεσα ότι κάπου θα καταγράφεται.
Γιατί τελικά καταλήγουμε να μπορεί οποιοσδήποτε αστυνομικός να πει ό,τι θέλει.
Μάλιστα, εγώ δεν είπα 'δεν έτρεχα τόσο', γιατί δεν είχα σαφή εικόνα πόσο ακριβώς έτρεχα έτσι κι αλλιώς. Απλά ΡΩΤΗΣΑ, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Ε, αυτός απάντησε 'δηλαδή μας αμφισβητείτε, κύριε? υπαστυνόμε, ελάτε εδώ, ο κύριος λέει ότι δε μας πιστεύει'. ΑΚΡΙΒΩΣ τα λόγια του ήταν αυτά.
Βλέπεις?Καταντάμε να 'φοβόμαστε να πούμε μια κουβέντα.Εγώ δεν υπογράφω κάτι αν δεν μου έχουν δείξει πριν ότι το μηχάνημα δείχνει Χ km/h.Αν βέβαια το δω, δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω εκτός αν γράφει ότι πάω με 200 (που δεν πιάνει το χρέπι μου ).
Αξίζει να μην υπογράψει κάποιος κλήση που ούτως ή άλλως θα σε παραπέμψει σε δικαστήριο?
Πχ για 170-180km/h?
Έχω ακούσει ότι αξίζει μιας και ούτως ή άλλως θα πάς δικαστήριο.Αν υπογράψεις, απλά τότε λες ότι το έκανες και περιμένεις από το δικαστήριο να σου πει την ποινή σου ενώ στην περίπτωση που δεν υπογράψεις, μπορείς να το αμφισβητήσεις μετά. (πχ μη καλιμπραρισμένο ραντάρ, δεν πήγαινα με τόσα γιατί είναι φύσης αδύνατον με το αμάξι που έχω κτλ-κτλ) -
Κοίτα ακόμη και να σου δείξουν τα χλμ που λένε ποιος μου λέει ότι δεν χτύπησε τ οδίπλα αμάξι ή δεν το είχε κρατημένο απο πριν....άσε που πάνω κάτω ξέρουμε όλοι με πόσα πάμε. Φυσικά αν μου πει 33 € τα πληρώνω ακόμη και να μην έτρεχα, όχι τπτ άλλο αλλά αντι για 130 ας πούμε σε όριο 100 αυτός μπορεί να πει 170, ε τον ήπιες λεβέντηκα μετά.
-
Το πρόβλημά μου δεν είναι τα 600 ευρώ. Δεν τα έχω καθόλου εύκολα, θα ζοριστώ και θα τα δώσω όμως. Έχω μεγάλο πρόβλημα, όμως, στη νοοτροπία του 'ό,τι πει το όργανο', που δεν τιμά την εποχή μας.
Αν δικαστώ και μου τα χρεώσουν, θα τα δώσω κανονικά. Φυσικά θα μείνω με το παράπονο ότι στηρίχτηκαν μόνο στο λόγο του αστυνομικού, αλλά το δικαστήριο είναι δικαστήριο. Σαν ενήλικας διαλέγεις το δρόμο σου και δέχεσαι τις συνέπειές του.
Δεν πρέπει όμως να σταματήσει αυτή η λογική? Τόσο δύσκολο είναι να κρατιέται ένα αποδεικτικό στοιχείο εκείνη τη στιγμή?
-
Το μόνο μεμπτό στην υπόθεση είναι η ΑΚΡΙΒΕΙΑ της μέτρησης. Για τη βεβαίωση της παράβασης αρκεί η μαρτυρία των 2 μπάτσων. Δύο είναι, γιατί να μη τους πιστέψει ο δικαστής ή οιοσδήποτε άλλος;
Κανονικά θα έπρεπε να εμφανίσουν μια πιστοποίηση της ακρίβειας του οργάνου, όχι τη συγκεκριμμένη μέτρηση, δηλαδή αν το όργανο έγραψε 110 δεν πήγαινες με 100 και το όργανο λανθασμένα εμφάνισε 110.
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!