Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Εμένα την Κυριακή με περιποιήθηκαν στην Πάτρα. Προς Βραχνέικα, έξω από τον πολυχώρο 'Πολιτεία'. Δρόμος ευθεία, με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση και πεζοδρόμιο στη μέση. Όριο 60km/h.
Μου κάνουν αλκοτέστ, πεντακάθαρο. Μου λένε ότι έτρεχα, όμως, με 111km/h. Μου προτείνει μόνος του να με γράψει για 33 ευρώ και ταχύτητα 70-80km/h.
Ρωτάω αν υπάρχει κάπου καταγεγραμμένη η ταχύτητα σε περίπτωση που ήθελα να τη δω.
Η απάντηση ήταν ότι τα ραντάρ χειρός δεν κρατάνε απόδειξη, αυτή τη στιγμή πλέον 'χτυπούσαν' άλλα οχήματα και δε μπορούσα να δω τί έγραψε πριν. Κι επειδή τους αμφισβητώ, θα μου κάνουν κανονικά μήνυση για 111km/h. Δικαστήριο σε 2 χρόνια και 300 ευρώ το πρόστιμο. Δεν άλλαξε γνώμη όταν του πρότεινα εγώ να το ξανακάνουμε 33 ευρώ, γράφτηκε η μήνυση κι έφυγα.
Ξέρει κανείς τί γίνεται γενικά σε αυτή την περίπτωση? Παρακαλώ, δώστε ελεύθερα απόψεις και γνώμες, αλλά δηλώνετε καθαρά αν ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ό,τι γράφετε. Χρειάζομαι και συμβουλές (την κρίση σας, δηλαδή) και νομικές αλήθειες (για να ξέρω τί ισχύει).
Ευχαριστώ!
Καταρχήν δεν αναφέρεις αν όντως έτρεχες, αν και η αναφορά σου στην κατάσταση του δρόμου μας λέει ότι μάλλον έτρεχες. (το πόσο δεν μας αφορά, είναι δικό σου θέμα)
Καταδεύτερον, αν θέλει να σε γράψει φίλε θα σε γράψει.
Ότι και να κάνεις, ότι και να πείς κάτι θα σου βρεί.
Τρίτον, από τη στιγμή που σου «πρόσφερε» την 33άρα έπρεπε να κάνεις τον κινέζο φίλε και να μην πεις κουβέντα.
ΑΣΧΗΜΟ μεν το εν λόγο θέμα αλλά αναγκαίο κακό.
Στράβωσε όταν ρώτησες για το πιστόλι και είδες και εσύ ότι τελικά σε έγραψε.
Τέταρτον και τελευταίο.
Πλέον περιμένεις να σου έρθει η ειδοποίηση, πας στο δικαστήριο και όταν σε φωνάξει ο πρόεδρος λες «ναι έτρεχα» και τελειώνει εκεί το πανηγύρι.
Μην αρχίσεις τα μά και μού δεν θα καταφέρεις τίποτα, έχουν ακούσει τοσα πολλά που δεν χαμπαριάζουν.
Και μην προσπαθήσεις να αποδείξεις τίποτα γιατί δεν θα τα καταφέρεις, δεν τυπώνεται πουθενά η ταχύτητα από το πιστόλι και δεν μπορείς να αμφισβητήσεις έτσι απλά το όργανο.
Φρόντισε να κρατάς πάνω σου χρήματα μόνο επειδή αν δεν έχεις θα σε κρατήσουν μέσα.
Και αν σου φανεί μικρό το πρόστιμο που θα επιβάλει ο δικαστής μην χαρείς, όταν πας στο ταμείο να πληρώσεις έχει προσαύξηση περίπου 200% (αν θυμάμαι καλά).
Αυτά και ελπίζω να σε βοήθησα.