-
Kι ομως τα Σκοπια δεν εχουν τετοια φημη οσο και αν ακουγεται παραξενο
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Kι ομως τα Σκοπια δεν εχουν τετοια φημη οσο και αν ακουγεται παραξενοMην πας σκοπια..μαμακια θα κανεις...
αθηνα-σερρες
σερρες-σαντανσκι
σαντανσκι-σοφιαθα περασεις φινα και φτηνα..ασε που αν πας κ στο greek bazaar θα ψωνισεις **ΟΤΙ[b] θες σε τιμες ευκαιριας... **
-
Θα είμαι Σκόπια την Δευτέρα. Ελπίζω να μην 'τα δώ όλα' στην διαδρομή Θεσσαλονίκη-Σκόπια.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Kι ομως τα Σκοπια δεν εχουν τετοια φημη οσο και αν ακουγεται παραξενοΠηγαίνεις Φλώρινα, μόλις μπαίνεις στο κύκλο στρίβεις δεξιά (νομίζω στη δεύτερη, περνάς μπροστά από ένα εστιατόριο Δορυφόρος) και σ' ένα δεκάλεπτο είσαι στα σύνορα. Συμπληρώνεις ένα καρτελάκι και το πιάνουν με συραπτικό στο διαβατήριο, μετά μπαινοβγαίνεις δείχνοντάς το από μακριά. Έχει και duty free (μικρό). Συνεχίζεις ίσια και σε 10-15 λεπτά είσαι Μοναστήρι (Μπίτολα). Προχωράς αρκετά και το αφήνεις στο καζίνο (ελάχιστο, μικρό πάρκινγκ) με 2 ευρώ με παζάρι, άντε 3. Απέναντι έχει πάρκινγκ για πιο τολμηρούς. Δίπλα έχει ένα μεγάλο πεζόδρομο με σούπερ μάρκετ Βερόπουλο (πιο φτηνό από εδώ) και πάμφθηνα καφέ όπου μιλούν και ελληνικά. Παραπέρα δε ξέρω.
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Mην πας σκοπια..μαμακια θα κανεις...
αθηνα-σερρες
σερρες-σαντανσκι
σαντανσκι-σοφιαθα περασεις φινα και φτηνα..ασε που αν πας κ στο greek bazaar θα ψωνισεις **ΟΤΙ[b] θες σε τιμες ευκαιριας... **
Εμάς εδώ επάνω που μας έπιασαν κορόιδα αρκετές φορές και μάθαμε, δε μας κοροϊδεύουν πια. Περιμένουν τίποτα Αθηναίους να μαδήσουν και να τους πουλήσουν τούρκικα nautica (σαν αυτά που πουλάνε οι γύφτοι).
Στο σαντάνσκι μη πάρεις τίποτα σε υπαίθριο παζάρι - είναι σούπερ άθλιο. Καλύτερα πιο ακριβό από μαγαζί (πάλι μαϊμού είναι, μοιάζει ίδιο αλλά είναι καλύτερης ποιότητας).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πηγαίνεις Φλώρινα, μόλις μπαίνεις στο κύκλο στρίβεις δεξιά (νομίζω στη δεύτερη, περνάς μπροστά από ένα εστιατόριο Δορυφόρος) και σ' ένα δεκάλεπτο είσαι στα σύνορα. Συμπληρώνεις ένα καρτελάκι και το πιάνουν με συραπτικό στο διαβατήριο, μετά μπαινοβγαίνεις δείχνοντάς το από μακριά. Έχει και duty free (μικρό). Συνεχίζεις ίσια και σε 10-15 λεπτά είσαι Μοναστήρι (Μπίτολα). Προχωράς αρκετά και το αφήνεις στο καζίνο (ελάχιστο, μικρό πάρκινγκ) με 2 ευρώ με παζάρι, άντε 3. Απέναντι έχει πάρκινγκ για πιο τολμηρούς. Δίπλα έχει ένα μεγάλο πεζόδρομο με σούπερ μάρκετ Βερόπουλο (πιο φτηνό από εδώ) και πάμφθηνα καφέ όπου μιλούν και ελληνικά. Παραπέρα δε ξέρω.
Φίλε leonp όλα πάνσωστα!!! Μόνο που με το που μπεις στον κύκλο βγαίνεις στην πρώτη έξοδο που συναντάς.
ΥΓ. Αλλά να θυμάσαι και τον Δορυφόρο!;!;! Το λέω γιατί μένω Φλώρινα :lol:
-
Όντως μιλάμε για αντιγραφές του χειρίστου είδους, ειδικά στα παπούτσια
Έχει όμως και μερικά μαγαζάκια όπως είπε και ο leonp, όπου βρίσκεις καλές μαϊμούδες
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Mην πας σκοπια..μαμακια θα κανεις...
αθηνα-σερρες
σερρες-σαντανσκι
Εμάς εδώ επάνω που μας έπιασαν κορόιδα αρκετές φορές και μάθαμε, δε μας κοροϊδεύουν πια. Περιμένουν τίποτα Αθηναίους να μαδήσουν και να τους πουλήσουν τούρκικα nautica (σαν αυτά που πουλάνε οι γύφτοι).
Στο σαντάνσκι μη πάρεις τίποτα σε υπαίθριο παζάρι - είναι σούπερ άθλιο. Καλύτερα πιο ακριβό από μαγαζί (πάλι μαϊμού είναι, μοιάζει ίδιο αλλά είναι καλύτερης ποιότητας).
δεν καταλαβες..δε μιλαω να ψωνισει υλικα πραγματα...
-
Την ξερω τη Φλωρινα μη στενοχωριεστε
Ραντομ για ποιο λογο να παω Αθηνα για να φτασω στις Σερρες; Απο εδω (Θεσσαλονικη) ειναι κοντυτερα
-
Random και μερικοί άλλοι, αφήστε τα Sandanski και τα χαζά, προσπαθούμε να τον παντρέψουμε τον κύριο...
-
Με τον καημο θα μεινεις
-
Επιστροφη και εντυπωσεις. Η διαδρομη που κινηθηκα ηταν Θεσσαλονικη- Φλωρινα - Νικη (συνορα) - Μοναστηρι - Οχριδα και γυρω απο τη λιμνη (Στρουγκα - Αγ. Ναουμ)
Πρωτον και κυριον αυτα που ενδιαφερουν τους οδηγους.
Οι δρομοι ειναι καλοι και καινουργιοι σαν χαραξη, κακοι σαν οδοστρωμα. Οχι τιποτα τραγικο, για να παθεις ζημια, αλλα αισθανεσαι οτι οδηγεις τρενο. Στους δρομους και τα παρκαρισματα αισθανομουν ασφαλεια (οση και στην Ελλαδα), ειδικα στην Οχριδα που ειναι αρκετα ανεπτυγμενη και τουριστικη.Η περιοχη Οχριδας ειναι πολυ ομορφη και η ιδια η πολη πανεμορφη. Παραδοσιακη παλια πολη διπλα στη λιμνη με καστρο, βυζαντινες εκκλησιες, καλο φαϊ και καλα μπαρακια. Η Στρουγκα δε λεει τιποτα ισως καλοκαιρι να ειναι καλυτερα, αλλα προς το νοτο (Αγ. Ναουμ) ηταν πολυ ωραια. Αλβανια δεν μπηκαμε να κανουμε το γυρο (απο Πογραδετς) και δεν ξερω και τι χρειαζεται (βιζα κλπ).
Το Μοναστηρι (Μπιτολα) θα μπορουσε να ειναι ωραιο, αλλα τελικα πολλη γυφτια (κυριολεκτικα, οχι μεταφορικα) και αρκετη μιζερια.Οποιος θελει εξτρα πληροφοριες να γραψω αναλυτικοτερα, παντως Οχριδα συνιστω ανεπιφυλακτα.
-
ποση ωρα ειναι απο θεσσαλονικη ακριβως?
πρεπει δηλαδη να βγαλω νεο διαβατηριο?
εμεινες εκει 2 μερες η αυθημερον κινηθηκες?
γραψε κατι ντε...μονο για τη χαραξη εγραψες!
-
Εμείς κάναμε την διαδρομή Θεσσαλονίκη - Σκόπια σε δύο ώρες και ένα τέταρτο. Με Passat 1.8T και την ταυτότητα στο στόμα.
Στο τελωνείο δίνεις διαβατήριο και σου το επιστρέφουν με μία σφραγισμένη κάρτα την οποία την συμπληρώνεις και την παραδίδεις στην επιστροφή. Να μην την χάσετε! Με αυτή την κάρτα αποφεύγεις το επάρατο 'Μακεδονία'.
Η διαδρομή είναι ωραία και κάποια κομμάτια προσφέρονται για γκάζια, τόσο μάλιστα που θα ήθελα να είμαι με το Ζ! Και οι αστυνομικοί, λίγοι και...χαλαρά.
Τα Σκόπια άχρωμα και σχετικά φτωχά. Το Holiday Inn που έμεινα, αναπάντεχα καλό.
Αυτά for now.
-
η οχριδα λογικα θα ναι 2 ωρες και κατι και αυτη...
ρανταρ εχουν οι γιδοβοσκοι εκει περα?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ρανταρ εχουν οι γιδοβοσκοι εκει περα?
Nαι, αμέ! Και λέηζερ.
Αλλά έξω από τον άξονα Ε75 (Θεσ/νίκη - Σκόπια - Βελιγράδι) δεν ξέρω πόσο συχνά τη στήνουνε. -
Adis αν δεν κανεις σταση εισαι στην Οχριδα σε 3 ωρες + οσο κανεις στα συνορα (μεχρι να συμπληρωσεις την καρτα που λεει ο maxmara).
Πρεπει να βγαλεις διαβατηριο προφανως (ενα περασμα το εκαναν σαν πιστωτικη και τελος ο ελεγχος).
Μπλοκα αν και με ειχαν ψιλοτρομοκρατησει δεν ειδα ουτε για δειγμα.Εκει εμεινα 2 βραδια 40 ευρω το δικλινο με πρωϊνο και θεα τη λιμνη διπλα στη λιμνη. Θα μπορουσε να ειναι και καλυτερο το δωματιο, αλλα εμενα μου εφτανε και με το παραπανω, λογω θέας απο το μπαλκονι. Ξενοδοχεια υπαρχουν αφθονα και δεν ειναι αναγκη να κλεισεις, εμεις ημασταν 9 ατομα και βρηκαμε ανετα. Εγω θα ξαναπηγαινα ευχαριστως Μάιο ή Σεπτεμβριο. Μας βγηκε 100 το ατομο για 3 μερες και φαγαμε ψαρια, αλλιως μπορει και να πεσετε στα 80.
Ο ορεινος δρομος απο Οχριδα για Πρεσπα ηταν κλειστος λογω χιονιου (φαγαμε πορτα κοινως ),
Αν θυμηθω κι αλλα θα γραψω. Παντως δεν κινηθηκαμε πολυ γιατι μεναμε κεντρο-κατακεντρο και ολα ηταν σε αποσταση περπατηματος, αλλωστε η πολη ειναι πολλες κλασεις ανωτερη απο οτιδηποτε αλλο στην περιοχη.
-
Παρεπιπτόντως, μας φλόμωσαν με το 'Μακεδονία-αυτό' και 'Μακεδονία-τ'άλλο'. Έπαθα brain-wash και γυρνώντας πετάω ένα 'είμουνα Μακεδονία χθές' σε φίλο Μακεδόνα και με κοίταξε λίγο περίεργα...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Παρεπιπτόντως, μας φλόμωσαν με το 'Μακεδονία-αυτό' και 'Μακεδονία-τ'άλλο'. Έπαθα brain-wash και γυρνώντας πετάω ένα 'είμουνα Μακεδονία χθές' σε φίλο Μακεδόνα και με κοίταξε λίγο περίεργα...Ημουν Σκόπια την προηγούμενη βδομάδα,παρατήρησα το ίδιο φαινόμενο.Για την ακρίβεια μπήκα λίγο στην λογική τους δεν είναι δύσκολο να τους καταλάβεις.Δεν ξέρω εαν πήγες στο μουσείο,εχω τραβήξει μια φωτό με μια επιγραφή σε μάρμαρο στα αρχαία Ελληνικά.Τώρα θα μου πείτε....
Πάντως πολλή φτώχεια,μου σφίχτηκε το στομάχι.Αλλά εαν θέλεις χαμπουργκερ γίγας με 1 ευρώ και 2 ποτά το βράδυ με 3.5,πρέπει να τα υποστεις...
Σκοπιε-σκοπιε μισκό