-
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
οι αστυνομικοί δεν 'ακολουτουν' σωστά την 'εκπεδεψη' που τους έχουν δώσει οι αμερικανοι.πρέπει να κουβαλάνε για αυτές τις περίπτωσης ένα εφεδρικό πιστόλι που θα το έχουν κατάσχεση και δεν το έχουν δήλωση και να το βάλουν στα χερια του νεκρού.Υποθετω οτι τωρα θα πεις οτι πειραξαν την κασσετα......
-
Pε παιδια για μισο λεπτο, ο αστυνομος μπορει να ειναι συμπαθης η αντιπαθης σε εμας αλλα το οπλο δεν το φερει για διακοσμητικο. Θυμαστε τον ρωσσο που σκοτωσε τους 2 αστυνομικους επειδη η του εδειξαν εμπιστοσυνη η δεν εκτιμησαν σωστα την επικινδυνοτητα του?
Τωρα σιγουρα κανουν διακρισεις οσον αφορα σε ποιους θα κοψουν κληση.Δεν εχω δει ποτε μου να γραφουν τα αυτοκινητα ενος νυχτερινου κεντρου που ειναι σταυθμευνα στις νησιδες ενω θα γραψουν εμενα που ανεβηκα το πεζοδρομιο για να παω στο χασαπη.Δεν θα πειραξουν τον μεγαλοεπιχειρηματια που εχει χτισει σε ολη την παραλια ενω θα εμενα θα με τρεχουν στα δικαστηρια επειδη εκανα βγκαραζ στην πυλωτη μου. Ολα για να δουλεψουν θελουν το λαδακι τους. -
Απάνθρωπο ξεαπάνθρωπο οι δύο ληστές οπλοφορόυσαν, κάτι που αποδεικνύει σε κάποιο βαθμό τις προθέσεις τους. Θεωρώ λοιπόν απόλυτα λογικό να πυροβολήσει εναντίον του ο αστυνομικός, δεδομένου ότι όπως ακούγεται δεν έδειξε κάποια τάση να παραδοθεί, ενώ αντίθετα επέδειξε και απειλητική τάση έναντι του αστυνομικού.
Και γω θεωρώ πιο σωστό το να προσπαθήσει να του ρίξει κάπου αλλού πλην του κεφαλιού, κανείς μας όμως δε ξέρει τι ακριβώς έγινε και η μία σφαίρα οδηγήθηκε στο κεφάλι του.
Ο αστυνομικός είναι άνθρωπος και πρέπει πλην της ασφάλειας των πολιτών να διασφαλίζει και τη δική του ασφάλεια. Όπως και να το κάνουμε ο ληστής οπλοφορούσε. Γενικά μπορεί να μη πολυσυμπαθώ τους Αμερικάνους, το ότι η αστυνομία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποεί πιο εύκολα τα όπλα της το θεωρώ απόλυτα λογικό. -
Ένας αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας δεν είναι απλά ένας άνθρωπος-πολίτης.
Μην μπερδεύεστε.
Εν ώρα υπηρεσίας είναι το ίδιο το κράτος. Και να σημαδεύεις το κράτος με όπλο πάει να πει ότι πρέπει να τιμωρηθείς περισσότερο από υποδειγματικά.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αυτο τουλαχιστον ειπε ο Κουγιας που ειναι συνηγορος του αστυνομικου...Αυτος ο κουγιας, αν ειναι να βγει στην τηλεοραση υπερασπιζεται και τον τζακ τον ριππερ!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αυτο τουλαχιστον ειπε ο Κουγιας που ειναι συνηγορος του αστυνομικου...
Αυτος ο κουγιας, αν ειναι να βγει στην τηλεοραση υπερασπιζεται και τον τζακ τον ριππερ!
Hannibal Lecter....
-
Οι αστυνομικοι επενεβησαν σε ενοπλη ληστεια,
οι ληστες σημαδεψαν αστυνομικο,
πυροβοληθηκε και σκοτωθηκε ο ενας ληστης,
ερευνηθηκε αν οντως εγιναν ετσι τα πραγματα
και αθωωθηκε ο αστυνομικος που πυροβολησε.Θεωρω οτι:
καλως επενεβησαν οι 2 αστυνομικοι,
ατυχως σκοτωθηκε ο ληστης,
ευνοητο το οτι εγινε ερευνα για τις συνθηκες του θανατου του ληστη,
και δικαιως αθωωθηκε ο αστυνομικος. -
οι 2 τυποι οπλοφορουσαν,και φανταζομαι οτι δεν θα δισταζαν να σκοτωσουν αθωους ανθρωπους για 200 ευρω,
και καθομαστα και μιλαμε για το αν εκανε καλα που πυροβολησε ο αστυνομικος;
εδω μεσα εχω ακουσει απο μερικους οτι δεν θα δισταζαν να σακατεψουν εναν αλλον,με ρισκο να τον σκοτωσουν κιολας,επειδη δεν προσεχε και τους εφαγε μια προτεραιοτητα με το σκεπτικο οτι αν δεν προσεχει ας παει να σκοτωθει,
και θα κατηγορησουμε τον αστυνομικο επειδη εκανε χρηση του οπλου του;
δεν νομιζω σε καμια περιπτωση οτι ειχε σκοπο να τον σκοτωσει.
καλως εγινε η ερευνα και καλως τον απαλλαξαν απο την κατηγορια ανθρωποκτονιας. -
-
Και με χούντα το ίδιο θα γινόταν. Στις ΗΠΑ που πρώτα πυροβολούν οι αστυνομικοί και μετά ρωτάνε η εγκληματικότητα είναι πολύ ψηλά. Η νοοτροπία του λαού και όχι η καταστολή περιορίζουν το έγκλημα.
Βέβαια όταν σταυρώνεις την αστυνομία επειδή έριξε μερικές φάπες που θα έριχνε μόνος του ο καθένας σε σεσημασμένα τσογλανοειδή, αυτά παίρνουν θάρρος. Όμως δεν θα γλιτώσει κανείς αν σκοτωθούν 10 εγκληματίες - το πολύ να κουβαλάνε ούζι και χειροβομβίδες αντί για περίστροφα οι συνάδελφοί τους στο εξής. -
Ζήτω η επανάσταση. Ζήτω το πουλί...
-
Τελικά γεμίσαμε όχι μόνο από προέδρους, αλλά και από δικαστές (και δήμιους)
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
βαριεμαι..τι να πω τωρα..?
για το αν θελω τα παιδια μου η ολων να μεγαλωσουν σε μια καθαρη κοινωνια?
χωρις να κινδυνευουν απ τον καθε πρεζακια κ να πηγαινουν με ασφαλεια στις διαφορες ενασχολησεις τους η τις συζυγους των αστυνομικων που δινουν ενα φιλακι οταν φευγει κ φοβουνται απο μεσα τους μηπως ειναι το τελευταιο επειδη εχουμε..δημοκρατια..?
μαλλον γι αυτο μας πηρε ο διαολος..
α ρε 21 απριλη που μας χρειαζεται..η αληθεια παντως ειναι οτι σε φασιστικα καθεστωτα υπηρχε ελαχιστη εγκληματικοτητα.π.χ. επι χουντας αφηνες το αμαξι σου με το κλειδι στη μιζα και δεν στο πειραζε κανενας.οργανωσεις σαν την 17 νοεμβρη δεν υπηρχαν.
ετσι και στην πρωην σοβιετικη ενωση.δεν υπηρχε μαφια.βεβαια υπηρχαν ενα σωρο αλλα εγκληματα κατα του πολιτη.
προς θεου μην με παρετε στραβα.ειμαι ΚΑΤΑ καθε ειδους φασισμου.
απλα καμια φορα σε μια δημοκρατια λιγη βιτσα χρειαζεται.
φτασαμε σε σημειο που ενας ενοπλος ληστης που ειναι αποφασισμενος να σκοτωσει για λιγα ευρω,να δεχεται περισσοτερο υπερασπιση και κατανοηση απο τον αστυνομικο που τον πυροβολησε. -
ε, χμμμ... ΝΕΚΡΟΣ ληστής.
Ωστόσο κανείς δεν υπερασπίζεται το ληστή.
Δυστυχώς είναι πάάάάρα πολύ λεπτή η γραμμή που διαχωρίζει το δίκαιο από το λαϊκισμό. -
Αν ο αστυνομικός δεν είχε πυροβολήσει και ο συνάδελφος του (ή κάποιος άσχετος φουκαράς) είχε σκοτωθεί, θα είχαμε γράψει 28.5 σελίδες αναλύσεων για το πόσο κακή εκπαίδευση έχουν οι Έλληνες αστυνομικοί που μόνο καφέ ξέρουν να πίνουν. Τώρα που το σύστημα λειτούργησε σωστά (Ένοπλος ληστής προειδοποιείται μπροστά σε αυτόπτες μάρτυρες να πετάξει το όπλο του και αντί να παραδοθεί το στρέφει εναντίων των αστυνομικών) και ο κίνδυνος για τους αθώους πολίτες εξουδετερώθηκε, καθόμαστε και συζητάμε γιατί σκοτώθηκε ο ένοπλος.
Πράγματι, η διαφορά μεταξύ του δίκαιου και του λαϊκισμού είναι πάρα πολύ λεπτή.
-
Αν ο άλλος ζει εις βάρος του νομοταγούς συνόλου καλύτερο για όλους θα ήταν να μην ζει. Αυτή είναι η άποψή μου... (Δεν εννοώ για φοροδιαφυγή και τέτοια ε )
-
+1 στον Χρηστο
Βασικά το περίεργο είναι ότι δεν βγήκε κανένας αυτόπτης μάρτυρας να πει όχι το παλικάρι δεν σήκψσε όπλο κλπ, και ξέρουμε όλοι πόσο ευαίσθητοι είμαστε οι Έλληνες σε τέτοια θέματα και εγώ αν είμουνα μπροστά και ήταν ψέμα η προβολή του όπλου, θα το έλεγα.....αφού θα είχαν έρθει τα κανάλια...μην εκπυρσοκροτήση κανα όπλο πάνω μοθ κιόλλας!
-
Πραγματικά έχει καταντήσει γελοίο αυτο το θέμα με την υπεράσπιση από κάποιους 'προοδευτικούς' των εγκληματιών που έπεσαν θύματα των κακών αστυνομικών. Για πιο λόγο δηλαδή ο αστυνομικός να κάνει σωστά τη δουλειά του αν είναι να κατηγορείται μετά για αυτό??
Αντί να δώσουμε και συγχαρητήρια που έκαναν σωστά τη δουλεία τους και δεν σκοτώθηκε κανένας αθώος, λέμε γιατί σκοτώθηκε ο ληστής.
Δεν παμε καθόλου καλά... -
Προσωπικά πιστεύω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αξίζει να σκοτωθεί ποτέ από ανθρώπινο χέρι, για τη μόνη άποψη ότι έτσι το μαρτύριο του θα έχει μικρό τέλος. Μπαμ και κάτω. Ε σιγά το μαρτύριο δλδ.
Ωστόσο εγώ θέλω να υπερασπιστώ το ληστή (πεθαμένο ή όχι δεν το θίγω αυτή τη στιγμή) και θα ήθελα να προτείνω εις τους απανταχού ληστές:
-
να ζητήσουν ένσημα βαρέως επαγγέλματος γιατί για 200 ψωροευρά κινδυνεύουν με τη ζωή τους
-
να δημιουργήσουν σωματείο και να ζητήσουν να πολλαπλασιαστούν οι πολίτες σαν τον Πέτρος που θα τους λένε και κανένα ευχαριστώ ρε παιδάκι μου. Και βέβαια να απαιτούν και τη συγγνώμη του εκάστοτε ληστευόμενου σε περίπτωση που δε διαθέτει αρκετό ρευστό απάνω τ.
Υπογραφή κ. Α. Κούγιας
-
-
Τελικά η διερεύνηση των γεγονότων βαφτίζεται λαϊκισμός όταν αφορά αστυνομικούς που ελέγχονται.
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]