-
Ο χρήστης evanpap333 έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι τελικά δεν βρίσκεις και πολλά 1000αρια με τιμή στα 9.000 που θα μας ενδειέφερε.
Γνώμες για Αtos, Picanto?Το Yaris ή το Corsa πολύ θα τα ήθελα αλλά είναι αρκετά πιό ακριβά και δεν θέλω μεταχειρισμένο.
9.200 κάνει το Panda 1.2 active αν το πάρεις μετρητοις,(9900-700) που του λείπει μόνο το ράδιο-cd το οποίο θα στο κάνουν σίγουρα δώρο.
Τώρα για το Picanto είναι καλή επιλογή,πιστεύω πολύ καλύτερη απ' το Atos. -
Το Ατος μου είχε φανεί απίστευτα άβολο και επίπονο λόγω περίεργης θέσης οδήγησης/θεσης πεντάλ.
Δεν θα το αγόραζα ακριβώς για αυτό το λόγο.
-
PANDA και από εμένα.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Εγω προτείνω 107/C1/Aygo, το μόνο ουσιαστικό μειονέκτημα ειναι το μικρό πορτ-μπαγκάζ. Κατα τα άλλα είναι φανταστικό αυτοκίνητο.
και τα ανεπαρκή φρένα...
και τον κινητηρα που τρεμει και κανει θορυβο (3κυλινδρος)
... και τραβάει σαν λυσσασμένος. C1 και Aygo με ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα στον κόφτη, έχουν ανοίξει τα μοτέρ και τελειώνουν το κοντέρ για πλάκα. Αν δεν το δεις, δεν το πιστεύεις.
Όπως και να 'χει, τα τρίδυμα είναι η κορυφαία επιλογή για αμάξι πόλης, τελεία και παύλα. Ειδικά η πεντάπορτη έκδοση είναι πολύ λειτουργική. Χωράνε κόσμο άνετα, πάνε πολύ σβέλτα. Μηδενικό πορτ-μπαγκάζ, αλλά πόσες φορές θα πάνε 4 άτομα ΜΑΖΙ στο σουπερμάρκετ;
-
+1.
-
Η πικάντο ή τρίδυμα. Τα τρίδυμα είναι τα μόνα 4άστερα (μην μου πείτε για φόξ πρακτικά σούπερμίνι είναι) καίνε ...τίποτα και θα αρέσει στη γυναίκα σου. Το πικάντο είναι πολύ ποιοτικό, με δισκόφρενα πίσω καλό κιβώτιο για κορέατικο, αλλά δεν βλέπεται ελαφρά και δεν βγαίνει τρίπορτο. Από τα τρίδυμα καλύτερα τογίοτα μόνο και μόνο λόγω εξαετούς εγγύησης.
Εγώ πάντως θα έψαχνα για μεταχειρισμένο σουίφτ...
Μακριά από πάντα (σόρρυ charmak!!!) έχει υπεράθλιο μοτέρ, είναι ...φίατ (μέ ότι συνεπάγεται περι αξιοπιστίας) και είναι πολύ στενόψηλο σαν να είναι έτοιμο να τουμπάρει. Έχω πολύ κακές ενυπώσεις από το μοτέρ, καθώς το προηγούμενο πούντο με το ίδιο μοτέρ μου είχε φανεί από τα πιο αργά αμάξια που έχω οδηγήσει (αν δεν ήταν διάφορα νίβα θα ήταν το πιο αργό μάλλον!!!), και μου είχε φανεί παντελώς αδιάφορο στον δρόμο...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Μακριά από πάντα (σόρρυ charmak!!!) έχει υπεράθλιο μοτέρ, είναι ...φίατ (μέ ότι συνεπάγεται περι αξιοπιστίας) και είναι πολύ στενόψηλο σαν να είναι έτοιμο να τουμπάρει. Έχω πολύ κακές ενυπώσεις από το μοτέρ, καθώς το προηγούμενο πούντο με το ίδιο μοτέρ μου είχε φανεί από τα πιο αργά αμάξια που έχω οδηγήσει (αν δεν ήταν διάφορα νίβα θα ήταν το πιο αργό μάλλον!!!), και μου είχε φανεί παντελώς αδιάφορο στον δρόμο...
Η αλήθεια είναι πως μετά τις 4.000στροφές το μοτέρ πεθαίνει. Αλλά ρελαντί-4Κ είναι μια χαρά για αστικές μετακινήσεις. Τώρα αν θέλετε προσπεράσεις, ταξίδια και άλλα extreme sports, θέλει πολύ προσοχή.
Για την αξιοπιστία θα διαφωνήσω!
Να τουμπάρει...δύσκολα (έχω προσπαθήσει, σχεδόν ). Αλλά δεν εμπνέει για γρήγορη οδήγηση λόγω αστεία ελαφρυού τιμονιού και μαλακής ανάρτησης. Για τους ίδιους λόγους όμως, είναι απίστευτα εύκολο στην πόλη.
Α, και τα μαμά λάστιχα EcoConti (ή κάπως έτσι) είναι πέταμα.
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, όπως πάντα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Η αλήθεια είναι πως μετά τις 4.000στροφές το μοτέρ πεθαίνει. Αλλά ρελαντί-4Κ είναι μια χαρά για αστικές μετακινήσεις. Τώρα αν θέλετε προσπεράσεις, ταξίδια και άλλα extreme sports, θέλει πολύ προσοχή.
Για την αξιοπιστία θα διαφωνήσω!
Να τουμπάρει...δύσκολα (έχω προσπαθήσει, σχεδόν ). Αλλά δεν εμπνέει για γρήγορη οδήγηση λόγω αστεία ελαφρυού τιμονιού και μαλακής ανάρτησης. Για τους ίδιους λόγους όμως, είναι απίστευτα εύκολο στην πόλη.
Α, και τα μαμά λάστιχα EcoConti (ή κάπως έτσι) είναι πέταμα.
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, όπως πάντα.
Τι λες μωρε.... αφου ειναι Fiat, αρα χαλαει. Ειναι σαν μαθηματικο αξιωμα ενα πραγμα... ποιος εισαι εσυ που θα πεις το αντιθετο
Panda απο μενα, και ας χαλαει, τριζει, σπαει και λοιπες γελοιοτητες...
-
Η ποιότητα των υλικών στο Panda δεν μου γέμισε το μάτι, Μου θύμισε σε πολλά σημεία το -επίσης πολωνέζικο- sei/cinquecento.
τα τρίδυμα μπορεί να είναι σε κάποια σημεία πιο 'φτωχά' αλλά είναι φτιαγμένα με πολύ καλύτερα στάνταρ ποιότητας. Απ'όσο μπορεί να δεί κανείς εξωτερικά τουλάχιστον.
-
κορσαίρ είχες γιαπωνέζικο? φίατ υπήρχε πάντως στην οικογένεια (παλιά βέβαια...) και οι εντυπώσεις δεν ήταν και οι καλύτερες...
Ας κάνουμε τα πράγματα αναλογικά όμως, δεν εννοώ ότι θα σπάει βάσεις κινητήρα (χωρίς καμία βελτιώση) ή να χαλάνε τα ηλεκτρικά κάθε φορά που η ημερομηνία είναι ...ζυγός αριθμός ή να μην ξέρεις πιο κομμάτι του ταμπλω θα σου φύγει σήμερα, πράγματα που συνέβαιναν όντως στο πρόσφατο παρελθόν της φίατ (δυτυχώς στο δικό μας). Α το ακόμη πιο παλίο μας φίατ είχε ανοίξει ...τρύπες από τη σκουριά αλλά τότε υποθέτω λίγο πολύ θα το κάναν όλα οπότε πάσο (πολλές δεκαετίες πρίν!!). Απλά δες πόσα κορόλα, 323, και σάννι κυκλοφορούν και πόσα τίπο της ίδιας εποχής...
Απλά θα σου βγάλει πιο πολλές βλάβες από ότι ένα αντίστοιχο γιαπωνέζικο ή κορεάτικο (ΔΕΝ θεωρώ το άιγκο γιαπωνέζικο υπ' όψιν) Λογικό είναι εν όψει της παγκοσμιοποίησης οι διαφορές μεταξύ των εταιριών να αμβλύνονται, αλλά αντίστοιχα τα ιαπωνοκορεατικά βελτιώνονται αλλού που έπασχαν...
Άλλο που με χαλάει στο πάντα είναι ότι είναι από τα τελευταία ευρωπαικά αμάξια (αν όχι το τελευταίο, λόγκαν εξαιρουμένου) που θυμαμαι να είναι 3άστερο, και παρ' όλα αυτά (στην εποχή που για μένα οι πιο βασικές ανάγκες που προσπαθούν να ικανοποιήσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η ασφάλεια) κατάφερε να βγει αμάξι της χρονιάς το 04, αφήνοντας στη δεύτερη θέση να ισοβαθμούν τα εξαιρετικά τότε γκόλφ και 3...
Τα τρίδυμα όντως σε θέμα απτής ποιότητας πάσχουν, αλλά προσωπικά το μόνο που με νοιάζει είναι να μην τρίζει το αμάξι καί όχι πως θα φαίνονται οι αρμοί...
-
Ο χρήστης BladeRunner82 έγραψε:
Και τα νεα κορσα δεν στριβουν,τουμπαρουν,τρεμουν,εχουν ασηκωτο τιμονι και γενικα τα οπελ αυτοκινητα ειναι συλληβδην για τον φουτσο....
στο χωριο μου λενε,ring any bell?
Και σενα κοροιδο σε πιασανε εεε?
Αχχχχχ.... δογματα και δογματισμοι....
-
Μίλησε ο corsair για δόγματα....
Μπα σε καλό σου, και είχα πέσει λίγο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μίλησε ο corsair για δόγματα....Μπα σε καλό σου, και είχα πέσει λίγο...
Γιατι ρε? Αφου εγω θεωρω αμαξια ακομα και τα γαλλικα να φανταστεις
-
Ας μην μπούμε σε τέτοια συζήτηση, γιατί θα αλλάξουν πολλά πράγματα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ας μην μπούμε σε τέτοια συζήτηση, γιατί θα αλλάξουν πολλά πράγματα.λαβρακι? Σε ποιο δογμα ανηκεις ειπαμε?
-
Σε κανένα και το ξέρεις.
-
Eγώ πάντως βρήκα την ποιότητα υλικών στο Panda πολύ καλή για την κατηγορία. Η συναρμογή είναι τηρουμένων των αναλογιών άριστη.
Γενικά αφήνει πολύ καλύτερη εντύππωση από το απλό Punto.Όσο για τα τρίδυμα, το γεγονός ότι διακόπτης για το παράθυρο του συνοδηγού...υπάρχει μόνο στην πόρτα του συνοδηγού, είναι αρκετό για να μην το προτιμήσω.
Απορώ πως το περνάτε στο light, δεδομένου του πόσο είχε ενοχλήσει το άβαφο εσωτερικά καπό του C2 (το οποίο παρά το ότι δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία ήταν αφορμή για να χαρακτηριστεί τενεκές ποιοτικά-που μπορεί να είναι αλλά σίγουρα όχι λόγω του άβαφου εσωτερικά καπό).
-
Το Panda έχει πολύ καλη ποιότητα και κατασκευή για τα δεδομένα της κατηγορίας.
Επίσης καταπληκτική ειναι η μέχρι τώρα αξιοπιστία, αν και πρέπει να περάσουν καποια χρόνια για να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα και μετρήσεις
-
Και εγω είχα πολύ άσχημες εντυπώσεις από ένα φιατ Uno (μου είχε βγάλει το λάδι) Να φαντστείτε κάλεσα την οδική βοήθεια 2 φορές την ίδια μέρα και μετά το έδωσα όσο - όσο. Παρόλα αυτά ο κουμπάρος μου έξει 4 χρόνια το Stilo και είναι πολύ ευχαριστημένος (πολύ καλή ποιότητα για Fiat)
Τώρα επειδή θα παίξει χρηματοδότηση τα έβαλα όλα κατω (σας γράφω συνολική τιμή με τόκους έξοδα κτλ) και έχουμε:
Matiz 10,040
C1 11,784
peugeot 107 = 11.400
Lancia y = 12.456
Picanto = 10.205
Aygo = Δεν πήρα προσφορά γιατί στη Toyota μάλλον έχουν καβαλήσει το καλάμι (ο πωλητής μου πέταξε ένα φυλλάδιο και αδυνατούσε να δώσει προσφορά γιατί σφουγκάριζαν το γραφε'ιο του)
ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΆΝΕ ΜΟΝΟ LAND CRYISERTo Panda δεν άρεσε
Οπότε τι λέτε?????
-
Ξεχασα το Atos = 11.366 με δωρεάν σερβις για πάντα
Ποιό μικρό 1000άρι?