Συλλυπητήρια στην οικογένεια του ανθρώπου που χάθηκε. Είναι κρίμα.
Όμως, έχω να πω κι εγώ κάποια πράγματα.
α) Υπηρέτησα στο Ναύπλιο, παρουσιάστηκα το 2003, Νοέμβριο. Το κλίμα στο Ναύπλιο ρε παιδιά, ειλικρινά είναι κατασκήνωσης. Μπορεί να έχει ψιλοπίεση και να είναι προβλεπόμενα, αλλά θα έρθουν στιγμές που και ο χαβαλές θα πέσει απ' τους υπάξ. ή αξ., θα ακούσεις και τα καντήλια σου βέβαια και όλα. Πάντως γενικά, εγώ Ναύπλιο πέρασα καλά και μάλιστα έχω κρατήσει σχέσεις και με αξιωματικούς και τα λέμε συχνά.
β) Κάποιος που δεν αντέχει την πίεση -σιγά την πίεση- του στρατού, πώς θα αντέξει μια ζόρικη κατάσταση στην κοινωνία; Αν δεν αντέχεις μια σκοπιά, ένα πρωινό ξύπνημα, λίγο καθάρισμα κτλ, πώς θα αντέξεις μια αρρώστια του γιου σου, ένα επαγγελματικό στραβοπάτημα, ένα θάνατο αγαπημένου σου προσώπου; Θα πιάσεις το τουφέκι και θα ανοίξεις το κεφάλι σου;
γ) Ο στρατός, όσο ανοησία και να είναι, θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται απ' τους στρατεύσιμους ως διακοπές. Στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα βέβαια, μιας και εγώ όταν ήμουν φαντάρος, δεν έβλεπα την ώρα να ξεμπερδέξω. Τώρα λέω τι χαβαλέ που είχε το όλο παραμύθι... Τέλος πάντων. Δεν φταίει ο στρατός ρε παιδιά για αυτά τα περιστατικά. Απλά επειδή είναι στο στρατό, κοινοποιούνται και έχουμε βγάλει το όνομα τώρα στο στρατό ότι κάνει τα παιδιά να αυτοκτονούν. Πόσοι αυτοκτονούν καθημερινά που δεν το μαθαίνουμε; Και μη μου πείτε κανένας!!! Και εν πάση περιπτώσει, αν όντως ήταν το κλίμα και η αφόρητη πίεση που ασκεί ο στρατός στους φαντάρους η αιτία, θα έμπαιναν 10 και θα έβγαιναν οι 3, οι πιο δυνατοί. Οι άλλοι 7 θα έβγαιναν οριζόντια με μια σφαίρα στο κρανίο! Ε όχι, δεν είναι έτσι τα πράγματα, μην τρελαθούμε κιόλας!
Επαναλαμβάνω, συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου ανθρώπου, είναι πολύ κρίμα να χάνονται ζωές, απλά η γνώμη μου είναι ότι ο στρατός απλά του έδωσε αφορμή και ένα μέσο να το κάνει (όπλο και σφαίρες μέσα στα χέρια του). Και έξω να ήταν, σε μια δυσκολία μπορεί να έκανε κάτι ανάλογο...
Αλλά επειδή το θίξατε κι αυτό, να σχολιάσω κάτι:
Η ευθύνη των αξιωματικών είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και μακάρι να τους βάλουν δάχτυλο! Γιατί όντως, αυτές οι περιπτώσεις φαίνονται και δεν μπορείς να αγνοείς ένα πρόβλημα. Δηλαδή αν κάποιος άνθρωπος -όχι ο συγκεκριμένος- αντί να στρέψει το όπλο προς το κεφάλι του, καρφώσει μια γεμιστήρα στο όπλο και μπει στο θάλαμο και σκοτώσει/τραυματίσει 10 αθώους, τι γίνεται; Για να σοβαρευτεί ο Ε.Σ. λίγο, άντε γιατί έχει παραγίνει το κακό!!!