Ο χρήστης sonath έγραψε:
...όταν είναι ανοιγμένη η ηλιοροφή (τέρμα) μόλις φτάνω τα 40-50 km/h αρχίζει ο τυμπανισμός στα αυτιά....
Σπόιλερ μπροστά έχει η ηλιοροφή;
Πολύ χαμηλή μου ακούγεται η ταχύτητα για να έχεις πρόβλημα. Μήπως το σπόιλερ που πρέπει να έχει δεν ανοίγει (ίσως να μην ανοίγει αυτόματα, στο EOS πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα). Οι εμπρός επιβάτες κανονικά δεν πρέπει να έχουν πρόβλημα μέχρι τουλάχιστον τα 80χλμ/ω...
Αν και απ'ό,τι καταλαβαίνω το πρόβλημα είναι ηχητικό (ή υποηχητικό) και όχι ενόχληση από τον αέρα... Αν είναι έτσι πρέπει να πειραματιστείς ώστε να αλλάξεις τη συχνότητα συντονισμού του μέρους που δημιουργεί τον ήχο. Αν είναι η καμπίνα ολόκληρη τότε παίξιμο με παράθυρα όπως αναφέρεις πρέπει να βοηθήσει, αν είναι η ίδια η ηλιοροφή και δεν έχει πρόβλημα με τυχόν λαστιχάκια οδηγούς κλπ ίσως βοηθήσει να είναι όχι τελείως ανοικτή και πάει λέγοντας...
Για όποιον, νομίζω powergs, καταδικάζει όποιον πάει με 70 να του υπενθυμίσω ότι για να πας πάνω από 70 πρέπει να πας έστω για λίγο και με 70.... δυστυχώς αγαπητέ μου είναι αναπόφευκτο! ...καθώς και ότι υπάρχουν και φορές που ακόμα και τα 70 είναι υπερβολική ταχύτητα....
Το θέμα της κατανάλωσης το έχουμε παρατραβήξει. Άσχετα από την μη αντικειμενικότητα των αναφορών (δεν θα έλεγα μετρήσεων) κατανάλωσης είναι φανερό ότι ο κινητήρας καίει λίγο σχετικά με τις μέγιστες δυνατότητές του. Αυτό ισχύει είτε πας ήσυχα είτε πας άγρια.
Επίσης με την ευκαιρία καταδικάζω όσους θεωρούν ότι επειδή κάποιος παίρνει ακριβό ή ακριβότερο ή ακριβότατο αυτοκίνητο αδιαφορεί για την κατανάλωση. Και η κατανάλωση είναι ένα χαρακτηρτιστικό που μετράει λιγότερο ή περισσότερο στις επιλογές του καθενός. Άλλος δίνει μεγαλύτερη σημασία στην εμφάνιση άλλος στις ευκολίες, άλλος στην πολυτέλεια, άλλος στην οδική συμπεριφορά, τις επιδόσεις, την αξιοπιστία, τα έξοδα συντήρησης, τους χώρους κλπ κλπ. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν που κάποιος καταδικάζει την ενασχόληση του άλλου με την κατανάλωση αφού πήρε αυτοκίνητο 'γλήγορο' μπορώ κι εγώ να λέω ότι όποιος παίρνει Porsche δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για επιδόσεις γιατί την πήρε για μούρη... Αυτό είναι το ίδιο αυθαίρετο μονόπλευρο, άδικο και κάπως ηλίθιο.... κανένας δεν έχει λεφτά για πέταμα και κανένας δεν αγοράζει ένα αυτοκίνητο μόνο επειδή είναι γρήγορο (ή όμορφο, ή μουράτο, ή με χώρους κλπ) αλλά επειδή μπορεί να συνδυάσει τις περισσότερες ή όλες τις αρετές του με τις σωστές για αυτόν αναλογίες!