-
Κουραμπιές και τα μυαλά στα κάγκελα!!!!!
(να μην λερωνόμασταν κίολας...)
-
να 'χα έναν τώρα το πρωί...
καλημέρα
-
Προβλέπω μελωμένο λουκέτο με μπόλικη άχνη πάνω!
-
Μελομακαρονα(λιγο πριν ερθει το λουκετο)
-
Both Suck
-
Μόλις έφαγα ένα μελομακάρονο.....
Τρέλα σας λέω τρέλα -
κουραμπιεδες .-
-
Μελομακάρονα über alles
-
Melomakarona gemista.
-
μελομακάρονα και εγώ...
το θέμα είναι ότι με πρόλαβε κάποιος πιο πάνω και διέρρευσε το μυστικό αιώνων...ναι είναι αλήθεια...τα μελομακάρονα που βρίσκονται στις κάτω σειρές είναι περισσότερο σιροπιαστά από τα πάνω... -
Ψήφισα κουραμπιέδες. Είναι πρακτικά αδύνατο να βρεις καλά μελομακάρονα σήμερα...
-
Σπιτικά μελομακάρονα by far!!
-
Οι κουραμπιέδες είναι σκληροί, ξεροί, τρίβονται, έχουν μέσα απαίσια αμύγδαλα και λερώνεσαι ολόκληρος... Ποτέ δεν συμπάθησα τους κουραμπιέδες ούτε τους 'κουραμπιέδες'....
Οπότε μελομακάρονα για μένα. Και είμαι από αυτούς που δεν διαλέγουν αυτά που είναι από κάτω... προτιμώ τα από πάνω, πιάνονται και πιο εύκολα και δεν λερώνεσαι! Πρέπει όμως να είναι μαλακό και υγρό (όχι ζουμερό) αλλά και να μην διαλύεται!
Αναρωτιέμαι αν η αναλογία που έχει προκύψει μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ζαχαροπλάστη για να φτιάξει το κατάλληλο προϊόν στην κατάλληλη ποσότητα (ίσως αυτή να ήταν η σκέψη αυτού που άρχισε το θέμα)! Είμαστε όμως αντιπροσωπευτικό δείγμα??
Μήπως πρέπει να περιλάβουμε και τις δίπλες στο θέμα?
Βέβαια λυπάμαι που σας το λέω αλλά αν εκεί κοντά έχει καμιά τάρτα με φράουλες ή κανένα σοκολατένιο εκλαίρ σας τα αφήνω χάρισμα όλα τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά.... -
Μελομακαρονα με διαφορα....
-
Ασυζητητί μελομακάρονα! Η γλυκιά, μεστή και ζεστή αίσθηση πληρότητας στο στόμα, καθώς η γλώσσα έρχεται σε επαφή με το σιρόπι και τα καρύδια... Και τότε... ωωωω, μετά την ελαφριά πίεση που ασκούν τα δόντια, νοιώθεις τα αφράτα κομματάκια να απλώνονται παντού, στον ουρανίσκο, στη γλώσσα, και να σε ταξιδεύουν σε εποχές και μέρη αλλοτινά.
Και μου συγκρίνετε τώρα την παραπάνω ηδονή με τους χαζούς κουραμπιέδες; Που δεν μπορείς ούτε να αναπνεύσεις από πάνω τους και γεμίζουν τον κόσμο άχνη; Πφφφ...... Οποία σύγκρισης...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Και μου συγκρίνετε τώρα την παραπάνω ηδονή με τους χαζούς κουραμπιέδες; Που δεν μπορείς ούτε να αναπνεύσεις από πάνω τους και γεμίζουν τον κόσμο άχνη; Πφφφ...... Οποία σύγκρισης...Αυτη ειναι η μαγεία...να μην μπορείς να τους μυρισεις,αλλά μολις τους βαλεις στο στομα και αρχισει το παρτυ με τον ουρανισκο,τα αμυγδαλα κλπ κλπ τότε νιωθεις ηδονη...Οχι οτι τα μελομακαρονα ειναι ασχημα...αλλά περι ορεξεως...(μπορεί το βραδυ πχ να μου αρεσουν πιο πολύ αυτα.. )
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ασυζητητί μελομακάρονα! Η γλυκιά, μεστή και ζεστή αίσθηση πληρότητας στο στόμα, καθώς η γλώσσα έρχεται σε επαφή με το σιρόπι και τα καρύδια... Και τότε... ωωωω, μετά την ελαφριά πίεση που ασκούν τα δόντια, νοιώθεις τα αφράτα κομματάκια να απλώνονται παντού, στον ουρανίσκο, στη γλώσσα, και να σε ταξιδεύουν σε εποχές και μέρη αλλοτινά.Και μου συγκρίνετε τώρα την παραπάνω ηδονή με τους χαζούς κουραμπιέδες; Που δεν μπορείς ούτε να αναπνεύσεις από πάνω τους και γεμίζουν τον κόσμο άχνη; Πφφφ...... Οποία σύγκρισης...
... οκ! αρχιζεις και με τρομαζεις!
-
Μελομακάρονα για μένα..
Η πολύ ζάχαρη του κουραμπιέ με σκοτώνει.. -
Κουραμπιέδες, επειδή όση ζάχαρη περισσέψει μπορείς να την κάνεις γραμμή και να τη ρουφήξεις!
-
Έλεος, με κάνατε να πεινάσω...!!
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ VS ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ