-
αληθεια ποια χωρα ειναι ειναι στη πρωτη θεση;εγω θα ελεγα παντως αγγλια η γερμανια.βλεπετε οσο πιο πλουσια ειναι μια χωρα τοσο μεγαλυτερα ειναι τα ποσοστα παχυσαρκιας.τωρα αν εμεις ειμαστε δευτεροι στην ευρωπη τοτε μαλλον δεν ισχυει παντα αυτος ο κανονας.
σωστη διατροφη και γυμναστικη οσο γινεται.βεβαια ευκολο να το λες,δυσκολο να το κανεις. -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Μα δεν έχεις ακούσει το περίφημο 'Greek Breakfast' ???
Καφές και τσιγάρο !!
Kαλα φαε εσυ πρωϊνο και βγες να δουλεψεις στον ηλιο...
Η διατροφη καθε λαου καθοριζεται πρωτα πρωτα απο τις κλιματολογικες συνθηκες.
Ας μηξεχναμε οτι μολις πριν λιγα σχετικα χρονια η Ελλαδα ηταν χωρα αγροτικη και ως εκ τουτου ολες οι δραστηριοτητες της υπαιθρου απαιτουν ελαφρα και συχνα γευματα.Γιαυτο και ολοι οι παλιοι εχουν καθιερωσει και το δεκατιανο.
Παντως η Ελληνικη Κουζινα ειναι απο τις πιο υγιεινες παρολες τις σαλτσες τις παπαρες, κλπ γιατι που απλα βασιζεται στο Ελαιολαδο και τις φυσικες κατα πλειοψηφια φυτικες υλες.
Οταν απομακρυνθηκαμε απο αυτην νατα τα αποτελεσματα. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο μέσος όρος ζωής μας σε σχέση με τίς υπόλοιπες δυτικές χώρες γνωρίζουμε που βρίσκετε;
Ακολουθει ανοδική η πτωτική πορεία;Η αύξηση του μέσου όρου ζωής είναι η δικαιολογία για να μας ταΐζουν με καρκινογόνα/μεταλλαγμένα/βρωμερά προϊόντα.
Πάντως ποντίκια, σκουλίκια κ.α. πειραματόζωα τα οποία ταΐζονται λίγο (ίσα-ίσα να μη πεθάνουν) παρουσιάζουν θεαματική αύξηση του ορίου ζωής τους, φθάνει το +50%
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο μέσος όρος ζωής μας σε σχέση με τίς υπόλοιπες δυτικές χώρες γνωρίζουμε που βρίσκετε;
Ακολουθει ανοδική η πτωτική πορεία;ακολουθει ανοδικη πορεια και κυμαινεται στα ιδια επιπεδα περιπου με αυτα των ανεπτυγμενων χωρων (δηλαδη γυρω στα 76-77 χρονια ειναι το προσδοκιμον ζωης αν θυμαμαι καλα απο την εγκυκλοπαιδεια (ειχα ποσταρει παλαιοτερα στο φορουμ αλλα σιγα μην ψαχνω ) με αυτα της δυτικης ευρωπης κατα ενα ή δυο χρονια περισσοτερο, και πρωταθλητη απ'οσο θυμαμαι την Ιαπωνια που ειχε το υψηλοτερο παγκοσμιως.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επίσης είναι πεντακάθαρα και όλα σε διάφανη συσκευασία και όχι μέσα στα χώματα κλπ κλπ....Μακάρι φίλε μου να μπορούσαμε να τα βρίσκουμε όλα μέσα στα χώματα και τις λάσπες.
Πολύ περισσότερη όρεξη μου κάνει να φάω μια λασπωμένη ντομάτα παρά μια κατακόκκινη ολοστρόγγυλη γυαλιστερή.Δεν ξέρω αν ζεις Η.Π.Α., αλλά αυτή την ψύχωση με τα καθαρά την έχουν. Και προσωπικά την βρίσκω τραγικά αλλοτριωμένη. Έχω δει ανθρώπους να αηδιάζουν να φάνε μήλο από που τους έδωσε ένας χωριάτης από αυτά που μόλις είχε κόψει, γιατί τα είχε παρατημένα κάτω στο χώμα. Οι ίδιοι άνθρωποι που φρούτο με γεύση παίζει να μην έχουν δοκιμάσει ούτε μια φορά στη ζωή τους.
Τέσπα με τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ πονεμένη ιστορία, αλλά από τότε που βγήκαν τα 'καθαρά, γυαλιστερά, χρωματιστά με κατά ISO μέγεθος' κοντεύουμε να ξεχάσουμε τη γεύση είχαν στ' αλήθεια. Κι έχεις ανθρώπους που τα 'προτιμούνε' από τα λασπωμένα, ατσούμπαλα ΦΥΣΙΚΑ...
Πάντως στα κρέατα όντως δεν παίζονται... steaks φιλέτα κλπ σε μεγέθη και ποιότητα που εδώ δεν πολυδιανοούμαστε.
Τέσπα στο θέμα του quote. Χίλιες φορές βρώμικα στα χώματα παρά καθαρά σε διάφανη συσκευασία που αναρωτιέσαι αν έχουν δει ήλιο και χώμα στη ζωή τους...
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Έχουμε δύο βασικά προβλήματα εδώ: το πρώτο είναι ότι έχουμε τσακωθεί με οποιασδήποτε μορφής φυσική δραστηριότητα. Αν και στις μεγαλύτερες ηλικίες (18-30) ίσως φαίνεται ότι η τάση αυτή αναστρέφεται σιγά-σιγά, ωστόσο στα παιδιά η αντικατάσταση του παλιότερου παιχνιδιού στην αλάνα από το παιχνίδι στον υπολογιστή έχει λειτουργήσει επιβαρυντικά για την παχυσαρκία.Το δεύτερο είναι ότι έχουμε ακόμα γονείς και παππούδες με κατοχικά σύνδρομα, που νομίζουν ότι το παιδί πρέπει να φάει μέχρι να σκάσει. Επιπλέον πράγματι μαγειρεύουμε βλακωδώς, χρησιμοποιώντας πολλά και κακής ποιότητας λιπαρά (φυτίνες, σπορέλαια κλπ).
Γενικά δηλαδή έχουμε καθιστικό τρόπο ζωής, αλλά η διατροφή μας αντιστοιχεί σε αυτά που έτρωγαν οι παππούδες μας για να πάνε στο χωράφι, τα οποία επιπλέον ενίοτε τα μαγειρεύουμε με χειρότερης ποιότητας πρώτες ύλες.
Η σύγκριση με την αμερική δεν μπορεί να γίνει μόνο σε επίπεδο αριθμών, αλλά και σε ποιοτικό επίπεδο: στην αμερική η παχυσαρκία είναι κυρίως πρόβλημα των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, επειδή τα junk food είναι τσάμπα σε σχέση με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά (νομίζω).
Σωστα σε ολα.
Εδώ ο σκεμπές δε γνωρίζει ταξικά σύνορα.
Μηπως επηδει η Ελλαδα εχει κατα 85%, μια ταξη?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στις ΗΠΑ όλα τα φαγητά είναι φτηνά αρκεί να μην θέλεις να φας σε εστιατόριο , εκεί στον πιάνουν αρκετά (όπως στον πιάνουν και στην Αθήνα...). Αντί για McDonalds όμως μπορείς να φας σε Buffet πολύ φτηνά και να διαλέξεις εσύ αν θα είναι παχυντικό ή όχι...
Επίσης στα SuperMarkets είναι φθηνότερα από δω τα πάντα και τα φρούτα και τα λαχανικά (μιλάω για μέσες τιμές...). Επίσης είναι πεντακάθαρα και όλα σε διάφανη συσκευασία και όχι μέσα στα χώματα κλπ κλπ.... Ειδικά καταπληκτικό είναι το μοσχαρίσιο κρέας τους, καμία μα καμία σχέση με το δικό μας.Yeap.
Το πρόβλημα τους είναι πως η ζωή που κάνουν είναι σπίτι-δουλειά-σπίτι και βγαίνουν λίγο...
Αυτο εξαρταται απο το ατομο. Εαν εισαι εργενης και νεος, ειναι δουλεια, εξω, σπιτι για υπνο μονο, οπως και Ελλαδα.
Οπότε τρώνε κάτι γρήγορο με πολλές και άσχημες θερμίδες... Αυτό ισχύει για τα χαμηλότερα στρώματα κυρίως... Στις μητροπόλεις (NewYork, Chicago,L.A) το φαινόμενο είναι μικρότερο. Εκεί βλέπεις και όμορφο κόσμο!
Στο Saint Louis μιλάμε για τρελή ασχήμια! Πολλά κιλά και ντυσίματα ό,τι να 'ναι!
Αναλογα σε πια περιοχη της οποιασδηποτε πολης εισαι. Δεν ειναι παντου τα ιδια. Εχει και ωραια κοσμο στο Σέιντ Λούις, οπως και σχεδον παντου. Εχει και ασχημια (με τον τροπο που το εννοεις) και στο Σικαγο και ΝΥ.
Επίσης, στην αμερικανική επαρχία δεν έχουν να βγούμε πχ για καφέ, θα βγουν για φαγητό.
Yeap.
Ή ποτό και μιλαμε για πολύ ποτό!
Yeap.
Αν δειτε την κατανάλωση φαγητού και ποτού σε ένα αγώνα NFL θα πάθετε πλάκα! Η μπύρα αγοράζεται σε μικρούς....κουβάδες και τα nachos με τυρί φεύγουν αέρα! Αν σκεφτεις πως 100 γραμμάρια τέτοια έχουν πάνω από 500 θερμίδες και κάποιος θα φάει πολύ περισσότερα, μαζί με hot-dog, μπύρα, άντε και κάνα Pretzel, καταλαβαίνεις...
Οντως.
Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι η καθιστική ζωή και το σύνδρομο της κατοχής που είπε κάποιος... Τα παιδιά περνούν χρόνο με παππούδες που στερήθηκαν το φαγητό και τώρα το δίνουν στα εγγόνια! Η μακαρίτισσα η γιαγιά μου στην Γιαννιώτικη χορτόπιτα (Λαχανόπιτα δηλαδή, πίτα με λάχανα=λαχανικά...άντε μαθαίνετε και γιαννιώτικα )έβαζε μισό κιλό λάδι!
Βλέπω πάντως τελευταία ν' αλλάζουν ρότα πολλοί και να μαγειρεύουν υγιεινά... Αλλο βασικό: για να φας υγιεινά, πρέπει να μαγειρεύεις και μόνος σου....Σε εστιατόρια δεν γίνεται πάντα! Οπότε, σηκώστε τα μανίκια παρακαλώ και στην κουζίνα! Εγώ την καταβρίσκω! Το σπαστικό είναι το πλύσιμο βέβαια...Σωστα. Ομως απορω πως εγινε στα παιδια αυτο στην Ελλαδα. Τι φτεει? Πως εμεις ειμασταν διαφορετικα? Σε τσιμεντουπολεις μεγαλωσα και εγω οπως και ολοι στην ηλικια μου, οπως ειναι και τωρα. Γιατι τα παιδια παιζουν λιγοτερο σημερα (ειναι λιγοτερο ενεργα)? Τι αλλαξε με την δικη μου ηλικια? (35).
Το φενομενο του παππου που θελει να τρωει το εγγονι μεχρι να σκασει υπηρχε και τοτε, οταν ειμουν 9 ετων και εγω. Αρα δεν καταλαβαινω τι εγινε στην Ελλαδα και λυπαμαι πολυ για αυτο. Νομιζα οτι η παχυσαρκια στην Ελλαδα δεν θα επηρεαζε τα παιδια οσο ζω.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο μέσος όρος ζωής μας σε σχέση με τίς υπόλοιπες δυτικές χώρες γνωρίζουμε που βρίσκετε;
Ακολουθει ανοδική η πτωτική πορεία;Απο οτι θυμαμαι ειναι αρκετα υψηλα, ειδικα για τις γυναικες.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Μα δεν έχεις ακούσει το περίφημο 'Greek Breakfast' ???
Καφές και τσιγάρο !!
Kαλα φαε εσυ πρωϊνο και βγες να δουλεψεις στον ηλιο...
Γιατι οχι? Τι θα παθεις απο τον ηλιο με γεματο στομαχι? Εγω χωρις πρωινο ποτε δεν εφυγα απο το σπιτι, ή ανοιξα το laptop.
Η διατροφη καθε λαου καθοριζεται πρωτα πρωτα απο τις κλιματολογικες συνθηκες.
Ας μηξεχναμε οτι μολις πριν λιγα σχετικα χρονια η Ελλαδα ηταν χωρα αγροτικη και ως εκ τουτου ολες οι δραστηριοτητες της υπαιθρου απαιτουν ελαφρα και συχνα γευματα.Γιαυτο και ολοι οι παλιοι εχουν καθιερωσει και το δεκατιανο.
Παντως η Ελληνικη Κουζινα ειναι απο τις πιο υγιεινες παρολες τις σαλτσες τις παπαρες, κλπ γιατι που απλα βασιζεται στο Ελαιολαδο και τις φυσικες κατα πλειοψηφια φυτικες υλες.
Οταν απομακρυνθηκαμε απο αυτην νατα τα αποτελεσματα.Η Ελληνικη κουζινα ειναι οντως απο τις πιο υγιεινες.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Επίσης είναι πεντακάθαρα και όλα σε διάφανη συσκευασία και όχι μέσα στα χώματα κλπ κλπ....
Μακάρι φίλε μου να μπορούσαμε να τα βρίσκουμε όλα μέσα στα χώματα και τις λάσπες.
Πολύ περισσότερη όρεξη μου κάνει να φάω μια λασπωμένη ντομάτα παρά μια κατακόκκινη ολοστρόγγυλη γυαλιστερή.Δεν ξέρω αν ζεις Η.Π.Α., αλλά αυτή την ψύχωση με τα καθαρά την έχουν. Και προσωπικά την βρίσκω τραγικά αλλοτριωμένη. Έχω δει ανθρώπους να αηδιάζουν να φάνε μήλο από που τους έδωσε ένας χωριάτης από αυτά που μόλις είχε κόψει, γιατί τα είχε παρατημένα κάτω στο χώμα. Οι ίδιοι άνθρωποι που φρούτο με γεύση παίζει να μην έχουν δοκιμάσει ούτε μια φορά στη ζωή τους.
Απλυτα λαχανικα και φρουτα can be deadly. Εγω βαζω και σαπουνι στα φρουτα και πλυσιμο για 2 λεπτα. No kidding...
Οταν ειμουν Ελλαδα τον Σεπτ. γινοτα αυτο στις ΗΠΑ
link
*-http%3A//www.kirotv.com/health/10328094/detail.html?rss=sea&psp=news*-http%3A//www.wtol.com/Global/story.asp?S=5596503&nav=menu34_21_15_
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Επίσης είναι πεντακάθαρα και όλα σε διάφανη συσκευασία και όχι μέσα στα χώματα κλπ κλπ....
Μακάρι φίλε μου να μπορούσαμε να τα βρίσκουμε όλα μέσα στα χώματα και τις λάσπες.
Πολύ περισσότερη όρεξη μου κάνει να φάω μια λασπωμένη ντομάτα παρά μια κατακόκκινη ολοστρόγγυλη γυαλιστερή.Καταρχήν όχι, δεν μένω ΗΠΑ, αλλά πήγα πέρυσι για αρκετό καιρό. Κατά δεύτερο, αν και καταλαβαίνω αυτό που λες, νομίζω πως το θέαμα που βλέπουμε σε κάποια δικά μας μαρκετ με τα μαρούλια μέσα στα χώματα και τις λάσπες και να μην μπορείς να τα διαλέξεις, δεν είναι ό,τι καλύτερο.
Σε χωριό έχω μεγαλώσει γι' αρκετά χρόνια και ξέρω! Και δεν συγκρίνεται σίγουρα κάτι από τον κήπο σου, σε σχέση με αυτό της μαζικής παραγωγής... Αλλά να σου πω την αλήθεια , δεν φτάνω και σε επίπεδα υστερίας... Εννοώ ότι θα φάω από τον κήπο αυτό που μου έδωσε η θείτσα στο χωριο, θα φάω αυτό που θ' αγοράσω με λάσπες ή όχι και δεν θα ....γδάρω σαπουνίζοντας το μαρουλάκι για ώρες! Ναι θα το πλύνω, αλλά με ψυχραιμία! Γινόμαστε μυγιάγγιχτοι νομίζω... ΟΚ υπάρχουν φυτοφάρμακα, αλλά νομίζουμε πως αν...σαπουνίσουμε κάτι θα φύγουν;
Ο κίνδυνος για τα φυτοφάρμακα είναι για τους αγρότες και όχι για μας κυρίως...Με μπόλικο νεράκι και πλύσιμο είμαστε ΟΚ... Οσοι τα έχουν ας παίρνουν και βιολογικά....Εγώ δεν τα έχω και πολλά από αυτά τα θεωρώ απάτη...Πχ κρασί, σίγουρα χειρότερο το βιολογικό... Τέσπα....
συγνώμη... -
Δεν είπα να τα φας άπλυτα είπαμε...
Σχολίασα απλώς μια συμπεριφορά που έχω παρατηρήσει στο να προτιμώνται (κατά την αγορά) τα αρμονικά γυαλιστερά χρωματιστά, σε σχέση με τα βρώμικα (από χώματα) με ακανόνιστα σχήματα.
Για τα φρουτα&λαχανικά οι ΗΠΑμερικάνοι (τουλ στις μεγαλουπόλεις όχι 'επαρχία') είναι πολύ μυγιάγγιχτοι όπως είπε και ο HighFidelity, και νομίζω πως ούτε καμία βάση έχει ούτε καλό κάνει, και στο κάτω κάτω αν ήταν ουσιαστικά μυγιάγγιχτοι δεν θα τρώγαν τα γυαλιστερά αλλά κάποια άλλα.
Αλλά είναι μυγιάγγιχτοι στην εικόνα και όχι στην ουσία. Πιθανότατα επειδή δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ στη ζωή τους πραγματικό φρούτο.Κι επειδή έχω ζήσει σκηνικό άνθρωπο (Νεοϋορκέζο) να σιχαίνεται να φάει το 'χωματισμένο' φρούτο (αφού το πλύνει στο 'βρώμικο' νερό μιας πηγής), φρούτο το οποίο πιθανότα δεν έχει την ευκαιρία να φάει στη ζωή του, γι'αυτό τον θεωρώ παντελώς αλλοτριωμένο. Γιατί έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο 'ISO' που σιχαίνεται να φάει φυσικά πράγματα στην φυσική τους κατάσταση. Συγγνώμη αλλά εγώ ααυτό το θεωρώ ελαφρώς κατάντια.
Άσε που για το πλύσιμο, επικίνδυνο δεν είναι το χώμα (που φεύγει με νεράκι) αλλά πολύ περισσότερο όλες οι γυαλιστικές και συντηριτικές ουσίες που τα ψεκάζουν (και τα οποία φεύγουν και δεν φεύγουν - το σαπούνι δεν κάνει τπτ) και ακόμα περισσότερο τα χημικά που τα ταΐζουν για να βγουν έτσι 'ωραία' και 'χρωματιστά'.
Ναι συμφωνώ HighFidelity το θέαμα δεν είναι 'ωραίο' αλλά μεταξύ λασπωμένου και πλαστικού προτιμώ 1000φορές λασπωμένο. Εντάξει πολύ νόημα δεν έχει, λες και στην Αθήνα στα supermarket βρίκουμε εμείς λαχανικά από κήπο και όχι τυποποιημένα της Mosado (ή όπως λέγεται)...
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Απλυτα λαχανικα και φρουτα can be deadly. Εγω βαζω και σαπουνι στα φρουτα και πλυσιμο για 2 λεπτα. No kidding...
ελπιζω να μη βαζεις και χλωρινη
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
λαχανικά από κήπο και όχι τυποποιημένα της Mosado (ή όπως λέγεται)...Mosanto λέγεται, και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στη βιοτεχνολογία, που σημαίνει και γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα (σόγια, καλαμπόκι κλπ κλπ). Πάντως για να δούμε πως λειτουργεί εντυπωσιακά η ιδιωτική πρωτοβουλία, στο St.Louis, η Mosanto συντηρεί ένα εντυπωσιακό φυσικό πάρκο, με φυτά από όλο τον κόσμο και ένα απίθανο θερμοκήπιο που προσομειώνει τις συνθήκες τροπικού δάσους! Επαθα ΤΗΝ πλάκα της ζωής μου όταν το είδα! Μπορείς να χαζεύεις με τις ώρες εκεί μέσα! Και το εισιτήριο ήταν πάμφηνο κάτι σε 5$ αν θυμάμαι... Βέβαια εκεί είναι πανεύκολο να έχει μια πόλη πάρκα και να τα ποτίζεις ακόμη πιο εύκολο (ο Μισσισσιπής είναι δίπλα....). Αλλά θέλει κεφάλαια που η Mosanto μπορεί να τα δώσει... Τώρα στην Ελλάδα για να δούμε κάτι τέτοιο θα περάσουν πολλάααααα χρόνια και αν... Βέβαια καλό είναι να μην δούμε (ακόμη, μέχρι ν' αποφασίσουμε αν είναι ασφαλή εντελώς...) και γενετικά τροποποιημένα φυτά....
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Απλυτα λαχανικα και φρουτα can be deadly. Εγω βαζω και σαπουνι στα φρουτα και πλυσιμο για 2 λεπτα. No kidding...
Κακώς, γιατί το σαπούνι διαπερνά τους πόρους των λαχανικών και το τρώς τελικά!
-
Α, ρε, έχετε μείνει πίσω. Κυκλοφορούν νέα σαπούνια, οικολογικά, που μπορείς και να τα φας. Κάνουν και για εσωτερικές πλύσεις.
Συγνώμη ρε παιδιά, 1000 συγνώμη, προσπάθησα να συγκρατηθώ αλλά φαίνεται ότι είμαι αδύναμος χαρακτήρας...
-
ililias
βγαίνουν και σε γεύσεις αυτά τα σαπούνια; -
Αμέ! Η αγαπημένη μου είναι το ροδάκινο!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Απλυτα λαχανικα και φρουτα can be deadly. Εγω βαζω και σαπουνι στα φρουτα και πλυσιμο για 2 λεπτα. No kidding...
Κακώς, γιατί το σαπούνι διαπερνά τους πόρους των λαχανικών και το τρώς τελικά!
υπαρχει και η λυση του μπεταντιν σε συνδιασμο με οινοπνευμα και αυτο το σπρει που βαζουν στους ποδοσφαιριστες οταν χτυπανε..
εγω παντως τα πλενω με υδροχλωρικο οξυ και νεφτι..
μετα τα βαζω στον κλιβανο και τα ψηνω στους 556.2 βαθμους κελσιου για περιπου 9 μερες. μετα τα ξεφλουδιζω με χειρουργικα γαντια, τα σιγοβραζω σε κατσαρολα και τελικα τα βαζω στο γκριλ.. μετα τα βαζω στον τριφτη και τα κανω κομματακια και ριχνω καποια κρυφα στο γαλα της γιαγιας..
αν δεν παθει γαστρεντεριτιδα τοτε τρωω ο,τι εχει μεινει.. -
Άμα πλύνεις μήλο με σαπούνι γεύση ροδάκινο...τι θα βγεί;
Οκ, το κόβω.
Παχυσαρκια στην Ελλαδα