-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Υπό κατάληψη το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΥπό κατάληψη τελεί το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από εκδήλωση υπέρ της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, το βράδυ της Πέμπτης.
Ομάδα νεαρών πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης εκδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, στον χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, οι νεαροί παραβίασαν τις πόρτες του κτιρίου και πραγματοποίησαν κατάληψη.
Oι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος ήρθαν σε επαφή με τους καταληψίες, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι δεν θα προκαλέσουν φθορές στο εσωτερικό του κτιρίου.
Η κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν είχε λήξει έως αργά το βράδυ της Πέμπτης, ενώ πιθανολογείται ότι θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.
Έλεος!!!
Ο νόμος τι προβλέπει σε αυτή την περίπτωση, ξέρει κανείς;
-
Απαιτεί να συνέλθει η σύγκλητος και να αποφασίσει για άρση ή μη του ασύλου.
-
τι ΜΑΛΑΚΕΣ ρε γμτ
δεν καταλαβαινουν οτι ειναι καραγκιοζηδες;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Υπό κατάληψη το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΥπό κατάληψη τελεί το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από εκδήλωση υπέρ της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, το βράδυ της Πέμπτης.
Ομάδα νεαρών πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης εκδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, στον χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, οι νεαροί παραβίασαν τις πόρτες του κτιρίου και πραγματοποίησαν κατάληψη.
Oι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος ήρθαν σε επαφή με τους καταληψίες, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι δεν θα προκαλέσουν φθορές στο εσωτερικό του κτιρίου.
Η κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν είχε λήξει έως αργά το βράδυ της Πέμπτης, ενώ πιθανολογείται ότι θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.
-
Κατά τα άλλα, αγωνίζονται για... το δημόσιο πανεπιστήμιο.
-
H υποθεση του ασυλου ειναι πραγματι σοβαρη.Αφ'ενος καποιοι 'αριστεριζοντες' πρεπει να καταλαβουν οτι ζουμε πλεον στο 2006 και οτι η κατα περιπτωσεις αρση του πανεπιστημιακου ασυλου δεν ισοδυναμει με την εμφανιση αρματων μαχης στους δρομους.
Αφ'ετερου στις ταξεις των δυναμεων ασφαλειας καταστολης κτλ υπαρχουν θερμοκεφαλοι,αφιονισμενοι με την επιβλη εξουσιας και την επιδειξη δυναμης και γενικοτερα ανευθυνοι οπως μαρτυρουν και προσφατα γεγονοτα,που βλεπουν την εισοδο στα πανεπιστημια ως λαφυρο η/και κατορθωμα
Ευτυχως και οι 2 μεριδες αυτες εχουν μικρη αντιπροσωπευση στην κοινωνια και πιστευω οτι δεν καταφερνουν να τη διχασουν.
για μενα η μεση λυση δλδ διακριτικη παρουσια και κατα περιπτωσεις επεμβαση σε συνδυασμο με μια ιδιωτικη ασφαλεια στα προτυπα των διεθνων πανεπιστημικων ιδρυματων(campus police) θα ηταν το ιδανικο.
-
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=586806
Κακοί 'αναρχικοί'...
Άκους εκεί να σπάσουν τα μηχανήματα...
(φαντάσου πόση ακτινοβολία έχω φάει από κάτι τέτοιες μαλακίες! )
ΥΓ ΓΕΝΙΚΑ δεν υποστηρίζω τους 'αναρχικούς', αλλά εδώ μπράβο τους.
-
Καλά κάνανε.
-
Ο νόμος τι λέει για τις κεραίες αυτές? Αν ήταν παράνομη η κεραία ας κάνουνε διαμαρτυρία με πολιτισμένα μέσα. Αμα αρχίζουμε να σπάμε ότι νομίζουμε πως είναι επιβλαβές (όχι πως αποκλείω να είναι όντως) θα γίνουμε ζούγκλα.
-
Αν οι ίδιοι δε ζητούν αύριο να πιάνει το κινητό τους παντού (ακόμη και στον καμπινέ τους) κaι αν όντως οι κεραίες βλάπτουν την υγεία, καλά έκαναν και τις έσπασαν.
Στο κάτω-κάτω, εδώ οι περισσότεροι αν μπορούσαμε (ή οργανωνόμασταν) θα σπάγαμε όλες τις κάμερες του Μαλιακού (που δε βλάπτουν και την υγεία).
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ο νόμος τι λέει για τις κεραίες αυτές? Αν ήταν παράνομη η κεραία ας κάνουνε διαμαρτυρία με πολιτισμένα μέσα. Αμα αρχίζουμε να σπάμε ότι νομίζουμε πως είναι επιβλαβές (όχι πως αποκλείω να είναι όντως) θα γίνουμε ζούγκλα.Χωρίς να δικαιολογώ ΄΄βανδαλισμούς΄΄ γενικά, γιατί άραγε η κεραία να ήταν καμουφλαρισμένη; Το ξέρετε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που η δουλειά τους είναι η τοποθέτηση (κρυφά) κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσες σπιτιών μέσα σε πόλεις, αφού πληρώσουν τον ιδιοκτήτη μερικές χιλιάδες ευρώ; (για τον ιδιοκτήτη)
-
Καλά κάνανε!
Δέν θα δηλητιριάζουν οι αλήτες τα παιδιά μας με ραδιενέργεια και αμίαντο!
Εγώ πάντως συνέχεια φοράω το ειδικό καπέλο μου που με προστατεύει απο την ακτινοβολία.
(Επίσης το οτι η μία κεραία ήταν στραμμένη προς τα ΜΑΤ δείχνει ξεκάθαρα οτι σε όλη την υπόθεση εμπλέκεται και το παρακράτος της δεξιάς)
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Καλά κάνανε!Δέν θα δηλητιριάζουν οι αλήτες τα παιδιά μας με ραδιενέργεια και αμίαντο!
Εγώ πάντως συνέχεια φοράω το ειδικό καπέλο μου που με προστατεύει απο την ακτινοβολία.
(Επίσης το οτι η μία κεραία ήταν στραμμένη προς τα ΜΑΤ δείχνει ξεκάθαρα οτι σε όλη την υπόθεση εμπλέκεται και το παρακράτος της δεξιάς)
Αυτό το καπελάκι από τι υλικό είναι; Αλουμίνιο;;;
Εμποδίζει και το να διαβάζουν τη σκέψη σου;;
-
Ασυλο βίας και παρανομίας
Μια νέα τυραννία επιβάλλεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα με μέσα αυταρχικά, καταλύοντας την ελεύθερη λειτουργία των ΑΕΙ.*Πρυτάνεις έχουν πληροφορίες ότι σε πανεπιστημιακές σχολές και σε φοιτητικές εστίες, τις νύκτες, διακινούνται ναρκωτικά, αλλά δεν καλείται η αστυνομία για να... μην παραβιαστεί το άσυλο. Ανώτατες σχολές καταστρέφονται από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία ή μετατρέπονται σε εστίες εφόδου κουκουλοφόρων (όπως οι απεικονιζόμενοι καταληψίες της Νομικής Αθηνών ) που καταστρέφουν παρακείμενα καταστήματα και αυτοκίνητα ανύποπτων πολιτών, αλλά ουδείς τους αγγίζει, λόγω... ακαδημαϊκού ασύλου. Πρόσφατα, οπαδοί του Σάββα Ξηρού είχαν καταλάβει το Πανεπιστήμιο Αθηνών ζητώντας την αποφυλάκισή του, και (λόγω του... πανεπιστημιακού ασύλου) έφυγαν ανενόχλητοι παίρνοντας μαζί τους και ένα μέρος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του ιδρύματος. Στο όνομα του ακαδημαϊκού ασύλου, παραβιάζονται δικαιώματα, καταστρέφονται υποδομές (έτσι κάηκε το ιστορικό κτίριο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1991...) και μια νέα τυραννία επιβάλλεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα από κυκλώματα βίας και παρανομίας. Η φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων μας, αντιθέτως με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ, είναι ανύπαρκτη. Η κατάσταση αυτή πρέπει να ανατραπεί, μέσω μιας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα, καθώς ένα κύμα καταλήψεων απειλεί να βάλει λουκέτο στις ανώτατες σχολές, που δίνουν έτσι (ως μη ώφειλαν...) αρνητικό παράδειγμα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων.
Το στίγμα των ημερών αποτυπώνει τον ανεπανόρθωτα χαμένο χρόνο και την ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων γονέων: Ηδη, 770 γυμνάσια τελούν υπό κατάληψη, ενώ οι μαθητές του δημοτικού μέσα σε 22 ημέρες έχουν απολέσει 39.000 ώρες διδασκαλίας.*
Το από πάνω είναι η τ. σχολή μου. Τα καθίκια με τις μάσκες, που καθόλου δεν μοιάζουν με 'παρακρατικούς' (γελοίο επιχείρημα ηλίθιων φανατικών) καίνε καρέκλες μπαινοβγαίνοντας σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και κανείς δεν τους πειράζει. Όποιος δεν έχει δει σπασμένες πόρτες, έδρανα και ξύλινα πατώματα αμφιθεάτρων δεν δικαιούται να μιλάει καθόλου για το άσυλο γιατί καθίσταται αυτομάτως σεσημασμένος ηλίθιος.
-
΄΄Ναρκωτικά΄΄ έχει μόνο στις εστίες;
Προφανώς κατά τον συγγραφέα (ανώνυμος;) του άρθρου της Καθημερινής (κρίμα) λαμβάνει χώρα μια είδους επονείδιστη εξέγερση κάποιων χαμινιών και η ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της (για να μην πούμε οι ανύποπτοι και φιλήσυχοι πολίτες ν' αναλάβουν δράση). -
Δώσε βάση στο ακόλουθο:
**Δεν θέλω να έχει τέτοια ΣΤΙΣ εστίες και ΣΤΑ πανεπιστήμια.
**
Εκτός αυτών ας αναλάβουν οι αρμόδιοι, εντός αυτών τον πούλο για όλους τους άσχετους. Διαφωνείς;Φυσικά δεν σχολιάζεις τις αμέτρητες και πανάκριβες καταστροφές από τα καθικάκια. Κολλάς στις ουσίες για να βγάλεις το σύνηθες λογίδριο.
Λοιπόν: όσοι θέλουν ένα χώρο να βγάζουν τα απωθημένα τους, ας πάνε στην τουαλέτα του σπιτιού τους ή στο γήπεδο. Οι σχολές είναι για παιδεία και ελεύθερη έκφραση πνεύματος, όχι για φασιστάκια με μαύρες κουκούλες.(1. τα τσιτάτα περί ανύποπτων κλπ κράτα τα για την 'υποψιασμένη' παρέα σου, δεν έχουν πια πέραση.
2. ο αρθρογράφος ονομάζεται Απόστολος Λακασας - ελπίζω να μην ψάξουν το αμάξι του τίποτα υπερδημοκράτες.) -
manosk
το άρθρο εξακολουθεί να μη λέει τίποτα επί της ουσίας. Είναι μια αόριστη μπουρδολογία που βάζει σε ένα καζάνι, τις απεργίες των δασκάλων, τις κατα καιρούς κινητοποιήσεις των φοιτητών, το πρόβλημα της ελληνικής παιδείας, τα ΄΄΄ναρκωτικά΄΄ (έλα μ@@νί στον τόπο σου, τι έγραψαν πάλι), τους κουκουλοφόρους και κάποια περιστατικά βίας, την ταλαιπωρία των γονέων (παρεπιμτόντως, τα σχολεία είναι για να παρέχουν παιδεία και όχι για ν΄αφήνουν τα παιδιά οι γονείς τους), το Σάββα Ξηρό και τους οπαδούς του (α ρε Μπαρτσελόνα).Όσο για τα σχόλια επί προσωπικού που κάνεις, εξήγησε μου σε παρακαλώ τι σε ωθεί σε αυτά (μήπως γνωριζόμαστε ρε αδερφέ και σου έχω κάνει κάτι) και πως βγάζεις τα συμπεράσματα που βγάζεις - ξέρεις την παρέα μου;
-
Δεν είναι σχόλια επί 'προσωπικού' αλλά πάνω στα γραφόμενά σου.
Ξέρεις ότι εγώ δεν υποστηρίζω την κάλυψη του ασύλου για άτομα του είδους, ξέρω ότι εσύ την υποστηρίζεις.
Βάζω ένα άρθρο που το θεωρώ σωστό και πετάς υπονοούμενα και ειρωνείες. Φυσικό είναι να απαντήσω σε παρόμοιο ύφος.Και στην τελική, όπως έγραψα, η σχολή είναι 'δική μου'. Την ξέρω και την πονάω για να βλέπω 100 λεχρίτες να την κάνουν σκουπιδαριό και να την κλείνουν χάριν γούστου εκμεταλλευόμενοι κάτι που παρέχεται στους φοιτητές της. Και μετά να βλέπω άσχετους σε σχέση με τη σχολή να υποστηρίζουν το χάλι της φωτογραφίας λόγω κάποιας νεφελώδους συνάφειας του 'ασύλου' με την ατιμωρησία εγκληματιών.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι σχόλια επί 'προσωπικού'Δέχομαι την εξήγηση.
Ξέρεις ότι εγώ δεν υποστηρίζω την κάλυψη του ασύλου για άτομα του είδους, ξέρω ότι εσύ την υποστηρίζεις.
Όχι από δυο κουβέντες εδώ μέσα ούτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις. Δεν υποστηρίζω κάτι. Απλά γενικά στη ζωή μου δεν πιστεύω ότι πρέπει να φέρει κάποιος τα τανκς για να προστατεύσει μια δημόσια περιουσία, ούτε να τρελαινόμαστε με μια κατάληψη.
Βάζω ένα άρθρο που το θεωρώ σωστό και πετάς υπονοούμενα και ειρωνείες. Φυσικό είναι να απαντήσω σε παρόμοιο ύφος.
Οι ειρωνίες είναι για το άρθρο επί της ουσίας. Ήταν ανυπογραφο αρχικά. Και όσο αφορά αυτά που λέει, πετάει 10 πράγματα μαζί και κάνει έναν αχταρμά για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Τι δουλειά έχει ο δηλαδή ο Ξηρός με τις απεργίες δασκάλων και καθηγητών;
-
Για συγνωμη λιγο ipan...
Τι απο αυτα που αναφερονται στο αρθρο ειναι ψεμματα??
Το οτι τα ΑΕΙ ειναι αχουρια??
Το οτι υποστηρικτες ενος ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ κατελαβαν το Ιστορικο Κτιριο του Πανεπιστημιου Αθηνων και φευγοντας το λεηλατησαν??
Το οτι καηκε το Ε.Μ.Π. ??
Το οτι ανακαλυφτηκε 'φυτεια' σε οικοπεδο του Πανεπιστημιου Κρητης??Το οτι ολα τα παραπανω καμμια σχεση δεν εχουν με την ελευθερη διακινηση ιδεων και την προασπιση του Ακαδημαϊκου εργου για τα οποια ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι υπαρχει το ασυλο??
Ή μηπως οτι εχουν χαθει χιλιαδες ωρες διδασκαλιας επειδη καποια τσογλανακια αποφασισαν να κανουν καταληψη σε Γυμνασια για να πεσουν οι τιμες του Κυλικειου και να μην ιδρυθουν Ιδιωτικα Πανεπιστημια ασχετο αν πολλα απο αυτα λογω μεγαλης τσεπης του μπαμπα θα καταληξουν σε πανακριβα πλην ομως αμφισβητισιμης ποιοτητας Ιδιωτικα 'κολλεγια' του εσωτερικου και του εξωτερικου??
Μηπως ειναι ψεμματα οτι οι δασκαλοι επιχειρησαν να εκβιασουν την κυβερνηση εν οψει των Εκλογων ζητωντας παραλογες για την Ελληνικη πραγματικοτητα αυξησεις , απαιτωντας την παραιτηση Υπουργου (καλης ή κακης αδιαφορο, θα κριθει στις εκλογες εξαλλου) μιας Δημοκρατικα εκλεγμενης κυβερνησης, και ζητωντας να μην αξιολογειται το εργο τους??
Οι εποχες του 'Νομος ειναι το δικιο του εργατη' καλως ή κακως ανηκουν στο παρελθον, οπως ελπιζω οτι θα περασουν και οι κομματικα εγκαθετοι και αποκομμενοι απο την πραγματικοτητα τεμπελοσυνδικαλιστες μπας και δουν τα συνδικατα και εργαζομενοι μια ασπρη μερα...
Ως ποτε καποιοι θα ζουν σε ενα παραλληλο συμπαν επιβαλλοντας τις πρακτικες τους τους στην (παντα σιωπηλη και αμυνομενη πλειοψηφια??
Ασφαλιτικο μεσα στο ΕΜΠ!