-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Krusenstern
μαζί με τον Σερμεντέ σου έδωσαν και κανένα μαγαζί και αγχώνεσαι έτσι;;Αγχώνομαι να μην γίνουμε υστερικοί στο θέμα κάπνισμα, και πόσο μάλλον απλά για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα κάποιων στο όνομα της δημόσιας υγείας και του κοινού καλού. Ταξιδέυω αρκετά, δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο ταλαιπωρούμαι σαν καπνιστής σε ορισμένα αεροδρόμια
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Χμ...αν υπάρχει σαφής προειδοποίηση στην είσοδο, ότι το μαγαζί είναι αυστηρά χώρος καπνιζόντων, πάλι θα απαγορεύεται?
Αν δεν προβλέπεται ως εξαίρεση στον Κανονισμό-Οδηγία-εθνικό νόμο, ούτε πάλι θα απαγορεύεται, ναι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τη μπυρίτσα και το ουΐσκυ της Ιρλανδίας που έχουν κάψει εκατομμύρια συκώτια κι έχουν γίνει αιτία για αμέτρητα φονικά και οικογενειακές τραγωδίες ούτε κουβέντα να τα περιορίσουν βέβαια.Μα σε παρακαλώ την οικονομία μας θα ενοχλήσουμε. Μόνο μια χώρα (που γνωρίζω και γνωρίζεις) πυροβολεί τον εαυτό της. Οι υπόλοιπες δε την έχουν αυτή τη συνήθεια.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μόνο η απαγόρευση του καπνίσματος παντού θα το μειώσει. Φυσικά να δοθούν άδειες σε καπνιστήρια που θα σερβίρουν μόνο φυσικούς χυμούς φρούτων - τίποτα άλλο, τσιγάρο και χυμό.
Δηλαδή Λεωνίδα, αν θέλω καφέ και τσίγαρο θα μου το απαγορέψουν?
Ναι πρέπει να απαγορεύεται. Είναι σημαντικό αυτό αλλιώς θα δημιουργηθούν ανταγωνιστικά καφενεία-μπαρ-εστιατόρια στα οποία καπνίζουν ή δεν καπνίζουν. Το κάπνισμα να επιτρέπεται στα καπνιστήρια που θα είναι ειδικοί χώροι, δεν θα είναι καφέ κλπ.
Το κάπνισμα είναι δικαίωμα, δεν πρέπει να είναι απαγορευμένο αλλά να χρειάζεται να θυσιάσεις πολλά για να ανάψεις ένα τσιγάρο. Ο μόνος τρόπος να περιοριστεί το κάπνισμα.
-
Στα καπνιστήρια θα μπορώ να έχω καφέ από το σπίτι ή θα το απαγορέψουν κι αυτό;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μόνο η απαγόρευση του καπνίσματος παντού θα το μειώσει. Φυσικά να δοθούν άδειες σε καπνιστήρια που θα σερβίρουν μόνο φυσικούς χυμούς φρούτων - τίποτα άλλο, τσιγάρο και χυμό.
Δηλαδή Λεωνίδα, αν θέλω καφέ και τσίγαρο θα μου το απαγορέψουν?
Ναι πρέπει να απαγορεύεται. Είναι σημαντικό αυτό αλλιώς θα δημιουργηθούν ανταγωνιστικά καφενεία-μπαρ-εστιατόρια στα οποία καπνίζουν ή δεν καπνίζουν. Το κάπνισμα να επιτρέπεται στα καπνιστήρια που θα είναι ειδικοί χώροι, δεν θα είναι καφέ κλπ.
Το κάπνισμα είναι δικαίωμα, δεν πρέπει να είναι απαγορευμένο αλλά να χρειάζεται να θυσιάσεις πολλά για να ανάψεις ένα τσιγάρο. Ο μόνος τρόπος να περιοριστεί το κάπνισμα.
Πλάκα κάνεις!
Εφόσον είμαι σε μέρος/χώρο που δεν ενοχλώ όσους δεν καπνίζουν, γιατί να περιοριστεί συνολικά το κάπνισμα? Ποιος είσαι εσύ (όχι εσύ συγκεκριμένα), που θα μου υποδείξεις με ΤΙ θα συνοδεύω το τσιγάρο μου και ΤΙ θα ΠΡΕΠΕΙ να στερηθώ για να καπνίσω
Και ΓΙΑΤΙ να μην υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ άκαπνων και κανονικών καφενείων/εστιατορίων/μπαρ??? Ελεύθερη αγορά δεν θέλουν? Ας μείνει ελεύθερη, να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος
Δεν είμαστε καλά...
-
Στις σοβαρές χώρες (όχι στην Ελλάδα) δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εξαερισμός κάποιων προδιαγραφών;
Έλεος, μιλάμε για χώρους συνεστίασης/διασκέδασης!
Εγώ πάντως θα πήγαινα σε μαγαζί καπνιστών και ας έφευγα νωρίτερα, όταν αρχιζε να με πειράζει ο καπνός. Τα άκαπνα άδεια θα έμεναν (γιατί άραγε; ).
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στις σοβαρές χώρες (όχι στην Ελλάδα) δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εξαερισμός κάποιων προδιαγραφών;Μαι οι 'σοβαρές' χώρες έχουν ξεκινήσει αυτό το κυνηγητό στο τσιγάρο.
-
τα καπνιστηρια θα μοιαζουν οπως οι τουαλετες που καπνιζαμε στο σχολειο κρυφα;
μ'αρεσει
-
…Αγχώνομαι να μην γίνουμε υστερικοί στο θέμα κάπνισμα, και πόσο μάλλον απλά για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα κάποιων στο όνομα της δημόσιας υγείας και του κοινού καλού. Ταξιδέυω αρκετά, δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο ταλαιπωρούμαι σαν καπνιστής σε ορισμένα αεροδρόμιαΘέλεις να σου πω πόσο πολύ ταλαιπωρούμαι ως μη καπνιστής σε αυτή την χώρα, σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
…Αγχώνομαι να μην γίνουμε υστερικοί στο θέμα κάπνισμα, και πόσο μάλλον απλά για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα κάποιων στο όνομα της δημόσιας υγείας και του κοινού καλού. Ταξιδέυω αρκετά, δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο ταλαιπωρούμαι σαν καπνιστής σε ορισμένα αεροδρόμια
Θέλεις να σου πω πόσο πολύ ταλαιπωρούμαι ως μη καπνιστής σε αυτή την χώρα, σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους;
Όχι, δεν θέλω. Μου τα έχεις ξαναπεί, και επί της ουσίας δεν διαφωνούμε. Λύση υπάρχει, και αυτή δεν είναι η πλήρης απαγόρευση.
Ερώτηση: στο Ελ. Βενιζέλος σε ενοχλεί ο καπνός του τσιγάρου?
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Στις σοβαρές χώρες (όχι στην Ελλάδα) δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εξαερισμός κάποιων προδιαγραφών;
Μαι οι 'σοβαρές' χώρες έχουν ξεκινήσει αυτό το κυνηγητό στο τσιγάρο.
Μα αυτή είναι η απορία μου! Γιατί να μη γινει υποχρεωτικός κάποιου είδους εξαερισμός αντί για την πλήρη απαγόρευση...
-
Γιατί οι κάθε λογής απαγορεύσεις είναι πιο εύκολες.
-
Ερώτηση: στο Ελ. Βενιζέλος σε ενοχλεί ο καπνός του τσιγάρου?Σπύρο νομίζω ότι απαγορεύεται το κάπνισμα στο Ελ. Βενιζέλος και υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που μπορείς να καπνίσεις.
-
…Αγχώνομαι να μην γίνουμε υστερικοί στο θέμα κάπνισμα, και πόσο μάλλον απλά για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα κάποιων στο όνομα της δημόσιας υγείας και του κοινού καλού. Ταξιδέυω αρκετά, δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο ταλαιπωρούμαι σαν καπνιστής σε ορισμένα αεροδρόμια
Θέλεις να σου πω πόσο πολύ ταλαιπωρούμαι ως μη καπνιστής σε αυτή την χώρα, σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους;
Όχι, δεν θέλω. Μου τα έχεις ξαναπεί, και επί της ουσίας δεν διαφωνούμε. Λύση υπάρχει, και αυτή δεν είναι η πλήρης απαγόρευση.
Στα κυλικεία του αεροδρομίου, ναι. Και μάλιστα πολύ. Στους υπόλοιπους χώρους, όχι.
-
Στα κυλικεία του αεροδρομίου, ναι. Και μάλιστα πολύ. Στους υπόλοιπους χώρους, όχι.
Δε θα μπορούσαν να υπάρχουν δυο ειδών κυλικεία. Για καπνιστές και μη καπνιστές;
-
Πλάκα κάνεις!Εφόσον είμαι σε μέρος/χώρο που δεν ενοχλώ όσους δεν καπνίζουν, γιατί να περιοριστεί συνολικά το κάπνισμα? Ποιος είσαι εσύ (όχι εσύ συγκεκριμένα), που θα μου υποδείξεις με ΤΙ θα συνοδεύω το τσιγάρο μου και ΤΙ θα ΠΡΕΠΕΙ να στερηθώ για να καπνίσω
Δεν κάνω πλάκα. Το κάπνισμα πρέπει να περιοριστεί. Βλάπτει όχι μόνο εσένα αλλά την οικογένειά σου και τη κοινωνία που θα στερηθούν πρόωρα τις υπηρεσίες σου.
Όσο λιγότερο καπνίζεις τόσο καλύτερα.
Μη το παρεξηγείς, δεν σου απαγορεύει κανένας το κάπνισμα. Απλά δεν μπορείς να καπνίζεις ασταμάτητα.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Δε θα μπορούσαν να υπάρχουν δυο ειδών κυλικεία. Για καπνιστές και μη καπνιστές;
Tα των μη καπνιστων θα βαραγαν πτωχευση.
Απλά εννούσα ότι ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα είναι....τεράστιος.
-
Και γιατί δεν πηγαίνεις στα κυλικεία που ΔΕΝ επιτρέπεται το κάπνισμα? Έχει τουλάχιστον δύο.
Πού θέλω να καταλήξω: γιατί να έχω αεροδρόμιο σαν το Φιουμιτσίνο, που απαγορεύεται ΕΝΤΕΛΩΣ και ΠΑΝΤΟΥ το κάπνισμα, και να μην εχω ένα σαν το Ελ. Βενιζέλος που σέβεται και τις δύο πλευρές, είναι πεντακάθαρο και δεν μυρίζει καπνός ΠΟΥΘΕΝΑ, εκτός των χώρων για καπνίζοντες?
Τι είναι προτιμότερο?
-
Δεν πρέπει να υπάρχουν 2 κυλικεία, ένα για μη καπνίζοντες και ένα καπνιστήριο που δεν προσφέρει τίποτα.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ